A kutyám az örömöm!

Hasznos és érdekesA legjobb kutyafajták gyerekeknek. TOP 30 értékelés

A legjobb kutyafajták gyerekeknek. TOP 30 értékelés

kutya

A kutyák a világon a legnépszerűbb háziállatok a gyermekes családok számára. És ez nem véletlen, mert szerető, hűséges barátok és kiváló társak, akik nemcsak felelősségre, hanem feltétel nélküli szeretetre is megtanítják a gyereket.A titok az, hogy megtalálja a tökéletes családi fajtát, amely a legjobban megfelel az életstílusának.

A kutya kiválasztásakor a gyermek számára számos tényezőt kell figyelembe venni. Ügyeljen a kutya méretére, temperamentumára, aktivitási szintjére, egészségügyi és ápolási igényeire. Nos, reméljük, hogy kiválasztásunk segít Önnek a helyes választásban.

  • Kis kutyafajták gyermek számára
  • Közepes kutyafajták gyermek számára
  • Nagy kutyafajták gyermek számára

TOP 10 kis kutyafajta gyerekeknek

1. Bostoni terrier

kutya

A bostoni terrierek egy német ökölvívó kisebb példányának benyomását keltik. Ezek a kutyák vidám és játékos beállítottságúak, ugyanakkor elég türelmesek ahhoz, hogy ne mutassanak agressziót a gyermek iránt.

Kis mérete, jó egészségi állapota és igénytelensége miatt Boston kiválóan alkalmas mind lakások, mind magánházak számára.
Nem csoda, hogy a bostoni terrier jelenleg az Egyesült Államok legnépszerűbb fajtája.

Olvassa el a bostoni terrier fajta teljes leírását

2. Károly Cavalier King spániel

fajta

A Cavalier King Charles spániel csodálatos családi háziállat. Ez egy szelíd, kedves és nyugodt kutya, aki boldog egy nagy barátságos családban. A gyermek számára az egyik legjobb kutyafajta. Tudnia kell azonban, hogy a Cavaliers nem túl aktív kutya, és nem valószínű, hogy állandó játékot tartana fenn egy gyerekkel.

A Károly király spánielek jó választás nyugodt és érzékeny gyermekek számára, kiválóan alkalmasak városi lakásokban való életre.

Olvassa el a Cavalier King Charles Spaniel fajta teljes leírását

3. Cairn terrier

értékelés

Ezek a vicces farkas-szerű terrierek nagyon kedvelik a gyerekeket, és készek sok időt tölteni aktív játékokban. A Kern Terrier csodálatos családtárs. Ez egy vidám és aktív kutya, akinek nagy türelme van, hogy még a legidegesítőbb babákat is kibírja agresszió nélkül.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a gyermek abszolút mindent megengedhet magának a kutyával kapcsolatban, de a Kernek tolerancia szintje magasabb, mint más terriereké, ezért ajánlhatók kisgyermekes családok számára.

Olvassa el a Cairn Terrier fajta teljes leírását

4. Francia Bulldog

tartani

Nagyszerű lehetőség egy kis városi lakásban élő család számára. A franciák hihetetlenül kedvesek, vidámak, aktívak, ugyanakkor nem igényelnek különösebben nehéz gondozást és sok helyet. A kutya könnyen képezhető és megfelelő oktatással figyelemre méltóan engedelmeskedik. Tökéletes gyermekekkel való játékhoz.

Olvassa el a francia bulldog fajta teljes leírását

5. Bichon Frise

gyermek

A Bichon Frize egy fehér molyhos játékra vagy vattacukorra hasonlító kutya. Bichonov azonnal ölelni és ölelni akar! A fajta a 16. századi királyi idők óta népszerű volt történelme során, manapság ezeket a kutyákat gyakran megtalálják a cirkuszi előadásokon.

Sok dekoratív kutyafajtától eltérően, amelyeket a mért temperamentum különböztet meg, a Bichon Frise tele van energiával egész nap játszani a gyerekekkel. Hűséges és szeretetteljes barátokká válnak az összes családtag számára, ha a rendszeres ápolás és a következetes alapképzés erőfeszítéseit teszi.

