A kutyám az örömöm!

Viselkedés és nevelésHogyan lehet kiképezni kiskutyáját a szabadban WC-re

Hogyan lehet kiképezni kiskutyáját a szabadban WC-re

az utca

A kiskutya megjelenése a házban nagy öröm minden családtag számára. És fontos, hogy a csecsemő új családban való tartózkodásának első napjaitól kezdve megtanítsa a viselkedés szabályait, amelyek később életének alapvető normái lesznek. E pillanatok egyike a kölyökkutya WC-re képzése az utcán. Hogyan szervezzük meg megfelelően a tanulási folyamatot annak érdekében, hogy az a lehető leghatékonyabb és érthetőbb legyen kedvence számára?Tapasztalt kutyavezetők lépésről lépésre kínálnak megoldást a problémára. Ugyanakkor a tulajdonosnak sok türelemre és bizonyos mennyiségű szabad időre lesz szüksége, amelyet kész négylábú barátjának szentelni. Csak ebben az esetben számíthat pozitív eredményre.

Milyen korban kezdje

A legtöbb kisgyermek arra törekszik, hogy élőhelyét tisztán tartsa. Ez egy veleszületett ösztön, amelyet a vadon élő őseikből származó házi kutyák megőriztek. Ritkán lehet látni egy kiskutyát, aki saját almával megy WC-re.

Ezt a veleszületett szokást kihasználva a tulajdonosnak az élet első napjaitól kezdve meg kell tanítania a babát tálcában vagy pelenkán járni. Miután minden megelőző oltás befejeződött, és a baba eléri 3,5 hónapos kor fokozatosan kiviheti az első sétáira. Nagyon fontos, hogy először kellemes és izgalmas időt töltsön az utcán a belek és a hólyag ürítésével.

A kedvtelésből tartott állatok képzési folyamatának egyik előfeltétele a világosan megállapított napi rutin lesz. Szigorúan meghatározott időben kell etetnie és sétálnia a babával. Néhány nap múlva a fiatal test megszokja, hogy bizonyos órákban ételt kap. A háziállat gyomornedvet kezd termelni, és étkezés után 15-20 perccel a belek aktiválódnak. Miután a tulajdonosnak sikerül megtanítania a kiskutyát szigorú napi rutinra, a folyamat sokkal gyorsabban és hatékonyabban fog menni.

A kiskutya utcára nevelésének folyamata

Tapasztalt kutyavezetők és állatorvosok emlékeztetnek arra, hogy minden fajtájú és korú kölyökkutyák szigorúan meghatározott helyzetekben mennek WC-re:

 • Alvás után. Ha a baba eleget aludt, akkor kora reggel és napközben azonnal ki kell vinnie a fűbe, hogy ne csak járni tudjon, hanem pár kupacot és tócsát is készítsen;
 • Étkezés után. 15-20 perccel étkezés után a bél perisztaltikája megnő, és jelentősen megnő a "meglepetés" kialakulásának valószínűsége egy halom formájában a ház padlóján;
 • Hosszú séta vagy játék után. Ha úgy dönt, hogy 30-40 percet játszik a kiskutyával, akkor ne feledje: a játék közepén a gyerek mindenképpen WC-re akar menni. Az aktív fizikai aktivitás fokozott perisztaltikához is vezet. Ezért ne felejtsd el megállni, és vidd ki a babát. Ha ez nem lehetséges, akkor csak vigye a tálcába vagy a pelenkába. Ha úgy dönt, hogy hosszú és izgalmas sétát tesz négylábú kedvencével, akkor 20-25 percenként lehetőséget ad neki, hogy nyugodtan sétáljon a füvön. Hagyja, hogy a test természetes szükségleteit a megfelelő helyen elégítse ki, és ne egy ösvény vagy kutyasétáltató közepén.
 • A súlyos rémület vagy ideges feszültség pillanatában. A gyerek még nem képes kordában tartani késztetéseit és érzelmeit, ezért ideges izgalommal tócsát készíthet. Emlékezzen erre, amikor megbeszélésre állatorvoshoz megy, vagy azt tervezi, hogy négylábú háziállatával meglátogatja a zajos és zsúfolt helyeket.

