A kutyám az örömöm!

Hasznos és érdekesA TOP 30 legveszélyesebb kutyafajta

A TOP 30 legveszélyesebb kutyafajta

a legtöbb

A kutyákat régóta kisebb testvéreinknek tekintik. Őrzik otthonunkat, hűségesen szolgálnak a rendőrségen és a határon, kísérik a vadászatot, és egyszerűen sok örömet és pozitivitást hoznak az életünkbe. Néha olyan nehéz elhinni, hogy egy ilyen hűséges barát, mint egy kutya, veszélyt jelenthet az emberi életre.A veszélyes kutyafajták témája gyakran heves vitákat vált ki a kutyatenyésztők világában, mert nem a kutyáról, hanem az oktatásról szól! Bármely kutya "oktatható", így agresszív és veszélyes az emberekre, és a legsúlyosabb, úgynevezett harci fajták képviselői éppen ellenkezőleg, gyakran a legédesebb háziállatokká válnak.

Azonban, ha szembesül az igazsággal, ne feledje, hogy nem minden kutyafajtát tenyésztett "jó szándékú" férfi. Természetükben az agresszió vagy az ember iránti gyenge engedelmesség genetikailag benne rejlik.

Az alábbi lista bemutatásakor nem azt mondjuk, hogy az ilyen kutyákat semmilyen körülmények között nem szabad tartani, ugyanakkor úgy gondoljuk, hogy a jövőbeli vagy jelenlegi tulajdonosoknak egyszerűen tudnunk kell, hogy e fajták képviselőinek nevelését sokkal nagyobb odafigyeléssel és felelősséggel kell megközelíteni. Mert előre figyelmeztetett!

A legveszélyesebb kutyafajták

A fajták rövid listája

Amerikai pitbull terrier
Rottweiler
Doberman
Német ökölvívó
Alaszkai malamut
Német juhász
Farkas kutya
Bullmastiff
Amerikai bulldog
Kanári kutya
Tosa Inu
Amerikai bandog
Cane Corso
Dogo argentino
Boerboel
Gul Dong
Bully Kutta
Fila brasileiro
Kaukázusi juhászkutya
Angol masztiff
Tibeti masztiff
Bordeaux-i kutya
Rhodesian Ridgeback
Moszkvai őrző
Staffordshire-i bullterrier
Bullterrier
Staffordshire terrier
Akita Inu
Fekete orosz terrier
Chow Chow

Amerikai pitbull terrier

a legtöbb

A pit bull a legveszélyesebb kutyafajták összes TOP listájának élén áll. Ezt a kutyafajtát eredetileg karámbikáknak tenyésztették, később pedig kutyaharcokhoz kezdték használni. A pitbull terrierek abszolút rettenthetetlenek, agressziójukról szóló történetek egyáltalán nincsenek kitalálva.

Sok éven át fenntartották ezeket a tulajdonságokat ennek a fajtának a tenyésztésében, ezért egy amerikai pitbull indítása már egészen korai életkortól szükséges, hogy részt vegyen annak szocializációjában és oktatásában.

Olvassa el az amerikai pitbull terrier faj teljes leírását

Rottweiler

veszélyes

A rottweiler nagyon erős és erős kutya, hűséges a gazdájához. A fajta képviselői gyakran kiváló családi kutyákat készítenek és imádják a gyerekeket. Itt csak kívülállók vannak, ez egyáltalán nem érinti. A rottweilerek ellenőrizetlen agressziót mutathatnak az idegenekkel szemben.

Másik probléma gyakran az a tény, hogy a fajta képviselői nem tesznek különbséget a játékos játék és az agresszív viselkedés között, ami komoly veszélyt ígérhet a kisgyermekes családokban. A kutyák összetettek, erős gazdára és komoly nevelésre van szükségük.!

Olvassa el a rottweiler fajta teljes leírását

 Doberman

kutya

A 19. század végén Németországban alakult ki szolgálati fajta. A magas szintű intelligenciával rendelkező kutyára, amelyet nem a viselkedés függetlensége jellemez, állandó jóváhagyásra és odafigyelésre van szükség a tulajdonos részéről. A Doberman Pinscher azon kutyák kategóriájába tartozik, amelyek képesek spontán agresszió megjelenítésére. Támadáskor pontos harapásokat okoz anélkül, hogy az áldozatot megtartaná.

