A kutyám az örömöm!

Kutya fajtákUszkár jellemzői, leírása és a fajta jellemzői

Uszkár jellemzői, leírása és a fajta jellemzői

jellegzetes

Uszkár

különösen, ha
7.1

Gondoskodás

2.0 / 10

Egészség

6.0 / 10

karakter

10.0 / 10

Tevékenység

10.0 / 10

Hajlam az edzésre

10.0 / 10

Hozzáállás a gyerekekhez

10.0 / 10

Őr és őrszem tulajdonságai

2.0 / 10

A világ egyik legelterjedtebb fajtája a Poodle fajta. A legtöbb ember úgy véli, hogy ez a fajta kizárólag nőstény kutyáké. Ez téves vélemény, az uszkárok távoli ősei részt vettek a vadászatban.A modern uszkárok stílusos, gyönyörű és sportos kutyák. Őseikhöz hasonlóan részt vehetnek vadászatban, sportversenyeket nyerhetnek, és bájos, szeretetteljes, vidám díszkutyák is lehetnek. A világ összes fajtája között az intelligencia szempontjából az uszkár a második helyen áll.

Tartalom:

 • A fajta története
 • Fajta szabvány
 • Karbantartás és gondozás
 • Egészség
 • karakter
 • Képzés és oktatás
 • A fajta előnyei és hátrányai

A fajta története

Az uszkárt kifinomult, arisztokratikus viselkedése jellemzi; büszke kutya, aki tudja a maga értékét. A fajta képviselői híres írók, művészek, sőt jogdíj háziállatai voltak és vannak.

Ez egy nagyon ősi kutyatípus, eredete még nincs pontosan meghatározva, és az ország sem ismert, amely az uszkár szülőhelye. Ennek két változata van:

1. Az első változat szerint az uszkár hazája Franciaország. A franciák vadászatra uszkárokat használtak fegyverkutyaként.
2. Egy másik változat szerint az uszkárok Németországból származnak.

Az uszkárhoz hasonló állatokról készült első képeket Rómában fedezték fel sírokban, valamint domborműveken és ősi érméken. A XII. Században uszkárok képei díszítik a katedrálisokat és a kastélyokat Franciaországban. A tizenhatodik század nagy népszerűségnek örvend a fajta számára az európai országokban, majd szinte az egész világon. Az első fajta-előírásokat a XIX-XX.

A "uszkár" pontos fordítása azt jelenti, hogy "csobbanás a vízben". Ezt a nevet okkal adták, az uszkár nagyon szereti a vizet, miután elérte a víztározót, a kutya egy-két órán át ott csobban... Franciaországban ezeket a kutyákat nemzeti büszkeségnek tartják. A fajtának sok fajtája van. Például a szokásos vagy nagy uszkárt elsősorban vízimadarak vadászatára használták. A miniatűr uszkár célja - társ.

Emellett ennek a fajtának a képviselői, kiváló ösztönüknek és fejlett értelmüknek köszönhetően, a kutatási és mentési szolgálatoknál voltak és vannak. Egy másik uszkár vámkutyaként honosodott meg. Bármely poszton egy ilyen kutya teljes odaadással dolgozik.

Fajta szabvány

funkció

Az összes létező uszkárfajtának egyetlen szabványa van. Fejlett izmaik vannak, erős testalkatuk, száraz alkatuk.

Az ék alakú fej a nem túl hosszú nyakon nyugszik. A fülek hosszúak, lecsüngőek, széles talppal és lekerekített hegyekkel. A sötét szemek mandula alakúak, a kifejezés intelligens. Az arccsontok laposak, az állkapcsok erősek.

A háta erős és rövid. Szép takarékosság. A karaj enyhén domború, a gyomor felhúzva. A lábak erősek és izmosak. A mancsok rugalmasak. A farok egyenes, félig dokkolva vagy a teljes hossz 2/3-ig terjed.

A szőrzet hosszú, vastag és puha. A külső haj vékony, hullámos. A szőrzet hossza az egész testben azonos. A színnek egységesnek kell lennie.

Az uszkár fajtái

Ennek a fajtának sokféle fajtája van. A különböző fajok képviselői különböznek egymástól méretben, hajtípusban és színben.

Kabát:

 • Shnurovoy.
 • Göndör.

