A kutyám az örömöm!

Kutya fajtákPetit Brabancon leírása, a fajta jellemzői

Petit Brabancon leírása, a fajta jellemzői

brabancon

Petit Brabancon

jellegzetes
8.

Gondoskodás

10.0 / 10

Egészség

7.0 / 10

karakter

9.0 / 10

Tevékenység

9.0 / 10

Hajlam az edzésre

9.0 / 10

Őr és őrszem tulajdonságai

2.0 / 10

Hozzáállás a gyerekekhez

10.0 / 10

Petit Brabançon aranyos, vicces kutya. A dekoratív fajtákhoz tartozik, mint mondják, "hölgyek". Minden érzelem, amelyet Brabancon átél, könnyen leolvasható az arcáról. Azonnal megértheti, mikor szomorú és mikor "mosolyog".Tartalom:

 • A fajta története
 • Fajta szabvány
 • Karbantartás és gondozás
 • Egészség
 • karakter
 • Képzés és oktatás
 • A fajta előnyei és hátrányai

A fajta képviselői törékenynek és gyengének tűnnek, de ez megtévesztő megjelenés. Valójában ezeknek a kutyáknak erős alkata van. Harmonikusan egyesítik a formák kegyelmét és eredetiségét.

Egyéb nevek: kis brabancon, pti-brabanson, sima hajú griff, brabant griff, petite brabanson.

A fajta története

Petit Brabancon szülőföldje - Belgium.

A fajta megjelenése a XIX. A meghatározott faj a német Affenpinscher és a belga udvar átkelésének eredményeként következett be.

Azokban a kezdeti időkben harc folyt a patkányok ellen, amelyek a fertőzések, különösen a pestis fő hordozói voltak.

A macskák nem tudtak megbirkózni a rágcsálók hordáival, amelyek nemcsak falvakat, hanem városokat is betöltöttek. Ezért a tenyésztők különös figyelmet fordítottak a rágcsálók vadászatára képes tenyészkutyákra.

A kicsi Brabançon éppen ilyen kutya lett, ideális patkányfogóként ismerték. Eleinte képességeit középosztálybeli emberek otthonában, kikötőkben, raktárakban használták fel.

Az idő múlásával a tenyésztési munkának köszönhetően a sima hajú griff megjelenése némileg megváltozott. A tenyésztési munkához különféle griffek, mopszok és királykároly spánielek tartoztak.

A változások jobb irányba történtek. Az "emberi" arckifejezésű miniatűr kutyákra a magas társadalom képviselői, a honorárium figyeltek fel.

Brabant griffek kezdték őrizni a királyi kortipiumokat, szinte minden társasági divatos kiegészítőnek számítottak, kísérve a hostesseket az úton, és részt vettek a női budoárokban tartott találkozókon.

Bárhol megjelent a griff, a rágcsálókat néhány nap alatt kiirtották. Ezt a fajt 1880-ban méltán hirdették a belga királyi család nemzeti fajtájának. Ugyanebben az évben a pti-brabanson először vett részt a kiállításon.

Ma Petit Brabançon még mindig szeret patkányokra és egerekre vadászni, de nem ezekért a tulajdonságokért, hanem a dekorativitásért, a barátságosságért és a vidám kedélyekért értékelik. A fajta az egész világon népszerű.

Fajta szabvány

leírás

A Petit Brabançon a kis belga kutyacsoport része. Rövid hajától különbözik társaitól, mint egy mopsz.

Sima hajú griff, négyzet alakú, csontos.

Felnőtt súlya 4-5 kg., növekedés 20-24 cm.

Viszonylag nagy fej támaszkodik egy nem túl hosszú nyakra. A homlok domború.

Kis fülek, félig felálló (természetes) vagy felálló háromszög alakú (nyírt).

A szemek nagyok, de nem állnak ki. Kerek, barna.

A pofa rövid. Az orra gubancos. Az orr fekete, nagy, jól nyitott orrlyukakkal.

Harapás típusa - alsó. Az állkapcsok szélesek és erősek. Az alsó felfelé hajlik, túlnyúlik a felsőn. Az ajkak feszesek, a felső borítja az alsót.

A karaj rövid, enyhe dudorral. Háta egyenes és széles. A mellkas viszonylag terjedelmes.

A lényeg kissé felhúzva. A farok felfelé irányul. Ha megállunk, akkor az eredeti hossz 2/3-mal.

A lábak párhuzamosak, erősek, egyenletesek, jól fejlett izmokkal. Kis kerek lábak.

A gyapjú típusa szerint a pti-brabanson sima és drótszőrűre oszlik. Kizárólag a kabátjuk tekintetében különböznek egymástól.

A szőrzet rövid (legfeljebb 2 cm hosszú), sűrű, fényes.

Brabancon színe: fekete, fekete és barnás, piros.

Karbantartás és gondozás

leírás

Petit Brabançon nem a szabadban tartandó. Ez egy beltéri, dekoratív kutya, amely kényelmet és kényelmet igényel. Az ideális megoldás egy meleg városi lakás.

Ha egy ilyen háziállatot egy magánházban akar elhelyezni, győződjön meg arról, hogy nem szenved huzat és hideg.

