A kutyám az örömöm!

Kutya fajtákA dogok leírása, a fajta jellemzői

A dogok leírása, a fajta jellemzői

házi kedvenc

Német kutya

házi kedvenc
9.3

Gondoskodás

10.0 / 10

Egészség

7.0 / 10

karakter

8.0 / 10

Tevékenység

10.0 / 10

Hajlam az edzésre

10.0 / 10

Hozzáállás a gyerekekhez

10.0 / 10

Őr és őrszem tulajdonságai

10.0 / 10

Óriás, óriás kutya dog. Első pillantásra a dog lehet agresszív és veszélyes. Valójában ezek a kutyák szelídek és szeretetteljesek, csak ha a tulajdonosok vannak veszélyben, bátor, megbízható védőkké válnak.Érdekes, hogy eleinte a kutyák célja vaddisznók vadászata volt. Most derült ki, hogy a fajta képviselői túl arisztokratikusak és kedvesek, természetüknél fogva nem az erdőben szaladgálni vadakért. Most a dog van olyan háziállat, amely jól kijön felnőttekkel és gyerekekkel egyaránt.

Tartalom:

 • A fajta története
 • Fajta szabvány
 • Karbantartás és gondozás
 • Egészség
 • karakter
 • Képzés és oktatás
 • A fajta előnyei és hátrányai

A fajta története

A dogok fajtája a legősibbek közé tartozik. Kr. E. 3000-ben Egyiptomban, az ásatások során rajzokat találtak, amelyek a nagy dánokhoz nagyon hasonló kutyákat ábrázolnak. Ugyanezek a rajzok találhatók az ősi babiloni templomokban is, ezek a templomok Kr. E. 2000-ben keletkeztek. Az ősi 1121-ből származó kéziratok azt mutatják, hogy a nagydánokat tibeti szerzetesek tartották. Tenyésztésükkel foglalkoztak, törzskutyákat cseréltek erre a kolostorok között, hogy új vér folyjon a kölyökkutyákban.

A nagy dánok ősei ír farkaskutyák, angol mastifok, ír agarak. Vannak javaslatok, amelyek szerint ez nem teljes lista a fajtákról, amelyek részt vettek a dog megalakulásában. Az asszírok idején, akik kutyakereskedelemmel foglalkoztak szerte a világon, a masztiffok sok más fajjal kereszteződtek, ezért lehetetlen pontos doglistát összeállítani.

Kezdetben a dánokat óriási növekedésük és erejük miatt megpróbálták vadászkutyaként használni. Pontosabban vaddisznók csalására szánták őket. Abban az időben döntöttek úgy, hogy dokkolják a füleket, hogy egy vadállat verekedés közben ne szakítsa el a kutya füleit agyagaival. De a tenyésztőknek és a dán gazdáknak el kellett ismerniük, hogy nem alkalmazkodtak a vadászati ​​képességekhez.

Ezért az 1600-as évek végén a dog megkapta a helyét nemes tulajdonosának kandallója közelében. Rangos lett, hogy ekkora háziállatot tartson otthonában. A gazdag tulajdonos nem kímélt pénzt kutyája gallérjához, drágakövekkel díszítették őket, ami egy hatalmas kutya tulajdonosának gazdagságát és magas helyét jelezte a társadalomban.

A német dog modern megjelenése a német tenyésztők nagy hozzájárulásának köszönhető. Munkájuknak köszönhető, hogy a nagy dán kissé extravagánsnak tűnik, ez a kutya magas, karcsú, büszke járással. A fajta kialakulása során nemcsak szép megjelenést, hanem egy bizonyos viselkedési formát is elérték. Ennek eredményeként a dognak barátságos és engedelmes jellege van, az ősöknél tapasztalható magas szintű agresszió megszelídült.

1880-ban a berlini konferencián hivatalosan jóváhagyták a "dog" fajta nevét. Az első német dog klubot szintén Németországban alapították. Ezután a fajta képviselői fokozatosan elterjedtek a világ minden országában, és népszerűségre tettek szert.

Fajta szabvány

fajta

A nagy, de ugyanakkor elegáns kutya dog. Harmonikus testalkatú és fejlett izomzatú. Felnőtt növekedés 72-90 cm., a súly elérheti 90 kg-ig.

Hosszú, keskeny fej van egy hosszú, erős nyakon, enyhe hajlítással. A fülek magasak, nem túl nagyok, lógnak (természetes opció), a vágás megengedett. Lekerekített szemek közepes méretűek. A legtöbb esetben sötétek, a márványos kutyáknál megengedett a nézeteltérés. A pofa mély, az orr széles, fekete, nagy orrlyukakkal. Márványos kutyáknál fehér pigmentfoltokkal rendelkező orr megengedett. Az állkapcsok szélesek, hatalmasak, nagy szemfogakkal. Ollós harapás.