Olvassa el a Bichon Frise fajta teljes leírását

6. Mopsz

fajta

A legtöbb mopsz szereti tulajdonosainak figyelmét, gyengédségét, simogatását és játékát a gyerekekkel. Ugyanakkor a mopszok nem túl aktívak, szívesen töltenek időt a tulajdonossal a kedvenc tévéműsoruk nézésével, és valószínűleg hajnalban sem viszik sétálni.

A fajta gondozása meglehetősen egyszerű, de van néhány egészségügyi problémája - a csecsemők alig tolerálják a meleget és a nagy fizikai megterhelést. Ezenkívül, ha egy mopsz mellett dönt, akkor készüljön fel arra, hogy kedvence éjszaka horkolni fog.

Olvassa el a mopsz fajtájának teljes leírását

7. Jack Russell Terrier

fajta

Ha sok ideje és türelme van, akkor a Jack Russell Terrier kiváló családi kutyává válhat az Ön számára, mert ezek a háziállatok rengeteg olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek ideális társaként teszik őket játék és aktív életmód mellett.

A kutya kiváló barát lehet a 7 évesnél idősebb gyermekek számára, de csecsemős családok számára büszke és makacs jellege miatt nem megfelelő. Jack Russell igazi terrier, szilárd kézre van szüksége az oktatásban, és tiszteletben kell tartania terrier személyiségét.

Olvassa el a Jack Russell Terrier faj teljes leírását

8. Papillon

gyermek

A papillonok apró, nagyon figyelmes és barátságos kutyák. Remekül városi lakásokban élnek, és jól alkalmazkodnak a különböző hőmérsékletekhez. Társkutyaként a papillonok sok időt töltenek családjukkal, és igyekeznek kedvükre járni.
A fajta képviselői teljesen agresszívek és biztonságosak a gyermekek számára, de maguknak a gyerekeknek is meg kell tanítani a háziállatok körültekintő kezelését, mivel ezek nagyon kicsi és törékeny kutyák.

Olvassa el a Papillon fajta teljes leírását

9. máltai

kutya

A máltai lapdog vagy máltai aranyos és szelíd, de ugyanakkor okos és bátor kutya. Valakinek úgy tűnhet, hogy megjelenése tele van sznobsággal és arroganciával, de ez tévedés, mert a máltai csodálatos társkutya!

Ennek a fajtának a képviselői nagyon szenvednek tulajdonosok távollétében, ezért azokat nem szabad bekapcsolniuk olyan embereknek, akik sokáig hiányoznak otthonról. Nem szabad máltai lapdogot indítani nagyon kisgyerekes családban, mivel ennek a fajtának a képviselői nagyon törékeny lények, de egy allergiás család számára a kutya éppen ellenkezőleg tökéletes, mert úgy gondolják, hogy a máltai hipoallergén kutyafajtákhoz tartozik.

Olvassa el a máltai fajta teljes leírását

10. Yorkshire terrier

tartani

A Yorkshire Terrier egy kicsi kutya, aki csak szeret játszani. Ne becsülje alá ezeket a srácokat, mivel a Yorkie-k meglehetősen képezhető kutyafajták. Ennek ellenére nem javasoljuk a Yorkshire terriereket nagyon kisgyerekes családok számára, mert mint egy terriernek, a Yorkie-nak is nehéz karaktere lehet. Kis méretük ellenére büszkék és makacsak, de az aktivitás és a játékok iránti szenvedély gyakran győz!

Olvassa el a Yorkshire Terrier fajta teljes leírását

Figyeljen választékunkra: TOP-30 legjobb kutyafajta egy lakáshoz

TOP 10 közepes kutyafajta gyerekeknek

1. uszkár

tartani

Az uszkárokat ideális családi kutyáknak tekintik az allergiások számára, mivel egyáltalán nem vetik el magukat, és a hipoallergén kutyafajták listájába tartoznak. Ezenkívül ezek a kutyák ismertek éles intelligenciájukról, ami miatt gyakran megtalálják őket a cirkuszi előadásokon. Az uszkár nagyszerű barát lesz minden korú gyermek számára!

