A kutyám az örömöm!

Kutya fajtákNémet Pinscher leírás, a fajta jellemzői

Német Pinscher leírás, a fajta jellemzői

pinscher

Német pinscher

fajta
8.6

Gondoskodás

10.0 / 10

Egészség

9.0 / 10

karakter

7.0 / 10

Tevékenység

10.0 / 10

Hajlam az edzésre

8.0 / 10

Őr és őrszem tulajdonságai

10.0 / 10

Hozzáállás a gyerekekhez

6.0 / 10

Aktív, energikus, bátor, szívós, játékos kutya - ez a német Pinscher. A fajta képviselőinek van humorérzékük, ügyességük. Rendkívül intelligensek és érzelmesek.Tartalom:

 • A fajta története
 • Fajta szabvány
 • Karbantartás és gondozás
 • Egészség
 • karakter
 • Képzés és oktatás
 • A fajta előnyei és hátrányai

A német pinscher sokoldalú, engedelmes és meglehetősen ritka fajta. Egy ilyen kutya ideális társ és őrző lehet. A múltban a pinscherek híresek voltak rágcsálók irtási képességéről.

Pinscher lehet barátságos, szelíd, édes. De ha a helyzet megkívánja, a kutya szigorú, sőt agresszív őrsé válik.

Egyéb nevek: deutscher pinscher

A fajta története

A német Pinscher fajta szülőhelye Németország. Megjelenése a XVIII. Először látták a fajta képviselőit Württembergben, Németország délnyugati részén.

A német pinscher közvetlen ősei az ősi mocsári kutyák. A kis rágcsálók, köztük patkányok és egerek tökéletes vadászai voltak. A pinszcherek teljesen örökölték ezt a vadászösztönt, ugyanolyan lelkes kisvadászok, mint őseik.

A német Pinscher génjeit a következő fajták létrehozására használták fel:

 • Doberman.
 • Affenpinscher.
 • Miniatűr pinscher.
 • Rottweiler.

Az állóképesség, a teljes odaadással való munka képessége népszerűvé tette a pinschert. Nem igényeltek különösebb bánásmódot, gondozást, elárulták őket, emellett önállóan is megkereshették saját ételeiket.

A tulajdonosok házában a pinscher kiirtotta a patkányokat és az egereket, a háztartási cikkeket őrizte a rókák elől. Egy ilyen kutya képes volt ellenállni a tolvajoknak, más betolakodóknak. Mindig időben figyelmeztette a tulajdonosot a veszélyre.

A német Pinscher fő tehetségét a targoncák tulajdonosai fedezték fel. A helyzet az, hogy egy szokatlanul energikus, szívós kutya fáradhatatlanul futhatott hosszú távokat, őrként követve a szarvasmarhát. A megállások során a kutyának sikerült vadászni patkányokra. A szekerekkel szállított rakományt is folyamatosan őriznie kellett. A pinscher 100% -ban megbirkózott ezzel az összetett programmal. Természetesen ezek a kutyák népszerűek és igényesek voltak. Számukra az ár meglehetősen magas volt.

Amikor az autók elkezdték pótolni a lovakat, a pinszcherek számára a targoncák őrzése véget ért. Úgy tűnik, hogy a kutyák népszerűsége nagymértékben csökken. Valójában ez nem történt meg. A pinschereknek sikerült elnyerniük a faj ismerőinek szeretetét, ami megmentette őket a feledéstől.

A 19. század második felében céltudatos munka kezdődött a fajtatiszta pinscherek fejlesztésén, fejlesztésén, a népesség növelésén. A tenyésztők megpróbálják független fajtává választani a német pinschert.

A cél megvalósult. 1884 óta a német pinschert már nem tekintették a fajtacsoport külön vonalának a schnauzerek mellett. Most külön önálló fajta. Csak a sima szőrű kutyák szerepelnek a Pinscher törzskönyvben. A drótszőrűek schnauzerek.

Most, népszerűsége ellenére, a német pinscher ritka fajta. Az ilyen típusú kutyák legnagyobb populációja Németországban és Franciaországban figyelhető meg.