Ennek a fajtának a képviselői kolerikus temperamentumúak, nagyon aktívak és odaadóak tulajdonosuknak, ezért egy másik személy legkisebb fenyegetése esetén a Doberman természetes agressziót mutathat. A kölyökkutya megfelelő nevelésével azonban az élet első évében hűséges barátot és megbízható védőt kaphat az egész család számára.

Olvassa el a Doberman fajta teljes leírását

Német ökölvívó

kutya

A német boxer szolgálati kutya, amelynek tenyésztésében a bulldog és a mastiff fajtákat alkalmazták. A német ökölvívó fő tulajdonságai a kíváncsiság, a félelmetlenség, a nyugalom és a kitartás. Könnyen megjegyzi az irodai parancsokat, és kérdés nélkül végrehajtja azokat. Megfelelő kiképzés hiányában a kutya makacs lesz és dominálni fog.

A fajta képviselőit nem jellemzi agresszivitás, azonban egy német ökölvívó halálfogása nagyon veszélyes lehet az emberi életre. Támadáskor addig tartja a "támadót", amíg ellenállást érez. Éppen ezért korai gyermekkorától kezdve különös figyelmet kell fordítani egy német ökölvívó nevelésére, hogy a kutya tudja, "ki a főnök".

Olvassa el a német boxer fajta teljes leírását

Alaszkai malamut

a legtöbb

Az alaszkai malamut egy erős és ellenálló kutya, amely farkasnak tűnik. Ennek a barátságos és vidám kutyának a karaktere rejtett hibákat tartalmaz, amelyek veszélyt jelentenek az emberekre.

Ez a fajta nem tolerálja a magányt, és állandó figyelmet igényel a tulajdonos részéről. A malamutok kiképzésének folyamatát gyakran bonyolítja veleszületett makacssága és "érintése" - a kutya sokáig emlékszik agresszív vagy tiszteletlen hozzáállásra.

Az alaszkai malamut csak akkor engedelmeskedik gazdájának, ha bebizonyítja intellektuális fölényét. A malamutok nemcsak megfelelő oktatás hiányában mutatnak agresszivitást, ez talán az egyik legveszélyesebb fajta, mivel még a hétköznapi unalom is oka lehet a támadásnak.

Olvassa el az alaszkai malamut fajta teljes leírását

Német juhász

fajta

Ez a fajta semmiképpen sem nevezhető agresszív módon az emberekkel szemben. A német juhászok azonban a legokosabb kutyák, teljesen hűségesek a gazdájukhoz. Ez a kutya annyira hű az emberhez, hogy kész teljesíteni a tulajdonos bármilyen megrendelését.

Ez a tény sajnos veszélyt jelent. A támadásra és gyilkolásra kiképzett németjuhász meg fogja tenni, és semmit sem áll meg. Abszolút univerzális katona az ember kezében. Ennek ellenére nem kell félnie, hogy a „Nemet” behozza a családjába. Némi kiképzés nélkül az ilyen kutya soha nem fog ártani.

Olvassa el a német juhász fajta teljes leírását

Farkas kutya

a legtöbb

Ennek a fajtának az első kölyökkutyái egy ősi farkas és egy hím német juhász keresztezésének eredményeként jelentek meg. Ez a szokatlan állat inkább farkasra hasonlít, de méretében a farkaskutya valamivel kisebb, mint vad ősei. A hibridnek összetett jellege van, ezért az állatot leggyakrabban hivatalos célokra használják.

Nem jön össze más állatokkal, ezért nem szabad újabb kutyát vagy macskát szereznie, az állat a farkaskutya jól fejlett vadászösztönének köszönhetően meghalhat. Ugyancsak veszélyes e fajta képviselőit városi lakásban tartani, a farkaskutyának helyre van szüksége, zárt helyiségben pedig nem megfelelő módon viselkedhet és másoknak árthat.

Olvassa el a Volkosob fajta teljes leírását

Bullmastiff

fajta

Izmos, robusztus testalkatú, nagy kutya. A 19. század elején tenyésztett fajtát az óangol bulldog és a masztiff keresztezésével a vadászok megsegítésére használták fel az erdők orvvadászok elleni védelmében.