A kabát színe:

 • Piros.
 • fehér.
 • A fekete.
 • Sárgabarack.
 • Barna.
 • Ezüst.

A szokatlan színeket jelenleg elismerték: barnás és harlekin. Csíkos és márvány színek nem megengedettek.

Marmagasság:

 • Játék uszkár - a marmagasság növekedése 28 cm-ig. nem magasabb.
 • Miniatűr uszkár - növekedés 28-35 cm.
 • Kis uszkár - növekedés 35-45 cm.
 • Nagy (normál) uszkár - magasság 45-60 cm.

Karbantartás és gondozás

fajta

Az összes uszkár kitűnő kutya, intelligens és gyönyörű állat, amely hű barátjává válhat. De ha úgy dönt, hogy van ilyen háziállata, akkor készen áll arra, hogy rengeteg pénzt fordítson gondozására és sok időre. Nem csoda, hogy az uszkárt az ápolás szempontjából a legdrágább kutyának nevezik, különösen, ha a kisállat kiállításokon és versenyeken vesz részt.

A legelső dolog, amikor beengedi az uszkárt a házba, megmutat neki egy kanapéval ellátott helyet, és megszokja a "hely" parancsot. Ha a kiskutyát engedik a gazda ágyára vagy kanapéjára, akkor nagyon nehéz leszoktatni őt erről a kiváltságról. Annak érdekében, hogy kedvence ne unatkozzon, vásároljon neki játékokat, tartós csontokat.

Különben magára hagyva a kutya cipőt, bútorokat, mindent, ami a fogra kerül, megrágja. Fontos minden nap sétálni a kutyával, az uszkár imádkozni szeret, ezért lehetőséget kell kapnia arra, hogy pazarolja a felhalmozott energiát.

Annak érdekében, hogy a kutya egészséges és gyönyörű nőjön fel, rendszeres higiéniai eljárásokra lesz szüksége, amelyekre már kiskutya korától kezdve megtanítják:

 1. 13-15 naponta egyszer megtisztítjuk a fülkagylót, eltávolítva a szennyeződéseket és a viaszt. A fül az uszkár gyenge pontja, hajlamos a fülbetegségekre, ezért ha túlzott váladékgyülemeket vagy gyulladásokat észlel, azonnal forduljon állatorvosához. Az eljárás során ajánlott egy speciális port használni.
 2. Hetente egyszer megtanítjuk a kutyát fogmosásra. Egy ilyen eljáráshoz ajánlott puha fogkefét és pasztát vásárolni.
 3. Körülbelül 20-30 naponta vágjuk le a karmokat. Ez a vállalkozás nem könnyű, ajánlott szakember segítségét igénybe venni.
 4. Szükség szerint megtöröljük a szemet és az orrot, megvizsgálva a gyulladás jeleit.

Ezeket az eljárásokat nyugodt légkörben kell végrehajtani. Ne üvöltsön háziállatával, ha nem könnyelmű, és biztassa, ha a kutya engedelmesen elfogadja a takarítást és az ellenőrzést.

A kabát gondozása különös figyelmet és sok időt igényel. A szokásos fésülés mellett hajvágásra és viszonylag gyakori fürdésre is szükség van.

 • Fésülés. Amikor egy uszkár kicseréli a kiskutya kabátját egy felnőttre, naponta ki kell fésülni egy slicker segítségével. A jövőben a kutyát hetente négyszer fésüljük meg. A moltos időszakban minden nap fésülje ki. A slicker mellett szüksége lesz egy széles fogú fésűre, egy masszázs kefére, és az uszkár tulajdonosának rendelkeznie kell spray-kkel, balzsamokkal is a kutya hajának ápolásához.
 • Fürdés. A kiállítási kutyákat 14 naponta egyszer fürdetjük, más esetekben 20 naponta fürdetjük. Ezzel az ápolással a kedvtelésből tartott állatok kabátja tökéletes állapotban lesz. Gyakori fürdés közben nem ajánlott sampont használni, az uszkár haját mosószerrel csak évente 3-4 alkalommal moshatja. A vízi eljárásokkal nem lesz probléma, az uszkár szereti a vizet, szívesen fürdik a fürdőszobában, a zuhany alatt és egy természetes víztározóban. Fürdés után törölje le a kutyát egy törülközővel, majd hajszárítóval szárítsa meg, és egyúttal fésülje meg a kabátot.
 • Hajvágás. Az uszkárnak rendszeres fodrászra és vágásra van szüksége, különösen akkor, ha a kedvtelésből tartott állat karrierje van. A stílusos, trendi uszkárfrizuráknak számos lehetősége van. Különösen népszerűek a modern, szokatlan, fantasztikus frizuratípusok. Ezen kívül vannak klasszikusak, szigorúbbak és megszokottabbak. Leggyakrabban a következő frizurákkal találkozhat a fajta képviselőivel: "skandináv oroszlán", "angol oroszlán", "kontinentális".

