A kutyám az örömöm!

Etetés és gondozásKutyakabát gondozása otthon. Kiválasztjuk az eszközöket

Kutyakabát gondozása otthon. Kiválasztjuk az eszközöket

itthon

A gyapjú egyfajta "hívókártya" minden kutyának. Séták során, különösen rossz időben, gyakran piszkosul, ami nemcsak kedvence megjelenését, hanem egészségi állapotát is negatívan befolyásolja. Annak érdekében, hogy a kutya mindig esztétikusan nézzen ki, a kabátját megfelelően gondozni kell.A kutyaszőr általában 3 rétegből áll:

Külső. Ez a hosszú durva haj, amelyet leggyakrabban különféle károsodásnak tesznek ki.

Középső réteg - Ez egy sűrű aljszőrzet, amely a külső réteg alatt helyezkedik el. A középső gyapjúrétegnek köszönhetően a kutya ellenáll a súlyos fagyoknak.

alsó réteg - ez egy vékony pihe, egyfajta "fehérnemű" a kedvencednek. Ez a gyapjúréteg nagyon finom és különleges és körültekintő gondozást igényel.

itthon

Minden kutyafajtának van vetési ideje, amely alatt leveti és aljszőrzetet hord. Ebben az időszakban a haj elkezd hullani, néha összezavarodik, és kusza formájában a háziállaton marad, ezáltal sok kellemetlenséget okozva neki. Annak érdekében, hogy az állat jól érezze magát és jól ápolt megjelenésű legyen, meg kell szabadítani az elhalt szőrtől.

Ez az eljárás a következő eszközökkel hajtható végre:

  • Merev, rövid sörtés kefe és filc kesztyű. Ez a termékkészlet tökéletes rövid szőrű kutyák számára. Használatukkal könnyedén megszabadíthatja barátját az elhullott hajtól.
  • A kettős végű fémfésű elengedhetetlen a hosszú szőrű kutyák számára. Egyrészt a kétoldalas fésű fogainak ritkának kell lenniük, hogy a kabátot teljes hosszában fésülhessék, másrészt gyakori, hogy ismét alaposabban fésülhessenek. Sőt, a fogak hegyének kereknek kell lennie, hogy a fésülés során ne sértse meg az állatot.
  • Egy masszázsecset, amellyel rendet tehet a gyapjú felső rétegében. Ez az eszköz minden fajta kutyához szükséges.

itthon

  • Zsinórkefe (drót). Ideális az utolsó vágási szakaszhoz. A zsinórkefe felpörgeti a kutya kabátját, hangosságot és ragyogást kölcsönöz neki. Idővel ennek a kefének a fogai törlődnek, aminek következtében fésülés közben a háziállat megsérülhet. Ennek elkerülése érdekében a zsinórkeféket gyakran kell cserélni.
  • Egyoldalú fémfésű szükséges a haj fésüléséhez nehezen elérhető területeken (ágyék, hónalj, a fül belső oldala).
  • Különleges fésű, több sor fémfoggal. Erre az eszközre van szükség a túl sűrű gubancok kibontásához.
  • Csípő kés. Ezt a kést általában vágáshoz használják. Ön is megteheti. Ehhez egy fa centiméterre kell ültetni a sarkaiban lekerekített fémfűrészlap tíz centis darabját. Általában minden eszköznek fából készült fogantyúval kell rendelkeznie. Ez segít elkerülni a kutya szőrének villamosítását.

itthon

  • Hosszú és éles hegyű ollóra van szükség a hosszú szőrű kutyák vágásához. Általában levágják a felső gyapjúréteget.
  • Hígító ollóval a túl vastag gyapjúrétegeket elvékonyítják.
  • Miniatűr olló. Ezt az eszközt általában a szem körüli és a karmok körüli szőr levágására használják.

Clipper kutyáknak. 2 típusa van:

Mechanikus (némán működik, ami nem vonzza az állat figyelmét. De gyakran ez a típusú gép barázdákat hagy a késeken a gyapjún. Ezenkívül a nyírás során gyakran eltömődik és elakad. És elég nehéz ilyen eszközzel dolgozni).

Elektromos (Munka közben olyan hangokat ad ki, amelyek gyakran megijesztik a háziállatot. Viszont nagyon jól és könnyen vág, és ami a legfontosabb: a kutya számára fájdalommentes).

Cvikker. Az eszköz a karmok eltávolításához szükséges. A fogóknak erősnek és élesnek kell lenniük. Végül is a kutyák karmai általában kemények és erősek.

Ne felejtse el rendszeresen fürdetni a háziállatot. Sőt, a kutyának rendelkeznie kell a szőrzetéhez megfelelő samponnal és egy balzsambalzsammal, amely fürdés után segít a kabát könnyű fésülésében. És ne felejtsd el, hogy állatod megjelenése elsősorban rajtad múlik.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.