A kutyám az örömöm!

Hasznos és érdekesA kutya elszaladt és eltévedt. Mit kell tenni

A kutya elszaladt és eltévedt. Mit kell tenni

kutya

A kedvtelésből tartott állatok elvesztése mindig igazi stressz lesz a tulajdonos számára. Nem mindegy, hogy történt. A kutya kiugrott a ház nyitott ajtaján, elszaladt sétálni, vagy a boltból kilépve a tulajdonos nem találta ugyanott.Mesélünk a leghatékonyabb keresési módszerekről, és segítünk a megfelelő cselekvési terv kidolgozásában ebben a nehéz helyzetben.

Hol kezdjen kutyát keresni

Tapasztalt tenyésztők azt javasolják, hogy először vegyék könnyebben. Furcsa módon hangzik, de izgatott és ideges állapotban a tulajdonos alig képes józanul felmérni a jelenlegi helyzetet.

Minél előbb sikerül a tulajdonosnak összeszednie magát, annál megtervezettebb és hatékonyabb lesz minden további intézkedés.

Miután sikerült összeszednie magát, azonnal el kell kezdenie a keresést.

 • Kövesse a napi séták szokásos útvonalát, fedezze fel a játszótereket, találkozási helyeket négylábú barátokkal. Minél nagyobb a terület a veszteség utáni első órákban felmérhető, annál nagyobb a valószínűsége a kedvező eredménynek.
 • Óvatosan vizsgálja meg a bokrokat. Ha a kutya elszaladt a pórázzal, akkor nagy a valószínűsége, hogy összezavarodik, és nem lesz képes egyedül kijönni. Fogd magaddal a sípot (ha a kutya megszokta, hogy megszólal a hangja), kedvenc játékokat, amelyek csikorgást okoznak. Hívja hangosan a kutyát.
 • Vizsgálja meg az alagsorokat, tornácokat, garázsokat és más helyeket, ahol megijedhet egy ijedt háziállat.
 • Ne feledje, hogy az udvari kutyák hőben voltak-e. A hímek gyakran elmenekülnek, engedelmeskedve a reproduktív ösztönnek. Lehet, hogy a kutyád olyan kóbor kutyákhoz csatlakozott, amelyek hőben ápolják a szukát.

Hirdetések közzététele

Vegyen be ebbe a folyamatba jó barátokat vagy családtagokat. Amíg egyesek felfedezik a környéket, mások hirdetést írnak.

Egy hiányzó kutya bejelentésének a következőket kell tartalmaznia:

 • A fajta neve;
 • Információ a színről és méretről;
 • Padló;
 • Kor;
 • Gallér leírása;
 • Becenév;
 • Kapcsolattartó telefonszám és cím;
 • Valamint a javadalmazással kapcsolatos információk.

Fontos: nem szükséges feltüntetni a kutya ÖSSZES jeleit. Végül is meg kell győződnie arról, hogy megtalálta-e kedvencét. És ha telefonálnak egy talált kutyáról, kérje meg az illetőt, írja le bizonyos jeleket. Például adja meg a bélyegző számát és helyét. Vizsgálja meg a fogakat forgácsok stb.

Kérjen segítséget

Ez a hatékony keresés előfeltétele. Támogatást és segítséget kell kérnie az emberek különböző kategóriáitól, mert mindannyian képesek elvégezni a munkájuk részét:

