A kutyám az örömöm!

Hasznos és érdekesHipoallergén kutyák. Milyen fajtát válasszon allergiás ember számára

Hipoallergén kutyák. Milyen fajtát válasszon allergiás ember számára

hipoallergén

A kutyák szerint a háziállatoknak mindenkinek jelen kell lennie. Nagyon sokáig lehet felsorolni egy ilyen környék előnyeit, de sajnos egyes tulajdonosok, csak a kutya vásárlása mellett döntöttek, allergiával küzdenek, és ezért egy ilyen régóta várt új bérlő a hibás.Nézzük meg, mi az oka a kutya allergiájának, és hogy vannak-e hipoallergén fajták, amelyek alkalmasak allergiások számára.

A kabát nem mindig hibás

A kutya allergiáit általában a kutya szőrének okozzák. De a tudósok úgy döntöttek, hogy ellenőrzik az ilyen információk valódiságát, és kutatásuk után kiderült, hogy ez nem mindig így van. Kiderült, hogy a kutya nyálában, ürülékében és még a bőrében is vannak olyan fehérjék - olyan fehérjék, amelyek hatással lehetnek az emberre és allergiát okozhatnak.

És ebben a helyzetben még a leghipoallergén kutyafajták is, amelyeknek nincs szőrük, nem mentenek meg az asztmás rohamoktól vagy más allergiás reakcióktól.

A kutyaszőr azonban mindenféle allergén veszélyes hordozója is.

A rövid szőrű kutyák előnyei az allergiások számára nyilvánvalóak:

  • Kevesebb rovar fog lakni a hajszálon;
  • Sokkal könnyebben kezelhető a szennyeződés a kabáton;
  • A székletmaradványokat, a pollent vagy a növényi szöszöket gyaloglás után gyorsabban eltávolítják, miközben csökkentik az újabb roham kockázatát.

A laboratóriumi elemzések megmondják

Van egy hatékony és meglehetősen egyszerű módszer annak kiderítésére, hogy allergiás-e a kutyákra, és pontosan mire? Gyapjún, hámon stb. Ehhez csak allergiás teszteket kell teljesítenie.

Ha allergiás reakció van jelen, de ez nem olyan súlyos, hogy veszélyt vagy komoly kellemetlenséget okozna az élet számára, és a kutya megszerzésének vágya nagyon magas, akkor javasoljuk, hogy nézze meg azon kutyafajták listáját, amelyek a legkevésbé járulnak hozzá az allergia megjelenéséhez.

Hipoallergén kutyák. Fajta kiválasztása

Az allergiások számára az orvosok elsősorban azt javasolják, hogy figyeljenek azokra a fajtákra, amelyek kicsiek. Könnyebb gondozni őket, ezért jelentősen csökken az allergiás rohamok kockázata.

1. Kínai meztelen kutya

kutya

Az értékelés első helyét változatlanul a meztelen kínai meztelen kutya tartja. Ez az eredeti, a legtöbb esetben barátságos háziállat segít az allergiában szenvedő embereknek abban, hogy megvalósítsák álmukat, miszerint kutyát tartanak a házban. Selymes haja van olyan területeken, mint a fej, a farok és a lábak, így a olvadási idő szinte észrevétlenül telik. Nincs szaguk. Bár kicsiek, tudják, hogyan védjék meg területüket, és ami a legfontosabb - a tulajdonosok.

Olvassa el a kínai tarajos kutyafajta részletes leírását

2. Bichon Frise

mit

A Bichon Frise kutyák nem kevésbé népszerűek az allergiások körében. Szőrzetük göndör és meglehetősen kemény, nem lusta, de az aljszőrzet puha, mert a fajtát bolyhos képviselők különböztetik meg.

Alapvetően azoknál a tulajdonosoknál élnek, akik nem válnak el tőlük, cserébe hűséggel és barátságos hozzáállással fizetnek nekik. A Bichon Frise-t az American Kennel Club hipoallergén kutyafajtának ajánlja.

