A kutyám az örömöm!

Hasznos és érdekesEgy macska és egy kutya ugyanabban a házban. Hogyan éljenek békében és barátságban

Egy macska és egy kutya ugyanabban a házban. Hogyan éljenek békében és barátságban

kutya

Régóta úgy gondolják, hogy a macska és a kutya mindig ellenségeskedik egymással. Az utcán gyakran látnak ellenséges példákat: a kutyák üldözik a macskákat, a macskák pedig a kíváncsi kutyák orrát vakargatják. Számos történet és közmondás kapcsolódik a macskák és a kutyák közötti konfliktusok előfordulásához.De vajon ilyen erős ez a gyűlölet közöttük? Lehet, hogy ez nem annyira feltűnő, de sok embernek van macskája és kutyája is. Természetesen bizonyos erőfeszítéseket kell tennie az állatokkal való barátkozás érdekében, de ez mindenképpen lehetséges.

Tartalom:

  • Miért háborúskodnak a macskák és a kutyák?
  • Hogyan lehet bemutatni és megbarátkozni egy macska és egy kutya között
  • Van egy kiskutyánk, ha egy felnőtt macska lakik a házban
  • Kapunk egy cicát, ha kutya lakik a házban
  • Alapvető viselkedési szabályok, ha egy macska és egy kutya otthon él

Miért háborúskodnak a macskák és a kutyák?

A macska és a kutya ragadozók, ezért vetélytársak. Hajlamosak versenyezni egymással. Ezenkívül a viselkedésbeli különbség nehézséget okoz. Az állatok testbeszédet használnak a kommunikáció során.

A macska és a kutya közötti kommunikáció összehasonlítható az emberek hasonló, de mégis különböző nyelvű kommunikációjával. A háziállatok az idő múlásával kezdik megérteni egymást, de az elején problémáik lehetnek.

Vadászösztön

A kutyák erősebbek, mint a macskák, ezért veszélyt jelentenek rájuk. A macska megijedhet és futhat, ezáltal provokálva a kutyát, hogy üldözze utána. Az üldözés során a vadászati ​​ösztön egyre jobban megragadja a kutyát: inkább szórakozásból kezd üldözni, és az üldözés végére nem is olyan jó szándékkal üldözheti.

Ennek eredményeként az a kutya, amely korábban barátságos volt, megsebesítheti a macskát. Néhány kutyafajta hajlamosabb a macskák kezelésére, mintha zsákmány lenne (elsősorban vadászkutya). Soha ne hagyja, hogy kutyája üldözze a macskát, még séta közben sem.

Küzdelem a figyelemért

Az állatok is hajlamosak a féltékenységre. Az egyik háziállattal kapcsolatos figyelem hiánya szintén negatív reakcióhoz vezet a nélkülözött háziállat részéről. Nagyon gyakran az új családtag nagyobb figyelmet kap. Ez magasabbra teszi az újoncot, mint a "pack" többi tagja.

Tehát az újszülött kitaszítottvá válik a többi háziállat között. Sokan úgy vélik, hogy a macskáknak nincs annyira szükségük társra, mint a kutyákra. Az állítás nem igaz: a macskák gyakran kevésbé mutatják szeretetüket egy ember iránt, de ez nem azt jelenti, hogy kevésbé szeretik őt.

Harc a területért

Természetes, hogy a ragadozók a területért harcolnak, mert túlélésük ettől függ. Ne szenvedjenek a házban az új bérlőtől, de az ösztönök továbbra is megmaradnak. Kutyák és macskák egyaránt őrzik a területüket. Kutya-kutya viszonyban is problémás és veszélyes egy idegen falkába engedése.

A macskák magányosak, ezért egyáltalán nem fogadnak el senkit a területükön. Azonban otthon, ahol mindig van zsákmány, az ösztönök továbbra is gyengülnek.

Hogyan lehet bemutatni és megbarátkozni egy macska és egy kutya között

A legegyszerűbb ismerkedés az lesz, ha egyszerre van cica és kiskutya. Ösztöneik még nem olyan erősek, még nem védik a területet. A felnőtt háziállatok bemutatása sokkal nehezebb lesz.

Az első találkozásra mindenképpen csak akkor kerülhet sor, amikor mindkét háziállat alkalmazkodik. Az első találkozás során ne adjon lehetőséget az állatok fizikai érintkezésére.

Ha az állatok felnőttek, biztonságosabb a szájkosarat és a macskatartót használni a háziállatok bemutatásakor. Sikeres első találkozáskor érdemes csemegét adni az állatoknak, hogy megjutalmazzák őket, és az első találkozást is élvezetesebbé tegye. A macskának mindig képesnek kell lennie a menekülésre: nem kell erőszakkal a kutyához szorosan tartani. Eleinte érdemes egy új családtagot külön helyiségben tartani.

