A kutyám az örömöm!

Kutya fajtákPomsky fajta leírása és jellemzői

Pomsky fajta leírása és jellemzői

fajta

Pomski

leírás
8.1

Gondoskodás

10.0 / 10

Egészség

10.0 / 10

karakter

9.0 / 10

Tevékenység

10.0 / 10

Hajlam az edzésre

8.0 / 10

Őr és őrszem tulajdonságai

0,0 / 10

Hozzáállás a gyerekekhez

10.0 / 10

A Pomsky méltán nevezhetõ kutyának, aki létének rövid idõszakában képes volt meghódítani az egész világot. Ez a félvér husky és spitz az egyik legritkább és legdrágább fajta.Híres szüleitől nemcsak a gyönyörű megjelenést örökölte, hanem a hetyke, mondhatni, huligán beállítottságot is.

Tartalom:

 • A fajta története
 • Fajta szabvány
 • Karbantartás és gondozás
 • Egészség
 • karakter
 • Képzés és oktatás
 • A fajta előnyei és hátrányai

Ez a faj nem keverhető össze más fajtákkal. Minden egyes Pomski egyedi. Kedves, játékos, barátságos kutyák nem tehetnek róla, de nem szeretik.

Egyéb nevek: pomski

A fajta története

A Pomsk hazája az Amerikai Egyesült Államok. E faj hivatalos megjelenése 2013-ra nyúlik vissza.

A fajta még nagyon fiatal. Ennek ellenére már hatalmas népszerűségre tett szert hazájában. 2018-ban az Egyesült Királyság kutyakezelői már csodálják őt.

Most a Pomski elterjedt Európában és a volt Szovjetunióban.

A "fényes" megjelenésű aranyos kutyák fotói már az új mesztizo fajta hivatalos bemutatása előtt is kitöltötték az internetet.

A fajta kialakulása összetett folyamat. A helyzet az, hogy a pomokra még nem állapítottak meg egységes szabványt.

A jövőben egy újfajta meszticnek még nagyobb hírnévvel és népszerűséggel számolnak. A mai napig Amerikában és Kanadában hozták létre a pomok szerelmeseinek szövetségeit.

De a fajta még nem kapta meg a nemzetközi kinológiai szövetségek hivatalos elismerését.

Fajta szabvány

leírás

Egy kis pomsky, amely úgy néz ki, mint egy husky miniatűr példánya, összetéveszthető egy szibériai mini husky-val vagy alaszkai klikkkel. Az összes felsorolt ​​fajta nagyon hasonló.

A szexuálisan érett pomok magasak 32-42 cm. A súly kb 6-8 kg. De vannak eltérések ezektől a paraméterektől. Vannak súlyú személyek 12 kg-ig.

A hímek magasabbak és nehezebbek, mint a nőstények. A szexuális dimorfizmus jól kifejezett.

A pomski megjelenésük szerint több típusra oszlik:

1. Barna kék szemű - a legritkább típusú kék szemű pom. A szőrzet közepes hosszúságú, sűrű aljszőrzet. A szőr színe mélybarna. A testfelépítés sűrű, a pofa hosszúkás.

2. Róka - kecses, feszített testalkat. A pofa éles. A szőrzet közepes hosszúságú, az őrszőr sima. Színe vörös-piros (az erős tüzestől a világosig). Ebben a típusban az alakzattól a színig mindentől a kutya rókának tűnik.

3. Fehér - a pomski többi fajtája közül a legmagasabb és legmagasabb. Nagyon ritka. A pofa kifinomult. A kabát színe hófehér.

4. Rövid hajú - a legkevésbé keresett, mivel a legkellemetlenebb külsővel rendelkezik minden típusú pomme között. Kabátja nagyon rövid, haja pedig érdes tapintású.

5. Plush a Pom legaranyosabb képviselője. A pofa rövid, a spicctől kapta. A farka "fánk". A szín a huskyból származott. A szőrzet puha, kellemes tapintású, mint a plüss.

Leggyakrabban vannak olyan színű szemek: kék, barna, sárgásbarna.

Legnépszerűbb kabátszín: Husky szín, jellegzetes maszkkal az arcán. Márványszín nem található.

Karbantartás és gondozás

pomski

Javasoljuk, hogy a poms a házban vagy a lakásban legyen. Ez nem udvari kutya, közel kell lennie az emberekhez, odafigyelést és kényelmes körülményeket igényel.

A házban a háziállatnak saját kanapéval ellátott helye kell, hogy legyen. A fajta képviselői igazi ravaszok és csajosok. Minden lehetőséget kihasználnak, hogy a kanapén vagy az ágyon találják magukat.

Ha egyszer megadja magát, a kutya folyamatosan figyelmen kívül hagyja a "hely" parancsot, és nem fogja kedvelni az ágyát.

Feltétlenül vásárolj játékot babáknak. Megadják a játékos háziállatnak a lehetőséget, hogy elfoglalja magát, amikor a tulajdonosok nincsenek otthon.

