A kutyám az örömöm!

Etetés és gondozásTáska kutyáknak. Melyiket válasszuk

Táska kutyáknak. Melyiket válasszuk

kutya

Előbb vagy utóbb a legtöbb tulajdonos szembesül azzal, hogy négylábú háziállathoz hordtáskát kell vásárolni. De nem mindenkinek van világos elképzelése arról, hogyan kell kiválasztani a megfelelő modellt, milyen típusú hordozók találhatók az állatgyógyszertárak és szaküzletek polcain. És arról is, hogy mire kell figyelni vásárláskor, és mikor kell a műanyag dobozt előnyben részesíteni puha hátizsák vagy parittya helyett.Tartalom:

 • Miért van szükség egy kutyának hordtáskára?
 • A kutyák hordozóinak típusai
 • Hogyan válasszuk ki a kutyahordozó méretét
 • Tippek a hordozó kiválasztásához

Miért van szüksége hordtáskára

Tapasztalt kutyavezetők könnyedén megválaszolják ezt a kérdést. A háziállat egész életében hordozásra lehet szükség:

 • Nyilvános helyek felkeresése. Ez különösen igaz a kis méretű dekoratív fajtákra;
 • Utazás. Ha azt tervezi, hogy személygépkocsival utazik, akkor ezt a cikket nélkülözheti. Autóbusszal, vonattal vagy repülővel történő mozgáskor a táska hiánya leküzdhetetlen akadályt jelent;
 • Állatorvosi klinikák látogatása. A rutinszerű oltások, a kezelési intézkedések vagy a megelőző vizsgálatok megkövetelik az állat mozgását a városban. Egészséges kutyát elvihet anélkül, hogy cipelné. De egy beteg háziállatot sokkal kényelmesebb és biztonságosabb mozgatni egy ismerős táskában. Így a kutya nem lesz képes külön energiát költeni a városban való mozgás folyamatára. És a környező embereknek nem kell aggódniuk a biztonságuk miatt;
 • A háziállat biztosítása egy kis hangulatos sarokkal a házban. Különösen igaz ez a gyermekes családokra. A műanyag doboz lehetővé teszi a négylábú háziállat nyugdíjba vonulását és pihenését;
 • Utazás a kiállításra. A legtöbb dekoratív háziállat közvetlenül a kutyakiállítás előtt veszi igénybe a groomer szolgáltatásait. Egy speciális dobozban történő mozgatás lehetővé teszi a kifogástalan megjelenés megőrzését, és a kiállítás kezdete előtt nem foltozza be a szőrmét a mancsokon.

Fontos: nem szabad elhalasztania a termék megvásárlását az utolsó napig. Minél több modellt tanulmányoz a tulajdonos, annál könnyebb lesz számára a megfelelő választás.

A kutyahordozók típusai

A hazai piacon többféle fuvarozó létezik. Tekintsük mindegyiket, hogy a kiválasztási folyamat minél tudatosabb legyen. Különböznek technikai jellemzőik, méretük és céljuk szempontjából.

Puha hordtáska

tartani

Puha táska kis vagy kis háziállatok számára. Külsőleg egy kompakt sporttáskára hasonlít, amely szellőzésre szolgáló ablakkal van felszerelve.

A gyártók a legtöbb modellt sík fenékkel, kerettel vagy anélkül kínálják, a közepes hosszúságú fogantyúk pedig a lehető legkényelmesebbé teszik az állat szállítását a tulajdonos számára. Javasoljuk, hogy kiegészítő rekesszel rendelkező modelleket válasszon. Használható itatótál, tál vagy egyéb, az utazás során szükséges eszközök tárolására.

A hazai piacon megjelentek a kerekes hordtáskák is. Kényelmesek közepes és nagy kutyák szállítására. Az ilyen modelleket megerősített fenék különbözteti meg, és lehetővé teszi a tulajdonos számára, hogy utazáskor ne vegye a háziállatot a karjába.

Hátizsák kutyáknak

táska

A hátizsák ideális miniatűr kutyafajták számára. A legtöbb modell egy kis ablakkal van felszerelve, amelyen keresztül a kutya megfigyeli, mi történik.

Ha a műanyag ablakot emellett fémhálóval látják el, ez növeli a biztonság szintjét és a lehető legkényelmesebbé teszi az utazást.

Választhat egy modellt, amely a tulajdonos hátuljához van csatolva. De ez a lehetőség csak olyan állatok számára alkalmas, akik nyugodt temperamentumúak, képesek nyugodtan maradni egy hátizsákban, és a mozgás idején nem látják gazdájukat.

Érdekelheti a cikk: Hogyan válasszunk kutyát karakterenként. Beszéljünk a pszichológiáról

A hátizsákok előnye a kiváló minőségű nejlon. Nem engedi át a nedvességet, és a háziállat nem nedvesedik esőben.

Parittya

táska

Ezt a terméket azoknak a miniatűr dekoratív kutyáknak hozták létre, akik ideges temperamentummal rendelkeznek, és nem tudják elképzelni a házon kívüli perceket a tulajdonos támogatása és gondozása nélkül.

Egy ilyen háziállat számára lesz az optimális, ha a tulajdonos mellkasának szintjén áll. A széles vállpánt pedig biztonságos illeszkedést biztosít, és lehetővé teszi a heveder lehető legkényelmesebb elhelyezését.

