A kutyám az örömöm!

Viselkedés és nevelésHogyan szemetelje a kölyökkutyáját vagy felnőtt kutyáját

Hogyan szemetelje a kölyökkutyáját vagy felnőtt kutyáját

hozzászoktat

A négylábú háziállat kiválasztásakor nem minden tulajdonos kész arra, hogy a nap 24 óráját szentelje neki. És a babának nemcsak játékokra és rendszeres táplálásra van szüksége, hanem gyakori sétákra is. Ha a tulajdonos legtöbbször hiányzik otthonról, akkor a legjobb megoldás a háziállat betanítása az alomhoz. Beszéljünk arról, hogyan kell jól csinálni, és mire kell figyelni a kutya tálca kiválasztásakor.Miért szemetelje a kutyáját

A tálca kiképzése rendkívül fontos a miniatűr és a kis kutyafajták tulajdonosai számára. Az ilyen háziállatokat kedvezőtlen időjárási körülmények között nem lehet kimenni, és hagyja ki a következő sétát is, ha a tulajdonos nem érzi jól magát.

Ha az állat beteg, akkor esős vagy szeles időben sem érdemes kivinni. Ezért az ideális megoldás az lenne, ha kisgyermekét kiskorától kezdve megtanítaná az alomra. Ebben az esetben a háziállat állandó WC-je otthon van, és a parkban vagy egy speciálisan felszerelt területen tett séta kellemes időtöltés lesz a háziállat számára.

Kutya tálcák: típusok és anyagok

Minden kisállat tálca kiváló minőségű anyagokból készül. Nem lehetnek mérgező szennyeződések, és olyan összetevőkből kell készülniük, amelyek nem okoznak allergiás reakciót.

Az állatgyógyszertárak és a szaküzletek polcain megtalálhatók a következő típusú kutyák számára szolgáló tálcák:

1. Egyszer használatos vagy újrafelhasználható pelenkatartóval. Ezek a modellek ideálisak az alomkiképzéshez. A pelenka jól felszívja a szagokat és a vizeletet. Ezért a szobának nem lesz sajátos aromája;

hozzászoktat

2. Gumi vagy műanyag grillel. A kedvtelésből tartott állatok lába száraz marad, és a grillmosás képessége megtakarítja a pelenkák vásárlását.

kölyökkutya

3. Oszloppal. Ez a lehetőség ideális azoknak a férfiaknak, akik fiziológiai jellemzőik miatt rendszeresen felemelik a mancsukat.

kutya

4. Műfűvel. Itt a fű inkább dekoratív és esztétikai elem. Valójában a hamis gyom ugyanaz a nedvszívó pelenka.

kölyökkutya

A termék kiválasztásakor számos alapvető árnyalatot kell figyelembe vennie:

  • Méretek. Az állatnak kényelmesnek kell lennie a tálcában. Fontos, hogy értékelje a felnőtt háziállat paramétereit, és a jövőbeli méretei alapján válasszon egy kiskutya alomdobozt. Ritkán élvezi a kutya a WC-t kényelmetlen vagy szűk környezetben;
  • Szoros rács rögzítés. Ha instabil, akkor az állat legtöbbször nem hajlandó a tálcához menni;
  • Az oldalak magassága. Kis fajtájú háziállatok számára alacsony oldalú modelleket kell választania.

Fontos: Nem számít, milyen kicsi a háziállata, nem szabad pénzt megtakarítania, és macskás alomdobozt kell választania. Méretei az állat számára kényelmetlenek, az oldalak túl magasak, hímek számára nincs oszlop.

A kiskutya / kutya alomdobozba nevelésének folyamata

Minden tulajdonos számára továbbra is fontos kérdés, hogy miként lehet kiképezni kedvenceit az alomhoz. Végül is nehéz megmagyarázni egy kutyának, hogy szigorúan kijelölt helyen kell WC-re mennie.

A kisgyermek vagy felnőtt kutya kiképzése az alomban való járásra maximális türelmet és kitartást igényel. A folyamat átlagosan 3-4 hétig tart, és ez idő után az állat stabil reflexet képez.

Minden hasznos készség elsajátítása több szakaszra osztható:

Pelenkázás felnőtt négylábú barátnak. Egy felnőtt kutya számára ez kevesebb időt igényel, és kevesebb pelenkával is megtehető. Elég meghatározni azt a helyet, ahol a háziállat rendszeresen jár WC-re a tervezett séta hiányában. Ezen a helyen 3-4 pelenkát kell fektetni, megpróbálva lefedni az állat által kiválasztott padlófelületet.

Kisgyermekképzés. Ebben az esetben el kell távolítania az összes szőnyeget és járdát. Fontos megérteni, hogy miután egyszer piszkos trükköt játszott a szőnyegen, a baba rövid idő után könnyen megismétli ezt az élményt. A futópad vagy a szőnyeg mosásának megkísérlése nem eredményezi a kívánt eredményt. Ezért jobb előre gondoskodni arról, hogy a háziállat csak egy üres padlón vagy pelenkán járjon.

A padló felületét pelenkákkal kell fedni, amennyire csak lehetséges. Amint a baba rendszeresen járni kezd a fedett területre, a pelenkák számát fokozatosan csökkenteni kell.

