A kutyám az örömöm!

Hasznos és érdekesA TOP 30 legjobb kutyafajta egy lakáshoz

A TOP 30 legjobb kutyafajta egy lakáshoz

legjobb

Amikor kiválaszt egy háziállatot egy lakásban való tartásra, minden tulajdonos felteszi a kérdést, hogy milyen fajtát vásároljon. Jelenleg bármilyen méretű, karakterű és klasszikus jellemvonással rendelkező kutyát találhat az adott fajtánál.De ha a legtöbb állat alkalmas az udvarban tartásra, akkor a kis városi lakásoknál a négylábú háziállatot óvatosabban kell kiválasztani.

  • TOP 10 kis kutyafajta egy lakáshoz
  • TOP 10 közepes kutyafajta egy lakáshoz
  • TOP 10 nagy kutyafajta egy lakáshoz

TOP 10 kis kutyafajta egy lakáshoz

A kis fajták képviselői nyerték el a legnagyobb népszerűséget a városi lakosok körében. Kompakt méretűek, könnyen megszokhatók a tálcán. Vegye figyelembe a legnépszerűbb fajtákat.

1. Yorkshire terrier

fajta

Élénk és mozgékony jellemük van. Kis méretükkel és barátságosságukkal együtt ez tökéletes háziállattá teszi őket. Nagyszerű őrök, akik érzékenyek az idegenek megjelenésére.

Könnyen kiképezhető, és remek társa lesz. Ezenkívül a kompakt méret megkönnyíti háziállatának utazását.

A kutyavezetők a szőrzet nélküli hosszú szőrzetet a fajta vitathatatlan előnyei közé sorolják. York gyakorlatilag nem hull, és a higiénés vagy modelles frizura elvégzése lehetővé teszi, hogy kedvence szőrzetét tökéletes állapotban tartsa.

Olvassa el a Yorkshire Terrier fajta teljes leírását

2. Mopsz

tartani

A mopsz megkülönböztető jellemzője, hogy ezek a kutyák a dekoratív fajták egyik legrégebbi képviselője.

A háziállat ideális egy kis lakáshoz, nem igényel hosszú sétákat, és könnyen megszokja az alomdobozt. A fajta képviselői jó képzési képességekkel rendelkeznek, engedelmesek és kiegyensúlyozottak.

A vastag szőrzet rendszeres ápolást igényel. A tulajdonosnak minden nap meg kell fésülnie kedvencét. Különös figyelmet kell fordítani az étrendre.

A mopszok nem hajlamosak az aktív életmódra, de nem közömbösek az ételek iránt. Ezért ennek a fajtának a képviselőit gyakran elhízással diagnosztizálják.

Olvassa el a mopsz fajtájának teljes leírását

3. Francia Bulldog

lakás

A francia bulldog vitathatatlan előnyei az élénk karakter, a magas szintű aktivitás, az engedelmesség és a képesség, hogy kiálljanak saját maguk vagy családtagjaik mellett.

Eleinte ezeket a kutyákat csalikbikáknak tenyésztették, de rövid idő múlva társkutyák helyzetébe kerültek. Egy ilyen háziállat ideális megoldás lesz mind a kisgyermekes családok, mind az idős házaspár vagy egyedülállók számára.

A francia bulldogok állandó figyelmet igényelnek a tulajdonos részéről, és készek kísérni, amikor csak lehetséges.

Olvassa el a francia bulldog fajta teljes leírását

4. Csivava

fajta

A karakter kiegyensúlyozott és barátságos, és a kompakt méret miatt az ilyen háziállat ideális választás egy kis lakás számára.

A kutya aktív résztvevője lesz a gyermekjátékoknak, és a tulajdonos jelenlétében nyugodtan figyelemmel kíséri, hogyan olvas vagy dolgozik.

A chihuahuákat nem vetik ki, és nem igényelnek fokozott figyelmet. Ezek a kutyák könnyen tolerálják a kényszerű inaktivitást, ezért kirándulásokra és utazásokra magával viheti őket. A legkisebb kellemetlenség nélkül tolerálják a táskában való várakozást.

