A kutyám az örömöm!

Kutya fajtákBostoni terrier leírása, a fajta jellemzői

Bostoni terrier leírása, a fajta jellemzői

boston terrier fajta

Bostoni terrier

a legtöbb esetben
9.2

Gondoskodás

9.0 / 10

Egészség

8.0 / 10

karakter

10.0 / 10

Tevékenység

10.0 / 10

Hajlam az edzésre

8.0 / 10

Hozzáállás a gyerekekhez

10.0 / 10

A bostoni terrier tökéletes kutya a városlakók számára. Egy ilyen háziállat jól érzi magát, és még a legkisebb lakásokban sem zavar senkit. Mindez a viszonylag kis termet, az alacsony súly és a nyugodt hajlam miatt.



A bostoni terrierek hűséges társ-kutyákká váltak. Ezek a jó természetű állatok nem igényelnek különösebb gondozást, de a tulajdonos szeretete, vonzalma és törődése létfontosságú számukra. Ha készen áll arra, hogy elegendő időt töltsön kedvencével, a bostoni terrier lesz a leg odaadóbb barát és társ minden utazás során.

Tartalom:

 • A fajta története
 • Fajta szabvány
 • Karbantartás és gondozás
 • Egészség
 • karakter
 • Képzés és oktatás
 • A fajta előnyei és hátrányai

A fajta története

Számos csodálatos kutyafajtát tenyésztettek Amerikában. A bostoni terrier is az Egyesült Államokban őshonos fajhoz tartozik. Ha megnézzük az Amerikában népszerű fajták listáját, látni fogjuk, hogy a bostoniak a 25. helyen állnak.

Ez a fajta a XIX. Században jelent meg. Az amerikai tenyésztők úgy döntöttek, hogy egy új fajt hoznak létre, a legjobb minőségű terrierek és bulldogok mellett. Erre a célra régi angol bulldogok keresztezését hajtották végre angol terrierekkel. Ennek eredményeként a kapott utódnak bulldog arca és terrier teste volt. A fajtát hivatalosan 1893-ban ismerték el.

Az európai országokban a bostoni terrierek nem túl népszerűek, de hazájukban ezeket az aranyos kutyákat nagyon szeretik hűségük, igénytelenségük és barátságosságuk miatt. A statisztikák szerint évente mintegy tizenháromezer ilyen fajtájú kölyök születik.

A bostoniánusokat a tájékozatlan emberek gyakran összetévesztik a francia bulldogokkal, de valójában jelentős különbségek vannak a két faj között, mind megjelenésükben, mind jellemükben.

Fajta szabvány

Boston

A bostoni terrier fajta összes képviselőjét megkülönböztetik arányos alkatuk és kis méreteik. Ezek a kutyák jól fejlett izmokkal, erős csontokkal rendelkeznek. A szabvány szerint a bostoniak súlyuk függvényében három típusra oszthatók:

1. Súlya kevesebb, mint 6,8 kg.
2. Súly 6,8 kg-tól. 9 kg-ig.
3. Súly 9 kg-tól. 11 kg-ig.

A magasság 23 cm és 38 cm között lehet.

Nagy, négyzet alakú koponyás fej nyugszik egy kecses, kissé ívelt nyakon. Nem lehetnek ráncok. A fülek nem nagyok, felállóak. A szemek nagyok, sötétek és kerekek. A szabvány nem engedélyezi a kék szemet. A megjelenés okos, vidám, barátságos.

A pofa rövid, négyzet alakú, gyakorlatilag nincsenek redők. Az orr nagy és fekete. Az arccsontok laposak, az állkapcsok szögletesek, hatalmasak. Elfogadható harapás egyenesen vagy alul.

A hátsó rész rövid, a mellkas terjedelmes. A lábak erősek, rövidek és jól izmoltak. A hátsó lábak sokkal erősebbek, mint az első lábak. A mancsok és a karmok kicsiek. A farok rövid, alacsonyan áll.

A szőrzet rövid, a haj meglehetősen vékony. Van egy rosszul definiált aljszőrzet. A külső megjelenés különlegessége a fehér foltok harmonikus kombinációja a fő színnel. A következő szín megengedett: csíkos, fekete, fehér, prémes pecsét (fekete, barna árnyalatú). A pofa körül és a szemek között fehér jelöléseknek, valamint a mellkasán fehér ingnek kell lenniük.

Karbantartás és gondozás

fajta

A bostoni terrier nem lakhat az udvaron. Télen nagyon hideg, nyáron pedig magas hőmérséklet szenved. Ezt a kutyát a kényelmes élet érdekében hozták létre a házban, az emberek mellett. Értékes, hogy egy ilyen kis méretű háziállat még egyszobás lakásban is remekül érzi magát, anélkül, hogy a háztartást egyáltalán megzavarná.