Egy kicsi kutya egy alomban megfelelhet természetes szükségleteinek. Ez nem azt jelenti, hogy nincs szüksége rendszeres sétákra.

Naponta járja kedvencét. Mérsékelt fizikai aktivitásra, friss levegőre és a külvilággal való kommunikációra van szüksége, különösen a saját fajtájával.

Döntse el, hol pihenjen az első naptól. Brabancont nehezen lehet megszokni a kanapén, mivel alvás közben is mindig arra törekszik, hogy közel legyen az emberekhez.

Ezért a ravasz kutya minden lehetőséget kihasznál, hogy felmásszon a kanapéra vagy a gazda ágyába.

A griffnek rendelkeznie kell játékokkal, hogy egyedül ne maradjon unalmában. Bár érdemes megjegyezni, hogy a fajta hosszú magánya pusztító.

Ha kirándulni megy, jobb, ha háziállatát magával viszi, különben unatkozni kezd, depresszióig és súlyos stresszig.

Nincs különösebb nehézség a Petite Brabancon gondozásában. A legfontosabb az, hogy az összes alábbi eljárást helyesen és időben hajtsák végre:

 • Heti 1-2 alkalommal fésüljük meg, más napokon elegendő egy speciális kesztyűt viselő kezet a szőr felett áttenni, eltávolítani az elhalt szőrszálakat, ugyanakkor bőrmasszázst végezni.
 • Az ütemezett fürdést évente 1-2 alkalommal, meleg időben végzik. Télen nem ajánlott fürdeni, kivéve erős szennyezés esetén. A vizes eljárások után a brabancon gyapjút hajszárítóval szárítjuk, hogy elkerüljük a megfázást.
 • Naponta megvizsgáljuk a szemet, ha szükséges, távolítsuk el a váladékot.
 • Hetente tisztítjuk a fülünket, megvizsgáljuk a gyulladás jeleit. Ez az eljárás pontosságot igényel, nem szabad túl mélyen behatolni, hogy ne sértse meg a kutyát.
 • Rendszeres fogmosást igényel egy speciális, kutyák számára tervezett ecsettel és fogkrémmel. Egyszerűsítheti a feladatot, ha állatgyógyszertárban vásárol csontokat a fogak tisztításához.

Biztosítsa a petit brabancont kiegyensúlyozott étrenddel. Lehet mesterséges és természetes is.

Az első esetben prémium ételeket vásárolunk, a másodikban - kiváló minőségű termékeket, valamint vitamin- és ásványi anyag-kiegészítőket.

A kölyökkutyákat életkoruktól függően naponta 3-6 alkalommal etetjük. Minél kisebb a kiskutya, annál gyakrabban kell ennie. A felnőtteket napi két étkezésbe szállítják át.

Fontos, hogy egyidejűleg táplálkozzon, és ne táplálja túlzottan, mivel a Brabancon hajlamos az elhízásra. Győződjön meg róla, hogy kutyája a nap 24 órájában hozzáférhet-e tiszta tál hideg, friss vízhez.

Egészség

leírás

Átlagosan a pti-brabanson élhet 11-13 évesek.

A természet egészséggel jutalmazta ezeket a kutyákat. Megfelelő gondozás mellett ritkán betegednek meg. A tulajdonosnak tisztában kell lennie azzal, hogy kedvence milyen betegségekre hajlamos, ilyen ismeretek lehetővé teszik a betegség időben történő felismerését és a küzdelem megkezdését.

A pti-brabanson fajta leggyakrabban a következő egészségügyi problémáktól szenved:

 • Retina atrófia - a látás jelentős romlása jellemzi, akár teljes elvesztéséhez is vezethet.
 • Proptosis - a szemgolyó elmozdulása a pályán kívül, a későbbi sérüléssel, és a szemhéjak szövetein kívül tartva.
 • Distichiasis - a szempillák patológiás növekedése, amelyet könnyezés, szemhéj viszketés, blepharospasmus (a kutya hunyorít a szemével), a kötőhártya kivörösödése.
 • Századforduló - lehetetlen kezelni, az egyetlen kiút a műtéti beavatkozás.
 • Szájpadhasadék - repedés a szájpad középső részén, veleszületett patológia, amely az embrióban jelentkezik.
 • Az orrlyukak szűkülete - az orrlyukak lumenének szűkülete deformáció, az orr porcának diszpláziája miatt.
 • Elmozdulás - a patella elmozdulása a szokásos helyzetéhez képest kifelé (oldalirányban) vagy befelé (mediális).
 • Nehéz szülés - gyakran császármetszést kell végezni.

Ne hagyja figyelmen kívül a rendszeres féregtelenítést, oltást, a bőr parazitáinak kezelését.

karakter

brabancon

A Brabant Griffon nagyon gyorsan és erősen kötődik a házhoz, a tulajdonoshoz. Szereti mind a háztartások, mind a vendégek figyelmének középpontjában lenni.

Egy ilyen háziállat képes hűséges barátgá válni minden családtaggal, képes bármilyen embert felvidítani.

Egy pillantás az aranyos, vicces mogorva arccal, a Brabancon arca elég a mosolygáshoz.