Olvassa el a chihuahua fajta teljes leírását

5. Tacskó

legjobb

A tacskó élénk természete miatt nagyszerű barátja a gyermeknek. A háziállat mindig készen áll az aktív játékokra és szórakozásra. Rendszeres speciális játékok vásárlása szükséges. Meg kell érteni, hogy a tacskó vadászkutya.

Ezért szüksége van egy leckére arra az időszakra, amikor a munkanap alatt bent van a lakásban. A játékok hiánya károsíthatja a tulajdonos holmiját vagy cipőjét. Jól alkalmazza magát a képzésre. De vadászati ​​preferenciái miatt nem mindig jön össze más háziállatokkal.

Olvassa el a tacskó fajta teljes leírását

6. Toy Terrier

tartani

A kis méret, a barátságos karakter, a hűség és az engedelmesség a fajta fő jellemzői.

A háziállat igénytelen a gondozásban és a karbantartásban, megtanítható járni a tálcában. Ritkán beszél és jól kijön a gyerekekkel. Városi lakásban való tartásra alkalmas.

Olvassa el a Toy Terrier fajta teljes leírását

7. Bostoni terrier

lakás

Hihetetlenül okos, engedelmes és könnyen tartható kutya egy városi lakásban. A karakter kiegyensúlyozott, barátságos. A gyermekjátékok pótolhatatlan résztvevőjévé válik, és a munkanap alatt könnyen elviseli a magányt.

Nagy a képessége az edzésre. Az Egyesült Államokban jelenleg a legnépszerűbb városi kutyafajta.

Olvassa el a bostoni terrier fajta teljes leírását

8. pekingi

legjobb

A karakter kiegyensúlyozott, barátságos. Jól kijön a gyerekekkel, nincs szüksége hosszú sétákra. A tulajdonosnak rendszeresen meg kell mosnia a kutyát, hogy a szőrzet tökéletes állapotban legyen.

Nagyszerű megoldás egyedülálló embernek vagy idős házaspárnak. A pekingi kutyáknak állandó figyelmet kell fordítaniuk a tulajdonosra, és képesek feldobni a magányt. Nem szeretik az edzés folyamatát és nem mutatnak védő tulajdonságokat.

Olvassa el a pekingi fajta teljes leírását

9. Bichon Frise

kutya

Korábban ennek a fajtának a képviselői aktívan részt vettek a cirkuszi előadásokon. Okosak, aktív temperamentumúak és jól képzettek. De most széles körben használják házi kedvencként.

Kiváló játékpartner lesz a gyermekek számára, és örömmel kísérik tulajdonosukat sétákra és utazásokra.

Olvassa el a Bichon Frise fajta teljes leírását

10. Pomerániai

lakás

A kisállat jellege hihetetlenül barátságos és társaságkedvelő. Kis mérete és szórakoztató bújós megjelenése, elkötelezettséggel és intelligenciával kombinálva, a lakóhelyek kedvelt fajtája.

A Pomeranian-t könnyű betanítani, és 5-6 hónapon belül végrehajtja az alapvető parancsokat.

Olvassa el a pomerániai spitz fajta teljes leírását

Figyeljen cikkünkre: a TOP 10 legviccesebb kutyafajta

TOP 10 közepes kutyafajta egy lakáshoz

A lakásban tartásra ideális kis fajták mellett számos közepes méretű háziállat is kiválóan alkalmas erre a szerepre.

1. Border Collie

lakás

A Border Collie kiválóan alkalmas lakásban tartásra. Az állatokat nyugodt és kiegyensúlyozott jellemzi, agressziókitörések nélkül. Könnyű kiképezni és engedelmességben vezető szerepet vállalni.