 • Értesítse barátait és családját. Felbecsülhetetlen szolgáltatást nyújthatnak a nyomozati munkában. Kérje meg őket, hogy nyomtassák ki a hiányzó értesítéseket, nyomtassanak fotókat az állatról, és tegyék fel a falu különböző részeire. A barátok részt vesznek az utcákon zajló emberek közvélemény-kutatásában, és így jelentősen kibővíthető lesz a keresés területe;
 • Portások, kis kioszkok eladói, kis kávézók és gyorséttermek pultjai. Az állampolgárok ezen kategóriája legtöbbször kóbor kutyákkal találkozik. A házmesterek elveszett kutyákat hajtanak el félreeső helyekről, vagy élelem után kutatva látják őket a kukákban. A gyorséttermi dolgozók pedig gyakran megfigyelnek éhes kutyákat, akik a friss ételek szagú illatához jutnak;
 • Gyermekek és idősebb emberek. Az előbbiek társaságkedvelők és kíváncsiak. Ezért észrevehettek egy gyönyörű háziállatot, és odafigyeltek arra, hova futott, vagy ki vitte (lopás esetén). Utóbbiak pedig figyelmesek és nem sietnek, jól ismerik szomszédaikat és kutyáikat. Ezért valaki más kutyájának megjelenése nem marad észrevétlen. Valamint ismerős állatot találni az utcán gazda nélkül;
 • Látogasson el egy kóbor állatokat csapdába ejtő szervezetbe. Beszéljen vezetőjével és alkalmazottaival. Nem kell káromkodni vagy fenyegetni. Próbáld meg elnyerni szimpátiájukat és jutalmat ígérni, ha a kutya épségben tér vissza hozzád. Feltétlenül hagyja meg elérhetőségét és kedvencének fényképét;
 • Értesítse az állatorvosi klinikákat és az állatgyógyszertárakat. Tegyen fel egy hiányzó értesítést oda. Gyakran, miután talált egy állatot, egy személy az állatorvosokhoz fordul, hogy tájékozódjon a továbbiakról. Ha a kutya chipes vagy márkás, akkor hagyja ezeket az adatokat az állatorvosi klinikák munkatársainak. Ne felejtsd el a telefonszámodat;
 • Forduljon a kennelklubok vezetőségéhez. A talált fajtatiszta kutyákat gyakran oda viszik. Adja meg nekik a chipet és a márka adatait. Ez lehetővé teszi, hogy kutyát vagy szukát találjon abban az esetben, ha egy idő után felajánlják őket párzásra;
 • Látogassa meg azokat a szervezeteket, amelyek felügyelik a közösség tömegközlekedését. Ha sikerül megegyeznünk a kabin belsejében bekövetkező veszteségről szóló hirdetések elhelyezésében, akkor ezt rengeteg ember látja majd. Ezen túlmenően, ha a kutya nem fél a szállítástól, és gyakran együtt költözött a tulajdonoshoz, akkor megpróbálhatja magától belépni;
 • Beszéljen a környékén lévő kutyatulajdonosokkal. A kutyatenyésztők kommunikálnak egymással, és a veszteségről szóló információk gyorsan elterjednek olyan emberek között, akik nem közömbösek a "veszteség" sorsa iránt.

Fontos: ne habozzon, és éljen minden lehetőséggel. Kommunikáljon az utcán, kérdezze meg a járókelőket, járja be a környéket. Talán ez teszi lehetővé, hogy megtalálja négylábú barátját.

Bővítse a keresési határokat

Tapasztalt kutyavezetők azt javasolják, hogy minden nap tágítsák a terület határait. A kutyák képesek gyorsan mozogni, és néhány nap múlva már a régión vagy a falun kívül is tartózkodhatnak.

Ezért egy hét után érdemes a keresést a környékre költöztetni. Hirdetések beillesztése a szomszédos településekre, nyaralókba, garázsszövetkezetekbe stb. ez növeli az állat visszatérésének esélyét.

Média

Küldje el a hiányzó elemeket a helyi médiának. Az ilyen hirdetések költségei megfizethetőek, és annak valószínűsége, hogy sokan meg fogják látni, meglehetősen magas. Próbáljon meg hírlevelet adni a helyi tévécsatornán. És ne felejtsd el magad is átnézni a hirdetéseket.

Fontos: A megtalált állatok bejelentéseinek tanulmányozása során figyelmesen olvassa el a párzásra vonatkozó javaslatokat is. Ha a kutyának jó származási adatai vannak, akkor felajánlhatjuk tenyésztési munkára. És ha egy szuka elveszett, akkor néhány hónap múlva figyeljen a kiskutyák eladására vonatkozó ajánlatokra. Sokat kell töltenie a babák vizsgálatával, és fel kell kérnie, hogy mutassa meg az anyának. Talán képes lesz felismerni kedvencét az egyik házban.

Közösségi hálózatok

Ne engedje le ezt a lehetőséget sem. Egy modern ember hatalmas időt tölt az interneten. Tegye közzé hiányzó adatait az összes fórumon és csoporton. Használjon népszerű közösségi hálózatokat, népszerűsített webhelyeket, kutyatenyésztő csoportokat stb. küldjön adatokat a WhatsApp-nak és más hírvivőknek.

Keressen egy weboldalt az állatjogvédőknek a környékén, keressen saját és állami állatmenhelyek helyszíneit. Látogasson el mindegyiket személyesen, beszéljen a tulajdonosokkal és a személyzettel. Írja le a kutyát, és hagyja meg elérhetőségét.

Fontos: ne add fel és ne ess kétségbe, még akkor sem, ha a keresések nem eredményeznek eredményt. Vannak esetek, amikor a kutyákat több hónap múlva találják meg.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.