A kutyám az örömöm!

Hasznos és érdekesHol és hogyan lehet kutyát venni. Kisállat helyes megválasztása

Hol és hogyan lehet kutyát venni. Kisállat helyes megválasztása

választani

A négylábú barát megszerzésének vágya előbb-utóbb meglátogat minden állatbarátot. És ha a kölyökkutya vásárlásának gondolata sokáig nem hagyott el benneteket, akkor el kell gondolkodnia azon, hogy melyik fajtát válassza és hol keresse meg jövendőbeli kedvencét.Tartalom:

 • Fajtaválasztás
 • Hol lehet fajtatiszta kutyát venni
  • Óvodák
  • Kennel klubok
  • Kutyakiállítások
  • Besorolt ​​oldalak
 • Lehetséges-e olcsón vásárolni egy törzskönyvezett kutyát?
 • Lehetséges-e fajtatiszta kutyát venni nagyon olcsón
 • Vegyek-e fajtiszta kutyát dokumentumok nélkül?
 • A fajtatiszta kutya alternatívája dokumentumok nélkül

Fajtaválasztás

Ez az első dolog, amit a jövőbeni tulajdonosnak meg kell tennie. A szakértők nyugodt légkörben javasolják a többi családtaggal együtt megvitatni a kutya mindenki számára kiemelkedően fontos tulajdonságait:

 • Karakter;
 • Nagy szükség van a napi hosszú sétákra vagy a kimért kanapé-életmódra;
 • Védő tulajdonságok vagy vadászati ​​ösztönök jelenléte;
 • A szőrzet hossza és a hullás gyakorisága;
 • A gyermekek iránti jóakarat és az idegenekkel szembeni agresszió mértéke;
 • A madárházban való élet képessége vagy a meleg szobában való tartózkodás szükségessége.

És csak miután egyértelműen meghatározta, milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy jövőbeli kutyának, elkezdheti a fajtaválasztást. Minden embernek vannak bizonyos függőségei.

Gyakran nézett filmek alapján alakulnak ki, könyveket olvasnak, vagy tisztelegnek a modern divat előtt.

A Huskies világszerte elismerést nyert a "Fehér fogság" és a "Hó kutyák" című híres művek után. A Jack Russell Terrier a Maszk című sziporkázó komédia után rendkívül népszerűvé vált. A japán Akita Inu fajta gyorsan növekvő népszerűsége köszönhető a "Hachiko" megható munkájának.

De a mű hősei által bemutatott kép nem mindig tükrözi a modern ember életmódját. Ezért az a gondolat, hogy husky legyen egyszobás lakásban, mindig kudarcot vall.

Fontos: értékelje a választott fajta főbb jellemvonásait, és hasonlítsa össze a leendő háziállat portréjával, amelyet a családi tanácson dolgoztak ki. Nem szabad vadászkutyát szereznie azoknak, akik nem mennek ki minden hétvégén a városból. Vagy válasszon egy miniatűr fajtát az aktív síelés szerelmeseinek.

Hol lehet fajtatiszta kutyát venni

A fajtaválasztás után a fő kérdés a jövő háziállatának keresése lesz. Kiskutyát vásárolni ugyanolyan nehéz, mint fajtát választani. Fontolja meg azokat a főbb helyeket, ahol megszerezheti új négylábú barátját. Megpróbáljuk értékelni az egyes módszerek összes előnyét és hátrányát.

Óvodák

Az egyik legegyszerűbb és leghelyesebb döntés az lesz, hogy kiskutyát vásárolnak kennelben. De vannak itt néhány finomságok:

 • Válassza ki a megfelelő óvodát. Ha a feladat egy olyan kutya megszerzése, amely részt vesz kiállításokon és tenyésztésben, akkor előnyben részesítsen egy kennelek szűk körét. A legjobb megoldás az lenne, ha kapcsolatba lépne az RKF-vel (Orosz Kennelszövetség), a BKO-val (Belorusz Kennel Szövetség), a KSU-val (Ukrajna Kennel Szakszervezet), és feltenné a kérdést arról, hogy mely faiskolák tenyésztik az Ön számára érdekes fajtát. Ez a keresési módszer lesz az egyik leghelyesebb. Valóban, ebben az esetben megvásárolhat egy kölyökkutyát, amely megfelel az FCI összes követelményének.
 • Szerezzen mutatót a babának. 45 napos korának elérésekor állítják ki. Ha a kutya 15 hónapos, ki kell cserélni törzskönyvre.
 • Szerezzen állatorvosi útlevelet a kennel tulajdonosaitól. Az első oltást akkor hajtják végre, amikor a kiskutya eléri a 8 hetes kort, ezért a 2 hónaposnál idősebb csecsemőknek rendelkezniük kell ezzel a dokumentummal.

Feltétlenül olvassa el cikkünket: Mik a dokumentumok a kutyához. Milyenek legyenek és miért van szükség rájuk

 • Lásd a babákat nyugodt környezetben. Ez lehetővé teszi a leendő négylábú barát karakterének, temperamentumának és aktivitási szintjének felmérését.