Az uszkárnak kiegyensúlyozott, jó minőségű ételeket kell fogyasztania. Az étrendet figyelembe veszik, hogy egy ilyen kutya máj nagyon érzékeny. Számos termék ellenjavallt számára: nyers hal, füstölt hús, sütemények, csőcsontok, édességek. A magas zsírtartalmú zsíros húsok és tejtermékek tilosak. Gyümölcsök, rozskenyér, sajt megengedett csemegeként. Vitamin- és ásványi anyag-kiegészítőkre, valamint tiszta, hűvös vízhez való folyamatos hozzáférésre van szükség.

Egészség

leírás

Átlagosan egy uszkár képes életben maradni 13-17 évesek. Megfelelő táplálkozás és gondozás mellett a háziállat hosszú májúvá válhat, és meg tudja élni 18-19 évesek. A fajta képviselőinek testében vannak gyenge pontok, a tulajdonosnak tudnia kell róluk. Az uszkár hajlamos a következő betegségekre:

 • Urolithiasis betegség - a betegség lényege egyszerű: a hólyag különböző méretű kövekkel telik meg, amelyek elzárják a húgyutakat, elviselhetetlen fájdalmat okozva.
 • Epilepszia - olyan betegség, amelyben az agy funkciói károsodnak. Általában rohamokban, rohamokban, bőséges nyálképzésben nyilvánul meg.
 • Legg-Calve-Perthes szindróma - a combfej aszeptikus nekrózisa, leggyakrabban miniatűr uszkárokban fordul elő.
 • Ízületi dysplasia - az ízületek deformálódnak, sántaság és súlyos fájdalom jelentkezik.
 • Tágult kardiomiopátia - idiopátiás betegség, amelyet a szívizom gyenge kontraktilitása jellemez aritmiával (vagy anélkül).
 • Von von Willebrand-kór - örökletes betegség, amelyet véralvadási rendellenességek, spontán vérzés jellemez.
 • Bőrbetegségek.
 • Zsíros adenitis - patológia, amelyet a munka megzavarása és a faggyúmirigyek megsemmisítése jellemez.
 • Progresszív retina atrófia - a retina degenerációjával járó kóros folyamatok összessége.
 • Elmozdult patella.
 • Elhízottság.
 • A fül betegségei.
 • Cukorbetegség.
 • Kemény szájpadhasadék - veleszületett hiba, rés, lyuk a szájpad középső részén.
 • Fogínygyulladás - részleges vagy teljes ínygyulladás. Az íny duzzanata és vörössége megnyilvánulhat, tályogokhoz és fogvesztéshez vezethet, ha nem kezelik azonnal.

A kutyát évente legalább egyszer el kell vinni az állatorvosi rendelőbe megelőző vizsgálatokra. A tulajdonosnak gondoskodnia kell arról, hogy az oltásokat időben elvégezzék. Fontos továbbá a háziállatok kezelése külső parazitáktól.

karakter

funkció

Az uszkár jóindulatú jellege lehetővé teszi, hogy minden családban kijöjjön. Ez a kutya erősen kötődik a családtagokhoz, hű a gazdájához, és szeret szabadtéri játékokat játszani a gyerekekkel.

A magány a szeretetteljes és társaságkedvelő uszkár számára, legyen az törpe vagy normál, pusztító. A kutya - hűségéért cserébe - nagy figyelmet igényel gazdáitól. Minden nap meg kell szervezni a sétákat aktív időtöltéssel, lehetőleg legalább alkalmanként sétálni a víztestek közelében, mert az uszkár imád úszni.