Fajta szabvány

leírás

A német Pinscher egy erős, izmos, mozgékony, közepes méretű kutya, hatalmas energiával. Felnőtt növekedés 45-50 cm., súly kb 14-20 kg.

Hosszú, izmos, gyönyörűen ívelt nyakon hosszúkás fej nyugszik. A koponya erős, az occipitális kidudorodás szinte láthatatlan. A homlok lapos. A fülek háromszög alakúak, magasak. Porcra akasztva.

Sötét ovális szemek.

A pofa ék alakú. Az orrnyereg egyenes. Az orr meglehetősen nagy, fekete.

Az állkapcsok hatalmasak. A harapás teljesen ollós. Sötét, ajkai ajkai.

A far kissé lekerekített. A karaj mély és erős. A hátulja rövid. Az alsó sor finoman ívelt, a has kissé felhúzott. A bordaketrec meglehetősen széles, ovális alakú. A szegycsont petevétele jól látható.

A farok szablya vagy sarló alakú.

A végtagok egyenesek, erősek, izmosak. Az első lábak lekerekítettek. A hátsók hosszabbak, mint az elülsőek. Ujjak a labdában.

Séta - tipikus ügetés.

A bőr feszes a test minden részén.

A német pinscher kabátja rövid, sima, testhezálló.

Színe fekete és barnás. A vörös árnyalatok visszatükröződése megengedett.

Karbantartás és gondozás

német

Német Pinschert nem lehet az utcán tartani. Rövid szőrzete nem tudja tartani a kutyát a hidegtől. A vedlési időszakok szinte észrevehetetlenül telnek el a pinszcherek számára, így a kutya nem okoz különösebb nehézségeket a ház vagy lakás tulajdonosainak. A kutyák mérete pedig nem túl nagy, emiatt ideális házi kedvencek is.

De ez nem ilyen egyszerű. Pinscher rendkívül aktív és energikus. Napi fizikai aktivitásra van szüksége. Ugyanakkor a ház közelében nyugodt tempóban járni vagy padon ülni ebben az esetben teljesen helytelen.

Fontos, hogy hosszú sétákat tegyünk, felváltva a lépéseket és a kocogást. Pinscher örömmel szaladgál a tulajdonos-kerékpáros mellett. Szereti az utazást és a hancúrozást. Bosszantja az unalmas időtöltés és egyhangúság.

A házban az első naptól kezdve szerelje fel a háziállatot kanapéval. Vegyél neki játékokat, állíts be tálakat vízhez és ételhez. Mindent tisztán kell tartani. A sétához pórázra, gallérra és ruházatra lesz szüksége az őszi-téli időszakban.

A pinscher gondozása nem nehéz. A tulajdonosnak rendszeresen el kell végeznie a következő eljárásokat:

 • Hetente 2 alkalommal fésüljük ki a gyapjút. Amikor a kutya leválik, a pinscher kabátja felett naponta használhat masszázs kesztyűt. A fajta ápolásra szorul. Kiskoruktól kezdve ehhez szükséges őket megszokni.
 • Havonta egyszer fürdünk. Rövidszőrű kutyák számára tervezett mosószereket használunk.
 • Hetente egyszer tisztítjuk a füleket. Gyulladást, károsodást vizsgálunk. Ha rendszeresen felhalmozódik a fülváladék, ez alkalom arra, hogy megmutassa a kutyát az állatorvosnak.
 • Hetente egyszer mossunk fogat egy speciális pasztával, vagy adunk csontokat tisztításra, állatorvosi gyógyszertárban vásárolunk.
 • A karmokat levágjuk, amikor visszanőnek.
 • Rendszeresen megvizsgáljuk a szemet a gyulladás jelei szempontjából.

A kölyökkutyákat gyakrabban etetjük, mint a felnőtt kutyákat. A következő étkezés előtt a háziállat éhségérzetet ébreszt, a gyomra ekkorra teljesen kiürült.

