A kutyám az örömöm!

Etetés és gondozásA kutya megvakult. Mit kell csinálni és hogyan kell vele élni

A kutya megvakult. Mit kell csinálni és hogyan kell vele élni

készítsen

Amikor egy háziállatot "vaksággal" diagnosztizálnak, minden tulajdonos azt gondolja, hogy ez egy mondat. A valóságban a vak kutyával együtt élni nem olyan egyszerű, mert minden nap erőfeszítéseket kell tennie háziállata teljes életének biztosítása érdekében, és ez sok türelmet igényel. A tulajdonos feladata, hogy megtanítsa a háziállatot új módon élni, megtanítsa az űrben való navigációt. A látását elvesztett háziállat a szokásosnál nagyobb gondozásra szorul.Az orvos meglátogatása után a tulajdonosnak nyugodtnak kell lennie, ne essen pánikba. Gyakran az első gondolat, amely az orvos felkeresése után merül fel, az, hogy megszabaduljon a háziállattól. De ne magadra gondolj, hanem az állatodra, milyen nehéz neki ilyen helyzetben. Más érzékek fejlettebbek vak embereknél és kutyáknál. A háziállat érezni fogja negatív hozzáállását és depressziós lesz emiatt, ami ebben az állapotban nem kívánatos.

Hogyan lehet a vak kutyát biztonságban tartani

  • Attól a naptól kezdve, hogy kutyája elvesztette látását, a biztonságot be kell tartani. Az összes családtagnak gondoskodnia kell az állatról. Távolítson el minden veszélyes tárgyat a padlóról. Ügyeljen arra, hogy a kutya útja mindig tiszta legyen. Ha hirtelen megbotlik egy tárgyban, ez nagyban befolyásolhatja mentális állapotát. Eleinte meg kell mutatnia a kutyának az utat az edénytől az ágyig és a WC-ig, de aztán a kutya megszokja, és minden visszatér a normális menethez. Ne rendezze át a bútorokat a lakásban, hogy a kutya jól tájékozódhasson. Minden általa használt tárgy maradjon ugyanazon a helyen, ahol mindig.
  • Ha kezdi észrevenni, hogy kutyája különféle tárgyakba ütközik, vásárolhat neki egy rögzítőgyűrűs mellényt. Továbbá, ha látogatásra indul vagy a természetbe, ne felejtse el viselni ezt a ruhát, hogy a háziállat a szokásos életmódot folytassa.
  • Vak kutya mindig a veszélyzónában van. Felejtsd el a pórázon kívüli sétákat. Vegyen egy mérőszalagot vagy egy hosszú vászon pórázt, hogy kutyája mindig ott legyen az Ön számára és ne tévedjen el. Egy ilyen állatot nem lehet egyedül hagyni az utcán vagy ismeretlen környezetben, mert a háziállat megijedhet, sőt meghalhat.
  • Tanítsa meg kutyájának egyszerű, de nagyon fontos parancsokat most hozzá: „Állj meg!”, „Vigyázat!”, „Lépések”, „Távolodj el”. Ha hozzá akar érni a kutyához, akkor előre figyelmeztesse, nehogy megijessze az állatot.
  • Amikor kifelé megy, felakaszthat egy harangot vagy bármilyen tárgyat, amely hangokat ad ki a ruháira, hogy kutyája hallja. Eleinte sétálja meg kutyáját csak ismerős utakon, ahol nincsenek fenyegető tárgyak és lyukak.

Talán az Ön számára is hasznos lesz cikkünk arról, hogyan kell megfelelően gondozni kutyája szemét.

Hogyan támogassuk pszichológiailag a vak kutyát

  • Gyakrabban beszéljen a kutyájával, mert szeretett gazdája hangja élni és továbblépni fog. Kommunikáljon vele mindenhol: az utcán, otthon, egy partin. Ha bármilyen akadály van az úton - figyelmeztesse kedvenceit.
  • Ne hagyja, hogy kedvence egyedül legyen. Segítsen kutyájának a hangos ösztönök kialakulásában: játsszon nyikorgó játékokkal, dicsérjen és adjon csemege. Ne felejtsd el, hogy nem engedheted, hogy a háziállat visszahúzódjon önmagába - pszichológiailag és fizikailag is nagyon nehéz legyőzni a vakságot.
  • A vak kutyák gyakran tapasztalják a személyiség változását. Ha egyszer a látásvesztéssel járó kedves és megbízható háziállatok elbizonytalanodhatnak vagy agresszívvé, szorongóvá válhatnak - mi van, ha elfelejtenek rólam, és mi van, ha nem etetnek meg?... Támogasson egy kutyát, amely hasonló helyzetbe kerül, ne haragudjon és ne szidja meg. Viselkedjen a szokásos módon, ne koncentráljon túl sokat a negatív viselkedésre.
  • Mindez ideiglenes, ha támogatod vak kutyádat, akkor hamarosan megszokja ezt az állapotot, és normának tartja, akkor sokkal könnyebbé válik mindannyiótok számára.

Az állatoknak, csakúgy, mint az embereknek, támogatásra és odafigyelésre van szükségük, de ez nem azt jelenti, hogy az egész életedet meg kell fordítani annak a ténynek köszönhetően, hogy kutyád megvakult! Természetesen vannak bizonyos szabályok és tippek, amelyeket fent leírtunk, de alapvetően normális életet élj, és a kutyád hamarosan megszokja ezt a helyzetet, és hétköznapi kutya életét fogja élni.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.