A kutyám az örömöm!

Viselkedés és nevelésA kutya nem engedelmeskedik, vagy ki a főnök

A kutya nem engedelmeskedik, vagy ki a főnök

hallgat

A kezdő kutyatulajdonosok, különösen a nők, gyakran szembesülnek a háziállat domináns tulajdonságainak problémájával. Külsőleg ez annak a ténynek a megnyilvánulásának tűnik, hogy a kutya nem engedelmeskedik. A kutyauralomnak számos jele és megnyilvánulása van. Nem számít, melyik érintette Önt. A kutyák engedetlenségének szinte minden problémáját ugyanúgy oldják meg.Öröm a házban

A döntés megszületett, az akvizíció izgalmas szakasza elmúlt, és most új barátja átlépi az otthona küszöbét. Nos, vagy fogantyúkon hordja.
Eleinte nem látszanak problémák, nincs ok az aggodalomra. A tulajdonosok nem kevésbé alkalmazkodnak az új bérlőhöz, mint amennyit alkalmazkodik hozzájuk. És ha ez is egy kiskutya - aranyos, mulatságos lény, végtelenül bájos és már nagyon szeretett, akkor itt teljesen puszta megbocsátás.

Milyen problémák? Persze nem gond. Nos, megrágtam a csizmámat. Kicsi. Csontja van... De valószínűleg nem ízletes neki. Harapd a kezed? Igen, mik azok a harapások? A fogak aprók! Morog egy tál fölött? Ó, ez olyan vicces! Stb.
A felnőtt kutyákat nagyobb gondossággal veszik figyelembe, de ebben az esetben a hibák nem zárhatók ki. Az emberek félreérthetik az új családtag adaptálásának bonyolultságát.

Nem minden olyan tökéletes

A kiskutya felnő, a menhelyről érkező kutya megszokja az új környezetet, és elkezdődnek a gondok. Rágja a szék karfáját! Ugat a járókelőkön! Fut a kerékpárosok után! Felmászik egy bőr kanapéra! Megsérteni a macskát! Harap! Nos, általában a kutya nem engedelmeskedik! Egyáltalán!

Ha hasonló helyzetben van, akkor mindenképpen figyeljen cikkünkre arról, hogy miként lehet elkezdeni egy kiskutya nevelését.

És mit csinál a legtöbb tulajdonos?
Semmi.

Semmi sem. Felháborodnak és kibírják. És csak egy idő után, amikor az állóképesség már csúszik, és az idegek hirtelen emlékeztetnek létezésükre, az emberek megpróbálják valahogy megoldani a problémát. Rajt! Próbáld ki! Valahogy!.

Természetesen kevés embernek sikerül. Azok, akiknek kezdetben vannak ismereteik a témában, vagy csak természetes érzékük van a helyes viselkedéshez a kutyával, általában nem néznek szembe ezekkel a nehézségekkel. Szóval mit kéne tenni?

Nagy pszichológusok

hallgat

Bizonyára már maga is teljesen megtapasztalta, milyen kutyák finom és érzékeny pszichológusok, milyen kiváló opportunisták és manipulátorok! Szomorú vagy, vagy éppen ellenkezőleg, örömmel izgatott vagy, esetleg nyugodt és jófej vagy, és készen állsz a játékra... Bármelyik pillanatban pontosan tudják, milyen állapotban vagy, és mire számíthatnak.

Néhány különleges, kutyus elme mellett mindannyian megértik ezt. Vagy érezheti az érzelmi mező még ismeretlen receptorait.
És a család minden tagjának a fejében külön "apu", sok "aktával". Valaki, ha felkel, hazajön a munkából, ki mit szeret, ki mit kezel, ki nagyobb eséllyel könyörög egy „finom csemegéért”, és kitől - egy játék.
Ne becsülje alá az intelligenciájukat.!

Tisztánlátók

És mi a következtetés mindebből? Egyszerű: Tudják, ha nem vagy magabiztos.

