A kutyám az örömöm!

Etetés és gondozásA kutyákat fel kell öltöztetni és miért. Minden előnye és hátránya

A kutyákat fel kell öltöztetni és miért. Minden előnye és hátránya

kutya

A négylábú háziállatok ruhavásárlásának problémája az őszi-téli időszak kezdetével egyre sürgetőbbé válik.

A speciális ruházat használata sok ellentmondásos véleményt vált ki. Egyes tenyésztők biztosak abban, hogy kutyájuknak nincs szüksége ilyen luxusra, és az overált és a csizmát egyértelmű túlzásnak tartják. És más tulajdonosok ragaszkodnak ahhoz a meggyőződéshez, hogy háziállataik ruházata pótolhatatlan dolog, és különös szeretettel választják ki az új ruhatárakat.Kinek van igaza és kinek a szempontja relevánsabb most?

Tartalom:

Miért öltöztessék kutyákat

Vessünk egy pillantást a kutyaruhák használatának céljára. Számos fő oka van egy speciális butik látogatásának:

 • Szépség és stílus. Ez a cél meglehetősen indokolt a dekoratív fajták esetében, amelyek társukat vagy rendezvényeket kísérik tulajdonosukkal. A boltok és butikok polcai elegáns és színes kutyaruhák hatalmas választékát kínálják. Vásárolhat vicces munkaruhákat vagy dzsekiket, valamint báli ruhákat, ingeket vagy farsangi jelmezeket. Minden a tulajdonos fantáziájától és preferenciáitól függ.
 • Kedvenceinek további védelme érdekében az alacsony hőmérséklet káros hatásaitól. Nem minden kutya tolerálja a szabadban való tartózkodást a séta során. Egyre több háziállat költözik állandó karbantartásba egy lakásban, ezért sétáláskor védelemre és fűtésre van szükségük.
 • Szennyeződés és nedvesség elleni védelem. Az eső után járáshoz elengedhetetlen a nadrágos overall és kabát.

Fontos: világosan meg kell érteni, hogy a rövidtávú megjelenéshez szükséges stílusos ruhák és a szabadtéri tevékenységekhez való járásmodellek alapvetően nem csak szabásban, hanem a felhasznált anyagokban is különböznek.

Fel kell öltenem egy kutyát télen

A kérdés megválaszolásához meg kell találnia, melyik kutyának van szüksége további ruházatra, és melyiknek nem.

Például az északi fajták képviselői (huskik, huskik, Szent Bernátok, moszkvai őrzők, valamint Új-Fundland, Chow Chow és még sokan mások) számára teljesen felesleges a sétáló overallok és a szigetelt ruhásszekrények megvásárlása.

Ezeknek az állatoknak vastag szőrük van, és ideálisan alkalmazkodnak a zord télhez. Még egy hosszú séta sem okoz hipotermiát, és nem vezethet normál immunrendszerű háziállat betegségéhez.

Érdekelheti cikkünk arról, hogy a kutyák fáznak-e télen.

Megtagadhatja a madárházi tartalmú háziállatok ruházatának megvásárlását is, ha vastag kabátja van.

A déli régiókban ritka a hideg tél, így a háziállatok könnyen elviselik az ideiglenes hidegcsattanást. A szigetelt fülke felszerelése pedig jó segítség lesz a kutya számára.

Melyik kutyának van szüksége téli ruhára

Nem minden háziállatnak van szüksége védő vagy meleg ruházatra. Ha a kutya állandóan egy madárházban vagy az utcán él, akkor teste fokozatosan alkalmazkodik a változó időjárási körülményekhez. Az állat vastag aljszőrzetet növeszt, elindulnak az alkalmazkodási folyamatok és aktiválódik az anyagcsere. Ennek köszönhetően a kutya nyugodtan tűri a hideg hónapokat.

De miért javasolják a szakértők és a tapasztalt kutyavezetők télen néhány kutya öltöztetését? A további védelmet igénylő négylábú háziállatok kategóriája a következőket tartalmazza:

 • Rövid lábú fajták képviselői. Ezek pekingi, japán áll, tacskók stb. Hosszú séta során a kedvtelésből tartott állatok hasa és mellkasa nedves vagy fagyos talaj közelében van. Hipotermia az eredmény.
 • Vadászkutyák. Különösen a rendőrök és agarak. Ezeket az állatokat vékony bőr jellemzi, ennek köszönhetően a test optimális hőátadást biztosít gyors és hosszú távon. De ugyanez a mechanizmus télen is rosszul szolgál a kedvtelésből tartott állatoknak, amikor pórázon jár. A magas hőátadási sebesség gyors hipotermiához vezet.
 • A szőrtelen fajták képviselői, különösen a kínai tarajos kutya és a Xoloitzicuintle. Szülőföldjük meleg ország volt, így a kabát hiánya nem okozott negatív következményeket. Zord éghajlatunkon az ilyen háziállatok egyszerűen nem élvezhetik teljes mértékben a séta havas vagy szeles időben, alacsony hőmérsékleten. De pontosan ez történik a tél Oroszország hatalmas területein.
 • Dekoratív kutyafajták. Mesterségesen tenyésztették őket, és megkülönbözteti őket a vastag aljszőrzet hiánya, amely megbízhatóan véd a széltől és a hidegtől. Ezért ebben az esetben kötelező a meleg kezeslábas és egyéb szekrényes cikkek használata.
 • Öregedő háziállatok vagy szoptató szukák. Mindkettőjük immunitása csökkent, és további védelmet igényelnek a fagytól. Idős embereknél keringési rendellenességeket észlelnek, ami a testhőmérséklet gyors csökkenéséhez vezet a végtagokban, a fülekben és a farokban. Az eredmény fokozott érzékenység hideg vagy fagyás ellen.