Olvassa el a Poodle fajta teljes leírását

2. Sheltie

legjobb

Shelties nagyon szereti a gyerekeket! Hűséges, intelligens és lenyűgözően gyönyörű kutyák, csodálatos bundával. Shelties nagyon társaságkedvelő és teljesen agresszív kutya, ezért a gyerekekkel való játék nem jelent majd terhet számukra. Ezenkívül ennek a fajtának a képviselői nagyon intelligensek, és figyelemre méltó képzettséggel rendelkeznek. A Sheltie remek lehetőség egy igazi családi kutya számára.

Olvassa el a Sheltie fajta teljes leírását

3. Beagle

értékelés

A Beagle az egyik legérdekesebb kutyafajta! Ők igazi felfedezők és utazók. A legfontosabb az, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a beagle nem megy önálló útra. Annak megakadályozása érdekében, hogy ez megtörténjen, a háziállatot aktív sétákkal és képzéssel kell elfoglalni. A Beagle csodálatos társkutya egy aktív, 10 évesnél idősebb gyermek számára.

Olvassa el a Beagle fajta teljes leírását

4. szibériai husky

legjobb

A Husky nagyon aranyos és szeretetteljes kutya, gyakorlatilag nem agresszív és jól kijön a gyerekekkel. Tökéletes azoknak a családoknak, ahol nemcsak gyerekek vannak, hanem más állatok is. Ugyanakkor a huskyk nagyon intelligens állatok, és ha nem adsz nekik megfelelő oktatást és fizikai aktivitást, akkor nem túl kellemesé tehetik az életedet.

A jó modor azonban nem fog ártani egyetlen fajtának sem, ezért ha készen áll arra, hogy sok időt fordítson a kutyára, akkor nyugodtan indítson el egy szibériai huskyt gyermeke társaként.

Olvassa el a szibériai husky fajta teljes leírását

5. Basenji

kutya

Basenji büszke kutyák, magas energiaszinttel. Rosszul alkalmasak kisgyermekes családok számára, mivel nem valószínű, hogy élveznék, ha ölelkeznek vagy megölelik. De egy 10 évnél idősebb gyermek számára Basenji kiváló társává és társává válik a természetben zajló aktív játékokban. Emlékeztetni kell arra, hogy ennek a fajtának a képviselői nem igazán jönnek össze más állatokkal, így nem valószínű, hogy beilleszkednek egy olyan családba, ahol macskák vannak.

Olvassa el a Basenji fajta teljes leírását

6. Miniatűr bullterrier

legjobb

Igen, ne csodálkozzon, a bullterriereket tartják nagyon jó háziállatoknak az idősebb gyermekek számára. Huncut, vicces és elbűvölő háziállatok, akik szeretnek játszani és mulatozni a friss levegőn. A minibulikat komikus bohóckodásuk és ostobaságuk is megkülönbözteti, és nem valószínű, hogy minden családtagot közömbösen hagyna.

A jól nevelt bullterrier kiváló barát és védő lesz a gyermek számára. Emlékeztetni kell azonban arra, hogy ennek a fajtának a képviselői, mint senki más, szükségük van a tulajdonosok szeretetére és tiszteletére.

Olvassa el a miniatűr bullterrier fajta teljes leírását

7. walesi corgi

fajta

A corgik hihetetlenül aranyos és nagyon vicces kutyák. Vidám és aktív háziállatok, akiknek hatalmas mennyiségű energiájuk van méretüknél fogva, és szeretnek reflektorfénybe kerülni. Ugyanakkor a Corgisok független, erős karakterű kutyák, nem agresszívek, de eléggé szándékosan viselik el a gyermek idegesítő molesztálását. Ezért ideális háziállattá válnak az idősebb gyermekek számára.

Olvassa el a walesi Corgi fajta teljes leírását

8. Angol Bulldog

kutya

Az angol bulldog tökéletes egy nem túl aktív életmódot folytató család számára. Ezek a srácok túl lassúak és nyugodtak ahhoz, hogy elfussanak a motorod után, vagy napokig rohanjanak a mezőkön. De türelmük a legszeretőbb gyermek számára is elegendő lesz.!

