A kutyám az örömöm!

Hasznos és érdekesHogyan nevezzünk el egy kutyát. Becenév helyes kiválasztása

Hogyan nevezzünk el egy kutyát. Becenév helyes kiválasztása

kutya

A négylábú háziállat házba vételének döntése nemcsak a fajta megválasztásával, a kellemes várakozással és a szükséges kiegészítők beszerzésével függ össze. Fontos szempont lesz a leendő kutya számára megfelelő név keresése.Milyen szabályok érvényesek a becenév kiválasztásakor, és mire kell különös figyelmet fordítani?

Fajtiszta kutya vagy korcs: van-e különbség

A kinológusok azzal érvelnek, hogy nincs különösebb különbség a fajtatiszta kutya vagy egy közönséges keverék beceneve kiválasztásában. És ezért. Végül is egy törzskönyvezett kutya esetében a teljes név már előre meg van határozva. Közvetlenül a klubtól, a szülők nevétől és egyéb tényezőktől függ. De egyet kell értenie abban, hogy a tenyésztők egyike sem fogja hívni kedvencét a név teljes változatának, amely 3-6 szóból áll.

Ezért az új tulajdonos változatlanul előáll egy "házi" becenévvel a kölyökkutyának, amelyre az állat egész életében reagálni fog. Bizonyos esetekben a kiskutya igazolványában vagy törzskönyvében feltüntetett teljes verzió egyik összetevőjéből származik. És néha teljesen független vele.

A tulajdonos nevének kiválasztásakor csak a saját preferenciái vezérlik. De ne felejtsük el azokat az alapvető szabályokat, amelyek segítenek megtalálni a tökéletes becenevet minden háziállathoz.

Talán érdekelni fogják cikkeink: törzskönyv vagy korcs. Mítoszok és valóság, és mik a dokumentumok egy kutya számára. Milyenek legyenek és miért van szükség rájuk

Hogyan válasszuk ki a becenevet

A kutyavezetők kiderítették, hogy számos alapvető szabály létezik, amelyek betartásával az új tulajdonos meglehetősen könnyen kiválaszthatja a tökéletes becenevet. Ehhez türelemre és saját kutya alapos megfigyelésére lesz szükség.

1. Szánjon rá időt

Ez egy nagyon fontos pont. Néhány tulajdonos kiválasztja a keresztnevet. Pár hónap múlva pedig másra kell cserélni.

Ez akkor történik, ha a kiválasztási folyamatot nem eléggé megfontoltan közelítik meg. A választott lehetőség pedig csak unatkozott.

Első ránézésre nincs semmi baj. De a kiskutya már megszokta, hogy reagáljon a hangok bizonyos kombinációjára. És amikor a tulajdonos megváltoztatja a nevét, a baba összezavarodhat. Képzelje el, hogy először pár hónapra Tolyának hívja gyermekét, majd hirtelen azt akarja, hogy kezdjen reagálni Pedróra.

Egyetértek, a helyzet abszurd. A tanulást is megnehezíti. Jobb várni néhány napot, megfigyelni a kiskutyát, és megpróbálni kiválasztani a temperamentumának vagy néhány sajátosságának leginkább megfelelő becenevet.

2. Gondoljon a név jelentésére

A zoopszichológusok kutatása során kiderült, hogy közvetlen kapcsolat van a név és a kutya főbb jellemvonásai között. Ezért, amikor a becenév kiválasztásáról dönt, alaposan meg kell gondolnia.

Hasonló minta figyelhető meg az embereknél is. Például egy Anastasia vagy például Victor nevű embercsoportnak ugyanazok a jellemvonásai vannak. Mindegyikük határozottan személy, de a jellemző vonások szabad szemmel is láthatók.

Ugyanez történik az állatoknál is. Például egy Typhoon vagy cunami nevű kutyának helyrehozhatatlan és robbanékony jellege lesz. És Rex mindig okos és hűséges lesz.

A Naids által megnevezett szukákra jellemző a kedves és kedves hajlam, valamint a megnövekedett termékenységi ráta. Ilyen példák meglehetősen sokak.

Ezért, mielőtt nevet adna a kutyájának, gondoljon át néhányszor. Talán egy ilyen jellemvonásokkal rendelkező kutya teljesen alkalmatlan lesz arra, hogy veled együtt élj ugyanabban a házban. Vagy néhány hónap múlva új, számára sokkal megfelelőbb nevet kap.

3. Válasszon a céltól függően

Hosszú távú kutatások megalapozták, hogy kedvencének nevének kiválasztásakor ügyelnie kell arra, hogy milyen szerepet játszik az életében.

Vannak kimondatlan szabályok, amelyeknek a kiválasztásakor be kell tartaniuk:

  • Vadászkutya esetében a névnek hangzatosnak és rövidnek kell lennie. A szótagok maximális száma 2. Feltétel 2-3 magánhangzó jelenléte. De nagyon fontos, hogy felhívja a kutyát, amikor lenyűgöző távolságban van. Próbáld sikítani a választott nevet. Ha könnyen kijön, akkor rendben van. De ha a hangok sikoly formájában történő kombinációja nehéz, akkor jobb megtagadni ezt a lehetőséget.
  • Őrzőkutya számára ideális egy rövid, félelmetes, 1-2 szótagos név. A becenévnek parancsnak kell hangzania, hogy az állat azonnal reagáljon a tulajdonos hangjára. Rex, Mukhtar, Buran, Rada. A zoopszichológusok emlékeztetnek arra, hogy a "P" betű jelenléte a kutya nevében megadja a karakterének a szükséges határozottságot, önbizalmat.
  • Kísérő kutya számára a nyugodt becenév az ideális megoldás. Nem szabad az agresszív nevek mellett dönteni, és támaszkodnia kell egyházközsége engedelmes természetére. A Bully vagy Howler elnevezések alig alkalmasak egy nyugodt és flegma labradorra. És egy Godzilla nevű miniatűr és vicces Yorkie finoman szólva furcsán fog kinézni.