Cikkünk hasznos lesz az Ön számára: Fagyás kutyáknál. Jelek, elsősegély, kezelés

Fontos: nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a legyengült vagy beteg háziállatok további védelmet igényelnek. Csökken az immunrendszer működése és gyengeségük. Ez gyors hipotermiához és különböző szövődmények kialakulásához vezet.

Milyen ruhákra van szüksége a kutyának

Az állatgyógyászati ​​gyógyszertárak, a speciális butikok vagy a kisállat-üzletek polcain a meleg és praktikus téli ruhatárak széles választékát mutatják be egy négylábú kisállat számára.

Tapasztalt kutyavezetők azt mondják, hogy a hideg évszakban való járás minimális szekrénye a következőket tartalmazza:

 • Meleg munkaruha. Alternatív megoldás lehet a meleg kabát vagy a bunda. De az utóbbi lehetőségek jól működnek a kis kutyák számára.
  kell
 • Széldzseki, puha bélés alapján készült. Megbízhatóan véd a széllökések ellen, és a puha bélés megakadályozza a hosszú háziállat szőrének összekuszálódását. A kiváló minőségű termékek nem okozzák a páros hatás kialakulását, és a háziállat nagyon jól érzi magát.
  ruha
 • Esőkabát. Ideális nedves időjárás esetén. Különösen, ha a tulajdonos még zuhogó esőben sem tagadja meg kedvence aktív életmódját.
  kutya
 • Pulóver természetes fonalból. Ne előnyben részesítse a szintetikus anyagokból készült olcsóbb modelleket.
  vs.
 • Könnyű pólók. Ők lesznek az első ruházat a szőrtelen kutyafajták számára. A szövet lélegző és izzadságelvezető.
 • Kisállat cipő. Egy másik nagyon releváns ruhatár a városi háziállatok számára.

Fontos: minőségi anyagokból készült és az időjárási viszonyoknak megfelelően kiválasztott ruhák a sétálási folyamatot nemcsak szórakoztatóvá, hanem az állat egészsége érdekében is biztonságossá teszik.

Hogyan válasszunk ruhát a kutyának

A kutyák ruhájának kiválasztása némi tudást igényel. Az állatorvosok javasolják az egyszerű szabályok betartását a következők kiválasztásakor:

 • A méret. Kérjen meg egy boltos asszisztenst, hogy segítsen a megfelelő méretű háziállat megszerzésében. A túl szoros vagy túl kicsi overall akadályozza a mozgást. A túl laza modellek elmozdulhatnak a séta során, és kényelmetlenséget is okozhatnak.
 • Kapcsok és rögzítők a gerinc régiójában kell elhelyezkednie. Ez megkönnyíti a felhelyezést, és a cipzárak és a gombok nem okoznak kényelmetlenséget az aktív séta során.
 • Anyagok. A szakértők azt tanácsolják, hogy előnyben részesítsék a természetes vagy csúcstechnológiájú szöveteket. A rossz minőségű anyagok felhasználása a kutyák ruházatának gyártásához üvegházhatás kialakulásához, a háziállat túlmelegedéséhez vagy a test hipotermiájához vezet.
 • Díszek. Számuknak minimálisnak kell lennie. Fontos megérteni, hogy a hosszúszőrű fajtáknál a strasszok jelenléte a galléron elkerülhetetlenül összekuszálódott szőrökhöz vezet.
 • Az anyag gyors száradása. A legtöbb öltönyt és munkaruhát minden kimenet után meg kell mosni. Ezért a ruháknak néhány órán belül meg kell száradniuk.
  A pulóverek és a kötött öltönyök nem alkalmasak hosszú szőrű fajták számára. A kedvtelésből tartott állatok kabátja összezavarodik, és a statikus elektromosság megjelenése nem valószínű, hogy tetszeni fog a kutyának.

A bemutatott modellek alapos tanulmányozása és a gondos választás lehetővé teszi a tökéletes téli ruhák megvásárlását minden háziállat számára.

Kell-e a kutyának cipő

A legtöbb állatorvos és tapasztalt kutyavezető igenlő választ ad erre a kérdésre. Csizma, tornacipő vagy más lábbeli lehetőség nélkülözhetetlen a nagyvárosok lakói számára. A városokban a közművek egyre gyakrabban szórják be az utcákat különféle vegyszerekkel, amelyek megakadályozzák a jégképződést a járdákon. De ezek a vegyületek negatívan befolyásolják az állatok mancspárnáit, valamint a szőrzet és a bőr állapotát.

A négylábú háziállat mancsainak védelmére ideális megoldás a kiváló minőségű és kényelmes cipő használata. Megbízhatóan megvédi a mancspárnákat a reagenseknek való kitettségtől és megakadályozza a vegyi égést.

Fontos tényező lesz a mancspárnák vágásának megakadályozása. Nem minden városlakó törekszik a tisztaság fenntartására és az üvegáruk dobására a kijelölt helyre. A palackdarabok komoly veszélyt jelentenek a sétáló kutyákra. És a csizma vagy a tornacipő biztosítja a szükséges védelmi szintet.

Azt, hogy jó minőségű téli cipőket és ruhákat vásárol-e négylábú kedvencének, a tulajdonos döntheti el. De mégis érdemes alaposan tanulmányozni ezt a kérdést. Értékelje régiója éghajlati viszonyait, valamint tanulmányozza az állatorvosok ajánlásait egy adott kutyafajta fenntartására. Ez lehetővé teszi, hogy megalapozott és megfontolt döntést hozzon.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.