Olvassa el a Bichon Frise fajta részletes leírását

3. máltai

fajta

A máltai lapdog megjelenése sokak számára szeretetteljes. Valójában kicsi, de méltóságtudattal ez a baba tudja, hogyan kell önmagát tanítani, megtartva királyi életét.

Az allergiások számára nem jelent veszélyt, mivel a kabátja egyáltalán nem hull, hanem csak fésüléskor esik ki. A kabát hossza miatt azonban gondok merülnek fel a gondozásában.

Olvassa el a máltai fajta (máltai lapdog) részletes leírását

4. uszkárok

hipoallergén

Az uszkárok hipoallergén kutyafajta ugyanezen okból - egyáltalán nem vetik el. Az uszkárok dekoratív fajtákhoz tartoznak, de vannak közöttük óriások is - ezek a királyi uszkárok legfeljebb 60 cm marmagasságúak, és a kicsiek - legfeljebb 30 cm.

Vannak játék uszkárok - nagyon aprók, amelyek hangosan és sokat ugatnak. Az uszkárok rendkívül intelligensek. Könnyű kiképezni őket, mivel szinte azonnal elkezdik végrehajtani az összes parancsot, szeretnek játszani a gyerekekkel. Tehát, ha allergiában szenved, nézze meg azok méretét és színét, talán ez a kutya az Ön számára.

Az uszkárokat az American Kennel Club is hipoallergén kutyafajtaként ajánlja.

Olvassa el a Poodle fajta részletes leírását

5. Bedlington terrier

mit

A bedlingtoni terrier a rokonai körében figyelemre méltó a felülmúlhatatlan fürtje miatt, valamint az a tény is, hogy szinte nem is okoz allergiát, bár a szőrzet meglehetősen vastag. Gyakorlatilag nem halványul, pozitív tulajdonságai között szerepel a nyugodt jellem és a tulajdonosok iránti odaadás.

Olvassa el a Bedlington Terrier fajta részletes leírását

6. Kerry kék terrier

kutya

A Kerry Blue Terrier meglehetősen nagy állat, súlya legfeljebb 18 kg. Az allergiások számára az az előny, hogy ennek a fajtának a képviselői szinte nem hullajtanak el, bár vastag, de nagyon kellemes puha szőrzetük van.

Kiváló munkát végeznek őr funkciókkal: ez egy meglehetősen erős és fizikailag fejlett állat. Rendelkeznek a vadászok képességeivel, ezért megfoghatnak egeret vagy patkányt, de ugyanebből az okból nem biztonságos más háziállatot tartani a házban.

Olvassa el a Kerry Blue Terrier faj részletes leírását

7. Ír spániel

mit

Az ír spánielnek hosszú, vastag, fürtös kabátja van, de ennek ellenére nem fognak ártani az allergiára hajlamos embereknek, mivel gyakorlatilag nem is hullanak. Az ilyen növényzetet azonban gondosan gondozni kell a felesleges haj fésülésével és nyírásával.

Sokkal több olyan fajta létezik, amely alkalmas olyan emberek számára, akik legalább egyszer átélték az allergiás rohamokat, például a schnauzerek képviselői, néhány drótszőrű terrier, mexikói meztelen, a flamand Bouvier stb.

Azoknál a kutyáknál, amelyek hipoallergén fajtáknak minősíthetők, nem mondható kategorikusan, hogy egyáltalán nem okoznak allergiát. Csak nagyon lágyítják a támadásokat. De a gyapjúhoz tapadó allergén részecskék a helyiségekben felülepednek, ezért a lakást gondosan meg kell tisztítani, ügyelni kell arra, hogy a gyapjú ne halmozódjon fel a bútorok alatt, a sarkokban.

Bármely kutya képes allergéneket termelni, amelyek veszélyesekké válhatnak. Ezért az allergiára hajlamos embereknek orvoshoz kell fordulniuk, mielőtt úgy döntenek, hogy négylábú barátot hoznak a házba.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.