A kutyám az örömöm!

Kutya fajtákA Bichon Frise tulajdonságai, leírása és a fajta jellemzői

A Bichon Frise tulajdonságai, leírása és a fajta jellemzői

bichon

Bichon Frise

leírás
7.1

Gondoskodás

3.0 / 10

Egészség

7.0 / 10

karakter

10.0 / 10

Tevékenység

10.0 / 10

Hajlam az edzésre

10.0 / 10

Hozzáállás a gyerekekhez

10.0 / 10

Őr és őrszem tulajdonságai

0,0 / 10

A hófehér pamuthoz hasonló egyedi gyapjú, a miniatűr méret és a cirkuszi művész képességei rendkívül népszerű kutyává tették a Bichon Frise-t. Gyengéd, szeretetteljes, intelligens és ideális háziállatként szolgál még a tapasztalatlan tulajdonosok számára is. Ezek a francia kutyák korábban nélkülözhetetlen cirkuszi fellépők voltak, most a cirkuszi arénában is láthatók. De a Bichon Frise többnyire dekoratív hű társaként működik.Tartalom:

 • A fajta története
 • Fajta szabvány
 • Karbantartás és gondozás
 • Egészség
 • karakter
 • Képzés és oktatás
 • A fajta előnyei és hátrányai

A fajta története

A Bichon Frise fajta az ősi kutyatípusokhoz tartozik, több mint két évezrede létezik. A Bichonok története nem könnyű és nagyon érdekes. Keverőként kellett túlélniük az utcán, fellépniük a cirkuszi arénákban, patkányokat fogniuk a hajókon, sőt, a jogdíj háziállatainak is lenniük kellett. Ezek a hófehér kutyák a francia reneszánsz idején festett portrékon láthatók. Ebben az időben a Bichon Frise nagy népszerűségnek örvendett a gazdag nemesek körében, még a királyi udvarban is tartották őket.

Vizsgáljuk meg részletesebben a francia fajta további történetét:

 • A 19. század második fele - A bichonok az alacsony jövedelmű franciák családjaiban kezdtek megjelenni. Gazdáikkal a kutyák gyakran az utcán léptek fel, trükköikkel szórakoztatták a járókelőket, és így pénzt kerestek a család számára. Tehetséges cirkuszi kutyaként is hírnevet szereztek. A Bichon Frise-t útmutatóként használják a vakok számára is. Ebben az időszakban népszerűségük a legmagasabb szinten volt.
 • Huszadik század - A francia kutyavezetők szorosan foglalkoznak tenyésztéssel, javítva a fajtát.
 • 1956 - A francia telepesek több Bichon Frise kutyát hoztak magukkal Amerikába.
 • 1966 - létrehozták az első Bichon Frise klubot.
 • 1973 - a fajt hivatalosan elismerték az USA-ban.

Ma a hófehér francia kutyák nagyon népszerűek. Ideális társaknak bizonyultak, akik bármikor képesek minden embert felvidítani.

Fajta szabvány

funkció

Az egyik legszebb, miniatűr kutya a Bichon Frise. Felnőtt súlya 3-5 kg., növekedés 23-30 cm. Egy rövid fejet egy rövid nyakon tartanak, vizuálisan a bolyhos haj miatt terjedelmesebbnek tűnik. A fülek kicsiek, lelógóak. A pofa rövid, a szem olyan, mint két gomb, kerek, fekete. Az orr fekete a fehér szőr háttérén, a szem és az orr éles kontrasztban nagyon szépnek tűnik. Ollós harapás.

A testalkat arányos, erős. A mellkas széles, a has fel van húzva. A végtagok rövidek, egyenesek, a lábak kerekek. A farkat szinte mindig a hátára dobják.

A szőrzet hosszú, 9-11 cm-es. A haj göndör, puha, tapintású, mint a selyem. Szokatlan szerkezete és hófehér színe miatt a Bichon kabát egyedülállónak számít. Az érintéstől rugózik, simogatáskor plüssnek tűnik. Sűrű, sűrű aljszőrzet van.

A szabvány szerint csak fehér szín megengedett. A kölyökkutyáknak bézs, vöröses foltok vannak, amelyek az életkor előrehaladtával elhalványulnak.

Karbantartás és gondozás

bichon

A modern Bichon Frise-t csak magánházakban vagy apartmanokban tartják. Ez a háziállat a legkisebb lakásban is jól érzi magát. A legfontosabb az, hogy megfelelő fizikai aktivitást biztosítson számára. A kutya aktív, mobil, szeret futni, játszani.

A házban a háziállatnak saját sarokkal kell rendelkeznie. Egy ilyen kicsi kutya számára egész házat vásárolhat és felszerelhet kanapéval. Ezenkívül azonnal határozza meg az etetési szöget, legyen egy tál víz is.