A hajápolás magában foglalja a fésülést legalább hetente háromszor. A kutyának hosszú sétákra és aktív játékokra van szüksége. Állandó fizikai aktivitás hiányában hajlamos az elhízásra. Az idegenek bizalmatlanok.

Olvassa el a Border Collie fajta teljes leírását

2. Basenji

legjobb

Basenji egyedülálló kutyafajta. Ez az elegáns kis kutya tökéletes a városi lakásban tartásra, mivel a kutya egyáltalán nem ugat. Talán erről a Bassenji-ről ismerik leginkább.

Basenji mozgékony, gyors, erős kutya, sovány, izmos testtel. A fajta képviselői meglehetősen intelligensek és kíváncsiak, tökéletesek a gyermekes családok számára, és jól kijönnek a macskákkal. A basenji nem nagyon edzhető.

Olvassa el a Basenji fajta teljes leírását

3. Károly Cavalier King spániel

legjobb

A spániel aktív, barátságos és hihetetlenül mozgékony kutya. Tökéletes játékostárs lesz belőle, és boldogan tölti az idejét mind a ház falai között, mind a természetben. A kabát ápolása minimális. Elég heti 2 alkalommal fésülgetni a kutyát. Nem válogatós az ételekkel kapcsolatban.

A biztonsági tulajdonságok gyengén fejlettek, de az idegenek megjelenését félelmetes kéreg fogadja. Könnyen kijön más háziállatokkal. Az egyetlen kivétel a lehetséges vadászati ​​tárgyak (tengerimalacok, nyulak).

Olvassa el a Cavalier King Charles Spaniel fajta teljes leírását

4. walesi Corgi Pempbrok

tartani

Kezdetben Corgikat tenyésztőkutyaként tenyésztették szarvasmarhák legeltetésére. Manapság már régóta nem teljesítik pásztori feladataikat, de csodálatos társkutyákká váltak.

A corgik szeretetteljesek és aranyosak, okosak és tökéletesen képezhetők. Ez a fajta nagyszerű barát minden gyermek számára, és kis mérete miatt remek lehetőség a városi lakásokban való életre.

Olvassa el a Pembroke Welsh Corgi fajta teljes leírását

5. Sétáltty

tartani

A Sheltie-t nagyon gyakran a Collie kicsinyített másolatának nevezik, azonban teljesen független fajta, bár a Collie-hoz hasonlóan a Sheltie is a terelő kutyafajtákhoz tartozik.

Ez egy játékos és rendkívül energikus fajta, amely biztosan hűséges lesz a tulajdonosához. Emlékeztetni kell azonban arra, hogy a fajta kutyák nagyon aktívak, és sok időre van szükségük, amelyet gazdáik adhatnak nekik.

Olvassa el a Sheltie fajta teljes leírását

6. uszkár

tartani

A Poodle barátságos és egyenes fejű kutya. Nagyszerű megoldás egy gyermekes pár számára. Közepes termetű kutya, amely a tulajdonosok társaságát keresi, de soha nem lesz tolakodó.

Ennek a fajtának a képviselői intelligensek és jól képezhetők, jól kijönnek mind az emberekkel, mind más háziállatokkal.

Az uszkár kabátja ritkán hull le. De a tulajdonosnak rendszeresen ecsetelnie kell kedvencét. Ezt legalább heti 2-3 alkalommal kell elvégezni. A rendszeres fodrász tökéletes állapotban tartja a kutyát.

Olvassa el a Poodle fajta teljes leírását

7. Shar Pei

kutya

Nagyszerű megoldás egy magányos ember számára, aki kész minden szabadidejét ezeknek az aranyos kutyáknak szentelni. A kutya jellege összetett, bizonyos képességeket igényel az edzés során. A családtagjaival egyenletesen bánik, senkit nem emel ki. De agressziót mutathat az idegenekkel és az állatokkal szemben.

Hosszú sétákra és aktív játékokra van szüksége. A kutya könnyen verekedésbe keveredik, ezért még mindig nem éri meg engedni a gyereket sétálni egy ilyen háziállatot.