A pinscher nem férhet hozzá állandóan az élelmiszerekhez. Ettől a bélmozgás romolhat, a gyomor-bél traktus zavara, elhízás következtében. Amikor a kutya megeszi, eltávolítjuk a tálat a maradékokkal a számára elérhetetlen helyről.

A természetes táplálás alapja: hús, belsőségek, gabonafélék. Fontosak a vitaminok és ásványi anyagok formájában lévő kiegészítők. Tilos: füstölt hús, hüvelyesek, zsíros ételek, édességek. A legfontosabb az, hogy ilyen étrendet készítsen, hogy az ételek kiegyensúlyozottak legyenek.

A Pinscher tulajdonosának tudnia kell, hogy kedvence:

 • Rosszul emészti az árpát. Az étrendből kizárjuk az árpát és az árpát.
 • A tészta provokálja az erjedési folyamatot a kutya gyomrában. Kizárjuk őket az étrendből, különben a háziállat volvulust kaphat.

Száraz étel is megengedett. De megbízható eladóktól kell megvásárolnia, a hírcsatornának prémiumnak kell lennie.

Ne felejtsük el, hogy mindig egy tál tiszta, hűvös, friss víz áll a Pinscher rendelkezésére.

Egészség

fajta

A német Pinscher átlagos várható élettartama 12-15 év. Vannak hosszú élettartamú esetek, amikor a faj képviselői 16-18 évig élnek.

A kutya egészsége és hosszú élettartama szinte teljes egészében a gazdája figyelmétől és gondozásától függ. A helytelen gondozás és az etetés egészségügyi problémákhoz vezet.

Fontos, hogy félévente végezzen megelőző vizsgálatokat, röntgenvizsgálatokat és vizsgálatokat az állatorvosi rendelőben. Ne feledkezzen meg a bőrparaziták időben történő kezeléséről, féregtelenítésről és a szokásos oltásokról.

Ezenkívül a fajta genetikai hajlam bizonyos betegségekre is hatással van az egészségre. A német Pinscher hajlamos a következő egészségügyi problémákra:

 • A csípőízület dysplasia - elviselhetetlen fájdalmat okoz a kutyának, korlátozza a mozgást.
 • Emésztőrendszeri betegségek - helytelen táplálkozás, rossz minőségű takarmány miatt fordulnak elő.
 • Szürkehályog - szembetegség, időben történő megfelelő kezelés nélkül, a kutya súlyos szövődményekkel néz szembe, a látás elvesztéséig.
 • Allergia - az étel gyakrabban fordul elő, bár allergiás reakciók lehetségesek a mosószerekre.
 • Von von Willebrand-kór - a háziállat vérében hibás von Willebrand faktor jelenlétében alakul ki.

karakter

pinscher

A német Pinscher rövid leírása a következő meghatározásokkal végezhető el: család, okos, energikus, barátságos, egyenletes, hűséges és nagyon vidám.

Az energia bősége és a német Pinscher veleszületett vadászati ​​ösztöne azt sugallja, hogy egy ilyen kutyának kompetens kontrollra és megfelelő oktatásra van szüksége.

A pinscher nem tolerálja az udvariatlanságot, buzgó tulajdonos, és nem szereti megosztani a dolgait: játékokat, ételt, egy tál vizet... Ezért fontos bizalmi kapcsolatot kialakítani az állat és a háztartás között.

A pinscher nem támad először. A támadásra reagálva minden dühvel reagál, és vagyonával megvédi területét, önmagát vagy családtagjait. Óvakodik az idegenektől, bizalmatlan.

Ha a családban vannak kisgyerekek, akkor nem hagyhatja őket egyedül a pinscherrel. A kutya nagyon aktív, és mozgása károsíthatja a babát. Tanítsa meg az idősebb gyermekeket a pinscherhez való helyes hozzáálláshoz. A háziállat sokáig nem tűri a gyermekek csínyeit, tiszteletet és igazságosságot követel magának. Ha egy gyermek kapcsolatot alakít ki egy német pinscherrel, a kutyából lesz a legjobb barátja, hűséges őre és fáradhatatlan játékpartnere.

