A kutyám az örömöm!

Hasznos és érdekesChip kutyák. Kérdésekre válaszolunk

Chip kutyák. Kérdésekre válaszolunk

kutya

Korunkban a kóbor állatok meglehetősen sürgető problémát jelentenek, de a legrosszabb az, hogy hatalmas számú egykori háziállat van közöttük. Évente kutyák és macskák százezrei tűnnek el, és közülük néhányan soha nem térnek haza, vagy az utcai út határozatlan ideig késik.A kutya elvesztése gyakran a tulajdonos hibája vagy a hozzá való egoista hozzáállás. A figyelmetlenség egy séta során fordulhat elő, amikor a tulajdonos figyelmét eltereli a beszélgetés a beszélgetőpartnerrel, és a kutya a kedvenc játékával játszott, vagy ha az udvar bejárata nyitva van, és a kutya úgy döntött, hogy a birtokán kívül mulatozik.

Általában a kutyát különleges jellemzők és nyakörv alapján azonosítják, amelyre a címet és a becenevet (kutyák címcímkéje) vésik. A közelmúltban az egyik legnépszerűbb és legmegbízhatóbb módszer a veszteség vagy lopás megelőzésére a kutya aprítása.

Tartalom:

  • Mi az a mikrochip
  • A kutya fáj-e forgácsolás közben
  • Forgácsolás veszélyes
  • Mennyibe kerül egy kutya forgácsolása
  • Hogyan adjuk be az adatokat, és hogyan lehet ezeket megváltoztatni
  • Szükséges-e mikrochipelni egy kutyát

Mi az a mikrochip

A mikrochip egy speciális elektronikus kapszula, amelyet a kutya testébe ültetnek be a további azonosítás érdekében.

Manapság nemcsak a kutyákat chipezik. Az eszköz meglehetősen miniatűr, így mind nagy állatoknál, mind kismadaraknál és állatoknál, például papagájoknál használható. Amikor egy kóbor állat belép az állatorvosi szolgálatba, a szakember először megvizsgálja a mikrochipet, amely részletes információkat tartalmaz gazdájáról.

A mikrochip inert anyagból készül, nátrium-kalcium-szilikát üvegből, amely megőrzi integritását a működés teljes időtartama alatt. A chip egyedülálló fejlesztés az állatok azonosítására, egyedisége abban rejlik, hogy közvetlenül a szkennerrel érintkezve aktiválódik, vagyis egyáltalán nincs áramforrása.

A műszaki jellemzők alapján a mikrochip az állat egész életében működhet. A készüléket injekcióval egy tű segítségével ültetik be képzett szakember által. A chipet a nyak hátsó részén lévő bőr alá helyezik a lapockák közé. A mikrochip azonosító számot tartalmaz, amely szerepel a mikrochippel ellátott állatok nemzeti adatbázisában.

A kutya fáj-e forgácsolás közben

A forgácsolási módszer meglehetősen egyszerű, fájdalommentes és gyorsan használható, ami azt jelenti, hogy nem igényel érzéstelenítést. Minden kutya egyedi, mint egy személy, különböző módon reagálhat az injekcióra. Az egyik esetben a háziállat még a fülét sem vezeti, a másikban nyafoghat és megrándulhat.

A forgácsolás mindenesetre nem fájdalmasabb, mint a szokásos profilaktikus oltás.

Forgácsolás veszélyes

A forgácsolás az egyik legfájdalmasabb eljárás az állatgyógyászatban. A kutyák aprításával kapcsolatos komplikációk rendkívül ritkák, és ha az eljárást szakember végzi, akkor általában nullára csökken.

Vannak nem ellenőrzött források, amelyek jelzik a megnövekedett rák kockázatát a forgácsolt kutyáknál. Az ilyen betegségek kockázata azonban elhanyagolható és szinte nullára csökken.

Mindenesetre az állat tulajdonosának döntést kell hoznia az elhanyagolható kockázat és a háziállat elvesztése között.

Mennyibe kerül a forgácsolás?

Számos állatorvosi klinika és központ egyetlen árképzési politikát tart be a forgácsoláshoz - körülbelül 30 dollár. Ez az ár a külföldről exportált anyagok és alkatrészek minőségéhez kapcsolódik.

Egyes városokban és régiókban vannak olyan jótékonysági szervezetek, amelyek a háziállatokat felére vagy teljesen ingyen aprítják.

Hogyan adják be az adatokat egy mikrochipbe, és hogyan lehet ezeket megváltoztatni

A kutyáról szóló információkat az eljárást végző állatorvos vezeti be a mikrochippel ellátott állatok nemzetközi adatbázisába. Javasoljuk, hogy mindig ellenőrizze, hogy ezeket az információkat bevitték-e az adatbázisba, vagy sem. Végül is, ha az orvos nem tette meg, akkor a mikrochip nem lesz képes segíteni a kutya megtalálásában.

Ha megváltoztatja lakóhelyét, vagy egyéb módon frissíti az elérhetőségeket, akkor a mikrochiphez társított adatokat is módosítania kell.

Az információkat az interneten vagy postai úton lehet frissíteni és megváltoztatni. Ez a szolgáltatás azonban korántsem ingyenes.

Ha egy személy már chipelt kutyát vásárol, akkor hozzáférnie kell az előző tulajdonos elérhetőségeihez, hogy kicserélje a tulajdonosra vonatkozó információkat az adatbázisban.

Szükséges-e mikrochipelni egy kutyát

Jelenleg a forgácsolás nem kötelező eljárás, de a kormány többször is megmutatta az ilyen törvényjavaslatok bevezetésének kezdeményezését. Függetlenül attól, hogy a tulajdonos köteles-e a kutyát mikrochipelni vagy sem, ne feledje, hogy minden körülmények között a tulajdonos felelős a kutyáért.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.