A kutyám az örömöm!

Hasznos és érdekesMeghűlnek-e a kutyák télen, vagy a kutyahidegről van szó?

Meghűlnek-e a kutyák télen, vagy a kutyahidegről van szó?

egész

A tél minden állat számára megpróbáltatás. A kutyák sem kivétel. Még akkor is, ha ezek szívós és hidegre adaptált fajták, tudnia kell, hogyan kell felkészíteni a kutyát a télre és hogyan kell helyesen gondozni.Sajnos a négylábú háziállatok sok gazdája nem tudja, hogy az állatok téli gondozása sokkal nagyobb figyelmet igényel, mint az év többi szakában. És ezért.

Tartalom:

  • Mi határozza meg, hogy a kutya fázik-e télen
  • Télen kutyafajták
  • Hidegek egy kutya mancsai télen?
  • A legfontosabb dolog a kutya gondozása télen

Mi határozza meg, hogy a kutya fázik-e télen

A kutya melegvérű állat. Természetes testhőmérséklete sokkal magasabb, mint az embereké. A mutató normának számít 37,5 ℃ - 38,5 ℃. Az emberhez hasonlóan a négylábú barátot is meg kell védeni a túlzott hőveszteségtől és a hipotermiától. Ellenkező esetben megbetegedhet, akár meghal is.

Talán cikkünk hasznos lesz az Ön számára: Fagyás kutyáknál. Jelek, elsősegély, kezelés

Miért történik? Valójában közülük sokan télig vastag gyapjúból és meleg sűrű aljszőrzetből származnak. Néhány fajta, például husky, husky, kaukázusi juhászkutya, természetesen alkalmazkodik a zérus hőmérséklethez. De még ha rossz is télen etetni egy kaukázust, kösse meg anélkül, hogy egy rozoga fülkébe költözne, ne hagyja, hogy meleg helyiségben felmelegedjen és kiszáradjon, ez szomorú következményekhez vezethet.

Fontos! Különösen érzékenyek a hidegre a kis és rövid szőrű fajták, valamint a hosszú szőrűek, akiket sokáig bent tartanak. Séta közben a test további védelmére van szükségük a hipotermia ellen.

Egy másik fontos tényező befolyásolja az állat testének hideggel szembeni ellenállóképességét. Ez a diéta. Ha télen a kutya szubkután zsírréteget képez, és minden nap kiegyensúlyozott, magas kalóriatartalmú táplálékot kap, akkor különösebb sokkok nélkül túléli a telet. Az állatot fel kell készíteni a télre. Amikor észreveszik az olvadás első jeleit, vitaminkomplexumot kell hozzáadni a gyapjúhoz, hogy erősítsék az étrendet magas kalóriatartalmú takarmánnyal.

A szajha szuka legyengült organizmusa különös figyelmet igényel. Valójában gyakran az anya szülés és a kutyusok etetése után problémái lehetnek a szőrzetével, kimerültségével és hormonális rendellenességeivel. Látogasson el állatorvosához tippekért, hogyan kell felkészíteni egy ilyen kutyát télre.

A kiskutyák nem tolerálják a fagyokat. Rosszul fejlett a hőszabályozásuk, még nem alakult ki immunitásuk. A rövid szőrű fajták csecsemőit télen fagyok alatt általában nem tolerálják. A hólyagokat 6 hónapos kor után és egy oltási kúra után napsütésben játszani szabad széltől védett helyen.

Télen az idősebb és krónikus betegségben szenvedő kutyák figyelmet igényelnek. Különös gondosságra és odafigyelésre van szükségük. Meleg overall, rövid séta, vitamin- és ásványi anyag komplexek bevétele, megelőző terápia. Az öregség sem öröm a kutyának. Csökkentse minimálisra a járást, ha az állatnak húgyúti, szív- és érrendszeri, légzőrendszeri rendellenességei vannak, ha az ízületek fájnak.

A szem sérülésének elkerülése érdekében ne vigye kutyáját kutyába sétálni hóban és szélben. Miután laza hóban jár, gondosan vizsgálja meg a mancsokat - a párnákat és a lábujjak között.

Télen kutyafajták

Ha zord éghajlaton él, hosszú, hideg havas télen, alaposan meg kell gondolnia, mielőtt kutyát szerezne.

Milyen fajtát kell előnyben részesíteni az udvaron való tartáshoz, és hogyan lehet a normál telelési körülményeket biztosítani? Milyen fajtákat tarthat bent, de hosszú sétákat tehet velük? Konzultálnia kell egy állatorvossal arról, hogyan lehet a kutyát teljes étrenddel ellátni, és milyen megelőző oltásokat kell elvégezni, milyen vitaminokat kell adni, hogy a háziállat egészséges és erős immunitással rendelkezzen.