Fontos: kérd meg a kennel tulajdonosát, hogy mutassa meg a szukát, aki ezeket a kölyköket megszülte. A gátlástalan tenyésztők öreg vagy beteg kutyáktól kapnak utódokat, magas bajnoki címmel. A törzskönyv hibátlan lesz, de a babák egészségi állapota ebben az esetben nagyon kétséges.

A baba óvodában történő megvásárlásának fő hátránya a magas költség lesz. Ellenkező esetben egy ilyen döntés lesz a leghelyesebb és ésszerűbb.

Kennel klubok

A kennelklubban választhat jövőbeni négylábú barátot is. A fej nemcsak lelkiismeretes tenyésztőt kér, hanem segít a törzskönyv bejegyzésében, gyakorlati tanácsokat ad a kiskutya nevelésével és etetésével kapcsolatban.

Egy tapasztalatlan tulajdonos számára ez a lehetőség felbecsülhetetlen tapasztalatok megszerzésére jól jön. Nem mindenki érti, hogyan kell megfelelően etetni és megtanítani a háziállatot. És ha tapasztaltabb hasonló gondolkodású emberekkel rendelkezünk, az jó segítség lesz. A fő feladat egy jó hírű klub kiválasztása lesz.

Kutyakiállítások

Tapasztalt tulajdonosok számára ez egy jó lehetőség, hogy megismerjék a szuka gazdáit, ránézzenek a ringben és meghallgassák a bírák véleményét. Felveheti a telefont, és megegyezhet abban, hogy kapcsolatba lépünk veled, amikor a kölykök felnőnek és készen állnak új otthonba költözni.

A szakértők nem javasolják olyan kiskutyák vásárlását, akik megpróbálják "kézből" eladni a kiállításon. A rendetlenség, a sok zavaró tényező és a teljesen ismeretlen tenyésztők mind jó fedezetet jelenthetnek a csalók számára.

Ha nincs tapasztalata a háziállatok kiválasztásában, és fogalma sincs arról, milyen jelekkel kell rendelkeznie a fajta egészséges képviselőjének, akkor jobb megtagadni az ilyen megszerzést.

Vedd el az eladó telefonját, tudd meg a szuka adatait, írd le a márka számát és az összes címét. És ellenőrizze az RKF-nél kapott információkat. Ha mindent így terveztek, akkor mehet és kiválaszthatja a babát. De ha a kennelklub nem tud erről az alomról, akkor a kölykök nem valószínű, hogy részt vehetnek a fajta későbbi tenyésztésében.

Talán érdekes lesz cikkünk: Kutyakiállítás A-tól Z-ig. Útmutatók kezdőknek

Besorolt ​​oldalak

A legtöbb információ, amelyet egy modern ember az internetről kap. Itt megbízható adatokat talál megbízható óvodákból és a csalók által közzétett hirdetésekből.

A gátlástalan tenyésztő "összefutásának" valószínűsége nagyon magas. Ennek elkerülése érdekében a kutyavezetők a következőket javasolják:

 • Adatok beszerzése a szukáról (márkanév, címek, függetlenül attól, hogy a klub tagja-e, tervezett párosításról van szó)
 • Ellenőrizze a megadott klubnál kapott információkat;
 • Időpont egyeztetés és a kutya vizsgálata. Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a bélyegző jelenlétét;
  Tekintse meg a korlátozás feltételeit;
 • Ha minden igaz, akkor válassza ki a kedves babát, és ismerkedjen meg a számára készült dokumentumokkal.

Fontos: ha a tenyésztő azt mondja, hogy egyszerűen nem akart időt pazarolni a papírmunkára, akkor jobb megtagadni az ilyen megszerzést. Valószínűleg a párzást nem tervezték meg, és még a kölyökkutyák anyja törzskönyvének jelenléte sem garantálja, hogy a szomszédos őrző nem lesz az apa.

Emlékezik! Az a beszéd, hogy a dokumentumok pénzbe kerülnek, ezért a tenyésztő nem volt hajlandó kiadni őket, ezért olcsóbban adja el a kiskutyát - csak ürügy. A papírmunka költsége egy fillér a kölyökkutyák nevelésének költségeihez képest.

Lehetséges-e olcsón vásárolni egy törzskönyvezett kutyát?

Biztosan van ilyen lehetőség. Azok számára, akik fajtatiszta kutya tulajdonosává akarnak válni megfizethető áron, többféleképpen választhatnak négylábú barátot.

