A kutyám az örömöm!

Viselkedés és nevelésHogyan lehet rendesen és gyorsan leválasztani a kiskutyát a harapástól

Hogyan lehet rendesen és gyorsan leválasztani a kiskutyát a harapástól

jobb

Minden kiskutya életében legalább egyszer megpróbálta megharapni a tulajdonos kezét, ennek az akciónak különböző okai lehetnek, de mindenesetre nem kívánatos. Le kell szoktatnia egy kölyökkutyát, hogy minél hamarabb harapjon, ezt nem nehéz megtenni, csak be kell tartania bizonyos szabályokat. Kezdetben úgy tűnhet, hogy a cselekvés ártalmatlan és csak játék, mivel nem okoz fájdalmat és gyenge. De ez kizárólag annak köszönhető, hogy korai életkorban a háziállatnak kicsi a foga és az ereje kicsi. De ahogy öregszenek, fokozódnak, és a harapás fájdalmas és kellemetlen lesz. Ennek elkerülése érdekében oktatnia kell kedvencét.A kiskutya harapásának okai:

1. A kiskutya kicsi és játékként érzékeli az akciót;
2. Vágy a karakter és a vezető szerep bemutatására;
3. Helytelen viselkedés és helytelen játékok;
4. A szeretet és a szeretet jeleinek megnyilvánulása.

Az előfeltételek bármilyenek lehetnek, de meg kell szabadulnia a szokástól, ezt fiatalabb korban sokkal könnyebb megtenni, felnőttnél pedig meglehetősen nehéz, de kitartással lehetséges. Mindenesetre mindig a lehető leghamarabb el kell kezdenie. Lehet, hogy kedvence megpróbálja megragadni a lábakat és karokat, mivel ezek a legmozgékonyabbak és elérhetőbbek.

gyors

Milyen intézkedéseket kell tenni?

Ha kutyája olyan dolgokkal játszik, amelyek nem erre szolgálnak, például papucsokkal, akkor vonja el a figyelmét a játékkal, és szánjon megfelelő időt az energia felszabadítására. Beszélheti a parancsot is "Nem" nem dühös, de komoly hang.

Ne játsszon a kezével - erre vannak játékok. Ha ezt a szabályt nem tartják be, akkor azt mondhatjuk, hogy maga provokálja a háziállatot és téves cselekedetekhez szokja. Ha a játék során a fogaiddal kézen fogsz, akkor menj másik szobába, vagy fagyj meg. Ekkor az állat elveszíti érdeklődését, és magától elengedi Önt. Felhívhatja figyelmét egy másik, érdekesebb dologra, amelyet játékokra szánnak.

Vásároljon háziállatának sokféle játékot: golyókat, köteleket, gumicsontokat és még sok mást. A kutyának rendelkeznie kell kifejezetten játékhoz szükséges dolgokkal, amelyeken kiviheti az összes felhalmozott energiát. Sokat kell játszani és sétálni a kutyával, kellő figyelmet fordítson.

Ha a kutya mindig engedelmeskedik neked, és tudja, hogy te vagy a felelős, akkor megpróbálhatod megparancsolni neki, hogy harapáskor menjen a házába. Működni fog, és a kutya érezni fogja, amit rosszul tett.

gyors

Mit ne tegyünk?

1. Semmilyen esetben ne mutasson agressziót, és ne verje meg az állatot, az meg fogja sérteni és fel fogja haragítani, de nem tanít meg semmire. A parancs hangja sokkal érthetőbb lesz.
2. Ne húzza ki és húzza ki a végtagokat, ha a kiskutya megragadta őket, mivel ezt játéknak fogják felfogni, és csak feleslegesen irritálja az állatot.
3. Ne ugrasson és ne játsszon másokkal, csak játékokkal. A játék során csak a személyes holmijára kell összpontosítania kedvence figyelmét.
4. A félelem érzése szintén ellenjavallt, mert a kutya megérti érzelmeit és felelősnek fogja érezni magát.

Csak a szabályok betartásával leszoktathatja a kiskutyát a harapásról, ehhez kitartónak kell lennie, és mindig be kell tartania az utasításokat. Rövid idő alatt erőteljes haladást fog látni, de nem állhat meg itt. Ne hagyja abba a szabályok betartását, ez nem lesz nehéz az Ön számára, és a hatás kellemes lesz, nem kell aggódnia más emberek és a saját kezei és lábai miatt, és kutyája jó modorú és nyugodt lesz.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.