Nagyon értékes, hogy a fajta minden fajtája jól kijön a gyerekekkel. A gyermek számára igazi boldogság, amikor egy aranyos frizurájú kutya hancúrozik. Háziállatokkal az uszkár békésen együtt él, barátságos magatartást tanúsítva. De a vadász veleszületett ösztönére való tekintettel nem érdemes egyedül hagyni az uszkárt baromfival vagy apró rágcsálókkal. A kutya rendezhet vadászatot, különösen, ha nem megfelelő módon nevelték.

A tulajdonos hosszú távú elkülönítése negatívan befolyásolhatja a háziállat egészségét. Vágyni kezd, súlyos stresszt kaphat. Az uszkár szereti a nagy, vidám társaságokat, és mindig arra törekszik, hogy reflektorfénybe kerüljön. Óvatosan bánik az idegenekkel az utcán vagy az otthon lévő vendégekkel, az agresszió legkisebb megnyilvánulása nélkül.

Az uszkár nagyon intelligens kutya, igazi gondolkodó, képes döntéseket hozni és kezdeményezni. A fajta képviselői ideális társak, akik mindig érzik a tulajdonos hangulatát és megpróbálnak kötődni hozzá.

Képzés és oktatás

leírás

A világ egyik legokosabb fajtájának kiképzése egyáltalán nem nehéz. Az uszkár könnyen és gyorsan emlékszik a parancsokra, megpróbálja azokat a lehető legjobban teljesíteni, ezáltal a tulajdonos boldoggá válik. A legfontosabb az oktatás és a képzés következetes, nyugodt lebonyolítása. A tanfolyamot nem szakíthatja meg, hacsak az egészségügyi problémák nem igénylik.

Még egy tapasztalatlan uszkártulajdonos is ügyes edzőnek érzi magát az osztályteremben házi kedvencével. Először megadhatja a kölyökkutyának az egyszerű parancsokat otthon, majd leckékenként haladhatja át a főételt. Ezt követően, miután eldöntötte, mit szeretne kutyájától, folytasson egy nagyobb kihívást jelentő edzéssel. Az uszkár lehet ügyes vadász, társ, cirkuszi és filmelőadó, kiállítási bajnok, kutya a tesztek teljesítéséhez.

Érdekes tények

 • Az uszkár nagyszerű úszó, nagyon szeret úszni.
 • Az uszkár a legokosabb fajták listáján a második helyen áll.
 • Az uszkár nagyon gyorsan képes alkalmazkodni bármilyen éghajlati viszonyokhoz.
 • A fajta képviselőit gyakran filmekben forgatják, ők is a könyvek főszereplői. A nézők megcsodálhatják a "család nélkül" című film uszkárját, AI Kuprin egy csodálatos történetet is írt "A fehér uszkár", később ennek alapján játékfilmet forgattak, a főszereplő Artaud nevű uszkár volt benne.
 • Az uszkárt joggal nevezik az összes dekoratív kutya szimbólumának.
 • Az uszkár egyfajta élő dekoráció, mind a színpadon, mind a hétköznapi szobában.
 • Ezüst színű kölykök fekete kabáttal születnek. Csak két hónappal később a szín feketéről ezüstre változik.
 • A fajta képviselői Bonaparte Napóleon hadseregében szolgáltak. Az uszkárt a katonatisztek felszerelésének szerves részeként hagyták jóvá. A kutyáknak sebesült katonákat kellett volna keresniük a csatatéren.

A fajta előnyei és hátrányai

jellegzetes

Kiskutya vásárlása nagyon komoly és felelősségteljes döntés. A tulajdonosnak fel kell készülnie a háziállat gondozásának és fenntartásának minden összetettségére és költségére. Annak megállapításához, hogy mennyire súlyos a döntése, meg kell ismerkednie a "uszkár" fajta fő előnyeivel és hátrányaival:

Előnyök:

1. Vidám, barátságos karakter.
2. Agresszivitás hiánya.
3. Egyedülálló, gyönyörű megjelenés.
4. A specifikus szag hiánya.
5. A gyermekek iránti szeretet.
6. odaadás.
7. Éles elme, egyedi intelligencia.
8. Könnyen kiképezhető.
9. Könnyű "táncos" járással mozog.
10. Lakásban tartásra alkalmas.
11. Gyorsan alkalmazkodik minden éghajlathoz.

Hátrányok:

1. Napi hosszú sétákat igényel.
2. Komplex gondozás a szép megjelenés fenntartása érdekében.
3. Drága tartalom.
4. Rendszeres fodrászatot, vágást igényel.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.