Ahhoz, hogy a tanulási folyamat a lehető leghatékonyabb legyen, minden szabadidejét a babának kell szentelnie. A fenti helyzetek mindegyikében a háziállatot azonnal szabadon kell vinni.
Ez fontos: ha azt veszi észre, hogy a csecsemő körözni kezd körülötte és szimatolni kezdi a padlót, akkor azonnal ki kell vinnie a háziállatot. Nem szabad szidni vagy megbüntetni a kiskutyát, mert az még nem áll készen arra, hogy uralkodjon késztetésein.

Naponta hányszor kell kiskutyát kivinni

A kinológusok azt javasolják, hogy minden alvás és etetés után vigyék a babát a szabadba. Ez minimalizálja a kellemetlen "meglepetések" valószínűségét a lakásban vagy a házban. Miután a baba WC-re ment, mindenképpen dicsérje meg, ösztönözze kedvenc csemegéjével, vigye sétálni más kutyákkal.

A háziállatnak világosan meg kell értenie, hogy kezdetben megkönnyíti magát az utcán, és csak ezután kezdődik a gyaloglás izgalmas folyamata. Próbáld kiválasztani a WC-nek a legcsendesebb és legbékésebb helyet. A játszóterektől, a tömegközlekedéstől és a háziállatoktól távol kell lennie. A lényeg az, hogy ebben a döntő pillanatban senki ne vonja el a figyelmét vagy zavarja a babát.

Amint a baba megtanulja kibírni és megkönnyebbülni csak az utcán, fokozatosan meghosszabbíthatja a séták közötti intervallumokat. Egy felnőtt kutyának egy évig járnia kell 2-3 alkalommal WC-re naponta, és csak az utcán végezze. Kivételt képeznek a miniatűr fajták, amelyeket a tulajdonos szándékosan megtanít egy speciális tálcán enyhíteni.

Szükséges továbbra is szigorúan betartani a napi rendet. Alig fogja tudni elérni a háziállat kifogástalan viselkedését, ha a munkahét alatt a reggeli sétát reggel 6-7 órakor végzik, hétvégén pedig a tulajdonos megpróbál aludni, és 8-9 órára utalja át. A háziállat egyszerűen nem érti, miért nem viszi el a tulajdonos sétálni. És ha a tulajdonos figyelmen kívül hagyja az állat fokozott aktivitását és a nyafogást, akkor minden erőfeszítés eredménytelen lehet, hogy a kiskutyát az utcai WC-be képezzék.

Hogyan tanítsuk meg a kiskutyát arra, hogy kérje, menjen ki a szabadba

Ahhoz, hogy egy kiskutyát kiképezzenek arra, hogy kimenjen a szabadba, a tulajdonosnak maximális időt kell fordítania a baba nevelésére. Amint a háziállat elkezd forogni a szobában és nyafogni, azonnal vigye ki a szabadba. Miután a baba elvégezte az összes munkát a megjelölt helyen, mindenképpen dicsérje meg.

Rövid idő múlva a kutyának kondicionált reflexe lesz, amely szerint a tulajdonos dicséretet és ínyencséget ad, miután a háziállatot kérték kimenni.

Nem szabad figyelmen kívül hagyni az állat nyugtalan viselkedését, még akkor sem, ha a szokásos járási idő még nem érkezett el, vagy a háziállat nemrég tért vissza az utcáról. Lehetséges, hogy megzavarta az emésztés normális folyamatát, és növeli az otthoni "szemtelen" kockázatát. A háziállat viselkedésének gondos megfigyelése hatékonyan és gyorsan teszi a tanulási folyamatot.