Az agresszió, a gonoszság, a bosszúállás nem jellemző a pietre. Barátságosság, játékosság, vidámság jellemzi.

Ha ez a kutya a tulajdonosok mellett van, teljesen boldog, de idegenek között vagy egyedül találja magát, szomorú és ideges lesz. A stressz megbetegedhet.

A kis Brabançon kiváló kapcsolatban áll a gyerekekkel. Szívesen játszanak különféle aktív játékokat, szórakoznak, és ha elfáradnak, együtt elaludhatnak.

A gyermek számára az ilyen háziállat igazi négylábú barát, fáradhatatlan és hűséges. Fontos, hogy a gyermek megértse, hogy a kutyával kellő tisztelettel és szeretettel kell bánni.

A kis méret nem akadályozza meg, hogy a Griffon éber őrszem legyen. Egy ilyen kutya nem lesz képes ellenállni az ellenségnek, de hangos ugatással azonnal értesíti a hívatlan vendégek tulajdonosát.

Ez nem azt jelenti, hogy a fajta képviselői agresszívek lennének az idegenekkel szemben. Látva, hogy a vendég otthon nem jelent veszélyt és barátságos a tulajdonosokkal, a kutya, eldobva a zavart, azonnal megpróbál barátkozni, megpróbál játékra hívni.

Háziállatokkal barátkozik, békésen kijön, gyorsan megtalálja a közös nyelvet. Konfliktusok csak a tulajdonos féltékenységén alapulhatnak, a figyelméért folytatott küzdelemben.

Képzés és oktatás

leírás

A kis dekoratív kutyáknak, például a pti-brabansonnak nincs szükségük komoly képzésre. De szocializációra és oktatásra van szükség. A rosszul nevelt kutya, bármilyen magas és nehéz is, sok gondot okozhat gazdáinak.

A griffek csoportjának képviselőit intelligencia és találékonyság különbözteti meg, Brabancon sem kivétel. Nem nehéz betanítani. A legfontosabb az, hogy megtanítsuk engedelmeskedni, vitathatatlanul már megtanult parancsokat hajtsunk végre.

Először megtanítjuk az állatnak a viselkedés szabályait a házban, majd nyilvános helyeken, ahol sok ember van. A kutyának el kell sajátítania a legegyszerűbb parancsokat: nem jöhet hozzám, hely, stb. Ezt követően elkezdhet különböző trükköket megtanulni. Ez a fajta játékos, vicces, ezért képviselői örömmel tanulnak játékos módon.

Soha ne büntesse fizikailag a kutyáját. Ne felejtsd el díjazni vagy sikerekkel jutalmazni a sikeréért, mint a kedvenc csemegéjét.

Érdekes tények

 • Van egy vélemény, hogy kivétel nélkül a kis orrú kis kutyák erősen horkolnak. Brabancon nem tartozik közéjük, orra orrú, nem horkol, csak álmában nem horkol hangosan.
 • A kis Brabancon a fejlődés szempontjából megfelel egy hároméves gyermek intelligenciájának.
 • A "Petit Brabancon" fajta neve a következőképpen merült fel: a "Petit" franciául "kicsi", és "Brabancon" - Brabant tartomány (Belgium területe) nevéből származik.
 • A fajta nevében szereplő "petit" előtag ellenére a Brabancon nem a legkisebb tagja a belga griffon csoportnak.
 • Brabancon nagyon ravasz, rosszul cselekedett, biztosan megtalálja a büntetés elkerülésének módját.
 • Pti-brabanson csak a családjának tagjaitól fogadja el a parancsokat, az ételeket is csak a háztartásoktól fogadja el. Ezért távozáskor nem ajánlott a kisállatot túlzott expozíciónak otthagyni. Ha hasonló helyzet alakul ki, próbálja meg otthagyni őt a családhoz közeli embereknél. Ellenkező esetben a kutya éhségsztrájkot tarthat.

A fajta előnyei és hátrányai

brabancon

A Petit Brabancon fajtát egyetemesnek tekintik, abban az értelemben, hogy kisállatként alkalmas szinte minden olyan személy számára, aki kész sok időt szentelni a kutyának.

Ha a tulajdonos idős ember, a griff alkalmazkodik nyugodt életmódjához, ha a gyermek, akkor a baba legjobb barátja és játékpartnere lesz. Ha ezek az aktív életmódot folytató fiatalok, akkor egy vidám háziállat vakmerően kíséri a tulajdonosokat társasági eseményekre és városon kívüli piknikekre.

A fajta jobb megismerése érdekében fedezze fel főbb előnyeit és hátrányait.

A petit brabancon fő előnyei:

1. Egzotikus megjelenés.
2. odaadás.
3. Barátság.
4. Kijönni a gyerekekkel.
5. Jól kijön a háziállatokkal.
6. Városi lakásban való tartásra alkalmas.

A petit brabancon fő hátrányai:

1. Abszolút nem bírja a magányt.
2. Sok figyelmet igényel.
3. Nevelési nehézségek, a szukák gyakran nem képesek önmaguktól szülni.
4. Hízásra hajlamos.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2022.