A kutyám az örömöm!

Hasznos és érdekesChip kutyák. Kérdésekre válaszolunk

Chip kutyák. Kérdésekre válaszolunk

kutya

Korunkban a kóbor állatok meglehetősen sürgető problémát jelentenek, de a legrosszabb az, hogy hatalmas számú egykori háziállat van közöttük. Évente kutyák és macskák százezrei tűnnek el, és közülük néhányan soha nem térnek haza, vagy az utcai út határozatlan ideig késik.



A kutya elvesztése gyakran a tulajdonos hibája vagy a hozzá való egoista hozzáállás. A figyelmetlenség egy séta során fordulhat elő, amikor a tulajdonos figyelmét eltereli a beszélgetés a beszélgetőpartnerrel, és a kutya a kedvenc játékával játszott, vagy ha az udvar bejárata nyitva van, és a kutya úgy döntött, hogy a birtokán kívül mulatozik.

Általában a kutyát különleges jellemzők és nyakörv alapján azonosítják, amelyre a címet és a becenevet (kutyák címcímkéje) vésik. A közelmúltban az egyik legnépszerűbb és legmegbízhatóbb módszer a veszteség vagy lopás megelőzésére a kutya aprítása.

Tartalom:

  • Mi az a mikrochip
  • A kutya fáj-e forgácsolás közben
  • Forgácsolás veszélyes
  • Mennyibe kerül egy kutya forgácsolása
  • Hogyan adjuk be az adatokat, és hogyan lehet ezeket megváltoztatni
  • Szükséges-e mikrochipelni egy kutyát

Mi az a mikrochip

A mikrochip egy speciális elektronikus kapszula, amelyet a kutya testébe ültetnek be a további azonosítás érdekében.

Manapság nemcsak a kutyákat chipezik. Az eszköz meglehetősen miniatűr, így mind nagy állatoknál, mind kismadaraknál és állatoknál, például papagájoknál használható. Amikor egy kóbor állat belép az állatorvosi szolgálatba, a szakember először megvizsgálja a mikrochipet, amely részletes információkat tartalmaz gazdájáról.

A mikrochip inert anyagból készül, nátrium-kalcium-szilikát üvegből, amely megőrzi integritását a működés teljes időtartama alatt. A chip egyedülálló fejlesztés az állatok azonosítására, egyedisége abban rejlik, hogy közvetlenül a szkennerrel érintkezve aktiválódik, vagyis egyáltalán nincs áramforrása.

A műszaki jellemzők alapján a mikrochip az állat egész életében működhet. A készüléket injekcióval egy tű segítségével ültetik be képzett szakember által. A chipet a nyak hátsó részén lévő bőr alá helyezik a lapockák közé. A mikrochip azonosító számot tartalmaz, amely szerepel a mikrochippel ellátott állatok nemzeti adatbázisában.

A kutya fáj-e forgácsolás közben

A forgácsolási módszer meglehetősen egyszerű, fájdalommentes és gyorsan használható, ami azt jelenti, hogy nem igényel érzéstelenítést. Minden kutya egyedi, mint egy személy, különböző módon reagálhat az injekcióra. Az egyik esetben a háziállat még a fülét sem vezeti, a másikban nyafoghat és megrándulhat.

A forgácsolás mindenesetre nem fájdalmasabb, mint a szokásos profilaktikus oltás.

Forgácsolás veszélyes

A forgácsolás az egyik legfájdalmasabb eljárás az állatgyógyászatban. A kutyák aprításával kapcsolatos komplikációk rendkívül ritkák, és ha az eljárást szakember végzi, akkor általában nullára csökken.

Vannak nem ellenőrzött források, amelyek jelzik a megnövekedett rák kockázatát a forgácsolt kutyáknál. Az ilyen betegségek kockázata azonban elhanyagolható és szinte nullára csökken.

Mindenesetre az állat tulajdonosának döntést kell hoznia az elhanyagolható kockázat és a háziállat elvesztése között.

Mennyibe kerül a forgácsolás?

Számos állatorvosi klinika és központ egyetlen árképzési politikát tart be a forgácsoláshoz - körülbelül 30 dollár. Ez az ár a külföldről exportált anyagok és alkatrészek minőségéhez kapcsolódik.

Egyes városokban és régiókban vannak olyan jótékonysági szervezetek, amelyek a háziállatokat felére vagy teljesen ingyen aprítják.

Hogyan adják be az adatokat egy mikrochipbe, és hogyan lehet ezeket megváltoztatni

A kutyáról szóló információkat az eljárást végző állatorvos vezeti be a mikrochippel ellátott állatok nemzetközi adatbázisába. Javasoljuk, hogy mindig ellenőrizze, hogy ezeket az információkat bevitték-e az adatbázisba, vagy sem. Végül is, ha az orvos nem tette meg, akkor a mikrochip nem lesz képes segíteni a kutya megtalálásában.

Ha megváltoztatja lakóhelyét, vagy egyéb módon frissíti az elérhetőségeket, akkor a mikrochiphez társított adatokat is módosítania kell.

Az információkat az interneten vagy postai úton lehet frissíteni és megváltoztatni. Ez a szolgáltatás azonban korántsem ingyenes.

Ha egy személy már chipelt kutyát vásárol, akkor hozzáférnie kell az előző tulajdonos elérhetőségeihez, hogy kicserélje a tulajdonosra vonatkozó információkat az adatbázisban.

Szükséges-e mikrochipelni egy kutyát

Jelenleg a forgácsolás nem kötelező eljárás, de a kormány többször is megmutatta az ilyen törvényjavaslatok bevezetésének kezdeményezését. Függetlenül attól, hogy a tulajdonos köteles-e a kutyát mikrochipelni vagy sem, ne feledje, hogy minden körülmények között a tulajdonos felelős a kutyáért.



Menü



További információ erről a témáról:



Navigáció





E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2021.