3-4 hét elteltével az állatnak rendszeresen csak 1 pelenkát kell járnia. Ha háziállatának WC-helye túl messze van a tálca kívánt helyétől, akkor legyen türelmes. Minden nap a pelenkát legfeljebb 10-15 cm-rel kell áthelyeznie a leendő WC helyére.

Cikkünk valószínűleg hasznos lesz az Ön számára: Hogyan tanítsunk egy kiskutyát pelenkára. Hasznos tippek

Miután megtanította háziállatát egy szigorúan meghatározott helyre járni, be kell helyeznie a pelenkát a tálcába. Ha a tulajdonos mindent helyesen tett, akkor az állat könnyen emlékszik az új helyre, és minden gond nélkül bejár a tálcába.

Az utolsó lépés a pelenka levétele a tálcáról, ha a tulajdonos a gumi vagy műanyag rácsos modellt részesíti előnyben.

Nem szabad büntetni háziállatát azért, mert váratlan helyeken tócsák és halmok jelennek meg. Sőt, ha az állatnak sikerült elmozdulnia a bűncselekmény helyszínéről. A kutya nem képes követni a logikai láncot, és a büntetés csak a közte és a tulajdonos közötti kapcsolat romlásához vezet.

Ha vizelés vagy ürítés közben sikerült elkapnia a kutyát, akkor nem érdemes az orrát tócsába vagy kupacba bökni. Elég a háziállatot szidni, hogy megértse, hogy a tulajdonos mérges. Ezután el kell vinni a kutyát az alomdobozba, és ott meg kell dicsérni és megsimogatni. Jó eredményeket érhetünk el, ha a kutya vizeletében áztatott pelenkát egy tálcára helyezzük.

A szakértők azt javasolják, hogy a pelenkát hagyják ott több órán keresztül. A lakásban nem lesz kellemetlen szag, de a kutyák számára az aroma érzékelhető marad, és ez lehetővé teszi, hogy egyértelműen meghatározza a WC helyét. Azt a helyet, ahol egy halom vagy tócsa megjelent, alaposan meg kell mosni és ecetes oldattal vagy speciális spray-vel kell kezelni. Így a tulajdonos eltávolítja a szagot, amely később útmutatóként szolgálhat a székletürítés vagy a vizelés helyének helytelen megválasztásához.

Amint a háziállat bemegy az alomdobozba, dicsérje meg. Nagyon fontos, hogy ne hagyja figyelmen kívül a helyesen elvégzett feladatot, mivel a tulajdonos dicsérete és jóváhagyása rendkívül fontos az állat számára.

Mi a teendő, ha a kutyád nem hajlandó az alomhoz menni

Gyakran olyan helyzet áll elő, amikor a háziállat határozottan nem hajlandó a tálcához menni. Ez a viselkedés mindig indokolt és konkrét oka van. A tulajdonos feladata azonosítani, majd megszüntetni.

Miért nem hajlandó a kutya az alomhoz menni:

Kényelmetlenség. Lehet, hogy ez nem megfelelő méretű, instabil rács, oszlop vagy töltőanyag hiánya, amelyet a háziállat nem szeret. Cserélje a rácsot pelenkára vagy gyomra, változtassa meg az alom típusát, próbáljon meg kikötőbakot telepíteni, vagy cserélje ki a tálcát nagyobb modellre.

Az oldalak magassága. Egy miniatűr kutyának egyszerűen kényelmetlen lehet az alomdobozba kerülni, ezért a háziállat nem hajlandó a kijelölt helyen WC-re menni. Figyelje meg a kutyát és, ha szükséges, az alsó lökhárítókkal ellátott modellt.

Oszlop hiánya. Gyakori ok a tálcák használatának megtagadására hímeknél. A háziállat nem tudja megmutatni vezetői tulajdonságait, és figyelmét a belső tárgyakra tereli. Az oszlop telepítésével a háziállat vissza tud térni a szokásos helyre, és megmentheti a kutyát a büntetéstől.

Megfelelő kapcsolat hiánya a tulajdonossal. Ha a tulajdonosnak nincs elég ideje kommunikálni az állattal, akkor a háziállat minden lehetséges módon felhívhatja magára a figyelmet. Az egyik legegyszerűbb módszer az, ha megtagadja a tálca használatát, károsítja a belső tárgyakat, cipőket stb. próbáljon több időt szentelni az állatnak, sétáljon vele, játsszon. Gondoskodást és odafigyelést érezve a legtöbb kutya visszatér a megszokott életmódhoz, és kellemetlen meglepetésekkel abbahagyja gazdáját.

Fontos: ha nem sikerül azonosítania annak okát, hogy az állat miért nem hajlandó meglátogatni a tálcát, akkor a legsúlyosabb büntetések is csak a helyzet súlyosbodásához vezetnek.

Az állat elszigetelődik, és már nem bízik a tulajdonosban. Szokatlanul nagy annak a valószínűsége, hogy a kutya idegösszeroppanás szélére kerül. Ezért a probléma egyetlen megoldása a háziállat szoros megfigyelése és a vágy, hogy megtalálja a kiutat ebből a helyzetből.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.