A far széles, kissé lejtős a farok tövéig. A karaj kissé ívelt, széles, a háta rugalmas, rövid. A mellkas jól körülhatárolható. A hasa jól felhúzva, gyönyörűen ívelt vonal. A farok magasan áll, a farnál széles, a vége felé keskenyedik. Ha a kutya izgatott, tartsa úgy, mint egy szablyát, de ne a hátsó vonal fölött. Nyugodt állapotban a német dog farka szabadon lóg. A végtagok hosszúak, egyenesek, erősek, jól fejlett izmokkal. A combok szélesek és hosszúak. A boka rövid, a mancsok "macskák", lekerekített alakúak, jól íveltek.

A szőrzet nagyon rövid, sima, sűrű és fényes. Az elfogadható dogok színek három csoportra oszthatók:

1. Kék.
2. Márvány és fekete.
3. Fawn és brindle.

Karbantartás és gondozás

leírás

Nehéz olyan hatalmas kutyát tartani a lakásban, mint a dog, de ugyanakkor ez a háziállat sem tűri a hideget. Télen nem ajánlott a szabadban tartani, kivéve, ha egy madárház lesz, fűtéssel felszerelt fülkével. Ugyanakkor mind a fülkének, mind a madárháznak kellően terjedelmesnek kell lennie.

A kutya tartásának ideális lehetősége egy nagy magánház, szomszédos elkerített területtel. Ebben az esetben a kutya szabadon mozoghat a ház körül, és egy privát udvarban járhat. Végül is egy ilyen nagy kutyának nagy fizikai aktivitásra van szüksége. Amikor háziállatot tart egy lakásban, naponta több órát kell sétálnia. Hideg és nedves időben ajánlott lerövidíteni a járási időt.

Ügyeljen arra, hogy a kutyáját kölyökkorától kezdve a ház egy helyére oktassa. Ellenkező esetben, a nagy növekedés miatt a kutya nyugodtan elsajátítja a gazda ágyát vagy kanapéját. Ügyeljen arra is, hogy különítsen el egy etetési területet úgy, hogy vízzel és étellel ellátott tálakat helyez el ott. Soha ne engedjen enni sehol.
A kedvtelésből tartott állatok szépsége és egészsége érdekében a következő eljárásokat kell végrehajtani:

 • 6-8 naponta egyszer kefélje ki a kabátot.
 • Fürdés nem gyakran, szükség szerint. Ez az eljárás meglehetősen bonyolult, nem lehet egy medencében fürdeni egy hatalmas masztiffot, neki fürdésre van szüksége. Ezért a nagy dánok sok tulajdonosa igénybe veszi a groomerek szolgáltatásait. Ha úgy dönt, hogy ön maga végzi el a vízi eljárásokat, tanítsa meg a kutyát már kiskutyától.
 • A füleket hetente egyszer ellenőrizzük gyulladás, trauma vagy túlzott fülkiürülés jelei szempontjából. Ilyen ellenőrzést végeznek, miközben a füleket speciálisan erre kialakított oldattal tisztítják.
 • Heti fogmosást igényel. Fogkrém és kefe helyett speciális tartós csontokat vásárolhat, amelyeket a kutya fogainak tisztítására terveztek.
 • Vágja le a karmokat, amikor nőnek, ha a háziállat nem fésüli le őket, miközben az útfelületen jár.

Ami az etetést illeti, a kutyának nagy adagokra lesz szüksége. Az étrend több mint fele fehérjetartalmú ételeket tartalmaz. Érdemes megjegyezni, hogy a dognak különleges étrendre van szüksége. Meg kell beszélnie egy állatorvossal, aki tanácsot ad mind az etetési normáknak, mind az étrend összetevőinek.

Egészség

Dog

A német dog átlagosan 6,5-7 évet élhet. Azt mondhatjuk, hogy a természet jó egészséggel ruházta fel ezeket a kutyákat, de néhány betegségre való hajlam még mindig megfigyelhető:

 • Emésztőrendszeri problémák Puffadás, volvulus, hasmenés.
 • A csípőízület dysplasia - fájdalom, sántítás és mozdulatlanság kíséri.
 • Bőrgyulladás - a bőr gyulladása.
 • Limfóma - rosszindulatú rák típusa.
 • Pyoderma - genny felhalmozódása kíséri. Felületes formában a külső rétegek és a szőrtüszők érintettek. A pyoderma mély formáját a teljes vastagságban bőrelváltozások kísérik.
 • A nyaki gerinc instabilitása.
 • Demodecosis - parazita betegség. A Demodex nemzetség mikroszkopikus atkái okozzák, amelyek táplálkoznak a bőrön és laza rostokkal.
 • Veleszületett idiopátiás megaesophagus - a nyelőcső összehúzódásának és dilatációjának megsértése.
 • A váll osteochondrosis - az ízületeket érintő súlyos betegség. A porc degenerációja jellemzi. A porc elcsontosodásával és az ízület további megsemmisülésével nyilvánul meg.
 • A szemhéjak inverziója, kifordulása - műtéttel megszüntetve.
 • Elhízottság.