Kis és közepes méretű állatok esetében az ilyen hordozó nem lesz alkalmas.

Műanyag doboz

táska

Ez az opció megérdemelt elismerést élvez a tulajdonosok részéről. Kiváló minőségű műanyagból készült, nincs kellemetlen szaga, tökéletesen mossa és nem okoz allergiás reakciót a háziállatban.

A megfelelő méretű műanyag doboz lehetővé teszi a kutyának, hogy ne csak kényelmesen feküdjön, hanem megfordulhasson a dobozban.

Néhány gyártó speciális tartókkal szereli fel a terméket. Biztonsági illeszkedést biztosítanak az autóülésen a biztonsági övek segítségével. Az ajtón elhelyezett háló elősegíti a jó szellőzést, és az utazó itató rögzítésének képessége maximális kényelmet nyújt az állatnak.

Az ilyen termékeket biztonságosan el lehet helyezni nedves padlón vagy piszkos talajon, anélkül, hogy veszélyeztetné a kedvtelésből tartott állatok ágyneműjét. Kívánt esetben a kutyát a doboz belsejében lehet etetni anélkül, hogy aggódna, hogy a tál megfordul, és az étel összeomlik.

Különös figyelmet érdemelnek a légi szállításhoz használt műanyag dobozok. Ez az egyetlen fuvarozó, amely lehetővé teszi négylábú barátja felszállását a gépre.

Mielőtt megvásárolná a dobozot a légi szállításhoz, előzetesen ellenőrizze a vállalat képviselőjétől, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie ennek a terméknek. Néhány légitársaság nagyon egyértelmű követelményeket támaszt a doboz magasságával szemben. A zárak is fontosak.

A légi utazáshoz használt műanyag dobozt kettős zárral, egy tálnak és egy itatónak kell elhelyezni. És jó szellőzést is biztosít.

Fém ketrec

mit

A ketrecek megtalálták a háziállat mozgatását és tartását a kiállításon, valamint utazás céljából. Végül is nem olyan könnyű megtalálni a hordozót egy nagyméretű kutya számára (Newfoundland, Óriássnauzer, Pásztorkutyák, Labradorok). Ebben az esetben az ideális megoldás egy fémketrec beszerzése lenne.

Könnyedén rögzíthet egy úti ivótálat a hálón, és egy tál ételt helyezhet a ketrec padlójára. Ezenkívül az állat lehetőséget kap arra, hogy másokat megfigyeljen és szabadon mozoghasson a ketrecben. A termék könnyen tisztítható, és a megbízható zárak maximális biztonságot nyújtanak mind a háziállat, mind mások számára.

Hogyan válasszuk ki a kutyahordozó méretét

A legkényelmesebb termék kiválasztásához kövesse néhány egyszerű szabályt:

 • A háziállatnak nyugodtan meg kell emelkednie teljes magasságára, és ugyanakkor nem hajolhat meg a hordozóban;
 • A hordozó kiválasztásakor használja a szokásos méretezési táblázatot. Ez tükrözi a modellszám függését a háziállat testtömegétől;
 • Ha repülőgépes utazást tervez, akkor előzetesen ellenőriznie kell a fuvarozó társaságnál, hogy a választott légitársaság milyen követelményeket támaszt a műanyag zacskókkal szemben.

Fontos: ne kímélje erőfeszítéseit, hogy tanulmányozza a gyártók javaslatait. Minél több modellt néz ki, annál valószínűbb, hogy praktikus és megbízható hordtáskát kap.!

Tippek a hordozó kiválasztásához

Annak érdekében, hogy a megszerzett hordtáska sok éven át örömet szerezzen erejével és funkcionalitásával, vásárlásakor a következő árnyalatokra kell figyelnie:

 • Görgős modell esetén a kerekek és az alsó rész szilárdsága nagyon fontos. Végül is az állat szállítása során ők viselik a teljes rakományt;
 • Övek rögzítése. Ügyeljen arra, hogy a fogantyúk rögzítési pontjai a táska oldalfalaihoz mennyire vannak varrva;
 • Sűrű alja. Ez rendkívül fontos a pszichológiai kényelem szempontjából. Nem minden kutya fog csendben ülni egy zsákban, amelynek az alja megereszkedik a tömege alatt. Az állatnak stabilnak kell lennie ahhoz, hogy kényelmesen elviselhesse az utazást;
 • Nylon vagy fémháló jelenléte a légáramlás biztosítása érdekében;
 • Megfelelő méretek. Ha hosszú lépést tervez, akkor jobb, ha kis margóval rendelkező modellt választ. Ebben a kutya képes lesz 3600 évesre fordítani, és annyira nem fogja érezni a mozgáskorlátozottságát;
 • Minőségi anyagok. A hordozónak könnyen moshatónak vagy moshatónak kell lennie. A legtöbb gyártó hipoallergén, szagmentes anyagot kínál.

Fontos: Előfordul, hogy a tulajdonosok inkább a barátokat veszik el, és nem költenek pénzt a vásárlására. Ez a megközelítés további kényelmetlenséget okoz az állatnak. Végül is valószínűleg nem felel meg a modell méretének (ide csak az azonos fajtájú állatok tartoznak). A termék egy másik állat illatával telítődik, amelyet valószínűleg mosás után sem lehet eltávolítani.

Előző cikkMenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.