A kutyám az örömöm!

Hasznos és érdekesKutya gyereknek. Mi a teendő, ha a gyerekek kutyát kérnek

Kutya gyereknek. Mi a teendő, ha a gyerekek kutyát kérnek

készítsen

Előbb vagy utóbb minden szülőnek szembe kell néznie gyermeke ragaszkodó kérésével: „Vegyél egy kutyát! Szeretnék egy kutyát! " Azonban nem minden szülő tudja elképzelni, hogy mi vár rá valójában egy hűséges emberi barát megszerzése után.Manapság a kutya megszerzése nem nehéz feladat. Az internet tele van hirdetésekkel a törzskönyvek és nem annyira kölykök eladásáról, a kutyákról és a kölyökkutyákról. Könnyű engedni a gyermek meggyőzésének. Szeretném, ha a szeretett gyermek boldog és vidám lenne, a remény felmelegíti a lelket, hogy a gyermek gondoskodni fog az állatokról, sétálni, etetni - ezt a felelősséget a gyermek megtanulja. És a kölykök olyan aranyos plüss gyerekek. Miért ne?

De érdemes minden háziállat vásárlásához felelősséggel hozzáállni, mérlegelve erősségeit és képességeit. Az aranyos plüss kutyusok nem mindig lesznek ilyenek. Ők, mint a gyerekek, felnőnek. A gyermeknek engedve, kiskutyát vásárolva a szülőknek meg kell érteniük, hogy nem játékot, hanem élőlényt és családtagot vásárol átlagosan 10-12 évig.

Figyeljen cikkünkre: TOP 30 legjobb kutyafajta gyerekeknek

Tehát mire kell a szülőnek készen állnia, amikor kiskutyát vásárol egy gyermek számára:

Először is arra, hogy nagy valószínűséggel a gyaloglás, az etetés, a nevelés és a kezelés minden gondja magára a szülőre fog esni. Nem számít, hogy a gyermek mit ígér, magára kell hagyatkoznia.

  • Nagyon sok időt fordítanak a kutyára. Naponta legalább kétszer sétálni kell a kutyával. És nem 10-15 percet szánni a sétákra, hanem legalább fél órát vagy egy órát, lehetőleg többet. Városi lakásban bezárva a kutyának képesnek kell lennie arra, hogy eleget szaladgáljon és játsszon az utcán, kommunikáljon a saját fajtájával, fedezze fel a világot. Ezenkívül a séta egy bizonyos szakaszát az oktatásnak és a képzésnek szentelik. A szocializáció és a kommunikáció minden élőlény számára fontos. Gyakrabban kell sétálnia a kölyökkutyával. Míg még kicsi kölyök, fizikailag nem bírja ki az egész napot vagy éjszakát reggelig / estig. És ezek nemcsak nappal járnak, hanem éjszaka is periodikusan emelkednek. Egy kiskutya, akit nem a természet hívására sétáltak tiszta lelkiismerettel, tócsákat és kupacokat hagy a lakás körül. És nem mindig pelenkán.

kutya

  • A kölyökkutyának, akárcsak egy gyereknek, változik a foga. Ebben az időszakban kitartóan keres valamit, ami megvakargatja a viszkető ínyt. Mint a gyakorlat azt mutatja, a cipők, a bútorlábak, a drótok és a sarkok sokkal jobban érdeklik a kiskutyát, mint a számára vásárolt játékok. A házban lévő kutyákat nagyon fegyelmezik gazdáik. Minden, amit valaha rendezetlenül szórtak szét a lakás körül, azonnal eltávolításra kerül. Ellenkező esetben a tulajdonosok azt kockáztatják, hogy a folyosón elfelejtett cipők nélkül maradnak, és nem rejtik el őket időben a szekrényben. Kedvenc pólód vagy pongyolád nélkül, megszokásból, elhagyva, ahol muszáj... Minden, ami a kutya szabad hozzáférésében megmarad, megsemmisülhet. És a kiskutya nem hibás ezért. A rágás és a ficánkolás a természetes igénye. Különösen a fogváltás időszakában. A feledékenység és a szelídség kizárólag a tulajdonos problémája. Vannak kutyák, akik kizárólag a játékaikkal játszanak, de nem szabad támaszkodni arra a tényre, hogy egy ilyen kiskutya találkozik. Ahogy a mondás tartja, jobb figyelmen kívül hagyni.