Olvassa el a Shar Pei fajta teljes leírását

8. kínai címeres

fajta

Ez a fajta kis vagy közepes kategóriába sorolható. Egyes háziállatok súlya 4-6 kg, de vannak olyan fajták, amelyek eléri a 8-10 kg-ot. Hatalmas jellemű, vidám és élénk temperamentumú.

Jól kijön a gyerekekkel, nincs szüksége hosszú sétákra. Nagyon hűséges és szeretetteljes kutya. A biztonsági tulajdonságok minimálisak, ezért nem szabad rá számítani, mint védőre.

Olvassa el a kínai tarajos fajta teljes leírását

9. Beagle

tartani

Aktív, barátságos és vidám háziállat. A tulajdonoshoz és a szórakozás csodálatos résztvevőjéhez kötődik. Az egyetlen hátrány az edzés nehézsége. A tulajdonosnak folyamatosan képeznie kell a háziállatot, hogy az egyszerűen végrehajthassa az alapvető parancsokat.

A kedvtelésből tartott állatok kabátja nem igényel komplex gondozást, ezért elegendő a rendszeres fogmosás. A kutya szereti sétálni magát, felfedezni a környéket. Táplálkozásban nem igényes, de a fizikai aktivitás kötelező. Megakadályozzák az elhízás kialakulásának kockázatát.

Olvassa el a Beagle fajta teljes leírását

10. Miniatűr bullterrier

legjobb

Egy közepes méretű kutya kiválóan fejlett őrző tulajdonságokkal rendelkezik. Imádja a gyerekeket, de a kutyavezetők nem javasolják, hogy egy ilyen kutyát bízzanak meg a fiatalabb családtagoknak önálló sétákra. A háziállat akkor is aktívan védi a gyermeket, ha nincs valós veszély.

A kabát gondozása nem jelent gondot, étrendjükkel sem válogatnak. De a képzés bizonyos nehézségekkel jár. Kiskorától kezdve szükséges a kutyus alkalmazkodása más emberek és állatok társadalmához.

Olvassa el a miniatűr bullterrier fajta teljes leírását

Ügyeljen arra, hogy figyeljen válogatásunkra: a legjobb 30 legjobb kutyafajta egy gyermek számára

TOP 10 nagy kutyafajta egy lakáshoz

Ha van szabad hely, nagy kutyát választhat háziállatnak. De nem szabad elfelejteni, hogy az ilyen kutyáknak különleges gondozásra és állandó fizikai aktivitásra van szükségük.

1. Labrador

fajta

Kísérő kutya, amely mindenhová kíséri gazdáját. Csak ebben az esetben a kutya végtelenül boldog lesz. Türelmes, hűséges, vidám és nem feltűnő. Hízásra és allergiás reakciókra hajlamos.

Ezért különleges étrendre és mérsékelt fizikai aktivitásra van szüksége. Könnyű edzeni, és elképesztően jól kijön a gyerekekkel.

Olvassa el a labrador fajta teljes leírását

2. Németjuhász

fajta

Okos, engedelmes és megfelelő kutyák. Hűséges és távozó, kiváló védőként szolgál a legkisebb fenyegetés mellett is. Szeretik az aktív játékokat és a hosszú sétákat, korán megtanulják az edzés alapjait és könnyen bemutatják eredményeiket. Flegma karakter, nem kell sok hely az élethez.

Olvassa el a német juhász fajta teljes leírását

3. Collie (skót juhász)

lakás

Szerető és szelíd kutya, hű a gazdáihoz. A védő tulajdonságok nem kifejezettek, de veszély esetén képes megvédeni a tulajdonosát. Könnyen kiképezhető, engedelmes és stabil.

Nincs gondja más háziállatokkal. Ideális dada kisgyermekek számára, és egy tinédzser kipróbálhatja kezét e kecses és nemes kutya kiképzésében.