A Bullmastiffot nyugodtan nevezhetjük az egyik legjobb őrző fajtának, de nem ajánlott madárházban vagy láncon tartani. Ez egy hűséges és félelmet nem ismerő barát, aki utolsó leheletéig megvédi gazdáját, akár saját életének árán is. A bullmastiffok nagyon kedvelik a gyerekeket, de véletlenül leüthetik a csecsemőt és megsérthetik, ezért nem kell a kutyát felügyelet nélkül egy szobában hagyni a gyerekekkel.

A fajta biztonsági ösztöne olyan erős, hogy a kutya a mozgó és zajos gyermekjátékot egy gyermek elleni támadásként tudja felfogni, és rohan védeni. A bullmastiff hihetetlenül veszélyes más háziállatok számára is, mindig komoly agressziót mutat az idegen kutyák és macskák iránt, akik betörtek a területére.

Olvassa el a Bullmastiff fajta teljes leírását

Amerikai bulldog

kutya

Ez egy védő kutya, mivel a fajtát azért hozták létre, hogy segítse a gazdákat, őrizze és etesse az állatokat. Korai életkorától kezdve a megfelelő szocializációval az amerikai bulldog minden családtagjának szerethető és odaadó barátja lesz, ami nem mondható el idegenekről.

Egy megfelelően képzett kutya udvarias lesz az idegenekkel szemben, sőt idővel elfogadhat egy új családtagot, de még mindig sokáig óvatos lesz tőle. Annak ellenére, hogy az amerikai bulldog jól kijön a gyerekekkel, ne hagyja felügyelet nélkül a csecsemőkkel - a játék során egy nagy és hihetetlenül erős kutya könnyen leütheti a gyereket, és véletlenül megsebesítheti.

Ami a bulldog más állatokhoz való hozzáállását illeti, a fajta képviselői magas szintű agressziót mutatnak - ha az amerikai bulldogot felügyelet nélkül hagyja az utcán, akkor valószínűleg egy ilyen séta egy macska vagy más kutya megölésével végződik.

Olvassa el az amerikai bulldog fajta teljes leírását

Kanári kutya

fajta

A kanári kutya egy nagy, félelem nélküli és nagyon engedelmes kutya, amelyet állatállomány őrzésére használtak. A dánok könnyen megtanulják a parancsokat, nagyon hűek tulajdonosaikhoz, de mindig óvakodnak az idegenektől.

A dog kijelentésének kialakításában a kiskutya helyes nevelése játszik szerepet - a kutya tulajdonosának emlékeznie kell arra, hogy a fajtában a természetben rejlő erőt ellenőrizni kell.

A kanári kutyának állandó képzésre és parancsok kidolgozására van szüksége, különben a kutya kikerülhet az irányításból, ami sok problémát és veszélyt jelent. Végül is egy ilyen fojtogatott óriás könnyen leüti a felnőtteket a lábáról, és még egy gyereket is játszva véletlenül súlyos sérüléseket okozhat.

Olvassa el a Dogo Canary fajta teljes leírását

Tosa Inu

a legtöbb

A Tosa Inu egy harci fajta, amelyet Japánban fejlesztettek ki a 19. század közepén. Olyan fajták keresztezésével, mint a bulldog, a masztiff és a terrier, meglehetősen agresszív kutyát sikerült elérnünk, makacs és határozott, képes halálra harcolni az ellenséggel. Megfelelő kiképzés mellett azonban békés és meglehetősen barátságos társat hozhat fel.

Tosa Inu nem boldogul más állatokkal, és képes ártani nekik, mert vérében veleszületett agresszió van. Továbbá nem ajánlott, hogy ilyen fajtájú kutyák legyenek kisgyerekes családban. A Tosa Inu-val való séta szerves attribútuma a szájkosár és a póráz, különben a kutya veszélyes lehet másokra.

Olvassa el a Tosa Inu fajta teljes leírását

Amerikai bandog

fajta

Többféle masztiff keresztezésének eredményeként megszerezték az amerikai bandog fajtát - egy kutyát, amely megbízható őr lesz a házban, és odaadó védő a tulajdonosainak. Ha helyesen nevel egy kiskutyát, akkor a jövőben ez egy kedves és nagyon barátságos kutya lesz, nagyszerű minden családtag számára, beleértve a gyerekeket is.

