A kutyám az örömöm!

Etetés és gondozásHogyan válasszuk ki a hámot egy kutya számára. Tulajdonos tippek

Hogyan válasszuk ki a hámot egy kutya számára. Tulajdonos tippek

válassza

A megapoliszok, a nagyvárosok és a kisvárosok utcáin egyre többször találni kutyákat, amelyek nem gallért, hanem hámot viselnek. Ez a kiegészítő egyre népszerűbb és igényesebb a négylábú háziállatok tulajdonosai körében.Találjuk ki, mi az előnye a hevedernek, és derítsük ki, hogy milyen típusú és típusú lőszerek vannak jelen a hazai piacon.

Tartalom:

 • Mi a hám
 • Hevederek típusai kutyák számára
  • Gyalogos hám
  • Hámmellény
  • Lószerszám
  • Heveder súlyokkal
  • Kölyök hám
 • Melyik hámot válasszuk
 • Hogyan válasszuk ki a hám méretét

Mi a hám

Ez a termék egyfajta lőszer a gyalogláshoz és az edzéshez, amely nem az állat nyakához, hanem a testéhez van rögzítve. A gyártók gyakran használnak bőrt vagy erős öveket, amelyek ellenállnak a lenyűgöző terheléseknek, mint anyagot a hámok készítéséhez.

Minden modell egy bizonyos séma szerint készül. Az állat mellkasát övezik, és összefutnak az elülső lábak közötti gerincterületen.

A szakértők ragaszkodnak ahhoz, hogy ez a típusú hám a legbiztonságosabb és legkényelmesebb a kutya számára. Éles rántással nem terheli túl a nyaki izmokat és nem vezet sérüléshez.

Fontos: Egyes kutyafajtáknál a gallér viselése ellenjavallt. Például egy mopsznak nagyobb a nyaka, mint egy fejének. Ezért a klasszikus gallér lecsúszik a nyakról. Vagy különben túlságosan meg kell húzni. Ez megzavarja a vérellátást, és megsértheti a nyirokereket és duzzanatot okozhat a nyakon. Az állatnak járás közben is nehéz lesz lélegeznie. Ezért az ilyen háziállatok számára a hám lesz a legelőnyösebb lehetőség.

Hevederek típusai kutyák számára

A szakértők emlékeztetnek arra, hogy ennek a lőszernek többféle fajtája létezik. A tulajdonosnak pedig előre el kell döntenie, hogy négylábú kedvencének milyen termékre van szüksége. Tekintsük a főbb típusokat, amelyek megtalálhatók az állatkereskedések és az állatgyógyszertárak polcain.

Gyalogos hám

hám

Ez a leggyakoribb termékváltozat. A gyártáshoz a gyártók bőrt vagy nejlont használnak. Ezek az anyagok könnyűek és nagy szilárdságúak.

Különös figyelmet kell fordítani a helyes méretre. Ez lehetővé teszi, hogy a hevedereket állandó kopáshoz használja, és ne távolítsa el minden séta után.

Hámmellény

kutya

Nagyon népszerűvé vált a rövid hajú dekoratív kutyafajták megjelenésével. Az ilyen modellek lehetővé teszik a miniatűr fajták képviselőinek hipotermiájának kizárását egy séta során.

Ez a fajta hám széles körben elterjedt a chihuahua-i tulajdonosok, a spitzek, a pekingi és más kicsi négylábúak körében.

Lószerszám

hám

A hevederkötegek nagy szilárdságú anyagokból készülnek. Ez lehet nejlon vagy vászon. Ezeket a modelleket olyan állatok számára használják, akik versenyeken vesznek részt, vagy szánkózó csapatban vesznek részt az ország északi régióiban.

A gyártók különös figyelmet fordítanak a tartós anyag, valamint a kötőelemek megválasztására. A hám kiválóan alkalmazható olyan kutyafajták számára, mint a husky vagy a malamut.

Heveder súlyokkal

hám

Megtalálta alkalmazását háziállatok képzésére és a mozgásszervi rendszer gyengeségének megelőzésére.

A kinológusok nem javasolják ennek a típusnak a használatát dekoratív kutyák számára. A közepes, nagy vagy óriás fajták képviselői számára az ilyen felszerelések fokozottabb terhelést jelentenek a mancsokra, és segítenek megerősíteni az izmokat.

A modell speciális zsebbel van felszerelve a rakomány tárolására. A szakértők azt javasolják, hogy fokozatosan növeljék a terhelést, hogy ne váltsanak ki izomrándulásokat, ízületi sérüléseket vagy egyéb kellemetlen következményeket.

