A kutyám az örömöm!

Hasznos és érdekesKutyák szállítása repülővel. Szabályok és tippek

Kutyák szállítása repülővel. Szabályok és tippek

repülőgép

Amikor úgy dönt, hogy kedvenceivel repülővel utazik, a tulajdonosoknak fel kell készülniük számos korlátozásra.

A légi szállításnak minden bizonnyal számos előnye van a vasúti vagy buszjáratokkal szemben. És az egyik legfontosabb pont a szilárd időmegtakarítás. De milyen árat kell fizetnie a kutyának és gazdájának a modern légi fuvarozókkal való utazásért?Kitaláljuk, mit kell tudni és mit kell megértenie, mielőtt nyaralást vagy izgalmas utazást tervezne.

Tartalom:

 • A kutyák vonatokon történő szállításának szabályai
 • Kutyák szállítása a kabinban
 • Kutyák szállítása a raktérben
 • Milyen dokumentumok szükségesek a repülőgépen történő szállításhoz
 • Mennyibe kerül egy repülőjegy egy kutyának
 • Tippek kutyák repülőgépen történő szállításához
 • Speciális kutyák szállítása
 • A légi közlekedés árnyalatai más országokban

A kutyák repülőgépeken történő szállításának szabályai

Fontos megérteni, hogy minden légi fuvarozónak joga van saját követelményeket vagy korlátozásokat meghatározni a négylábú háziállatokkal való utazáshoz.

Vannak azonban az Orosz Föderációban elfogadott általános szabályok is. Közülük a legjelentősebbek:

 • Kötelező értesítés a kiválasztott légitársaság alkalmazottainak arról, hogy a szokásos poggyász mellett négylábú kisállatot tervez magával vinni. Célszerű ezt jó előre megtenni. Valójában a kisvállalkozások számára korlátozott lehet a háziállatok szállítására szolgáló helyek száma. A tulajdonosok többsége pedig nyaralásra szeretné vinni kedvencét.
 • A szükséges állat-egészségügyi okmánycsomag rendelkezésre állása. Legalább egyikük hiánya leküzdhetetlen akadályt jelent az áhított létra felé vezető úton.

Fontos: ne feledje, hogy a kutya és a műanyag doboz vagy a fémketrec súlya nem szerepel az ingyenes poggyász súlyát szabályozó szabványban. Vagyis mindenképp fizetnie kell egy kutyáért, egy ketrecért vagy egy műanyag dobozért.

Kutyák szállítása a kabinban

Kisállatának ez a legkényelmesebb és legkényelmesebb utazási mód. Az egyetlen feltétel a kutya kis mérete.

A legtöbb légitársaság csak miniatűr vagy dekoratív kutyafajták szállítását engedélyezi a fedélzeten. Mindenkinek meg kell elégednie a csomagtérrel.

A dekoratív és miniatűr háziállatok légi szállítására számos korlátozás vonatkozik:

 • Műanyag doboz vagy tartály jelenléte. A kudarcra van ítélve az a kísérlet, hogy a légitársaság alkalmazottait megengedjék a háziállat karjában vagy táskában történő szállításának.
 • A legtöbb vállalat ragaszkodik ahhoz, hogy a repülőgép kabinja a repülés után is tiszta és száraz maradjon. Ezért előre meg kell győződnie arról, hogy a tartó alja nem szivárog-e. Ha a háziállat WC-re megy, a műanyag doboz megbízható védelmet nyújt a szőnyegpadló számára.
 • A súly szigorú kritérium. A műanyag edény (doboz) súlya a kutyával együtt nem szabad meghaladja a 8kg-ot;
 • A doboz vagy konténer maximális mérete három méret (magasság, hosszúság és szélesség) összege alapján nem lehet több mint 115 cm;
 • Kisállat szállító helye. A tulajdonosnak meg kell békülnie azzal a gondolattal, hogy a dobozt a kezében kell tartania, vagy az elülső szék alatt a kabin padlójára kell tenni. A következő hely elfoglalására irányuló kísérletek (még akkor is, ha azt előre megvásárolják) szintén kudarcot vallanak. Ezek a közlekedési szabályok, amelyekkel jobb nem vitatkozni, mivel azokat úgy tervezték, hogy biztosítsák az utastér biztonságát a kabinban;
 • Minden utas csak egy háziállatot vihet a fedélzetre;

Fontos: A jegy vásárlása előtt tisztázni kell a kutyával a kabinban repülés kérdését. Kedvenceidet csak turistaosztályon viheted magaddal. Az első vagy az üzleti osztály számára ez az ötlet nem valósítható meg.