Ha egy kutyát macskával vagy más kutyával nevelnek, akkor a falkájának tagjaiként fogja fel őket. De idegenekkel és furcsa állatokkal szemben az amerikai bandog szinte mindig agresszív, ezért az orr és póráz nélküli járás potenciális veszélyt jelent másokra.

Olvassa el az amerikai bandog fajta teljes leírását

Cane Corso

veszélyes

A Cane Corso meglehetősen nagy őrző kutya (a hímek súlya 60 kg, marmagassága 75 cm). A fajta a masztiffok csoportjába tartozik, és a kutyák e kategóriájának más képviselőivel ellentétben a Cane Corso-t tartják a legintelligensebbnek és engedelmesebbnek. Nyugodtak és nagyon kíváncsiak, szívesen követik a parancsokat és gyorsan tanulnak.

Ennek a fajtának a képviselői felhasználhatók rendőri munkára és vadászatra. A Cane Corso jól kijön a gyerekekkel, de nem szabad hagyni őket egyedül játszani, mivel a kutya helytelenül értékelheti a gyermek aktivitását és agressziót mutat. A Cane Corso nem jön össze más állatokkal, mivel a kutya erőteljes vadászati ​​ösztönnel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy szinte azonnal megölje mások kutyáit és más kis állatokat.

Olvassa el a Cane Corso fajta teljes leírását

Dogo argentino

kutya

Ezt a nagy kutyafajtát Argentínában tenyésztették puma, vaddisznó és más nagy állatok vadászatára. A Dogo argentino komplex karakterű, engedelmes kutya neveléséhez erős akaratra van szükség - a masztiffok szeretnek dominálni.

Egy megfelelően nevelt dogo argentino kiskutya idővel kapcsolattartó és kedves kutyává válik, amely minden családtaghoz kötődik. A dánok óvakodnak az idegenektől, de gyorsan megszokják azokat, akik gyakran látogatják otthonukat. Szeretik a gyerekeket, szívesen játszanak velük, de megfelelő felügyelet nélkül lenyűgöző méretük miatt veszélyesek lehetnek, mivel a kutya nem képes felmérni erejét.

A dognak nagyon fejlett vadászösztöne van, ezért minden elől menekülő állatot üldöz, és ha utoléri, akkor valószínűleg megöli.

Olvassa el a Dogo Argentino fajta teljes leírását

Boerboel

veszélyes

Dél-Afrikában honos szolgálati kutyafajta. Egyes országokban a Boerboel tenyésztése tilos, és az emberi életre veszélyes fajtának számít. A Boerboel tulajdonosa csak tapasztalt kutyavezető lehet, mivel ennek a fajtának a képviselői folyamatos ellenőrzésre és hozzáértő képzésre szorulnak.

Ha egy kiskutya gyermekkora óta megszokta az életet egy családban, akkor valószínűleg egy felnőtt kutya jól kijön a gyerekekkel. Ezenkívül a Boerboel jól kijön a macskákkal, de rendkívül agresszív más kutyákkal szemben, és nem fogja kihagyni a lehetőséget, hogy sétálás közben megöljön egy idegen állatot.

A Boerboel nagyon nagy kutya, amelynek súlya elérheti a 90 kg-ot, ezért nem tanácsos egyedül hagyni gyermekekkel. A kutya véletlenül leütheti a gyereket és súlyosan megsebesülhet.

Olvassa el a Boerboel fajta teljes leírását

Gul Dong

fajta

Ez a kutyafajta népszerű Indiában és Pakisztánban. Gul Dong (pakisztáni bulldog) ősei a Gul Terrier és Bulli Kutta voltak. Közepes méretű kutya, de erős testalkatú. Jellegét tekintve Gul Dong nagyon okos és hűséges a gazdájához, akit kész megvédeni minden fenyegetéstől. Nagyon kötődik ahhoz a családhoz, ahol nevelkedett.

De mindezen pozitív tulajdonságok mellett Gul Dongot megkülönbözteti az uralmi vágy, és agressziót tud felmutatni a körülötte lévő emberek és állatok iránt. A fajta ideális a terület és az emberek védelmére, de erősen nem ajánlott, hogy Gul Dong gyermekes családokban legyen - a kutya nemcsak a gyerekekre, de az idősebbekre is veszélyes lehet.