Érdekes cikked is lehet arról, hogyan és mikor kezdj el kiskutyát nevelni.

  • Következő - a kérdés pénzügyi oldala. A kutya anyagi költségeket igényel. Nagyok. Nem nehéz elkölteni az n-edik összeget kölyökkutya megvásárlásához. De az n-edik összeg havi befektetése a fenntartásába sokkal komolyabb feladat.

gyermek

  • Oltások és állatorvos-látogatások: rutinszerű megelőző vizsgálatok, tesztek; és ne adj Isten egy kutya megbetegedését - a kezelés és a gyógyulás költségei egyszerre többször is megemelhetők, a jó gyógyszerek most drágák.
  • Etetés: az olcsó takarmányok lassan, de biztosan aláássák a kutya egészségét, ami ugyanolyan látogatásokat eredményez az állatorvosnál; Annak érdekében, hogy a háziállat jól érezze magát, hogy ne legyenek problémák a gyomor-bél traktusban és a vesében, hogy az állat jóllakott és egészségben tündököljön, legalább gazdaságos és lehetőleg prémium osztályú táplálékkal kell etetni, ami szintén jelentősen megüt a zsebében; néhány tulajdonos a természetes táplálékot részesíti előnyben a száraz étel mellett, amely a marhahús 70% -a étrendben van, nem számítva a gabonaféléket, halakat, zöldségeket, gyümölcsöket és gyógynövényeket.

készítsen

  • Képzés: minden kutyának, legyen az kicsi vagy nagy, oktatásra és képzésre van szüksége, ha a tulajdonos a jövőben nem akar fejfájást kapni; a kutyavezetőkkel folytatott foglalkozások manapság szintén nem olcsó örömök.
  • Mindennapi cikkek: pórázok, gallérok, tálak, játékok, fagyasztó téli ruhák, rágcsálnivalók, samponok, hajkefék, vitaminok - mindez pénzbe is kerül.
  • Mindezek a költségek havonta és bizonyos összeget eredményeznek.
  • Kiállítások: a kiállítási osztályú kutya megvásárlása automatikusan többször megnöveli a fenntartási költségeket. A kiállítások pénzbe kerülnek. Felkészülés rájuk erőfeszítéseket, időt és természetesen pénzt is jelent.

ha

  • Ráadásul egy kutya megjelenésével a házban nehézkessé válik a külföldi nyaralás. Leggyakrabban senki sem hagyhatja a kutyát, és nem mindig lehet magával vinni. Még a rokonok / szomszédok / barátok gondozásában vagy kisállat-szállodában hagyott kutya is nagyon hiányolja gazdáját, ideges lesz, ez stressz az állat számára. És nem minden kutya szokott viszonylag nyugodtan tolerálni az elválasztást. Ezért érdemes felkészülni arra, hogy nagy valószínűséggel a külföldi pihenést elhalasztják a kutya következő 10-12 évére.

Csak akkor, ha a felsoroltak egyike sem ijeszt meg, ha van vágy, lehetőség és erő hű barát felnevelésére és nevelésére - üdvözöljük a napi sétákon, a kommunikációval ugyanazokkal a boldog gazdákkal és háziállataikkal. Üdvözöljük azok sorában, akiket minden nap az ajtóhoz érve, farkát boldogan csóválva, egy odaadó lény fogad. Végül is soha senki nem fog annyira örülni a találkozásnak, amikor egy kutya örül a gazdájának.

Ha valami elgondolkodtatta és kérdéseket tett fel: „Szükségem van rá? Meg tudom csinálni? Lesz elég idő? " - ne szerezz kutyát. Egy aranyos kiskutya felnő, és nem fog megérinteni mindenkit. Egy év alatt nem lehet megszabadulni tőle, mint egy játéktól, mert "fáradt". Ez egy élőlény. És ma már ezer ilyen ember fut az utcán. Vásárolt vagy szeszélyt kapott, senkinek sem kellett, elárulták a volt tulajdonosok. Embertelen sokszorozni számukat, elárasztva saját röpke vágyukat.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.