Feltétlenül olvassa el a Kutyahordozó cikkünket. Melyiket válasszuk?, amelyben már írtunk a kutyák repülőgépeken történő szállítására szolgáló konténer kiválasztásának árnyalatairól.

Kutyák szállítása a raktérben

A kicsi, közepes vagy nagy kutyákat kizárólag a rakterben kell szállítani. És itt vannak bizonyos szabályok és követelmények, amelyeket be kell tartani a kényelmes utazáshoz.

A kutya teljes poggyászként történő elfogadásának előfeltételei között meg kell jelölnie:

 • A Rosselkhoznadzor követelményeinek megfelelően kiállított állat-egészségügyi dokumentumok rendelkezésre állása;
 • Sejt. A kutyát szájkosárban és pórázon nem lehet a repülőgép fedélzetére vinni.
 • A ketrec méretének olyannak kell lennie, hogy a kutya magasságától és hosszától függően szabadon fordulhasson és feküdhessen. Ezt a kritériumot az állat stresszének minimalizálása és a repülési folyamat minél biztonságosabbá tétele érdekében határozták meg. Ha egy kutya kényelmetlenséget tapasztal minimális helytől vagy természetellenes testtartástól, akkor előbb vagy utóbb megpróbál kijutni a ketrecből, megingatni vagy deformálni;
 • A ketrec aljának vízállónak kell lennie, hogy a csomagtér padlója tiszta maradjon;
  A kettős zárak jelenléte biztosítja, hogy a kedvtelésből tartott állat a teljes repülési időszak alatt a ketrecben legyen;
 • A megfelelő szellőzés elengedhetetlen ahhoz, hogy az állat jól érezze magát. Ez azt jelenti, hogy legalább három oldalnak fémhálóból kell lennie;
 • Egyetlen légitársaság sem használhat házi eszközöket. Ezért a tulajdonosnak előre kell gondoskodnia a megfelelő doboz megtalálásáról.

Fontos: A tulajdonos feladata az állat vízzel és élelemmel való ellátása a repülés során. A kutyák etetése nem szerepel a légitársaság alkalmazottainak feladatai között. Vagy takarítás utánuk a repülés vége után.

Milyen dokumentumok szükségesek a repülőgépen történő szállításhoz?

A Rosselkhoznadzor jelentősen leegyszerűsítette a háziállatok légi szállításához szükséges dokumentumok listáját.

Ezért a tulajdonosoknak csak:

Készítse elő a háziállat állatorvosi útlevelét, amelyben jelölést kell tenni az időben történő oltásról. Ezenkívül információkat tartalmaz a helmintikus invázió (helminták), bolhák és kullancsok hiányáról.

Állatorvosi bizonyítvány. Az 1. számú nyomtatványnak megfelelően kell kitölteni. Minden klinikán megkaphatja, de a Rosselkhoznadzor képviselőjének csak az állami állatorvosi klinika által kiállított dokumentum érvényes. Ezt a szempontot figyelembe kell venni annak érdekében, hogy ne keveredjünk rendetlenségbe és ne hagyjuk ki a repülést.

Fontos: legkorábban 3 nappal az indulás előtt meg kell kapnia az 1. számú űrlap állat-egészségügyi bizonyítványát. A bizonyítvány kiállításának alapja az állat állatorvosi útlevele, amelyet az állami klinika alkalmazottjának mutatnak be az oltás és féregtelenítés dátumával.

Különösen fontos az állat veszettség elleni oltása. Több mint egy évnek nem kellett volna eltelnie az utolsó oltás beadása óta.

A legutóbbi oltás óta eltelt legkisebb időszak nem lehet kevesebb, mint 14 nap. Ennyi időre van szükség a háziállat intenzív immunitásának kialakulásához.

Talán a cikk hasznos lesz az Ön számára: Mik a dokumentumok egy kutya számára. Milyenek legyenek és miért van szükség rájuk

Mennyibe kerül egy repülőjegy egy kutyának?