Hogyan válasszuk le a kiskutyát, hogy otthon írjon

Ha a tulajdonos sok időt fordít a háziállat nevelésére, akkor néhány hét múlva a baba rendszeresen elkezdi az utcai WC-t. De néha az állat tócsát csinálhat, vagy abbahagyhatja a szoba tisztán tartását. Fontos megérteni azokat az okokat, amelyek a helyzet kialakulásához vezettek. Ez lehetővé teszi a műveletek leghatékonyabb algoritmusának kiválasztását a szokásos rutinhoz való visszatéréshez.

Miért kezd egy felnőtt kölyökkutya újra festeni otthon? Tapasztalt kutyavezetők azt állítják, hogy számos fő oka van:

 • Rossz közérzet. Gyakran a száraz táplálékkal etetett állatoknál kialakulnak az urogenitális rendszer patológiái. Ennek eredményeként tócsák jelennek meg a ház vagy lakás padlóján séták között. Az is lehetséges, hogy a kiskutya megfagyott, és nem tudja ellenőrizni késztetését.
 • Neheztelés. A tisztességtelen büntetés gyakran oka annak, hogy tócsa kerüljön a tulajdonos szőnyegére vagy szekrényére. Próbáljon meg újra kapcsolatba lépni kedvencével. Ez lesz a szoba tisztaságának kulcsa.
 • Feszültség. Emellett kedvence ismét bepisilhet a beltéri padlóra.

A tanulás során a lényeg a következetesség, a türelem és a figyelmesség. Ha kedvence nem hajlandó az utcán írni, akkor felhasználhatja a szakértők tanácsát:

 • Rúgja be babáját járás közben. A testben lévő nagy mennyiségű folyadék mindig a vizelés okává válik.
 • Játssz és szórakozz a kölyökkutyáddal aktívan. Minél intenzívebb a séta, annál valószínűbb, hogy az állat WC-re akar menni.
 • Sétáljon tovább. A háziállatnak hosszú és izgalmas séta közben WC-re kell mennie.

Bátorítás és büntetés

Számos alapvető szempontot kell figyelembe venni a kedvtelésből tartott állatok képzésénél:

 • Nem szidhatja az állatot a padlón megjelenő kupacok és tócsák miatt. A háziállat nem érti a tulajdonos elégedetlenségének okait. Különösen, ha a bűncselekményt korábban követték el. A kutya egyszerűen arra a következtetésre jut, hogy nem lehet szar veled. És ha a tulajdonos a felügyelet elkövetése közben fogja el az állatot, akkor a tulajdonos élesen negatív reakciója csak arra vezet, hogy az állat elkezdheti megenni az ürülékét.
 • Nem szabad az orrát verembe verni és verni. Az állat megsértődik, és nem bízik a gazdájában. Ennek következménye a köztük lévő kapcsolat romlása, és a tanulási folyamat jelentősen lelassul.
 • Következetesség és napi rutin. Háziállatát mindig csak egyszerre vigye ki. Nincs mentség a séta kihagyására.
 • Ne spóroljon a dicsérettel. Ha a háziállat mindent jól csinált, és a megfelelő helyen ment az utcán lévő WC-re - fejezze ki örömét és dicsérje meg az állatot. A jó döntés egy olyan csemege lenne, amelyet a kiskutya kap egy helyesen végrehajtott akció után.

Számos hatékony módja van annak, hogy kifejezze negatív hozzáállását a ház tisztaságának megsértésével kapcsolatban:

 • Szigorú hangnem. A háziállatnak meg kell értenie, hogy Ön boldogtalan, és kifejezi felháborodását.
  A kedvenc játékod betiltása. Csak akkor kell felvenned és hagynod játszani, ha a kutya szigorúan kijelölt helyen megy az utcai WC-be.
 • A "Fu" vagy "Nem" parancsok használata. Amint az állat szorongás jeleit mutatja, és vizelni vagy üríteni kezd a házban, azonnal utasítsa el ezt a viselkedést a parancsok és a szigorú hangnem alkalmazásával.

Ne felejtsük el, hogy a figyelmes és gondoskodó hozzáállás kedvence felé sokkal hatékonyabbá és gyorsabbá teheti a tanulási folyamatot.!MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.