 • Hívnia kell kenneleket vagy kennelklubokat, és meg kell derítenie, vannak-e felnőtt kölykök. A legtöbb tulajdonos olyan babát szeretne vásárolni, amelynek életkora nem haladja meg a 2-3 hónapot. A 4-5 hónapnál idősebb kutyák pedig jelentősen csökkennek. Egy ilyen kutya nevelése valamivel nehezebb lesz, mert már vannak bizonyos szokásai és jelleme. Ezért a kutyák ára alacsonyabb lesz.
 • Egy másik módszer az, hogy megkérdezzük a kenneleket a "pet class" kölyökkutyák elérhetőségéről. A kedvtelésből tartott kutyusok kiskutyái jó származású szülőktől, akiknek bizonyított pszichéje van, és kisebb külső hibáik vannak. Ez lehet például színes házasság (néhány rossz színű plusz folt, nem egészen megfelelő harapás stb.) Ezek a kiskutyák nagyszerű háziállatok lesznek (sőt, ezt angol nyelvű Pet-ről fordítják), de nem alkalmasak kiállítási karrierre vagy mint tenyésztő termelők.

Lehetséges-e fajtatiszta kutyát venni nagyon olcsón

Azok számára, akik fajtatiszta kutyát akarnak vásárolni "egy fillérért", kellemetlen hírek vannak. Senki nem fogja eladni a jó kutyát, tisztességes törzskönyvvel, az átlagos piaci értéknél többször olcsóbb.

A kiskutya ára a párzás költségeiből áll (és a telivér kutyával való párzás költsége!), A vemhes szuka fenntartása, a szülés és a csecsemők etetésének költségei, az oltások és a tenyésztő által elvárt haszon.

Meg kell érteni, hogy csak néhány esetben lehet veszteséggel kereskedni:

 • A párzást nem ütemezik, és a tulajdonos megpróbálja elrejteni ezt a tényt a klub vezetése elől, hogy a kutya ne veszítse el a tenyésztésben való részvétel lehetőségét. Ebben az esetben a kölyökkutyákat gyorsan és csendesen értékesítik;
 • Az egyik szülő (valószínűleg férfi) nem fajtatiszta. Következésképpen az utódok még egy nagyon telivér szukából sem lehetnek teljes meglepetés;
 • Vannak eltérések a fajtastandardtól;
 • Ha felnőtt kutyáról beszélünk, akkor ennek oka valószínűleg egy krónikus betegség vagy rossz jellem.

Fontos: vásárlás előtt figyelemmel kell kísérnie a piacot és meg kell értenie, hogy mekkora az átlagos költség a környéken. A túl alacsony ár fontos pont, amely figyelmezteti a vevőt.

Érdemes-e fajtatiszta kutyát venni dokumentumok nélkül

Ha kiállításokon való részvételt és tenyésztést tervez, akkor nem. Már fentebb írtuk, hogy a papírmunka ára alacsony és jóval alacsonyabb, mint a vemhes szuka fenntartásának, a kölyökkutyák etetésének stb.

Ezért a tenyésztő szavai az idő hiányáról vagy a papírmunkára való hajlandóságról nagyon furcsák lesznek. Végül is egy dokumentumokkal rendelkező kiskutya sokkal többet adhat el.

Hívja fel azt a klubot, ahol a kutyát regisztrálták, és ellenőrizze, hogy tervezett párosítás volt-e vagy sem. Valószínűleg a klub vezetése nem tud semmit erről az utódról.

Ha dokumentumok nélkül vesz kutyát, akkor nem szabad számítania törzskönyvezésre és kiállításokra. És őszintén szólva senki sem tudja garantálni, hogy ez egy olyan kutya lesz, amely megfelel a fajtának.

Kérdés: ha nem vagy biztos benne, hogy legalább kifelé fajtiszta kutyává nősz-e fel, akkor miért fizetsz érte pénzt egyáltalán?

jobb

A fajtatiszta kutya alternatívája dokumentumok nélkül

Ha nem fontos, hogy egy személynek dokumentumai legyenek egy fajtatiszta kutyáról, akkor egy menhelyen találhat barátot.

Úgy gondolják, hogy csak keveréket vagy rokkant állatokat tartanak ott. Ez korántsem áll fenn. A törzskutyák is belépnek a menhelyre, amely valamilyen oknál fogva az utcára került.

Egyesek az újévi ünnepek és tűzijátékok alatt elmenekülnek, másokat a tulajdonosok az utcára dobtak. De az esély, hogy egy fajtatiszta állattal találkozhatunk a menhelyen, elég nagy.

A menhelyről érkező kutyákat a legtöbb esetben paraziták ellen kezelik, a szukákat meg lehet sterilizálni. Természetesen minden a menhely finanszírozási szintjétől, valamint tulajdonosainak és alkalmazottainak képesítésétől és felelősségének mértékétől függ.

Fontos: Ha háziállatot választott egy menhelyen, akkor a többi lakos számára élelmiszer megvásárlása jó döntés. Nem szükséges drága prémium étrendet vásárolni. A gazdaság kategóriájú termékek elégek lesznek. A kész étrend lehetővé teszi, hogy több, a menhelyen maradt kutyát etessen.

De ha csak az egyik kutyát veszi el, és a többire nem hagy ételt, akkor senki sem fogja elítélni az ilyen cselekedetet.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.