Fontos: Ha a becenév megválasztása nehéz, akkor forduljon segítségért a kutyavezetőkhöz, vagy keressen fel egy kutyatenyésztő klubot, amelyben a kutya be van jegyezve. A tapasztaltabb tulajdonosok örömmel mondják el, hogyan nevezzék el a háziállatot a fő tulajdonságai vagy temperamentuma alapján.

4. Kerülje az emberi nevek használatát

A négylábú barátjának emberi néven való hívása rossz forma. Először is, sok kényelmetlen helyzetet okoz, amikor nyilvános helyen kell kutyát hívnia.

Például a "Dasha, ülj" parancsot valószínűleg nem fogják mások megfelelően felfogni. De képzelje el, hogy kellemetlen helyzetről beszélünk, amikor meg kell szidnia egy ilyen nevű kutyát, amiért halmot hagy a járdán?

A japán vagy kínai nevek kiválasztása sem a legjobb megoldás. Legtöbbjüket nehéz kiejteni honfitársaink számára. De ha a tulajdonos úgy döntött, hogy különös nevet ad a Shih Tzu vagy az Akita Inu fajta állatának, akkor figyelnie kell az egyetemes lehetőségekre. Például Naruto vagy Yoko, Kinzo vagy Bahaku stb.

Talán hasznos lesz az a cikkünk, hogy hol és hogyan lehet kutyát vásárolni. Kisállat helyes megválasztása

5. Ne nevezzen más állatról

Egy másik hiba, amelyet még tapasztalt tenyésztők is akaratlanul elkövetnek. A német juhászok közül két név rendkívüli módon keresett. Ezek Mukhtar és Rex. Egy férfi megnevez egy kölyökkutyát, és intuitív módon ugyanazt a szellemességet, odaadást, intelligenciát és bátorságot várja tőle, mint Moser biztos kutyája a Rex sorozatból.

Hasonló helyzet a Mukhtar becenévvel. De minden kutya személyiségű, és az elvárásoknak való meg nem felelés komoly csalódáshoz vezet. Bár négylábú barátja nem kevésbé intelligens és hűséges lehet.

Az elhunyt kutya nevének kiválasztása a kiskutya neveként szintén nem a legjobb megoldás. A tulajdonosnak óhatatlanul vágyakozása és bűntudata lesz. És nem ezek az érzelmek szükségesek egy új, teljes értékű barátság kialakulásához és a baba hatékony neveléséhez.

6. Próbálj egyedi lenni

A választás során próbáljon meg olyan exkluzív lehetőséget választani, amely hangzatos, összhangban áll a fajtával és jellemmel, és szintén nem található meg a közvetlen környezetében élő állatok között.

Így elkerülhető lesz az a helyzet, amikor több, azonos becenévvel rendelkező kutya egyidejűleg egy speciálisan elkerített területen van az állatok sétálására. Nem szabad előnyben részesítenie egy olyan becenevet, amely egyezik a család egyik tagjának nevével. Zavar és kétértelműség merülhet fel.

7. Figyelje meg a reakciót

Ha azonosított egy névkört, de nem tudja kiválasztani a megfelelőt, akkor az alábbiak szerint járjon el:

  • Nyugodt légkörben, amikor a kiskutyát nyugodt hangon semmi nem zavarja vagy bosszantja semmi, hívja pontosan a választott neveket;
  • Óvatosan figyelje a baba reakcióját;
  • Ha valamilyen becenévvel reagált a tulajdonos hangjára (megfordult, riasztott, felemelte a fülét), akkor valószínűleg ez az ideális.

Fontos: a fő feladat annak biztosítása, hogy minden nevet ugyanazon a páros hangon ejtsenek. Érzelmi színezés nélkül. Csak ebben az esetben az eredmény tiszta és megbízható lesz.

Ha a tulajdonos tudat alatt előnyben részesíti bármelyik lehetőséget, akkor ezt a nevet egy kicsit hangosabban és igényesebben ejti, mint mindenki más. És ebben az esetben nem kell beszélni az állat preferenciáiról.

8. Hívjon bármit, ami kényelmes az Ön számára

Meg kell érteni, hogy a tulajdonosnak és a család többi tagjának több évig ki kell mondania a választott lehetőséget. Ezért mielőtt végleges döntést hozna, próbáljon pár órán keresztül folyamatosan felhívni kedvencét.

Ha ezen idő után a kiválasztott becenév nem kezd irritációt váltani, akkor mindent helyesen végeznek.

9. Ne használja a vicces beceneveket

Eleinte felvidítja a tulajdonosot. De néhány hónap múlva a tulajdonos megunta mások kérdéseinek megválaszolását, és elmagyarázza egy ilyen rendkívüli név eredetét.

Ráadásul nem minden kutya reagál nyugodtan mások nevetésére. A kutya nem érti a mulatság okait, és bizonyos gúnyt érezhet ebben. Ennek eredménye egy elkényeztetett karakter és a kívülállók felé irányuló agresszió lesz.

A kiskutya becenevének kiválasztása nehéz és felelősségteljes folyamat. A tulajdonosnak pedig nagyon alaposan meg kell fordulnia vele. Ha azt tervezi, hogy a kutyát a családhoz viszi, akkor kérdezze meg minden egyes tag véleményét, hogy a választott lehetőség mindenkinek megfeleljen.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.