A fajta képviselői idős korukban is megőrzik a fiatal kutyák kölyökkutatási szokásait és aktivitását. Tehát a kiskutya és a tízéves kutya is ugyanolyan örömmel fog játszani, például labdával vagy rágni egy hangos játékot.

Séta szükséges naponta. Vigye sétálni kutyáját legalább naponta kétszer. Javasoljuk, hogy ezt egyidejűleg tegye meg, ezért tanítsa meg természetes szükségleteinek enyhítésére az Ön által meghatározott órákban.

Ha lehetséges, növelje a séták számát, Pomski mindig szívesen megy új területeket felfedezni és új embereket megismerni.

Nincs semmi nehéz egy új mestizo faj gondozásában. Kövesse időben az alábbi eljárásokat, és kutyája ápolt, szép és egészséges lesz:

 • Hetente fésüljük ki, ezzel egyidejűleg ecsetmasszírozzuk a bőrt.
 • 30-40 naponta 1-2 alkalommal fürdünk. Az "emberi" sampon nem fog működni. Fontos, hogy minőségi kutyás mosószereket vásároljon. Figyelje az allergiás reakciókat. Fürdés után törölje le a háziállatot törölközővel és szárítsa meg hajszárítóval.
 • Minden reggel megtöröljük a szemünket, éjszaka után eltávolítjuk a váladékot.
 • A füleket hetente vizsgálják és tisztítják. Figyelembe véve a fülzsír túlzott felhalmozódását vagy kellemetlen szagot érezve, sürgősen megmutatjuk a kismamákat állatorvosnak. Mivel ezek a tünetek jelezhetik a fertőző betegségeket.
 • Szükség szerint levágjuk a karmokat, időről időre korrigálva az alakjukat. Az első alkalommal vegye fel a kapcsolatot az ápolóval, hogy megtanítsa, hogyan kell helyesen használni a nyírógépet, különben tapasztalatlansága miatt megsértheti kedvencének ujjait.
 • A fogmosás rendkívül fontos a fogmosáshoz. Az eljárást hetente, legalább háromszor hajtják végre. Szüksége lesz szilikon töltőanyagra és pasztára, amelynek sajátos szaga van, és nem habzik.

Ajánlott étel babáknak - prémium kész kutyaeledel. Minden elemet tartalmaz, amely a háziállat testéhez szükséges. Nem szabad csak egy száraz ételre korlátozódnia, hígítsa az étrendet konzerv kutyaeledellel, pástétommal.

A természetes táplálék sem tilos. Minden terméknek kiváló minőségűnek kell lennie. A természetes étrend alapja a sovány hús, az alacsony zsírtartalmú erjesztett tej, a zabkása.

Ebben az esetben vitamin- és ásványi anyag-kiegészítőkre lesz szükség. Ezen kiegészítők mennyiségét és összetételét meg kell beszélni az állatorvossal.

Egészség

jellegzetes

Átlagosan Pomski 14-16 évig élhet.

Az egészséget illetően ezek a mestizók szinte problémamentesek. A heterózis hatásának köszönhetően a poms nem szenved örökletes betegségekben. De mint minden élőlénynek, ennek a kutyának is vannak egészségügyi problémái.

Ezek elsősorban a helytelen táplálkozásból származnak, a nem megfelelő fogvatartási körülmények miatt.

Leggyakrabban a Pomska a következő problémákkal küzd:

 • Fogászati ​​betegségek - fogkő, korai fogvesztés.
 • Allergiás reakciók - gyakrabban fordulnak elő mosószereken, de lehetnek ételallergiák.
 • Szembetegségek - gyakrabban megfigyelhető a 6-7 éves kutyáknál, a fiatal egyedek ritkán szenvednek ilyen problémákban.

Fontos, hogy a bolhák és kullancsok kezelését időben elvégezzük, különösen a meleg évszakban. Nem lehet figyelmen kívül hagyni a rendszeres féregtelenítést és a szokásos oltásokat.

Évente látogasson el állatával egy állatorvosi rendelőbe, ahol a kutyát szakemberek megvizsgálják, röntgenvizsgálaton esnek át és tesztelik.

karakter

jellegzetes

A Pomszk fő jellemvonásai a jó természet, a játékosság, a gőg, az energia, a függetlenség.

Egy ilyen háziállat nagyon gyorsan csatlakozik egy új családhoz, alkalmazkodva az új élethez. Barátságos a háztartás minden tagjával, de mindenképpen csak egy személyt fog kiválasztani magának, akit vezetőnek fog tartani, és akinek engedelmeskedni fog.

Nem mutat fölötte az odaadásnak, de őszintén szeret minden családtagot. Ez egy független, kissé makacs fajta. Képviselői gyakran mutatják az önzés jegyzetét, és szeretnek maguknak döntéseket hozni.

Egyedül otthon maradva Pomski talál magának valamit. Ésszerű intézkedésekben tolerálja a magányt, nem rombolva a tulajdonosokat romboló magatartással, de ennek megfelelő oktatásra van szükség.

Jól kijön a gyerekekkel. Ez a kutya játékos, vidám kiskutya marad öregségig. Tehát egy gyerek számára az ilyen kutya ideális, mint háziállat, fáradhatatlan partner és szórakoztató.

