A kutyám az örömöm!

Viselkedés és nevelésHogyan lehet megszokni a kiskutyát a pelenkához. Hasznos tippek

Hogyan lehet megszokni a kiskutyát a pelenkához. Hasznos tippek

hasznos

A kiskutya pelenkához szoktatásának folyamata maximális visszafogást és nyugalmat igényel a tulajdonos részéről. Fontos megérteni, hogy az első napokban nem lehet megmagyarázni a babának, hogyan és miért kell a pelenkához menni. Csak a helyes szokások türelmes ápolásával lehet pozitív eredményt elérni.Pelenkák kutyáknak: mi ez és milyenek

Az állatgyógyszertárak és a szaküzletek polcain egyre gyakrabban kezdtek megjelenni az állatok pelenkái. Többrétegű termék, amelynek alsó része polietilénből készül.

Magas nedvszívó képességük és szivárgásuk hiánya miatt a pelenkák rendkívül népszerűvé váltak a négylábú háziállatok profi tenyésztői és kezdő szerelmesei körében.

Az állatkereskedések és az állatgyógyszertárak polcain két fő típusú abszorbens pelenka található az állatok számára:

 • Eldobható, amelyet használat után el kell dobni;
 • Újrafelhasználható, mosásra és későbbi felhasználásra tervezték.

Szagtalan vagy enyhén illatos pelenkákat is vásárolhat. Egyes gyártók különféle méretben kínálnak termékeket, ami lehetővé teszi, hogy minden háziállathoz a legjobbat válasszák.

Miért pelenkázza a kutyáját

Az állatorvossal folytatott konzultáció lehetővé teszi a kezdő tulajdonosok számára gyakran ismeretlen pontok tisztázását. Pelenkázás több okból is szükséges:

 • Biztonság. Tapasztalt tenyésztők tudják, hogy a baba életének első 3,5 hónapját nem szabad a szabadba vinni. A fertőzés kockázata túl nagy, és az immunrendszer még nem áll készen arra, hogy megbirkózzon egy vírusos rohammal. Csak 3,5 hónap elteltével, időben beosztott oltással stabil immunitás alakul ki a kiskutya testében, amely megbízhatóan megvédi a veszélyes betegségektől. Következésképpen a baba minden természetes igényt megünnepel egy lakás vagy ház falain belül.
 • Fiziológiai késztetési gyakoriság. A kölykök nem képesek kontrollálni fiziológiai késztetéseiket, ezért a vizelés és a székletürítés gyakran előfordul. Ezért a tulajdonos kénytelen takarítani a baba után alvás, etetés, aktív játék stb. Váratlan meglepetések jelennek meg óránként, és egyes esetekben gyakrabban.
 • Éjszakai séta. A gyerek nem tudja elviselni a természetes késztetéseket, ezért amikor felébred, éjszaka felépül. És nem minden tulajdonos akarja óránként kint vinni a háziállatot annak érdekében, hogy hozzászoktassa a helyes napi rutinhoz.
 • Tisztaság. A pelenka megszokása megoldja a tenyésztők egyik fő problémáját. Ezek tócsák és kupacok, amelyeket a kiskutya a legváratlanabb helyeken hagyott. Minél előbb kutyája megtanulja ezt a tudományt, annál nyugodtabb lesz a légkör otthonában.

Talán érdekelni fogja cikkünket: Hogyan és mit kell etetni egy kölyökkutyával 1 hónaptól egy évig. Hasznos tippek kezdőknek

Ha a tulajdonos türelmesen és fokozatosan tanítja a babát, akkor egy hónap múlva az eredmény nem sokáig várat magára.

A kiskutya képzési folyamata

Hogyan lehet megfelelően megszervezni a tanulási folyamatot úgy, hogy a házi kedvenc néhány hét múlva ne hagyja annyiban a meglepetéseket az egész házban? A választ erre a kérdésre tapasztalt tenyésztők és állatorvosok egyaránt adják. Néhány egyszerű szabályt kell betartani és következetesnek lenni. Ekkor a kiskutya kiképzése sokkal gyorsabb és a lehető leghatékonyabb lesz.

Először el kell távolítani az összes szőnyeget, futót és egyéb tárgyat, amelyet a háziállat pelenkaként azonosíthat. A kutya, miután megszokta, hogy a szoba szőnyegén vagy az ajtó közelében lévő szőnyegen elkényezteti a természetes igényeket, ellenáll a kísérleteknek, amelyekkel leszoktatják őt a függőségtől.

Másodszor, gondosan meg kell jegyeznie azokat a helyeket, ahol a baba gyakran hagyja "meglepetéseit". Lenyűgöző mennyiségű pelenkára lesz szükség, mert minél nagyobb teret fed le velük a szoba, annál nagyobb a valószínűsége a kondicionált reflex rögzítésének.

Amint a baba felkerül a pelenkára, ne távolítsa el azonnal. Hagyja, hogy rövid ideig megmaradjon a szaga, és a kiskutya emlékezik, hogy legközelebb hová menjen WC-re.