Tudtad! A tudósok bebizonyították, hogy minél nagyobb a kutya, annál könnyebben tolerálja a hideget, annál lassabban hűl le a teste.

Gazdag a hosszú szőrű nagy fajták választéka, amelyek kültéri körülmények között jól tolerálják a fagyot. Nézzük meg a legnépszerűbbeket:

 • Alabai közép-ázsiai juhászkutya. Tartalom - madárház fülkével.
 • Husky nagy és hatalmas szánkó, vastag kettős hajjal. Lehetőleg fülkével felszerelt madárházban tartandó. Sokan a házban tartanak.
 • A malamut robusztus, erős szánfajta. Pórázon tartható, de a kutyának rendszeres testmozgásra van szüksége sétálás közben. A közelmúltban a fajta népszerűvé vált az otthoni tartásban.
 • Moszkvai Őrző. Karbantartás - szabadtéri ketrec fülkével, rendszeres szabad tartás.
 • Kaukázusi juhászkutya - nagyon vastag szőrzetű és hideg ellenáll. Madárházban tartják, éjszaka - szabadon tartható az udvaron.
 • Német juhász. Pórázon tartható, de jobb egy madárházban.
 • Nyugat-szibériai Laika. Pórázon és otthon élhet, de fiatalon jó kocogásra van szüksége.
 • A szamojéd egy közepes méretű fehér kutya, eredeti megjelenéssel, amely hasonlít egy Spitzre. Egy meleg fülkével ellátott madárházban és a házban is tarthatja.

A hideg időjárásnak ellenálló népszerű fajták közé tartoznak a newfoundlandi, a leonberger, a dél-orosz juhászkutyák, a tibeti masztiffok, a szent Bernardok. Gyakran a vidéki házak tulajdonosai tartják őket.

Egy lakás esetében a közepes és kis méretű kutyák sokkal kényelmesebbek ebben a tekintetben: collie, bobtail, chow-chow.
A hosszú hajú uszkárok, spánielek, tacskók első ránézésre nem fagyhatnak meg. De a nem megfelelően fejlett aljszőrzet miatt téli ruházatra van szükségük a sétához.

Hidegek egy kutya mancsai télen?

Tudományosan cáfolják azt a véleményt, amely szerint a kutyák mancsa télen hideg, hogy téli cipőre van szükségük.
A kutyák ősi ősei zord éghajlaton éltek. Ezért a természet gondoskodott arról, hogy a mancsok hóval, jéggel, hideg talajjal érintkezve ne fagyjanak le.

A kutyák végtagjainak keringési rendszerét úgy alakították ki, hogy a vérnek ne legyen ideje kihűlni. A vénák és az artériák egymás közelében helyezkednek el, ami melegíti a vénás vért.

Sokkal veszélyesebb a "kémia" és sók, amelyeket az utakra és az utcákra szórnak. Igazi katasztrófa a városi kutyák számára.

A legfontosabb dolog a kutya gondozása télen

Az a kutya, amely könnyen tolerálja a hideget, az udvarban tartáshoz nagy, közepesen jól táplált, egészséges, jól fejlett aljszőrzetű, fiatal állat.

Még akkor is, ha a kutya természeténél fogva könnyen elviseli a nulla alatti hőmérsékletet, nem korlátozhatja mozgásában, folyamatosan pórázon tartva. Futnia kell és jól kell ennie, van egy meleg fülkéje és egy szabadtéri, fapadlós ketrece. A kennel mérete számít. Minél kevesebb extra hely van benne, annál melegebb a kutya. Különösen súlyos fagyok esetén az állatnak képesnek kell lennie arra, hogy bent töltse az éjszakát, kiszáradjon, felépüljön.

A kölyökkutyákkal rendelkező szukát nem lehet hidegben tartani. A fészket csecsemőkkel és anyákkal tartsa meleg fészerben vagy egy szobában. Ha a kiskutyák hideg időben születtek, és fűtetlen helyiségben tartották őket, tegyenek rájuk fűtőbetétet, miközben az anya kimegy sétálni.

A tél folyamán sok kutya az állatorvosi kórházba megy segítségért. Leggyakrabban ezek riasztó tünetek, amelyek az állat hűvös tartósságával társulnak: torokfájás, köhögés, rekedt hang, súlyos fagyás és az alsó test sérülései, bőrproblémák. Mindez annak a következménye, hogy a tulajdonos figyelmen kívül hagyta kedvencét.

Sok erőfeszítésre és pénzre lesz szükség a négylábú barát elveszett egészségének helyreállításához. De nem jobb előre gondoskodni a kutyáról?MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.