Fel kell készülni azonban arra, hogy ennek a fajtának a képviselői jelentős "csokorral" rendelkeznek a fajtabetegségekkel. Feltétlenül tanulmányozza át a fajta összes előnyét és hátrányát, mielőtt ilyen háziállatot szerezne magának.

Olvassa el az angol bulldog fajta teljes leírását

9. Border Collie

gyermek

A Border Collie jó családi kutya, ha kora gyermekkorától kezdve megfelelően képzik. A határok jól kijönnek az idősebb gyerekekkel, de csecsemőkkel fel tudják ébreszteni a juhász kutya tulajdonságait - a határ hajlamos lesz ugatni és üldözni a gyerekeket.

Annak megakadályozása érdekében, hogy ez bekövetkezzék, "békés csatornán" kell irányítani a bentlakók energiáját és állományösztönét, mert ez az egyik legokosabb kutyafajta, amely csak rendszeres kiképzést igényel. De egy nagyobb gyermek számára, aki háziállatot akar kiképezni, nincs jobb társkutya!

Olvassa el a Border Collie fajta teljes leírását

10. Cocker spániel

értékelés

A cockerek szelíd, szeretetteljes és nagyon intelligens kutyák. Szeretnek a figyelem középpontjában lenni, és remekül kijönnek a gyerekekkel. A cocker spánielek nagyszerűen érzékelik az emberi természetet, és az egyik legjobb "terapeutának" számítanak a kaniszterápiában, különösen az autista gyermekek számára. Egy ilyen kutya tökéletes egy család számára, ahol mind nyugodt, mind nagyon aktív gyerekek vannak.

Olvassa el a Cocker Spaniel fajta teljes leírását

TOP 10 nagy kutyafajta gyerekeknek

1. Labrador

értékelés

A gyermekes családok számára a legjobb társkutya a labrador retriever! A labradorok szeretik a gyerekeket, felnőtteket, más háziállatokat... általában a labradorok mindenkit szeretnek, főleg azokat, akik ételt adnak! Ezek a kutyák alkalmasak aktív emberek számára, akik sok időt töltenek a szabadban, mert a labradorok imádnak úszni és játszani a hóban. Ha nem otthon tartózkodik, akkor a Labrador nagyszerű társ lesz az egész család számára.

Olvassa el a labrador fajta teljes leírását

2. Arany-retriever

legjobb

Az Arany Retrievereket az egyik legbarátságosabb kutyafajtának tartják. A fajtát vízimadarak vadászatára tenyésztették, ezért a Goldenek imádnak úszni, mulatozni a friss levegőn és sok időt töltenek aktív játékokkal a gyerekekkel. Ráadásul a fajta képviselői természetesen mesésen szépek! Kiváló lehetőség egy aktív gyermekes család számára.

Olvassa el az Arany-Vizsla fajta teljes leírását

3. Berni hegyi kutya

értékelés

Ennek a fajtának a képviselői, valamint Newfundlands és St. Bernards túl nagynak tűnhetnek egy gyermek számára, ennek ellenére a Berns kiváló családi kutya! Gyengédek, szeretetteljesek és barátságosak, türelmesek és csak imádják a gyerekeket. Nagyon intelligens és könnyen kiképzett kutyák, gyakorlatilag nem ugatnak, és teljesen agresszívak az emberekkel és más állatokkal szemben.

Összességében elmondható, hogy a Bernese Mountain Dog tökéletes családi kutya, ha csak egy ilyen óriásnak van helye.

Olvassa el a Bernese Mountain Dog fajta teljes leírását

4. Új-Fundland

legjobb

Ezeket a hatalmas cicákat nagy dadusoknak tekintik a kisgyermekek számára. A kutya nagyon óvatos és figyelmes lesz a csecsemőkkel, soha nem bántja és nem mutat agressziót. Ne feledje azonban, hogy Newfoundland valószínűleg nem alkalmas kis lakások számára. A legjobb megoldás egy ilyen kutya számára egy magánház, amelynek telke és tava van a közelben.