A Bichon Frise egészségesnek és szépnek fog tűnni, ha a tulajdonos betartja az ellátás összes szabályát:

 • Az egyedülálló bichon gyapjú különös gondosságot és figyelmet igényel. Szinte nem hullik, de a szőrszálak hajlamosak az összekuszálódásra és szőnyegzésre. Ezért naponta meg kell mosnia a kutyáját.
 • 3-4 havonta hajvágásra és vágásra van szükség. Ha ezt nem teszik meg, a túl hosszú szőrzet megakadályozza a kutya elmozdulását.
 • Általában a kutyákat ritkán fürdik, de ez nem vonatkozik Bichonokra. Ezeket a háziállatokat nyáron hetente egyszer kell megfürdetni, a fennmaradó időben a fürdést havonta egyszer végzik. Ehhez használjon fehér hosszúszőrű kutyáknak szánt mosószereket. Miután megfürdette a háziállatot száraz hajszárítóval és frottír törülközővel. A nedves hajú kutya könnyen megfázhat.
 • Rendszeresen mossuk a fogainkat egy speciális paszta vagy speciális csontok segítségével.
 • Karmokat vágunk, ahogy nőnek, karomvágóval.
 • Megvizsgáljuk és megtisztítjuk a füleket. Ha a váladék túlzott felhalmozódását észlelik, javasoljuk, hogy forduljon állatorvoshoz, mivel ez egy fertőző betegség tünete lehet.
 • A bichon arca vastag szőrzetű, a hosszú szőrszálak miatt gyakran jelentkeznek szemproblémák. Az a tény, hogy a haj a szemébe kerül, ennek következtében gyulladás alakulhat ki. A probléma elkerülése érdekében a szem körüli hajat rendszeresen le kell vágni. Meg kell törölnie a szemét egy nedves pamutpárnával, amelyet forralt vízbe vagy kamilla gyenge oldatába kell mártani.

A Bichon Frise hajlamos az allergiás reakciókra, ezért ételeit gondosan át kell gondolni és ki kell választani. Az étrendet és az adagokat leginkább az állatorvossal lehet megbeszélni. Ha negatív reakciót tapasztal a kedvtelésből tartott állatoktól egy adott termékre, a száraz ételre, sürgősen zárja ki az étrendből.

Egészség

fríz

Ha megfelelően gondozza a Bichon Frise-t, és megfelelő körülmények között tartja a kutyát, akkor akár 13-15 évig is élhet. Általánosságban elmondható, hogy a Bichonok egészségi állapota erős, de bizonyos betegségek hajlamosak:

 • Szembetegségek - szemhéj volvulus, szürkehályog, szaruhártya dystrophia.
 • Epilepszia - görcsrohamok, akaratlan vizelés és bélmozgás, túlzott nyálképzés kíséretében.
 • Hypotrichosis - ilyen betegség esetén részleges vagy szinte teljes a hajhullás.
 • Bőrgyulladás - viszketés, bőrgyulladás kíséri, amely a bőr minden rétegét lefedi. A dermatitis fertőző vagy allergiás lehet.
 • Cukorbetegség - inzulinhiány miatt következik be.
 • Urolithiasis betegség - nagyon veszélyes, nehezen kezelhető betegség, amely a kutya rendetlenségében nyilvánul meg.
 • Allergiás reakciók.
 • A térdízület elmozdulása - lehet veleszületett és szerzett, megnyilvánulhat sántasággal és fájdalommal.
 • Vesebetegség.
 • Atlantoaxiális instabilitás - az episztrófia elmozdulása (tengely) - a második nyaki csigolya az elsőhöz (atlasz) képest. A gerincvelő károsodásához és a neurológiai hiányok kialakulásához vezet. Elviselhetetlen fájdalom kíséri.

Amellett, hogy a Bichon Frise tulajdonosának önállóan kell figyelnie a kedvtelésből tartott állatok állapotát, meg kell mutatni az állatorvosnak megelőző vizsgálatok céljából. Szükség van továbbá a külső és belső paraziták elleni szokásos oltásra és speciális készítményekkel történő kezelésre.

karakter

jellegzetes

A Bichon Frise ugyanolyan finom karakterű, mint bolyhos fehér kabátja. Az ilyen kutya nem alkalmas túl aktív emberek számára, akik sok időt töltenek a házon kívül. Bichon nem tolerálja a magányt, szeretetet, törődést és figyelmet igényel nemcsak a tulajdonos, hanem a háztartás minden tagja részéről is. Ez a kutya kiváló társ és ideális családi háziállat.