A betegséget könnyebb megelőzni, mint később kezelni. Ezért fontos, hogy az állatorvosi rendelőben rendszeresen végezzen megelőző vizsgálatokat háziállata mellett. A bőrparaziták elleni időben történő oltás és kezelés is kötelező.

karakter

fajta

A dogot a család minden tagjának szentelik. Ez egy nagy, szeretetteljes és játékos kutya, amely hű barátjává és gondviselőjévé válik gazdájának. A kutyát türelme és nagylelkűsége különbözteti meg. Az ilyen háziállat jellege nevelésétől, szocializációjától és a környező körülményektől függően alakul ki. Ha nem oktatja ki megfelelően a kutyát, megmutatja makacsságát és akaratát. Az agresszivitás a fajtában rejlik, de igazolhatóan és mérsékelten nyilvánul meg. A kutya képes megfelelően reagálni egy adott helyzetre.

Gyerekeknél a dog megnézi toleránsan, szeretetteljesen. Nagyon szeret játszani a gyerekekkel, de egy ilyen nagy kutyát nem hagyhat egyedül kisgyerekekkel. A nagy magasság és súly miatt a kisállat akaratlanul károsíthatja a babát.

A német dog toleráns a többi háziállattal szemben. Néha barátságos kapcsolat jön létre közöttük, néha a dog megpróbálja uralni a többi állatot. Ha egy idegen bejön a házba, a kutya mindenképpen ugatni fog, a dogból kiváló őrszem. A háziállat nem fejezi ki a túlzott agressziót, de e nélkül is hatalmas mérete bármelyik embert megijesztheti.

Képzés és oktatás

német

A német dog szocializációját 3-4 hónaptól el kell kezdeni. Az ilyen, már kiskutya korában levő kutyát nagy mérete megkülönbözteti, ezért komoly oktatást és fegyelmet igényel. Fontos elnyomni az agresszió minden megnyilvánulását egy kiskutyában, mivel egy ellenőrizhetetlen hatalmas kutya veszélyes lehet másokra.

A tulajdonos helyes megközelítése, kitartása és magabiztossága segít engedelmes, barátságos, megfelelő háziállat felnevelésében. A dogos mindig arra törekszik, hogy a tulajdonos kedvében járjon, ezért nem túl nehéz kiképezni. A fajta képviselőinek átlagos intelligenciájuk van, az agilitásban és más versenyeken is bizonyítottak.

A kutyának minden alapvető parancsot kérdés nélkül be kell tartania. Miután a kutya elsajátította az otthonban és a nyilvános helyiségekben alkalmazott egyszerű viselkedési szabályokat, komplexebb és komolyabb tanfolyamokat folytathat. Ha nem biztos az erősségeiben és a tudásában, használja egy tapasztalt kutyavezető segítségét.

Érdekes tények

 • A különböző típusú dánok korábban különböző nevekkel rendelkeztek: dog, ulmi dog, dog, dog, vaddisznó kutya, vadász dog, dog. 1978-ban, Berlinben hivatalosan úgy döntöttek, hogy a felsorolt ​​fajoknak egy nevet adnak - a dognak.
 • Az olaszoknak nem tetszik a "dog" név, ezért ezeket a kutyákat "Alano" -nak hívják.
 • A Guinness-rekordok könyvében szerepel egy óriás George nevű dog, aki Amerikában élt. Súlya 111 kg., Magassága 110 cm. Ha a kutyát a hátsó lábára tették, akkor a magassága 2,2 m volt.
 • A nagy dán fajta abban különbözik, hogy képviselőinek élettartama a legalacsonyabb (6,5-7 év).
 • A dogok tehetséges művészek, a fajta képviselői számos film és rajzfilm hőseivé váltak: "Marmaduke", "Ugly Dachshund", "Silver Fang", "Volt egyszer egy kutyus", "Scooby-Doo".

A fajta előnyei és hátrányai

jellegzetes

A dog nem alkalmas minden ember számára háziállatként. Például egy gyermek vagy egy idős, gyenge ember számára nehéz lesz fenntartani, oktatni és gondozni egy ilyen nagy kutyát. A dog nagy figyelmet igényel. Vele sokat kell járni, és sok ételre van szüksége. Mielőtt úgy döntene, hogy ebből a fajtából kiskutyát vásárol, értékelje igazán képességeit és erősségeit. Nézze meg a dog fő előnyeit és hátrányait, amelyek segítenek a helyes döntés meghozatalában.

Előnyök:

1. Kiváló társ.
2. A gyermekek jó kezelése.
3. Könnyen tisztítható.
4. Jól képezhető.
5. Kiváló biztonsági és őrségi tulajdonságok.
6. Indokolatlan agresszió hiánya.
7. odaadás.
8. Jól kijön más háziállatokkal.

Hátrányok:

1. Drága tartalom.
2. Napi hosszú sétákat igényel.
3. Alacsony élettartam.
4. Makacs hajlam.
5. Hízásra hajlamos, speciális étrendet igényel.
6. Megfelelő oktatás nélkül, hajlamos a rombolásra.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.