Annak érdekében, hogy kutyájával repülővel utazzon, bizonyos összeget kell fizetnie. A kutya légi fuvarozóktól történő szállítási költségei jelentősen eltérhetnek.

Ez közvetlenül függ a repülési távolságtól, a légitársaság szintjétől és sok más tényezőtől. Ezért amikor fuvarozót és járatot választ, előzetesen ellenőrizze a Coll-Centertől a kutya repülési költségeit.

Átlagosan a kutya repülésének költségeit a többlet poggyász költségeként számlázzák. Ez azt jelenti, hogy először a kutyát mérik le. a hordozásban, majd minden kilogrammot a poggyászszállítás többleteként fizetnek. Fontos tudni, hogy ebben az esetben a poggyászengedményeket nem veszik figyelembe.!

Tippek kutyák repülőgépen történő szállításához

Annak érdekében, hogy az utazás a lehető legkényelmesebb legyen kedvence számára, be kell tartania a műveletek egyszerű algoritmusát.

Az állatorvosok javasolják:

 • Vásároljon előre egy dobozt vagy ketrecet a repüléshez, és képezze ki a kutyát, hogy egy bizonyos ideig nyugodtan maradjon benne. Használja a dobozt az állat országba vagy a városon kívülre szállításához.
 • Vigyázzon a közúti itató és adagoló rendelkezésre állására. És az a képesség is, hogy ételt és vizet vegyenek a segítségükkel.
 • Helyezzen egy nedvszívó pelenkát a padlóra. Ez megkönnyíti a doboz tisztítását a repülés után.
 • Vigye háziállatát néhány héttel, mielőtt száraz ételre utazna. Hogyan kell ezt helyesen megtenni, az előző cikkek egyikében elmondtuk.

Fontos: Az izgató típusú idegrendszerrel rendelkező ideges állatok számára az állatorvossal folytatott konzultáció jó megoldás. A szakember olyan nyugtatót választ, amely lehetővé teszi a kutya számára, hogy nyugodtan kibírja a repülést és ismeretlen környezetben tartózkodjon gazdája nélkül.

Speciális kutyák szállítása

Ez a kategória magában foglalja a vakvezető kutyákat és a fogyatékossággal élő embereket kísérő állatokat (ha a háziállat a pszichológiai vagy érzelmi támogatás előfeltétele).

Az ilyen állatoknak póráznak és szájkosárnak kell lennie. A kutyák utolsó kategóriájához hasonlóan fontos, hogy rendelkezzen a kezelőorvos megfelelő dokumentumával.

A bizonyítvány megerősíti az utas érzelmileg instabil állapotát és annak szükségességét, hogy állat legyen a repülőgép kabinjában.

A légi közlekedés árnyalatai más országokban

A szakértők emlékeztetnek arra, hogy amikor egy állatot a FÁK-országokba kívánnak exportálni, a szokásos dokumentumcsomag mellett gondoskodni kell az "exportengedély" megszerzéséről is.

Az eljárás a lehető legegyszerűbb a törzskönyvezett kutyák tulajdonosai számára. Az állatorvosi útlevél, a törzskönyv, a tulajdonos útlevelének megléte, valamint az indulási dátumra, a repülésre és az utazás céljára vonatkozó információ elegendő lesz az engedély gyors kiadásához.

Számos országban nagyon szigorú követelmények vonatkoznak a kutyák légi közlekedésére. Tehát Nagy-Britanniában és Írországban például kutyára való repülés csak CARGO szállítás formájában lehetséges. Vagyis poggyász formájában, méretétől függetlenül.

Külön figyelmet érdemel annak szükségessége, hogy vámügynököt vegyenek fel, aki háziállattal fog találkozni. Mivel ezt az eljárást nem lehet egyedül végrehajtani.

Az Egyesült Királyság ragaszkodik ahhoz, hogy az állatokkal csak egy ilyen tevékenységre akkreditált társaság törvényes képviselője feleljen meg. Ezért a tulajdonosok további költségeket várnak a szolgáltatásai kifizetésére.

Érdekelheti cikkünk: Kutya szállítása vonaton. Szabályok és tippekMenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2022.