A kutyám az örömöm!

Hasznos és érdekesA 10 legkedvesebb kutyafajta

A 10 legkedvesebb kutyafajta

kutya

Mivel a legtöbb kutyafajta születésétől fogva a legjobb barátjaként kezeli az embert, nem könnyű kiválasztani közülük a 10 legkedvesebbet. Hagyományosan a St. Bernardokat, a retrievereket, a cocker spánieleket és a mopszokat nevezik a legbarátságosabbnak, de ezeken a minden bizonnyal aranyos kutyákon kívül még sok más hűséges, hűséges és játékos fajta létezik.Ma úgy döntöttünk, hogy eltávolodunk a sztereotípiáktól, és új tíz legkedvesebb kutyafajtát vettünk fel:

1. Border Collie.

a legtöbb

Pásztorkutyaként a Border Collie mindenki és mindenütt alkalmazza alapvető ösztönét. Az összes családtagot „legelészi”, így ez néha vicces esetekhez vezethet. A border collie tevékenységének nincs korlátja.

Ennek a kutyának folyamatosan tennie kell valamit, különben jelentős kárt okozhat tulajdonosainak vagyonában. A legérdekesebb az, hogy ennek a kutyának nemcsak fizikai aktivitásra van szüksége, hanem mentális edzésre is.

A border collie kutyákat a világ legokosabb kutyáinak nevezik. Képesek gyorsan megtanulni és újragondolni az információkat.

A lágy és érzékeny Border Collies megbízhatóan védi a családot az idegenektől, mert óvakodnak tőlük.

Ha a családnak szüksége van egy aktív kutyára, amely meg tudja fordítani az ajtókilincset vagy kinyitja a hűtőszekrényt, akkor a Border Collie-nak igaza lesz.

Olvassa el a Border Collie fajta teljes leírását

2. Skót juhászkutya (Collie)

fajtaleírás

A Collie kiváló családi kutya és társ. Az okos, kedves, érzékeny és hűséges Collie emberbarát.

A tulajdonos figyelmének és szeretetének hiánya demonstratívan rossz magatartást eredményezhet a kutya részéről, ezért Collie kölyökkutya vásárlásakor meg kell értenie, hogy a kutyának sok időt kell fordítania a kommunikációra és a képzésre.

A collie-k jól kijönnek gyerekekkel és más állatokkal. E fajta kutyák számára fontos a stabilitás és a dimenzió. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a collie-k nagyon barátságosak és érzékenyek, ugyanakkor hihetetlenül lusták és öntudatosak lehetnek.

Collie-nak nagyon fejlett ösztöne van, hogy megvédje gazdáját, különösen a gyermekeket. Gyanúsak az idegenekkel szemben.

Olvassa el a Collie (skót juhászkutya) fajta teljes leírását

3. walesi corgi pembroke

fajtaleírás

A walesi Corgi Pembroke aktív, intelligens és barátságos kutya. Corgi a tulajdonosukra összpontosítva él. Ha a tulajdonosnak rossz kedve van, a kutya megpróbálja elterelni a figyelmét a bohóckodásaival.

A walesi corgi kiváló humorérzékkel rendelkezik, jól kijönnek a kisgyerekekkel és imádnak a családi események sűrűjében lenni. Tevékenységük nem ismer határokat. A csodálatos kutya legjobb gondozása olyan tevékenység, amelyet szívesen végeznek annak érdekében, hogy örömet szerezzenek szeretett gazdájuknak.

Olvassa el a walesi Corgi fajta teljes leírását

4. uszkár

a legtöbb

A minden méretű uszkárok nagyon jófejek és intelligensek. Mindenkinek mindenkinek tetszeni akarnak, ugyanakkor nagyon büszke és arisztokrata kutyák maradnak. Az uszkárok egyéneknek érzik magukat, és megfelelő kezelést igényelnek. Mesterének szeretetére nem kevesebb szeretettel, odaadással és gyengédséggel reagál. Jól kijön a gyerekekkel és más állatokkal.

Az uszkárokat könnyű edzeni, nagyon aktívak és sportosak. Kiváló úszók és búvárok. Könnyen megtanulhatja a különféle cirkuszi trükköket. Van éles humorérzéke.

Olvassa el a Poodle fajta teljes leírását

5. Jack Russell Terrier

a legtöbb

A Jack Russell Terrier szőrös kutya. Nem minden kutyatulajdonos képes ellenállni egy ilyen aktív karakternek. Folyamatosan éhes a kalandra, és hosszú napi edzéseket igényel.

A Jack Russell Terrier nagyon éber, félelem nélküli, társaságkedvelő és barátságos, és csak imádja tulajdonosát. Ha kis kutyusként veszi be a családjába, és már kiskorától kezdve helyesen neveli, a kölyökkutya képes lesz kapcsolatba lépni minden rokonával.

