A kutyám az örömöm!

Hasznos és érdekesSzilveszter, hogyan lehet megmenteni kutyáját a stressztől

Szilveszter, hogyan lehet megmenteni kutyáját a stressztől

megment

A kutyák nem tesznek különbséget az ünnepek és a hétköznapok között. A szokatlan illatok és hangok, a házigazdák furcsa viselkedése és a vendégek beáramlása megijesztheti őket. Hogyan védhetjük meg háziállatainkat az újévi ünnepségek alatt, és hogyan előzhetjük meg a lehetséges bajokat? Hogyan lehet stresszmentes nyaralni? Minden rendben.Tűzijáték és petárdák

kutya

A téli ünnepek a kiskutyatulajdonosok számára a legveszélyesebb időszak. Séta, tűzijáték, robbanó petárdák, a tűzijáték ordítása annyira megijesztheti a fiatal kutyát, hogy az leugrik a pórázról, és pánikszerű állapotban elszalad, nem teszi lehetővé az utat. Annak érdekében, hogy a kutya ne féljen a tűzijátéktól, kezdje el előre hangos hangokra tanítani, speciálisan kidolgozott kutyakezelő programok irányításával.

Ha szembesül ezzel a problémával - feltétlenül olvassa el cikkünket: "Mi a teendő, ha a kutya fél a tűzijátéktól"

Ha kutyája már felnőtt, és nem fél a petárdák ordításától, akkor is próbálja csökkenteni a stresszes helyzetek lehetőségét. Vannak háziállatok, akik próbálnak játszani a crackerekkel. Tele van sérülésekkel: sebek, zúzódások, égési sérülések.

Erősen rögzítse a nyakörvet és használjon erős pórázt, feltétlenül tegyen címkét a kutyára! Sétáljon el a zajos társaságoktól és a tűzijátékok helyszínétől.

Csemegék a mester asztaláról

feszültség

Az ünnepi étkezés hihetetlen kísértés minden „farkú” ínyenc számára. Gyakran nem áll félre, hanem intuitív módon választja a „legérzőbbet”, vágyakozva néz a szemébe, és megérinti a mancsát, és élvezetért könyörög.
Tudjon és figyelmeztessen mindenkit: nem etetheti a kutyát "az asztaltól". Ez különösen igaz a kölyökkutyákra.

Ha azt szeretné, hogy kutyái az ünnepi szezonban nagyszerűen érezzék magukat, vigyázzon táplálékukra. Optimálisnak és kiegyensúlyozottnak kell lennie. Ne változtassa meg étrendjét. És csemegeként használjon előre megvásárolt speciális desszertet állatoknak. Távolítsa el a csokoládét és más édességeket a háziállatok elől. A kutyákra mérgező anyagokat tartalmaznak. Ügyeljen a szokásos ételekre - készítsen ünnepnapokat, mert ilyenkor még nem minden üzlet nyitva.

Ne feledje, hogy a legtöbb kutya nem bírja az alkohol szagát, különösen az idegenektől. Figyelmeztesse a vendégeket, hogy ne zavarják az állatokat, különösen a nagyokat, amikor "tippesek".

Újévi dekoráció

ünnep

Fontolja meg az otthona és a karácsonyfa díszítését. A kutyák, különösen a kölykök, rághatják a vezetékeket és áramütést szenvedhetnek, ezért minden vezetéket biztonságosan el kell rejteni.

Ellenőrizze a fa stabilitását, mert fiatal kutyának vagy kiskutyának olyan könnyű leejteni, és ez azzal fenyeget, hogy kedvencét játékdarabokkal lehet levágni, talmi és eső megenni, és éles szélekkel elvágni belét. Legyen óvatos!

Bemutatja

Kell-e a „kedvenceknek” kellemes meglepetéseket okozni? Te döntesz. A háziállatok biztosan nem számítanak ajándékokra. Te magadért teszed. Időzítheti az új játék, ruházat vagy póráz vásárlását az eseményre.

Ne feledje azonban, hogy a fa alá rakott ajándékok kíváncsivá tehetik kutyáját. Azt gondolhatja, hogy ezek az új játékszerei. A susogó fényes csomagolás is felkeltheti a figyelmet. Ügyeljen arra, hogy háziállata ne szoruljon papírra vagy fóliára. Mérgezést vagy allergiát okozhat.

Nyugtató

feszültség

A tulajdonosok hangulata átkerül a "négylábúakhoz". Az ünnepek forgatagában aggódhatnak és izgatottak is lehetnek. Ha úgy látja, hogy kedvence nagyon nehezen viseli az ünnepeket, kezdje meg előre adni az ideges állatok nyugtatóit.

Indulás esetén

Ha az egész nyaralási időszakra távozik, akkor előre győződjön meg arról, hogy hova hagyja kutyáját az ünnepek alatt. Ügyeljen arra, hogy részletes utasításokat adjon az állatgondozásról, és ügyeljen az állatorvos telefonszámára is.

Hagyja, hogy az újévi ünnepek által okozott stressz megkerüljön téged és kedvenceidet, jó ünnepeket neked!MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.