Olvassa el a newfoundlandi fajta teljes leírását

5. Szent Bernard

tartani

A Szent Bernárd nagy kutya, de nem, nagyon nagy kutya! Általános szabály, hogy a Szent Bernát nagyon nyugodt és jól kijön a gyerekekkel, azonban emlékeztetni kell arra, hogy a Szent Bernátokat már kisgyermekkorától kezdve ki kell képezni, csak akkor ez a cuki lesz az ideális háziállat, ha ezt nem teszi meg, akkor ez a legaranyosabb óriás egyszerűen robbantja a házát!

Ez azonban bármilyen fajtájú kutyára vonatkozik, csak a kisebb kutyák okozta károkat;). Ha Szent Bernátot jól nevelik, akkor nagy barátja lesz gyermekeinek.!

Olvassa el a Saint Bernard fajta teljes leírását

6. Collie

fajta

Aki látta a legendás Lassie collie-ról szóló filmet, elképesztő háziállatoknak tartja ezt a fajtát. Ezek a kutyák nagyon intelligensek és hűek a gyerekekhez, még akkor is, ha túl idegesítőek. Kissé „elbűvölő” megjelenésük ellenére a collie-k szolgálati kutyák, így megfelelő képzéssel nemcsak barátokká válnak, hanem kiváló védővé is válnak gyermeke számára.

Olvassa el a Collie fajta teljes leírását

7. Németjuhász

gyermek

Az emberek gyakran kizárólag szolgálati és őrző kutyaként érzékelik a német juhászokat. Valóban csodálatos tulajdonságokkal rendelkeznek a szolgálathoz, de a németek kiválóan alkalmasak gyermekes családok számára is. Szuper intelligens kutyák, nagyon türelmesek és hűek minden gyermekhez, csodálatos társak és játékpartnerek. És természetesen a németek nagy védők az egész család számára.

Olvassa el a német juhász fajta teljes leírását

8. Ír szetter

gyermek

A gyönyörű és kecses ír szetter elképesztően kedves hajlamú vadászkutya. Nem szabad egy írt bekapcsolnia, ha természeténél fogva slobber vagy, mert ennek a srácnak hosszú sétákra van szüksége annak lehetőségével, hogy elveszítse hatalmas energiáját. De egy aktív család számára a háziállat kiváló edzőtárs lehet.

Olvassa el az ír szetter fajta teljes leírását

9. Airedale

fajta

A vidám kedély és a magas szintű aktivitás jó családi kutyává teszi az Airedalét. A fajta képviselői nagyon okosak, képesek kiképzésre és valódi védővé válni az egész család számára. A fajta képviselői jól kijönnek más állatokkal, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy Erdelst már kora gyermekkorától kezdve megfelelően képezni és szocializálni kell.

Figyelembe véve a kutya méretét és nyugtalanságát, valamint a független terrier beállítottságot, nem javasolnánk ezt a fajtát kisgyermekes családok számára, de egy iskolás számára Erdel könnyen szeretett és hű barát lesz!

Olvassa el az Airedale Terrier fajta teljes leírását

10. német ökölvívó

értékelés

A bokszolók első ránézésre meglehetősen keménynek tűnnek, de ez a benyomás csal! Nagyon szelíd kutyákról van szó, akik annyira imádják a gyerekeket, hogy gyakran sajátjukként kezdenek kezelni őket! Ezeknek a kutyáknak már kisgyermekkoruktól kezdve sok fizikai aktivitásra és oktatásra van szükségük. Ha ezt megadod háziállatodnak, abból kinövi, hogy nagyszerű barát és védő lesz a gyerekeid számára.

Olvassa el a német boxer fajta teljes leírását

A kutya kiválasztásakor a gyermek számára, fajtától függetlenül, emlékeztetni kell arra, hogy a kutya mindenekelőtt olyan állat, amelynek veleszületett ösztönei vannak. A kutya nem lehet játék vagy ideiglenes szórakozás a kisgyermek számára. Függetlenül attól, hogy melyik fajtát választja, javasoljuk, hogy először olvassa el cikkünket - Kutya gyermeknek. Mi a teendő, ha a gyerekek kutyát kérnek.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.