Ennek a kutyafajtának a viselkedési jellemzői már korán megállapításra kerülnek. A rendesen nevelt Jack Russell soha nem lesz agresszív, de mindenkit szeretettel várunk „halálig”!

Olvassa el a Jack Russell Terrier faj teljes leírását

6. Beagle

a legtöbb

Aktív, kíváncsi és telhetetlen Beagle-vel soha nem fog unatkozni. Gyorsan kötődik a családhoz, és aktívan megvédi minden veszélytől. De nem nevezheted engedelmes kutyának.

Ha egy séta során valamilyen szag érdekelte, akkor a végét fogja követni, nem figyelve a tulajdonos parancsára, ezért sok időt kell fordítania a beagle kiképzésére.

A beagle zajos és társaságkedvelő, állandóan minden családtag figyelmét és szeretetét igényli. Nagyon szeret enni, meg tudja csinálni megállás nélkül, amíg meg nem szakad, vagy valaki meg nem állítja.

Nagyon szórakoztató nézni, ahogyan különböző módszereket talál ki, amellyel ételt szerezhet az öltözőszekrényből. Nem kell kételkedni e kutyafajta barátságosságában és kedvességében.

Olvassa el a Beagle fajta teljes leírását

7. Bobtail

kedves

A Bobtail egy nagy bozontos és kedves lény, amely azonnal mindenki kedvence lesz. Szeretnek időt tölteni a tulajdonosokkal, de egyedül találnak tennivalót.

Kiskorától kezdve szükséges egy Bobtail oktatása az ember iránti tiszteletben. Ha ez a fontos edzés elmarad, akkor a kutya parancsol a gazdájának, és nem fordítva.

Bobtail könnyen megtanulható, mindig sok energiája van, de óvatosan távozik otthonából. Nyugodt, vidám, erős, kedves, remek humorérzékkel kiváló társ lesz a gyerek számára.

Olvassa el a Bobtail fajta teljes leírását

8. Airedale

fajta

Nagyon könnyű elképzelni, hogy néz ki egy Airedale terrier. Csak emlékeznie kell Russie-re az "Elektronika kalandjai" című filmből.

Arisztokratikus, érzelmi, félelem nélküli és kedves, az Airedale kiváló családi kutya, amely minden korosztályú gyermekkel jól kijön.

Ugyanakkor a gyermeknek tisztelnie kell a kutyát, és időben le kell állnia, látva, hogy tettei bosszantják. Az Airedale számára létfontosságú, hogy megbecsültnek és szeretettnek érezze magát.

Olvassa el az Airedale Terrier fajta teljes leírását

9. szibériai husky

kutya

A szibériai Husky kutyafajtát a Távol-Észak tág területein nevelték, ezért nagyon erős testű, vastag szőrzetű és független jellegű. Külsőleg a Husky-k hasonlítanak a huskikra, és keskeny mandula alakú szemük intelligenciától és kedvességtől izzik.

A Husky-nevelést korai gyermekkorától kell kezdeni, mert függetlenek és makacsak. Nem emelnek ki egy embert a család közül, de odaadóak és szeretetteljesek a háztartás minden tagjával.

Husky energiája elsöprő, szívesen játszanak, futnak és ugranak a gyerekekkel, mindazonáltal emlékeztetni kell arra, hogy napi és hosszú edzésre van szükségük.

Olvassa el a szibériai husky fajta teljes leírását

10. Óriás schnauzer

kedves

Nagy méretű és meglehetősen félelmetes megjelenése ellenére az óriás schnauzerek nagyon játékosak és jófejek. Nagyon szeretik tulajdonosukat, és mindig készek megvédeni őket. Óvakodnak az idegenektől, és ösztönösen fenyegetve érzik magukat.

Az óriássnauzer jól alkalmazza magát az edzésre, de már korán el kell kezdeni az órákat. Ennek a kutyának sok időre van szüksége a kommunikációhoz és a képzéshez. Tulajdonos-orientált és bármit meg tud tenni annak érdekében, hogy örömet szerezzen neki.

Az óriássnauzerek nagyon barátságosak a gyerekekkel, azonban nem ajánlott békén hagyni a kisgyermeket és az óriássnauzert. A játék során egy nagy és erős kutya akaratlanul is el tudja nyomni és eldobni a kisgyereket.

Ha elegendő figyelmet és szeretetet fordít Óriássnauzerére, akkor mindent megtesz azért, hogy kifejezze szeretetét, odaadását és kedvességét.

Olvassa el az óriás schnauzer fajta teljes leírásátMenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.