Minden nap csökkenteni kell a fedett területet. Amint a baba megszokja, hogy csak a szétterített pelenkákon járjon, kezdje el fokozatosan mozgatni őket az ajtó vagy az a hely felé, amelyet a tulajdonosok a baba WC-jéhez rendelt.

Egy hónap múlva a kölyökkutyának csak egy szigorúan meghatározott helyen elhelyezett pelenkán kell járnia.

Feltétlenül rágalmazza meg cikkünket: Kiskutya nevelése. Honnan induljon és hogyan sikerüljön

Fontos szempontok

Annak érdekében, hogy az edzés a lehető leghatékonyabban haladjon, ne mozdítsa el a pelenkát napi 10 cm-nél nagyobb mértékben. Csak a fokozatos elmozdulás vezet stabil reflex kialakulásához.

De számos fontos árnyalatot is figyelembe kell venni, amikor egy kiskutyát pelenkára tanítanak:

 • A kisgyermekek inkább a puha felületet részesítik előnyben. Ezért távolítsa el az összes szőnyeget, amelyet a kiskutya természetes szükségleteinek kielégítésének tekinthet.
 • Tisztaság. A kutyák értékelik a tisztaságot és különösen a tisztaságot a WC-ben. A háziállat nem valószínű, hogy a pelenkához akar menni, amelyen egy vizelet tócsa vagy egy halom ürülék van. A szennyezett pelenkákat időben meg kell tisztítani, hogy a tanulási folyamat kényelmes és hatékony legyen.
 • Következetesség. A csecsemők ébredés és evés után azonnal WC-re mennek. Ezekben a pillanatokban szabad hozzáférést biztosítani a pelenkákhoz. Vagy vigye el maga a WC számára kijelölt helyre. Amint a háziállat viselkedése nyűgössé válik, és nyafogni kezd - azonnal utalja a babát a pelenkákra.

Általános szabály, hogy egy hónapos rendszeres edzés után a baba önállóan és megszakítás nélkül a pelenkához megy.

Hogyan jutalmazzuk meg megfelelően a kutyusát

A kölyökkutyában a kívánt reflex kialakulása érdekében a tulajdonosnak minden erőfeszítést és türelmet meg kell tennie. Fontos, hogy a szoba lehető legnagyobb területét pelenkákkal takarja le, és hazaérkezése után azonnal az egyikre tegye a babát. Útközben valószínűleg sikerült WC-t használni.

Ha a baba a megfelelő helyre ment WC-re, akkor a tulajdonosnak meg kell dicsérnie és lehetőleg adjon neki valami finomságot, amely hasznos lehet a növekvő test számára. Ezek lehetnek az életkorához tervezett vitaminok, vagy a kölyökkutyák különleges csemegéi.

Nem szabad kolbászt vagy cukrászdát választani promócióként. Emésztési zavarokhoz vezetnek, és kiválthatják az allergiás reakciók kialakulását.

A baba megbüntetése azért, mert nem megy a pelenkához, nem szabad. Ez stresszt okozhat, és megtörheti a kiskutya és új gazdája közötti bizonytalan bizalmat.

Tisztítás után ezt a helyet gyenge ecetoldattal vagy speciális spray-vel kell kezelnie, amely megszünteti a szagot.

Gyakori hibák

A tanulás idején a kezdő tulajdonosok gyakran több gyakori hibát követnek el. Kizárólag tudatlanságból teszik ezt, nem értik kedvencük pszichológiáját és azt, hogy a kutya milyen következtetéseket von le a tulajdonos viselkedése következtében.

Tehát a leggyakoribb hibák a következők:

 • Büntetés néhány perccel azután, hogy a kutyusnak hiányzott a pelenka. Amint a kutya eltávolodik a "tetthelyről", már nem képes párhuzamot vonni az elkövetett cselekmény és az azt követő büntetés között. Ez pedig azt jelenti, hogy nem érti, miért büntették meg, és félni kezd a tulajdonosától, mert nem értheti azokat az okokat, amelyek az elégedetlenség kifejezésére késztették.
 • Büntetés azért, mert edzés közben nem járt a pelenkán. A tulajdonos számára a műveletek sorrendje logikus és egyszerű. De időbe telik, amíg a kiskutya kitalálja, hogyan viselkedjen, hogy ne okozza a tulajdonos felháborodását.
 • A pelenkák számának drasztikus csökkenése, miután a kiskutya többször rálépett az egyikre. Lehet, hogy csak baleset, nem szorgalmas reflex. Javasoljuk a termékek számának fokozatos csökkentését, hogy a háziállat ne vegye észre a feltűnő kontrasztot az előző este a szoba félig lefektetett padlója és ma reggel két-három pelenka között. Nagyon valószínű, hogy "meglepetést" találunk a padlón.

A beteg és a szisztematikus kisállat-képzés mindig pozitív eredményt ad. Ha a tulajdonos bizonyos erőfeszítéseket tesz és kitartóan tanítja a babát, akkor egy hónappal később a háziállat rendszeresen járni kezd a pelenkán.

Hasznos készség hasznos lesz a későbbi életben, amikor a tulajdonos néha megtagadhatja az állat sétálását reggel, és a kutya egy pelenka tálcájában teljesíti igényeit.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.