Olvassa el a Gul Dong fajta teljes leírását

Bully Kutta

a legtöbb

A Bully Kutta fajta szülőföldje Pakisztán, ezért e harci kutyák második neve pakisztáni masztiff. Ezt a nagyon intelligens, összetett karakterű kutyát nehéz kiképezni, ezért csak egy akaraterős és tapasztalt tulajdonos képes megbirkózni vele, akinek a kutya hű társává és védelmezőjévé válik.

Bully Kuttát nem szabad tenyészteni, ahol vannak gyerekek, mivel a fajtának rossz hírneve van - a vad és agresszív állatok nem jönnek össze más kutyákkal, és a területükért folytatott harcban könnyen megölik az ellenfelet.

Olvassa el a Bully Kutta fajta teljes leírását

Fila brasileiro

veszélyes

Futott rabszolgák keresésére, valamint nagy ragadozók vadászatára tenyésztett fajta. Most a Fila brasileirót őrként vagy harci kutyaként használják. Természetéből adódóan ez egy makacs, önfejű és nagyon agresszív kutya, amelyet csak tapasztalt kutyakezelő tud kezelni.

Természetesen vannak olyan esetek, amikor egy megfelelően nevelt kutya jól kijön a gyerekekkel, és örömmel vesz részt velük a játékokban, de mégsem szabad bízni a brazil masztiffban - a kutya könnyedén képes elviselni a gyermekek sikolyait és rohanását fenyegetés miatt, és habozás nélkül agressziót fog mutatni.

Olvassa el a Fila Brasileiro fajta teljes leírását

Kaukázusi juhászkutya

kutya

A kaukázusi juhászkutya az egyik legnagyobb kutyafajta. Tapasztalt tenyésztők javasolják a kaukázusi juhászkutya kiképzését és társasági életét kora gyermekkoruktól kezdve, mivel ezt a kutyát a gazdájától folyamatosan ellenőrizni kell. Természetesen a bozontos óriás nem rendelkezik sok más fajta agresszivitásával és vérszomjasságával.

A gyermekes családban nevelkedett kiskutya kedves és szeretetteljes kutyaként fog felnőni, de a legkisebb veszélyre is a területének védelmére siet. Ha hűséges barátot és gyámot keres családtagjai számára, akkor a kaukázusi juhász tökéletes ezekre a célokra. De nem szabad hagyni a zajos gyerekeket felügyelet nélkül egy kaukázussal, aki könnyedén leüt egy felnőtt, erős férfit is. Ezenkívül a kutya tévedheti az aktív játékokat és a gyermekek sikolyait egy támadással, és agressziót mutat, amely veszélyezteti a gyermek életét.

Olvassa el a kaukázusi juhászkutya teljes leírását

Angol masztiff

fajta

Az angol masztiff egykor nagyon heves kutya volt, amelyet a vagyon őrzésére és védelmére használtak. De ennek a fajtának a modern képviselőinek meglehetősen puha karakterük van. Az angol masztiff egy jópofa óriás, aki imádja a gyerekeket, és kész még egy durva magatartást is elviselni.

Nem jelent különösebb veszélyt az emberi életre, kivéve, hogy véletlenül megérintheti hatalmas testét, és leütheti. Emiatt a baleseti sérülések elkerülése érdekében felügyelni kell a masztiff játékát a gyerekekkel. Más állatokkal kapcsolatban a megfelelően emelt masztiff sem jelent veszélyt.

Olvassa el az angol masztiff fajta teljes leírását

Tibeti masztiff

a legtöbb

Bonyolult jellegű nagy őrzőfajtát hoztak létre, hogy megvédje a nagy állatokat a ragadozóktól. Most egy intelligens kutya, amely tökéletesen megérti és teljesíti a tulajdonos összes parancsát, ugyanakkor nem tűri a durvaságot és a kiabálást.

Csak egy tibeti masztiffal kell pórázon járni. A fajta néhány képviselője nem szereti a gyerekeket, ezért a kölyökkutya megvásárlása előtt ajánlott mérlegelni az előnyöket és hátrányokat. A kutyának állandó fizikai aktivitásra van szüksége, ezért a tulajdonos kellő figyelme nélkül az unalom súlyos anyagi károkat okozhat.