Miután letelepítette a kiskutyát a lakásban, az első naptól kezdve határozza meg a helyét, betartva a következő szabályokat:

 • Az ágy nem lehet huzatban.
 • Válasszon meleg helyet, de ne a fűtőberendezések mellett.
 • Ne helyezze kutyáját sötét, távoli sarokba, a bostoninak látnia kell a családtagokat a helyéről.
 • Helyezzen játékokat az ágy közelébe, hogy kedvence számára legyen valami tennivaló és egy tál tiszta víz.

A bostoni terrierek nehezen tolerálják a meleget, gyorsan hőgutát kaphatnak. A hideg évszakban fagytól szenvednek, ezért az őszi-téli időszakban az ilyen kutyákat séták során speciális kabátokba, overallokba stb. Bármilyen hőmérsékleti változás káros hatással lehet a háziállat egészségére.

Naponta kétszer kell bostont járni, egy séta körülbelül egy óráig tart. Az ugyanazon az úton való szabadidő járása ebben az esetben nem megfelelő. Egy ilyen vidám és vidám háziállat számára szórakoztató programot kell kitalálnia kocogás, ugrás és különféle játékok formájában. A terrier örül, ha más kutyákkal találkozik és játszik, az agresszivitás nem jellemzi a karakterét.

A bostoni ápolás ugyanolyan egyszerű, mint bármely más rövid szőrű kutya. A tulajdonosnak rendszeresen a következőket kell tennie:

 • Hetente kétszer ecsetelje a kabátot.
 • Fürdés mosószerekkel évente háromszor, séta után mossa meg a mancsait.
 • Minden étkezés után törölje le a rövid pofát törölközővel vagy szalvétával, mivel a bostoniak nagyon hanyagul esznek.
 • Hetente egyszer törölje le a fülét, távolítsa el a viaszt, és vizsgálja meg a gyulladás vagy károsodás jeleit.
 • A nagy szemek a bostoniak gyenge pontjai. Gyakran megsérülnek és gyulladnak. Minden nap gondosan le kell törölni őket egy vízbe mártott szalvétával vagy egy gyenge tealevélbe.
 • Vágja le a körmöket havonta 1-2 alkalommal, amikor visszanőnek. A legtöbb esetben a kutya önmagában nem mossa le őket az útfelületen.

A bostoni étrendnek kiegyensúlyozottnak kell lennie. Ez lehet prémium készétel vagy friss, minőségi alapanyagokból készült biotáplálék. A második esetben a háziállatnak vitamin-kiegészítőkre van szüksége. Fontos annak biztosítása is, hogy az étrendben nagy százalékban legyen fehérje, ez minden kicsi fajtának feltétele.

A felnőttek naponta kétszer étkeznek. A reggeli adagnak nagyobbnak kell lennie, mint az esti adagnak. A bostoni terriernek kicsi a gyomra, ezért egy étkezés ellenjavallt számára. A legjobb, ha az adagok méretét az állatorvostól kérdezi meg. Túltápláláskor a háziállat elhízik, alultápláltság esetén a test nem fejlődik megfelelően, az immunrendszer gyengül, ami betegségekhez vezet.

Egészség

leírás

Megfelelő gondozással a bostoni terrier 12-15 évig él, bár a 16-17 éves hosszú élettartam esetei nincsenek kizárva. Kölyökkorától életének utolsó éveiig a bostoniak vidám, kíváncsi, játékos háziállat marad. A tulajdonos köteles nemcsak a kutya megjelenését, hanem egészségi állapotát is figyelemmel kísérni. A betegség időben történő felismerése és megelőzése érdekében tudnia kell, hogy a bostoni terrier mely betegségekre hajlamos:

 • Veleszületett süketség - kiskutya vásárlásakor gondosan ellenőrizze, hogy van-e hallása.
 • Hyperadrenocorticismus - az endokrin rendszer egyik leggyakoribb patológiája.
 • Kriptorchidizmus - olyan kóros állapot, amelynek egyik jellemzője az egyik vagy mindkét here nem ereszkedése a herezacskóba.
 • Brachycephalicus szindróma - a koponya szerkezetének és a genetikai hajlamnak az anatómiai sajátosságai eredményeként alakul ki.
 • Bőrbetegségek - atópia, demodikózis, allergiás reakciók.
 • Onkológiai betegségek.
 • Szürkehályog - a szemlencse elhomályosulása.
 • A gyomor-bél traktus betegségei - pylorospasmus, puffadás, volvulus.
 • Hydrocephalus - veleszületett betegség, amelyet a cerebrospinalis folyadék túlzott képződése és felhalmozódása jellemez az agykamrákban.
 • A mozgásszervi rendszer problémái.
 • Nehéz szülés - a kölyökkutyák meglehetősen nagy fejjel születnek, így a szülés során gyakran vannak komplikációk, ennek következtében császármetszést kell végeznie.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy a bostoni terriereknek rövid pofájuk miatt légzési problémái vannak. Forró időben tilos az ilyen kutyát fizikailag terhelni, kora reggel és este érdemes járni.