Kölyök hám

A "gyermek" modellek általában puha, tartós és könnyű anyagokból készülnek, amelyek nem okoznak stresszt a kiskutya törékeny mozgásszervi rendszerében, és nem vezetnek rendellenességek kialakulásához. A lőszer nem akadályozza a mozgást, de megbízhatóan rögzíti a babát a hirtelen rángások pillanatában.

Talán érdekelni fogja cikkünket: Nyakörv kiválasztása kutyának. Tulajdonos tippek

Melyik hámot válasszuk

Ezt a kérdést gyakran felteszik a kutyatulajdonosok, akik úgy döntöttek, hogy felhagynak a nyakörv használatával, és áttérnek az ilyen típusú hámra. A kinológusok azt a hámot részesítik előnyben, amely:

 • Minőségi anyagokból készült. Ez lehet nejlon, vászon vagy bőr. Könnyen kell mosni és gyorsan száradni. Ha háziállata piszkosul megy az utcán, akkor egy ilyen terméket gyorsan meg lehet mosni és szárítani. Ezért a következő sétán a kutya ismét a szokásos lőszerrel mehet ki;
 • A kötőelemeknek erőseknek kell lenniük, és nem okozhatnak kényelmetlenséget mozgás közben. Fontos figyelni a helyükre. A gyűrűknek, karabinereknek és más rögzítőelemeknek nem szabad megdörzsölniük vagy kellemetlenségeket okozniuk;
 • Tökéletesen passzol. A túl szoros modell mozgás közben megkop, és kopasz foltok kialakulásához vezethet. És túl szabad, nem lesz elég a kutya biztonságos rögzítéséhez.

Fontos: közepes vagy nagy kutyák modelljének kiválasztásakor előnyben kell részesíteni a megbízható fémszerelvényeket. De a miniatűr dekoratív háziállatok számára elegendőek lesznek a műanyag kapcsok és a rögzítők.

Hogyan válasszuk ki a hám méretét

Annak érdekében, hogy a megvásárolt termék kényelmes legyen a háziállat számára, a vásárláskor a megfelelő méretet kell kiválasztani.

Ez egyszerűen megtehető:

 1. Vigye magával kedvencét, és próbálja ki a boltban tetsző modellt. A tanácsadók könnyen kiválaszthatják a megfelelő méretet és segítséget nyújtanak a termék típusának kiválasztásában (ha a tulajdonos nem tud egyedül dönteni);
 2. Vegyen méréseket saját kutyájától, és válasszon megfelelő hámot.

A mérések helyes elvégzése érdekében a tulajdonosnak tudnia kell néhány árnyalatot:

 • A nyak térfogatát a gallér helyén kell mérni;
 • A mellkas kerületét a legnagyobb szélesség pontján határozzuk meg. 2 cm-t kell hozzáadni az elért eredményhez. Ez lehetővé teszi, hogy a termék ne szorítsa meg a mellkasot a gyors futás vagy a túlzott izgalom idején, amikor az állat gyors légzéssel jár;
 • A hátsó hossz a marmagasság és a farok tövének távolsága.

tulajdonos

Fontos: A méréseket növekmény nélkül kell elvégezni, és az állat szőrzetét gondosan meg kell nyomni. És csak az összes mérés elvégzése után kell enyhén növelni a mellkas térfogatát.

Ha a méretek nem megfelelőek, a termék kényelmetlenséget okoz a háziállat számára. A túl szoros modell akadályozza a mozgást és dörzsölődik a testtel való érintkezés helyén. Egy nagyobb termék szabadon lóg a kutyán.

Tapasztalt kutyavezetők egyszerű tesztet végeznek annak megállapítására, hogy a kiválasztott opció alkalmas-e egy adott kutyára.

Szükséges felhelyezni a hámot a háziállatra, és megpróbálni csúsztatni a tenyerét a hevederek alá. Ha a kéz sok erőfeszítés nélkül passzol, akkor a méréseket helyesen végezték.

Ha nem tudja behúzni a tenyerét, vagy ha erőszakot kell alkalmazni, akkor jobb megtagadni az ilyen termék megvásárlását. A háziállat nem lesz kényelmes benne.

Figyeljen cikkeinkre: Kutya póráz. Mik ezek és melyiket válasszák, és Hogyan válasszuk ki a megfelelő pofát egy kutyánakMenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2022.