Amikor azt mondod: „Hagyj békén! Már eleged van - tudja a kutya, hogy valójában szereted kényeztetni és szeretnél még bánni vele. És ül, türelmesen várakozik, a szemébe néz és csóválja a farkát.

Amikor felháborodást ábrázol: "Szállj le most a kanapéról!", A kutya tudja, hogy még nem döntötted el, mi a fontosabb számodra: tartsd meg a kárpitot, vagy érezd mellette szeretett meleg oldaladat.

Amikor szemöldökét ráncolva szemrehányást teszel az utcán: "A jó modorú kutyák nem ugatnak a kerékpárosokra", a kutya tudja, mit gondolsz valójában (idehajtott, ne sétálj nyugodtan).
Stb.

Következtetés:

Az első feladata: először egyezzen meg magával. Őszintének lenni. Világos és következetes álláspont kialakítása a kutyát érintő minden kérdésben. És egyet a család minden tagjának. És ha valamit igényel a kedvence elől, akkor száz százalékig biztos abban, hogy valóban szüksége van rá. Vagy... ne kérdezz! Hadd feküdjön a kanapén! És Isten legyen vele, azzal a kárpitozással...

kutya

Agresszió

Eh, ha csak a kárpitozás... A dominancia egyik legveszélyesebb megnyilvánulása az agresszió. Már tudod, hogy a kutyák baráti lények. A családod egy állatért egy csomag. Vad őseik csoportjaiban szigorú hierarchia uralkodik: mindenki a „polcokra” kerül, a vezetőtől az utolsó, legsebezhetőbb kölyökkutyáig. És ha a fentiekben valami történt a közös életben, akkor valószínűleg nem egy tisztelt vezető státusza tartozik Önhöz.

A nyájban lévő szerepeket automatikusan hozzárendelik. Az idősebbik címet a legerősebb, leghatalmasabb, akaraterősebb és meghatározóbb kapja. A kutya minden vágya nélkül (ismétlem - automatikusan!), Ha a "falkának" minden tagja ilyen vagy olyan formában gyengeséget mutat, a kormány terhe a szőrös vállára esik. Vagyis magatartásával maga adta a kutyának a "lakás királya" címet.

Következtetés:

A második feladata: Emlékezz ki vagy. Teljes és abszolút, elsöprő (!) Magabiztossággal éreznie kell magát felelősnek. Nem. Nem értem. Hogy megértsd, ezt már érted. Csak érezd! Behatol! A vágyad nem csak egy lakás törvénye. Ez a természet törvénye! Elvileg nem lehet teljesíteni. Ez lehetetlen! Minden porszem a tiéd ebben a lakásban. Az egész terület, a szekrény utolsó sarkáig, a tiéd. Még a kedvenced füle, karma és farka is a tiéd! Ha eszedbe jut, hogy elvágsz vagy megtisztítasz valamit ott, akkor minden... minden jogod megvan ehhez! Magabiztosnak kell lenned (!), Nem pedig úgy tenni, mintha magabiztos lennél.

Ha sikerül ezt a hozzáállást elsajátítania, és legalább hetven százaléka viselkedésében megmutatja, akkor csendes, békés, nyugodt és nagyon engedelmes kutyája lesz.
Időbe telik, mire meglepődik, amikor rájön a változásra és megváltoztatja szokásait. De hidd el, nagyon jelentéktelen. - Ne becsülje alá az intelligenciájukat.

Fontos

Csak ne legyél agresszív. Ne keverje össze az önbecsülést, a vezetést haraggal vagy bosszúsággal! Ne ordíts a kutyára! Ne üsd meg!
Érezd az árnyalatokat. Ha szükséges, a hangnemnek kedves és nyugodtból szigorúvá kell válnia. Szigorú! Nem gonosz. A durva hangnem hangszer, a hangszalagok munkájának eredménye. A harag pedig érzés, negatív érzelem. Düh, harag, forró indulat - semmilyen módon nem segít megbirkózni a feladattal.

Ráadásul nem igazságos. Végül is egy állat viselkedése 99,9% -ban a vele való kommunikáció terméke. Gondolkodj el rajta.

a kutya tudja

Humánus-e?