A tulajdonosnak megelőző vizsgálatokat kell végeznie az állattal egy állatorvosi rendelőben (tesztek, röntgensugarak), időben el kell végeznie a bőrparaziták kezelését és rutinszerű oltásokat kell végeznie.

karakter

jellegzetes

Bármi történjen is a házban, a bostoni terriernek részt kell vennie benne. Ez egy nagyon kíváncsi és barátságos kutya. Nagyszerű minden családtag számára. Nem fél az utazásoktól és az utazásoktól, már csak azért is, hogy mindig közel legyen a tulajdonoshoz.

Nincs bostoni őr, nem mutat agressziót, csakhogy ugatni tud, értesítve a tulajdonosot idegenek érkezéséről. Megfelelő nevelés mellett az ilyen háziállat nem rontja el a tulajdonos dolgait, nem könnyíti meg magát rossz helyeken és nem mutat importitást, bár szeret a tulajdonos társaságában játszani.
A gyermekek számára a bostoni terrier kiváló társ a játékokban, a kutya szeretettel és türelemmel bánik a gyerekekkel.

A barátságos bostoni szereti megbarátkozni más háziállatokkal, egy ilyen kutya nemcsak kutyákkal, hanem macskákkal is tud szórakozni. A hímek között néha kisebb konfliktusok merülnek fel, de a legtöbb esetben ez nem éri el a valódi harcot.
A bostoni terrier nem támad idegeneket. Ez a barátságos állat inkább barátkozik és játszik egy idegennel, mint ugat.

Képzés és oktatás

Boston

A bostoni terrierek nyugtalan, játékos kutyák, ezért nehéz őket kiképezni, hacsak nem találja meg a megfelelő megközelítést. A fajta képviselőit magas intelligencia jellemzi, ha hozzáértésükhöz közelítjük a képzésüket, a leckék könnyűek lesznek, a háziállat gyorsan elsajátítja a magatartási szabályokat és a parancsokat.

Az edzés fő szabálya nem sikoltozás vagy fizikai büntetés. A tulajdonos durva viselkedése visszatartja a kutyát, teljesen megtagadhatja a továbbképzést, vagy mindent vonakodva fog megtenni. Ha egy jelentéktelen siker után is dicsérik a bostont, akkor buzgalommal megpróbálja továbbra is tetszeni annak érdekében, hogy dicséretet vagy csemegét kapjon.

Javasoljuk, hogy más kutyák mellett egy speciális területen végezzen órákat. Így a kutya képes lesz megfigyelni rokonai munkáját, ennek eredményeként a képzés könnyebb és a parancsok gyorsabban elsajátíthatók.

Érdekes tények

 • 1979-ben a bostoni terriert Massachusetts szimbólumává nyilvánították.
 • Az első életévben a kis kutyafajok súlyuk körülbelül 20-szorosára nő.
 • A bostoni terrier fajta képviselőit más néven hívták: "Boston mestizo", "American Bull Terrier", "kerekfejű bulldog".
 • Az Egyesült Államokban a bostoniakat "amerikai úriembereknek" nevezik a mellkasán lévő fehér "ing-front" és a megfelelő viselkedésük miatt.

A fajta előnyei és hátrányai

jellegzetes

Ha kedveli a szabadtéri tevékenységeket, a szabadtéri játékokat, és ha elegendő ideje van arra, hogy odafigyeljen kedvencére, szerezzen be egy bostoni terrier kiskutyát. Egy ilyen kutyából hűséges és szerető barát lesz, társ a túrákon és utazásokon. A kedvtelésből tartott állatok helyes megválasztása érdekében meg kell ismerkednie a bostoni terrier fajta fő előnyeivel és hátrányaival.

Előnyök:

1. Barátságos és nyugodt karakter, nincs agresszió.
2. Hosszú máj, összehasonlítva más kutyafajtákkal.
3. Nem bonyolult ellátás, nem drága karbantartás.
4. Kis lakásokban való lakásra alkalmas.
5. Jól kijön az állatvilág többi képviselőjével.
6. Nagyszerű a gyermekek számára.
7. Ritkán ugat.
8. Rendelkezik intelligenciával, magas intelligenciával.

Hátrányok:

1. Nem tartható az utcán.
2. Rosszul tűri a hőmérsékletváltozásokat, fél a fagytól és a hőtől.
3. Nem tűri a hosszú magányt és a tulajdonostól való elkülönülést.
4. Barátságos természete miatt mehet idegenbe.



Menü



További információ erről a témáról:



Navigáció





E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.