Kijönni a háziállatokkal. De nem ajánlott a kis rágcsálókat (nyúl, tengerimalac, görény...) ugyanazon a területen tartani, ideális rágcsálóvadásszal együtt.

Érdemes felsorolni a német Pinscher jellemvonásait: ravaszság, manipulátor, kalandor, domináns.

A háziállatok képzése és oktatása során a túlzott kedvesség elfogadhatatlan. Fennáll annak a kockázata, hogy elrontott, magabiztos, ellenőrizhetetlen kutyát nevel, ami sok gondot okoz gazdáinak.

Képzés és oktatás

fajta

Egyrészt a német Pinscher megtanulása nagyon egyszerű. Okos, magas értelmi képességekkel és hatalmas energiával rendelkezik. Gyorsan elsajátítani a csapatokat.

De másrészt a német Pinscher gyakran jellemuralmat, makacsságot mutat. Csal, megpróbálja manipulálni a tulajdonost annak érdekében, hogy elkerülje egy adott feladat elvégzését.

Ahhoz, hogy a képzés sikeres legyen, ajánlatos nem kemény módszereket alkalmazni. Itt nyugalomra, következetességre, szigorúságra és biztatásra van szükséged.

Ne rutinszerűen tervezze meg az órákat, legyen változatosság, játékforma, verseny.

Meg kell jegyezni, hogy a német Pinscher nagyon szeret részt venni a különféle sportágakban. A fajta gyakran a nyertes.

A lényeg az, hogy a pinscher energiáját a megfelelő irányba terelje, irányítsa. Ez segíti az illetékes képzést egy tapasztalt kutyavezető irányításával.

Érdekes tények

 • A német Pinscher tehetséges manipulátor. Némi felügyelet után megpróbálja másra kapcsolni a tulajdonos figyelmét. Ha ez a lépés kudarcot vall, teljes megbánást ábrázol, ami száz százalékkal segít elkerülni a büntetést.
 • A meghatározott kutyatípus az első német fajták egyike, amelyek részt vettek a kiállításokon.
 • A pinschernek magas fejlettségű zsákmányösztöne van, elképesztő kitartással fog folytatni mindent, amit célnak tekint.
 • A tulajdonos üdvözlésénél a pinscher szokása felugrani.
 • A fajta unalmas állapotban pusztítóvá válik. Általában a pusztítás olyan játékokkal kezdődik, amelyeket a kutya nagy sebességgel kibelezett, és ekkor a tulajdonos dolgai megsérülhetnek.
 • A német pinscher nagyon szereti a takarókat, szőnyegeket, ha a tulajdonosok megengedik, örömmel alszik a kanapén egy takaró alatt, főleg télen.
 • 2003-ban a német Pinscher megkapta az Év Fajta címet. A szervezet a régi, veszélyeztetett fajták védelmére rendeli.
 • Alkotásaikban a világhírű művészek többször használták a német pinscherek sziluettjeit.
 • Friedrich Dobermann annyira megcsodálta a német pinscher fajtát, hogy ugyanazon, de nagyobb méretű kutya létrehozására vállalkozott. Így jelent meg a Doberman Pinscher.

A fajta előnyei és hátrányai

fajta

A német pinscher nem faj a gyenge emberek számára. Az ilyen kutya tulajdonosának tudnia kell, hogyan kell kezelni az önfejű és ravasz háziállatot. Kiskutya vásárlása előtt fontos, hogy megismerkedjen a tetsző fajta fő előnyeivel és hátrányaival.

A német Pinscher fajta előnyei:

1. Energia, játékosság.
2. odaadás.
3. Őrzői tulajdonságok.
4. Teljesítmény, állóképesség.
5. Könnyű gondozás.
6. Nem drága fenntartás.

A német Pinscher fajta hátrányai:

1. Napi fizikai aktivitást igényel.
2. Makacsság, dominálásra való hajlam.
3. A vadászati ​​tulajdonságok megnyilvánulása nem megfelelő helyzetekben.
4. Szegényen tolerálja a magányt, az unalom romboló magatartást mutathat.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.