„Nem lehetek szigorú. Vonat, parancs, tilalom. És büntetni is! Borzalom. Ez nem emberséges! " Gyakran hallani ilyen ítéleteket.
Annak érdekében, hogy megpróbáljuk meggyőzni azokat, akik egyetértenek az ilyen állításokkal, egy nagyon valószínű ok-okozati láncolatot mutatunk be. Minden következő pont az előző következménye:

1. Imádat.
2. Megengedettség (és nárcizmus: olyan humánus vagyok!).
3. A kutya rosszul képzett.
4. Ellenőrizhetetlen viselkedés.
5. A kutya megharapta a szomszédot.
6. Bíróság. Bírság. Figyelem.
7. Harag, irritáció. A szomszéd ellen neheztelés. A kutya iránti ellenérzés.
8. Stressz. Zavar. Zavar. Kevesebb figyelem a kutyára.
9. A viselkedési problémák súlyosbodása.
10. Egy másik kutya kötelességszegése, amely az eutanázia kérdésének felvetéséhez vezethet...

Természetesen ez a forgatókönyv a legszomorúbb. De nem igaz?
Sokkal jobb lenne, ha az egyes pontokon kissé csökkentenék a problémát? Miért hunyja el a szemét, hogy a kutya nem engedelmeskedik? Miért kell tovább viselnie leendő vezetője "kis" felháborodásait? Az emberiség torz megértése miatt?

Legyél vezető

Tegyünk egy kis tesztet. Képzelje el, hogy ez az "ördög" ismét karmos mancsaival mászott fel kedvenc kanapéjára. Megpróbálod rendetlenségre hívni a szemtelen embert, de az otthoni despot, morogva és nyomokat hagyva a kárpiton (és az idegeiden!), Továbbra is kényelmessé teszi magát.
Figyelj magadra. Érzéseire, érzelmeire, gondolataira.
Mit érzel?

• sajnálja a kutyát!
• úgy tűnik számodra, hogy kegyetlen vagy a kutyával szemben (nyilvánvalóan kellemesebb a kanapén!);
• zavart, bizonytalan, dezorientált vagy; megvonja a vállát, nem tudja, mit tegyen;
• bűnösnek érzi magát;
• megérti a kutya érzéseit: ideges, hogy kirúgják;
• Nos, ő akarja! (követel, nem engedelmeskedik, kér - aláhúzza a szükségeset);
• úgy tűnik, hogy a kedves emberek nem ezt teszik.

Ha a lista legalább egy eleme megtalálta a választ a lelkedben, sajnos, még nem vonzódsz egy vezetőhöz. Dolgozz tovább! Természetesen "értékelheti" a kutyák viselkedésének ezen normáit. Köpni a kanapé állapotát, vegyél egy erősebb pórázt, add oda a macskát a faluba, és etesd a háziállatot vászonkesztyűben... De vajon ez egy kiút-e az ember számára? Gondolkodni képes lény!

Emlékezzen azokra a százakra és ezerekre, amelyek most a szemétdombokon bolyonganak. Őket is megszerették. És aztán kirúgták. Valamilyen oknál fogva...
Nem akar hasonló sorsot annak, akit most szeret.!

a kutya tudja

Következtetés

Foglaljuk össze és vázoljuk fel a cselekvési tervet. Tehát mit kell tenni azért, hogy kedvencünk csak örömet okozzon nekünk?

1. Értse meg, mit akar valójában a kutyájától. Mit kategorikusan elleneznek, és mit hajlandók megengedni?.

2. Érezd a vezetés érzését! Ez a legfontosabb!

3. Szigorúan és határozottan, határozottan és következetesen tiltsa meg a kutyát abban, hogy semmilyen körülmények között ne tegye azt, amit nem kíván elviselni. Oldja meg azt, ami lehetetlen, de valójában lehetséges. Ne ábrázolja a gátlásokat!

4. Legyen türelmes. Ne feledje: a szigorúság nem harag.

Mindenképpen sikerülni fog!
Egészség és megértés az Ön és háziállatai számára!

Előző cikkMenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.