A lényeg az, hogy a gyermek szeretettel bánjon a kutyával, ne sértődjön meg.

Nem éreznek agressziót idegenekkel szemben. Tehát a pomszki tökéletes őrszem nem fog működni. Idegennel egy ilyen kutya inkább megpróbál barátkozni, játszani, mint morgolódni.

Bár a fajta képviselői imádnak ugatni, alkalmanként és épp úgy, hogy felhívják magukra a figyelmet.

Jól kijön a saját fajtájával. Séta közben soha nem rendez veszekedést vagy verekedni más kutyájával. Néha dominancia jelenik meg. Nem ajánlott Pomskit egyedül hagyni apró háziállatokkal, madarakkal, rágcsálókkal.

A kutya élő játékként fogadja el őket, de az ilyen játékok katasztrófával végződhetnek a kis állatok és madarak számára.

Bár minden kutya a maga módján egyedi. Cselekedetei nagymértékben a nevelésétől függenek.

Képzés és oktatás

leírás

Pomskit megkülönbözteti éles elméje és gyors esze. Sokféle parancsot képesek elsajátítani rövid idő alatt.

De ezt motiválni kell. A kutyának érdekelnie kell a tanulást, érdekelnie kell a kiképzést.

Ehhez játékos formában tervezze meg a tanórákat. Lehetetlen, hogy az órák unalmasak, monotonak legyenek. A Pomski folyamatos ismétlése szomorúvá teszi és elutasítja a munkát.

Soha ne büntessen fizikailag az edzés közbeni kudarcért. Ne legyél durva.

Sokkal gyorsabban ér el sikert, ha ízlelő jutalmakat, simogatásokat, dicséretet használ a háziállat helyes cselekedeteiért.

A tulajdonosnak türelemre és kitartásra lesz szüksége. Fontos a képzés következetessége és rendszeressége.

Természetesen komoly kiképzés nem szükséges a Pomsky számára, mert ez nem vonatkozik az őr, szolgálati kutyákra. De az engedelmességet, a hétköznapi parancsokat meg kell tanítani, hogy a mindennapi életben ne alakuljanak ki kellemetlen helyzetek.

Poms esetében a legegyszerűbb UGS tanfolyamot kell elvégeznie. Ezenkívül az általános képzés nem lesz felesleges.

Érdekes tények

 • Pomski, mint a macskák, mancsával "mossa", és megnyalja a szőrét.
 • Pomski szerepel a legtisztább kutyák listáján, szinte lehetetlen piszkosnak látni. Ezt elősegíti az is, hogy a meghatározott háziállat szőrme szennyeződéslepergető tulajdonságú.
 • Egy alomban különböző típusú külsejű kutyusok lehetnek. Például róka és rövidszőrű vagy plüss és fehér.
 • Az első három hónapban a Pomsky kölykök szemének színe instabil, változhat. Ha száz százalékig kék szemű vagy barna szemű szeretne lenni, vásároljon már három hónapos korú kiskutyát.
 • Minden következő alom különbözik az előzőtől, minden Pomski kiskutya egyedi a maga módján, egyedi mintával, színárnyalattal rendelkezik.
 • Ezen mestizók külső instabilitását a szülők telivérei magyarázzák.
 • A Pomski egyedülálló külseje csak a fajtatiszta Spitz és Husky keresztezésekor lehetséges. A keletkező mestizók (pomok) keresztezésekor lehetetlen elérni ugyanazt az ideális eredményt.

A fajta előnyei és hátrányai

leírás

A Pomsky független kutya, nincs nagyon kialakult vágya arra, hogy minden másodpercben a tulajdonos társaságában legyen. Tudja, hogyan kell elfoglalni magát.

Ezen jellemvonás alapján a meghatározott fajta ideális azok számára, akik nagyon elfoglaltak és nem tudnak túl sok időt szentelni a háziállatnak.

A Pomski kiváló háziállat lesz a gyermekes családok számára is, akiknek nincs tapasztalatuk a kutya kezelésében.

Ha úgy dönt, hogy pomskit vásárol, készen áll arra, hogy nagy összeget fizetjen érte, mivel csak az óvodában vásárolhatja meg, majd előzetesen bejelentkezve a sorba.

Érdemes megismerkedni a fajta fő előnyeivel és hátrányaival is.

A Pomsky fajta fő előnyei:

1. Gyönyörű megjelenés.
2. Kompakt méretek.
3. Nem agresszív, barátságos, játékos
4. Alkalmas tapasztalatlan kutyatenyésztők számára.
5. Lakásfenntartásra alkalmas.
6. Könnyű gondozás és olcsó karbantartás.
7. Jó egészség, nincsenek örökletes betegségek.
8. A magány viszonylag könnyen tolerálja.
9. A gyermekek jó kezelése.

A Pomsky fajta fő hátrányai:

1. Hajlamos allergiára és fogászati ​​problémákra.
2. Makacsság, akarat.
3. Magas ár.
4. Hajlam a hangos, gyakran ésszerűtlen ugatásra.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.