Bichon Frise nagyon társaságkedvelő, szeret játszani és szórakozni. A barátságos hajlam lehetővé teszi, hogy a kutya gyorsan megtalálja a közös nyelvet felnőttekkel, gyerekekkel és állatokkal. Idegenek számára is barátságosak Bichonok, egy rövid ismerkedés után már otthon is vidáman játszanak a vendégekkel.

Ha a családnak vannak gyermekei, akkor kétségtelenül lehet háziállata Bichon Frise formájában. Nem számít, hány gyerek és milyen korú, mindenesetre a kutya elkötelezett barátjuk és játékpartnerük lesz. Csak azt kell figyelembe venni, hogy a Bichon nem szeret sokáig kint lenni, inkább játszik a házban, kényelmes körülmények között.

Az ajtón kopogást vagy harangot hallva a kutya azonnal hangosan ugatni kezd, értesítve a látogatók tulajdonosait. Bichon nagyon szereti az ugatást, időnként túl zajos. Az uralkodás és az uralkodás nem a francia fajta képviselőinek a természete. A főbb jellemvonások: energia, barátságosság, kíváncsiság és függetlenség.

Képzés és oktatás

fajta

A díszkutyának nincs szüksége komoly képzésekre, de a szocializációnak, az oktatásnak és a Bichon Frise legegyszerűbb parancsainak át kell menniük és el kell sajátítaniuk őket. Kiskorától kezdve a háziállatot megtanítják az alom használatára, bemutatják a körülötte lévő világnak és megtanítják a „nem”, „gyere hozzám”, „hely” stb.

A rossz modorú bichon ellenőrizhetetlenné, önfejűvé válik, mindent megtesz, amit akar. Ezért a fegyelemnek mindig első helyen kell lennie. Természetesen nehéz nem kényeztetni egy ilyen aranyos lényt, mint a Bichon Frise, de nem engedhet meg mindennek.

A háziállatok képzésének játékos módon kell zajlania, veleszületett művészi képessége lehetővé teszi a parancsok gyors memorizálását és a különböző, még a legnehezebb trükkök elsajátítását is. Nem hiába a fajta sok képviselője sikeresen teljesít a cirkuszi arénákban. Az a tény, hogy a kutyák nem akarnak dominálni és dominálni, megkönnyíti az edzés folyamatát. A durvaság és a fizikai büntetés elfogadhatatlan, ösztönzésként kezelik a csemegéket és a szeretetet.

Érdekes tények

 • Szó szerint franciául fordítva, a Bichon Frise úgy hangzik, mint "göndör hajú macska".
 • A Bichon Frise-t egy pitypanghoz vagy egy hóemberhez hasonlítják, és a kutya is hófehér vattacukornak tűnik.
 • Bichon fordítása "bársony kalapvédő".
 • Az első Bichonok hajókon éltek, feladataik közé tartozott a hajó patkányok elkapása is.
 • A Bichon Frise kabátja hasonló a mongol kecskéhez.
 • A fajta képviselőit drága trófeának tartották, gyakran cserekereskedelemben állították ki őket.
 • III. Henrik őrülten szerelmes volt Bichonsba, több ilyen háziállatot tartott. Az uralkodó soha nem vált el tőlük. Az uralkodó még az állami ügyek megoldása során is bevitt egy kosarat kutyákkal az ülésekre. A kosár a nyakában lógott. III. Henrik (1574-1589) uralkodása volt a Bichon Frise hírnevének csúcsa.

A fajta előnyei és hátrányai

fajta

A Bichon Frize dekoratív kutyák, amelyek ideális házi kedvencek. Úgy gondolják, hogy bármely személy számára alkalmasak, felnőttek és gyermekek számára egyaránt. Valójában, mielőtt egy Bichont kezdene házában, alaposan meg kell gondolnia, hogy tud-e elég figyelmet fordítani rá. Valójában egy ilyen szelíd kutya a magánytól, a szeretet és a szeretet hiányától szenved. A helyes döntés érdekében meg kell ismerkednie a fajta fő előnyeivel és hátrányaival.

Előnyök:

1. Ideális lakásfenntartáshoz.
2. Barátságos, vidám beállítottság.
3. Gyönyörű megjelenés.
4. Egyedi kabát.
5. Az ideális társkutya.
6. Szereti a gyerekeket.
7. Képesség cirkuszi trükkök végrehajtására.
8. Könnyen megtanulható.

Hátrányok:

1. Szereti hosszan és hangosan ugatni.
2. Összetett napi ápolást igényel.
3. Allergiás reakciókra való hajlam.
4. Nem bírja egyedül lenni.
5. Válogatós az ételekkel kapcsolatban.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.