Kiskutyát kapunk, ha felnőtt macska lakik a házban

Ha felnőtt macskával és kiskutyával találkozunk, nincsenek különösebb nehézségek. Hagyja, hogy a kiskutya alkalmazkodjon.

A macskának és a kölyökkutyának meg kell szoknia egymás illatát. Ennek a folyamatnak a felgyorsítása érdekében odaadhatja kedvenceinek egymás ágyneműit és játékait. Az első találkozás előtt jobb, ha a kölyökkutyát kissé fárasztjuk, ha vele játszunk.

Az aktív csecsemőnek nem szabad megengednie, hogy azonnal elkezdje a macska kártevőit. A randevúk során a macska általában elég nyugodtan viselkedik, idővel úgy kezeli a kölyökkutyát, mint egy cica.

Kapunk egy cicát, ha kutya lakik a házban

Egy felnőtt kutya és egy cica megismerése egyre problémásabb. A kutya zsákmányként vagy játékként érzékelheti a cicát.

Ha a kutya jól érzi magát a macskákkal, akkor az ismerkedés valószínűleg egészen simán fog menni. Ellenkező esetben pofa be a kutyát, és póráz segítségével irányítsa. Ha a kutya agressziót mutat, akkor vissza kell húzni.

A barátságos hozzáállásért élvezetet kell adnia. Először nagyobb figyelmet kell fordítania a kutyára, hogy biztos legyen benne, hogy a hozzá való viszony nem változott.

Mindenesetre a háziállatok első találkozását szigorúan felügyelni kell.

Alapvető viselkedési szabályok, ha egy macska és egy kutya otthon él

egy

A macska és a kutya közötti baráti kapcsolat kialakításához és fenntartásához bizonyos magatartási szabályokat kell betartani. A tulajdonos fő hibája, hogy öntudatlanul féltékenységet okoz az állatokban. Szinte lehetetlen elkerülni a konfliktusokat, ha a háziállatokat provokálják.

Táplálás

Amikor a háziállat eszik, a személyes tér különösen fontos számára. Csak az állat tulajdonosa sértheti meg. Annak érdekében, hogy a háziállatok ne kapjanak okot arra, hogy az étkezéskor megsértsék más lakók személyes terét, érdemes a tálukat egymástól elszakítani.

A macska és a kutya etetését egyszerre kell elvégezni, hogy senkit ne sértsen meg az a tény, hogy egy másik háziállatot korábban etettek. Az etetés során biztosítani kell, hogy a kutya ne vegyen be egy részt a macskából (néha előfordul, és fordítva).

Talán érdekelni fogja cikkünket: Hogyan és mit kell etetni egy kölyökkutyával 1 hónaptól egy évig. Hasznos tippek kezdőknek

Figyelem

Mindig adjon minden háziállatnak egyforma figyelmet. Sokan megkülönböztetik a háziállatok közül egy különleges, legjobb és legkedvesebbet. Ez nem engedélyezhető. Ha látja, hogy az állat féltékeny, akkor még egyszer figyelnie kell rá.

Egyes háziállatok azonban makacsul igénylik a tulajdonos minden figyelmét, és féltékenyek arra, ha mással próbálkoznak. Nem érdemes ösztönözni az ilyen viselkedést: az állatnak meg kell szoknia, hogy nem minden mehet egyedül hozzá.

Uralom

Egy új családtag megérkezésével megkezdődik az erőfölényért folytatott harc. Ha kölyökkutyáknál és cicáknál ez csak játékokkal végződik, akkor a felnőtt háziállatok viszonyában minden sokkal komolyabb lehet. Az állattartónak soha nem szabad elveszítenie a hitelességét a négylábú barátok szemében, mindig a "falkák" vezetőjeként maradva.

Ahhoz, hogy vezetőket szeressenek és tiszteljenek, az állatokat tisztességesen kell megítélni. Nem tehet egy háziállatot a másik fölé, lehetővé téve számára más családtagok zaklatását. Nem kell beavatkozni az erőfölény egyszerű megnyilvánulásába, veszekedés és verekedés nélkül: egyszerűen a háziállatoknak meg kell tudniuk, hogy milyen helyzetben vannak a családban.

Ha helyesen közelíti meg a macska és a kutya randevúzásának folyamatát, segít nekik a kapcsolatok kiépítésében, akkor jó barátokká válhatnak. Fontos mindig megjegyezni, hogy a macska és a kutya, valamint a kapcsolatuk nagy felelősség.

Mielőtt ilyen felelősséget vállalna, érdemes megbizonyosodni a macska és kutya tartásának lehetőségéről. Nem csak az anyagi költségekről szól, hanem a figyelemről is, próbálva megérteni kedvence logikáját. Ha megvan a szükséges idő és vágy, akár egy felnőtt kutyával és egy macskával is megbarátkozhat.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.