A kutyám az örömöm!

Hasznos és érdekesFajtiszta kutya vagy korcs. Mítoszok és valóság

Fajtiszta kutya vagy korcs. Mítoszok és valóság

kutya

Tehát úgy döntött, hogy kutyát szerez, de nem tudja eldönteni, hogy beszerez-e egy közönséges korcsot, és segít-e egy másik élő léleknek otthont találni, vagy fajtatiszta kiskutyát vesz, megvédve magát az utcai kutyák megijesztésétől. Találjuk ki együtt.A tenyésztés hívei évek óta vitatkoznak azokkal, akik szerint a keverők keményebbek, okosabbak és egészségesebbek, mint a fajtatiszta kutyák. Ez már számos mítoszt hozott létre, amelyeket tisztázni kell.

1. A fajtatiszta kutya tartása drágább.

Ha veszel egy kiskutyát egy jó kennelből, az valóban drága lesz. A fajtatiszta kiskutya ára egyenesen arányos a fajta divatjával. A fajták kölykök, amelyek már elvesztették korábbi népszerűségüket (tacskók, német juhászok, uszkárok), viszonylag olcsók. Egy másik dolog, divatos fajták - Jack Russell Terrier, Corgi, Akita Inu, tibeti masztiff, szamojéd Laika stb. - Itt kell elágazni.

Nyilvánvaló, hogy egy korcs ingyen átvehető az utcán, vagy szimbolikus összegért elvihető egy menhelyről. Ha háziállatot tart a léleknek, nem tenyésztésre és kiállításokra, akkor bármely kutya tartalma, fajtától függetlenül, ugyanaz lesz. Minden kutyának szüksége van élelemre, tálakra, pórázra, gallérra, ágyra, megelőző oltásokra, paraziták elleni kezelésre, betegség esetén történő kezelésre.

Egy nagyon kellemetlen meglepetés azonban várhat rád egy koronggal - elképzelhető, hogy miután megtakarítottál egy kiskutya vásárlásán, komolyan pénzt kell költened krónikus betegségek vagy vírusfertőzések kezelésére, elvégre az utcai élet az élet az utcán. Készülj fel rá.

2. A keverők egészségesebbek, mint a fajtatiszta kutyák

Úgy tűnik, hogy a korcs kiskutya kemény természetes szelekción ment keresztül, ezért erős immunitással és vas egészséggel rendelkezik. Míg a fajtatiszta kutyák hajlamot mutatnak a különféle betegségekre.

Például a spánieleknek fülfertőzése van, a labradoroknak csípődiszpláziájuk van, a bulldogoknak és a pekingieknek légzési problémái lehetnek, az ökölvívók pedig süketségben szenvedhetnek. Néha a Yorkshire Terrier és a Shar Pei kölyökkutyáknak egy csomó különböző betegségük van. Ugyanakkor vannak jó egészségű fajták: terrier, uszkár, alabai, husky, ausztrál juhászkutya, papillon stb.

Emlékeztetni kell arra, hogy a háziállat állapota nagyban függ az életminőségtől. Bármelyik kutya boldogan fog élni, ha a tulajdonos szereti és tisztességes életkörülményeket tud biztosítani.

3. Keverők - hűséges és intelligens kutyák

A tenyésztett kutyák történelmileg a túlélésre koncentrálnak, ezért okosak és ravaszak a nehéz helyzetekben. Engednek a képzésnek, ugyanakkor nem akarnak a tulajdonosnak tetszeni, mint telivér testvéreik, hanem a finomságok érdekében próbálkoznak. A korcs mindig gondoskodik magáról. Hangosan ugathat, vigyázva a területére, de az utcán, ha a tulajdonosot megtámadják, elmenekül. Így nyilvánul meg az önmegőrzési ösztön.

Az őrző kutyák alacsonyabb rendűek a keverőknél, mivel képesek önmagukban dönteni valamiről. De veszély esetén életüket adják érted - így hozták őket a tenyésztők.

A fajta ebben az esetben a karakter és a külső garanciája.

A kutyafajták ábécé szerinti felsorolása

Ugyanazon fajta összes képviselője hasonló lesz egymáshoz. Külsőleg és jellegében egyaránt. Ez a pluszjuk: mindig választhatsz kedved szerint egy kutyát.

Egy korcs esetében mindig kapsz "disznót a piszkában" - nem tudod, hogy karaktered és pszichéjük szempontjából mit várhatsz egy kutyától, függetlenül attól, hogy agresszív vagy gyáva lesz-e ez az állat, mekkora nagyságúra nőhet egy kiskutya stb. De ugyanakkor a korcs mindig eredeti szépség és személyiség.

4. A keverők okosabbak és okosabbak, mint telivér testvéreik

Gyakran úgy gondolják, hogy a korcsok nagyon érzékenyek a képzésre, azonban megjegyezzük, hogy ez nem teljesen helyes vélemény. A tudósok azt találták, hogy a Border Collie fajta képviselőit joggal tartják a legokosabb kutyáknak, azonban megjegyezzük, hogy a legtöbb keverő tulajdonos az intelligencia szintjét becsüli, és a képzésnek való megfelelés elég magas.

A korcsok életstílusuk és jellemük miatt meglehetősen társas és játékos állatok, imádják a figyelmet, szinte mindig kapcsolatba lépnek az emberekkel, és ezek a tulajdonságok minden bizonnyal fontosak a kisállat tanításában és képzésében.

5. Az udvari kutyák számára jobb, ha láncban vagy madárházban élnek, mint lakásban

Ez a tévhit különösen igaz a nagy kutyákra. Valójában a korcsok ápolásban nem különböznek telivér testvéreiktől. Bármelyik kiskutya kiváló kísérővé nevelhető edzés nélkül is.

A korcs kezdetben a környezeti viszonyokhoz való alkalmazkodásra irányul, ezért egyértelműen megérti az ember hangulatát. Ha nem vagy itt, akkor nem fog zavarni. Ugyanakkor sok fajtiszta kutyával ellentétben a korcs kutyákat a tulajdonos és családja iránti vonzalom, gyengédség és reagálóképesség különbözteti meg. És ha a kutyának már sikerült az utcán élnie, akkor egyetlen óvodában sem találhat hálásabb, odaadóbb és szeretőbb lényt.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.