Olvassa el a tibeti masztiff fajta teljes leírását

Bordeaux-i kutya

veszélyes

A Dogue de Bordeaux nagy, izmos, kecses, nyugodt, stabil temperamentumú kutya. Annak ellenére, hogy a tapasztalt kutyatenyésztők nem tartják ezt a fajtát családinak, a nagy dánok jól kijönnek a gyermekes családokban. Megfelelő és időszerű szocializációval a Bordeaux-i udvarias és türelmes lesz az idegenekkel szemben, de valóban csak a gazdájához kerül közelebb.

A Bordeaux-i dogue kiváló őr és bátor védő lesz, soha nem engedi behatolónak, hogy belépjen a területére. A kinológusok azt tanácsolják, hogy ennek a fajtának a kutyái legyenek olyan családban, ahol nincsenek kisgyerekek, mivel a zaj és az aktív játékok összetéveszthetők egy nagy dánnal. Ezenkívül egy nagy kutya elfuthat, és kitolhatja a babát, és súlyos sérüléseket okozhat neki.

Olvassa el a Bordeaux-dog fajtájának teljes leírását

Rhodesian Ridgeback

fajta

A Rhodesian Ridgeback vadászfajtája Zimbabwében honos. Az aktív és nagyon intelligens kutyák kötődnek a családhoz, különösen a gyerekekhez, akikkel a Ridgebacks szinte mindig jó kapcsolatokat ápol. Energikus kutya örömmel játszik kisgyerekekkel. De a véletlen sérülések elkerülése érdekében ne hagyja a kisgyermekeket egyedül a rodéziai ridgeback mellett.

A ritka fajta képviselőinek fejlett vadászösztönük van, ezért sétálás közben a tulajdonosnak szemmel kell tartania a kutyát, amely kész üldözni minden útjába kerülő állatot. Vagyis a rhodesiai ridgeback viselkedését ellenőrizni kell, mivel képes bármely ellenfelet súlyosan megsebesíteni.

Olvassa el a Rhodesian Ridgeback fajta teljes leírását

Moszkvai őrző

veszélyes

A moszkvai őrző kutyát szolgálati fajtának tenyésztették, amelynek fő célja a vagyon és a terület védelme volt. A moszkvai őrzőkutya ősei a Szent Bernát, a kaukázusi juhászkutya és az orosz macska volt. Ennek a szőrös óriásnak összetett jellege van, csak azoknak engedelmeskedik, akik igazolják vezetői képességeiket a kutyának. A moszkvai őrzőkutya könnyen megtanulható és követheti a parancsokat.

A kutya jól kijön az összes családtaggal, beleértve a gyerekeket is. De ennek ellenére vigyázni kell: nagy mérete miatt a kutya veszélyes lehet a csecsemőkre és az idősekre - még egy ilyen nagy kutya kicsi lökése is azonnal lenyomja a lábáról a gyenge embert.

Olvassa el a fajta teljes leírását a Moszkvai Őrző

Staffordshire-i bullterrier

kutya

A Staffbull vagy a Staffordshire Bull Terrier közepes méretű, rövid szőrű kutya. Annak ellenére, hogy a személyzeti bika ősei fajtákkal küzdöttek, visszafogott és nyugodt jellemmel bír. A kutya ritkán mutat agressziót, gyorsan megszokja az új embereket és imádja a gyerekeket.

De a barátságos természet ellenére nem szabad a személyzetet és a gyermekeket felügyelet nélkül hagyni, egy erős kutya akaratlanul is megsebesítheti a gyermeket. Az állatokkal szembeni agresszió mértéke a Staffordshire Bull Terriernél nem magasabb, mint más fajtáknál. A viselkedési problémákat a késői szocializáció vagy a tulajdonos figyelmének hiánya okozza.

Olvassa el a Staffordshire Bull Terrier faj teljes leírását

Bullterrier

a legtöbb

Bonyolult karakterű kutya, meglehetősen nehéz kiképezni, ezért a tapasztalatlan tulajdonosoknak nem ajánlott bikaterrier. A fajt harci fajnak tenyésztették, ezért kompetens oktatás nélkül a kutya agresszív módon viselkedik idegenekkel, más kutyákkal és állatokkal szemben.

Megfelelő szocializációval a bullterrier kiskutya végül nyugodt és kezelhető kutyává válik, aki a tulajdonoshoz és a család többi tagjához kötődik. Ha a családnak nagyon kicsi a gyermeke, jobb választani egy másik, biztonságosabb fajtát - egy nagy izmos kutya könnyen leütheti a gyereket és megsértheti.