Olvassa el a Collie fajta teljes leírását

4. dog

kutya

Kiegyensúlyozott és barátságos. Nem mutat agressziót a családtagokkal szemben, de megbízható védővé válik, ha kívülről fenyegetik.

Jön együtt más háziállatokkal. Fizikai aktivitásra és megfelelő táplálkozásra van szükség. A kutyavezetők hátrányai között szerepel a bőséges rágás és az állandó nyálképzés.

Olvassa el a nagy dán fajta teljes leírását

5. Basset Hound

fajta

A fajta képviselőinek nyugodt és engedelmes természetük van. Kiegyensúlyozott és barátságos, hihetetlenül hű a gazdájához. Nehéz edzeni, kifejezetten érzékelik saját méltóságukat. A tulajdonosnak valószínűleg nem kell számítania a kutya megkérdőjelezhetetlen engedelmességével.

A kabát ápolása minimális, rendszeres fésülés szükséges. Remekül kijön a gyerekekkel, egy ritka gyermek feldühítheti Basset Houndot. Türelmes és lusta kutyák, akik valószínűleg nem élvezik a hosszú sétákat. Ideális megoldás egyedülálló embernek vagy idős házaspárnak.

Olvassa el a Basset Hound fajta teljes leírását

6. Doberman

tartani

Kiválóan védő tulajdonságokkal rendelkezik, és megbízható védetté válik az egész család számára. A fajta képviselői könnyen izgathatók, ezért nyugodt és kiegyensúlyozott tulajdonosra van szükségük.

Jól alkalmazza az edzéseket, aktív sétákra és rendszeres edzésekre van szüksége. Összejön a gyerekekkel és szívesen vesz részt a játékokban.

Olvassa el a Doberman fajta teljes leírását

7. Rottweiler

kutya

Nagy kutya, akinek erős gazdára van szüksége. A fajta képviselői nyugodtak, okosak, de megfelelő nevelés hiányában agresszívekké és ellenőrizhetetlenné válhatnak.

A megfelelően végzett szocializáció és a kutya viselkedésének folyamatos ellenőrzése megbízható védővé teszi, aki odaadó a családjának. De nem a legjobb választás egy kisgyerekes család számára.

Olvassa el a rottweiler fajta teljes leírását

8. Óriás schnauzer

fajta

Ennek a kutyának megkülönböztető jellemzője a kiegyensúlyozott karakter, az intelligencia és a gyors ész. Engedelmesek és jól képzettek. A szőr kemény és rendszeres ápolásra szorul.

Kifejezett védő tulajdonságokkal rendelkezik, ezért odaadó és megbízható védővé válik. Megfelelő nevelés mellett jól kijönni a gyerekekkel.

Olvassa el az óriás schnauzer fajta teljes leírását

9. Szent Bernard

tartani

Jó kedélyű flegma óriások, akik kedvesek minden családtaggal. Nagyon szeretetteljes és hűséges. A karakter flegma, kissé mozognak a lakásban, ezért hajlamosak az elhízásra. Fizikai aktivitás, kiegyensúlyozott táplálkozás szükséges. Gyakran vannak ízületi problémái.

Olvassa el a Saint Bernard fajta teljes leírását

10. Új-Fundland

legjobb

Nagy és lassú, rendkívüli intelligenciával és kedvességgel rendelkezik. Imádja a gyerekeket, ellenállhatatlan vágya, hogy a tulajdonosot kijuttassa a tóból vagy a fürdőszobából.

Tökéletesen edzhető, mérsékelt fizikai aktivitásra és hosszú sétákra szorul.

A déli régiókban szenved a perzselő naptól. Sokkal jobban érzi magát a középső sávban.

Olvassa el a newfoundlandi fajta teljes leírását

Fontos: A lakásban tartandó kutya kiválasztásakor koncentrálnia kell méretére, jellegére, a fajta fő hátrányaira és a gyermekekkel való kijutás képességére. Fontos a fizikai aktivitás szintje is, amelyre a háziállatnak szüksége van.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2022.