A bullterrierek üldözési ösztöne nagyon fejlett, ezért abszolút minden állat a kockázati csoportba tartozik - különös kutyától vagy macskától kezdve nyúlig, sőt hörcsögig is.

Olvassa el a bullterrier fajta teljes leírását

Staffordshire terrier

kutya

A Staffordshire Terrier azokhoz a kutyafajtákhoz tartozik, amelyek jellege nagyban függ a neveléstől. A fajta fő jellemzői a fejlett intelligencia, elszántság, bátorság és aktivitás. Ellentétben mások határozott meggyőződésével, miszerint a Staffordshire Terrier az egyik legveszélyesebb fajta, ez a kutya megbízható és nagyon kedves barát lehet minden családtag számára.

Nem jellemző rá, hogy agressziót tanúsítson az emberek iránt, és a staffordok jól kijönnek más állatokkal ugyanazon a területen. Csak gondatlanságból árthat az embernek aktivitása és energiája miatt. De ha korai életkorban a kiskutya gyakran kerül stresszes helyzetekbe, agresszió lehetséges másokkal szemben.

Olvassa el a Staffordshire Terrier fajta teljes leírását

Akita Inu

kutya

Az Akita Inu Japán északi régióiban őshonos fajta. Összetett karakterű, ezért kezdő kutyatenyésztő számára nem megfelelő. Helytelen oktatással a kutya szemtelen és agresszív lesz.

Akita Inu gyermekekhez való hozzáállása közvetlenül attól függ, hogy a gyerekek hogyan viselkednek. Egy felnőtt kutya könnyen rohamozhat a gyermek védelme érdekében egy zajos játék során, fenyegetésért futva. Ha a kiskutyát olyan családba vitték, ahol már voltak kisgyerekek, akkor szeretetteljes és hűséges barát lesz belőle. Más, különösen azonos nemű kutyákkal kapcsolatban az Akita Inu gyakran agresszív és súlyos sérülést okozhat.

Olvassa el az Akita Inu fajta teljes leírását

Fekete orosz terrier

a legtöbb

Ezt a hihetetlenül intelligens és könnyen képezhető fajtát a Szovjetunióban tenyésztették a 20. század 50-es évek elején. A fekete orosz terrier karakterében gyakorlatilag nincsenek hibák, a kutya gyorsan alkalmazkodik a családdal való élethez, örömmel tanul és teljesíti a tulajdonos parancsait. A fekete terrier szereti a gyerekeket, és hajlandó megbocsátani nekik még a magukkal szembeni durva hozzáállást is. A terrier természeténél fogva megbízható védő az egész család számára és otthon.

A kutya csak valódi fenyegetés esetén válik agresszívvé, de nagyon gyorsan megnyugszik, ha rájön, hogy a betolakodó visszavonult. A fekete orosz terrier csak a mérete miatt lehet veszélyes a gyermekekre - egy nagy kutya véletlenül megijesztheti vagy meglökheti a babát. Nem ajánlott sokáig magára hagyni a terriert, nem szereti a magányt, unalmától kezdve viselkedése rombolóvá válik.

Olvassa el a fekete orosz terrier fajta teljes leírását

Chow Chow

veszélyes

A Chow Chow a bolygó egyik legrégebbi kutyafajta. Kiváló őr, jó vadász és odaadó társ az emberek számára, azonban a sok pozitív tulajdonság ellenére a Chow Chow független kutya, amely aktív szocializációt igényel. A chow-chow kiskutya tulajdonosának már kicsi korától meg kell ismertetnie új emberekkel és állatokkal, csak akkor a kutya szelíd és nyugodt lesz.

Az a kutya, aki gyermekes családban nőtt fel, imádni fogja és megvédi őket. De ha a Chow Chow nem ismeri a gyerekeket, nagyon óvatos lesz tőlük. A fajta képviselői nem nevezhetők gonosznak vagy agresszívnek, azonban vigyázni kell a kutya kommunikációjára a gyerekkel - a chow-chow gyakran érzékeli az aktív és hangos játékokat agresszióként, és megsebesítheti a babát.

Olvassa el a chow chow fajta teljes leírását

Figyeljen cikkeinkre:

TOP 30 legjobb kutya egy lakásra

A legjobb 30 kutya a gyermekes család számára

Előző cikkMenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2022.