A kutyám az örömöm!

Kutya fajtákNorwich Terrier története, leírása, a fajta jellemzői

Norwich Terrier története, leírása, a fajta jellemzői

történelem

Norwich terrier

leírás
7.9

Gondoskodás

8.0 / 10

Egészség

9.0 / 10

karakter

10.0 / 10

Tevékenység

10.0 / 10

Hajlam az edzésre

8.0 / 10

Hozzáállás a gyerekekhez

9.0 / 10

Őr és őrszem tulajdonságai

1.0 / 10

A nagy terriercsaládban a Norwich a legkisebb faj. De a kis méretű, elbűvölő rókaarc, valamint a játékos, mondhatni, huligán beállítottság tette népszerűvé a fajta képviselőit.Tartalom:

 • A fajta története
 • Fajta szabvány
 • Karbantartás és gondozás
 • Egészség
 • karakter
 • Képzés és oktatás
 • A fajta előnyei és hátrányai

A norwichi terriert eredetileg apró rágcsálók vadászatára tenyésztették. A modern világban gyakorlatilag nem használják vadászkutyaként, főleg hű társ, játékpartner. Egy ilyen háziállat könnyedén feltöltheti az összes családtagot energiával és optimizmussal.

Egyéb nevek: Norwich terrier, Jones terrier, rongyok, norwich terrier, Cambridge terrier, Norwich terrier.

A fajta története

A norwichi terrier szülőhelye Anglia. A fajta viszonylag fiatal. Megjelenése a XIX. Mielőtt a fajt hivatalosan független fajnak nyilvánították, a legközelebbi rokonnal, a Norwich közvetlen ősével kapcsolatban némi nehézség merült fel. Norfolk terrierről szól.

Az a tény, hogy ez a két fajta gyakorlatilag nem különbözik egymástól. Egy fajnak számítottak. De a külsőben még mindig jelentős különbség figyelhető meg. Norwich hegyes, míg a Norfolk lóg fülekkel.

A tisztesség kedvéért 1964-ben két független fajtára osztották fel őket.

A Norwich Terrier megalakulása során szelekciós munkát végeztek. Javítását főleg Norflock megye területén hajtották végre, nevezetesen Norwich városában (Norwich).

A tenyésztés során a tenyésztők sokféle angol, ír vadászterriert kereszteztek. Nevezetesen: Glen of Imaal Terrier, Cairn Terrier, Border Terrier, Dandy Dinmont Terrier. Mindezeket a fajtákat jó vadászati ​​tulajdonságok, állóképesség és munkaképesség különbözteti meg.

Ennek eredményeként kaptunk egy Norwich Terrier-t. Őseitől örökölte a vadászösztönt, a kemény munkát, a szenvedélyt, a bátorságot és a kis méret ellenére az erőt.

Fajta szabvány

történelem

A tájékozatlan emberek könnyen összekeverhetik a norwichi terriert nemcsak a hozzá nagyon hasonló norfolki terrierrel, hanem a yorkshire-i terrierrel is. Ezeknek a kutyáknak a kis mérete és az aranyos rókaarcok félrevezetőek.

Norwich az egyik legrövidebb terrier. Testes, testalkata tömör, csontos. Az izomzat fejlett. A felnőttek kb 5 kg., marmagasságuk legyen 25-26 cm., de néha Norwich növekedése eléri 30 cm.

A nyak rövid, a meglehetősen bolyhos szőrzet miatt szélesnek tűnik. Egy kis fej nyugszik rajta. A koponya lekerekített. A fülek hegyesek, felállóak, közepesek. Széles körben szállítva. Ha a kutya nem izgatott, akkor hátradőlhet.

A szemek nagyon sötétek, mandula alakúak. Éleslátó megjelenés, kifejező, tanul.

A pofa rövid, ék alakú, szélesebbnek tűnik, mint amilyen valójában az élesítő szőrzet miatt. Vannak tipikus terrier szemöldök, bajusz és szakáll. Az orra fekete.

Az állkapcsok erősek, összenyomódásuk ereje hasonló a nagy fajtájú kutyákéhoz. A fogak nagyok. Helyes harapás, ollós harapás.

A hátsó vonal egyenes, a karaj rövid. A mellkas ívelt, mély.

A legtöbb esetben a farok a hosszának 2/3-át dokkolja, de erre nincs szükség. A levágatlan farok közepes hosszúságú, vastag.

A lábak vastagok, rövidek, egyenesek. A hátsó végtagok izmosabbak, mint az elülső végtagok. Ezt azzal magyarázzák, hogy a vadászat során a Norwichot a hátsó lába erősen taszítja.

A térd és a láb természetes szögben van, jelezve a terrier erejét. Macska mancsa lekerekített, meglehetősen nagy. Engedje meg, hogy Norwich sikeresen ásson, ásson.

A norwichi terrier kabátja hosszú, nehezen tapintható, sűrű, sűrű aljszőrzettel. A vállakon és a nyakon bolyhos gallér található. Rövid haj a fején és a fülén.

Norwich terrier színe: fekete és barnás, szürke, búza, piros, zónás. A felsorolt ​​színek minden árnyalata megengedett.

A fehér foltok nem kedveltek, hátránynak számítanak.

Karbantartás és gondozás

történelem

Norwich vastag aljszőrzettel rendelkezik, amely melegen tartja a kutyát a hideg évszakban. De két okból lehetetlen az udvaron tartani:

1. Kis mérete miatt télen kint fagy, az aljszőrzet ellenére.
2. Kommunikációra van szüksége, ezért jól érzi magát a házban, a tulajdonos mellett.

A házban a háziállatnak helyet kell foglalnia egy ággyal. Egy ilyen kicsi kutya számára egy egész házat telepíthet, ha az élettér lehetővé teszi. Feltétlenül vásároljon neki játékokat, hogy elfoglalt legyen.

Norwich gyorsan megtanulja használni az alomdobozt. Ez nem azt jelenti, hogy nem kellene naponta járni. A terriernek minden nap kétszer aktív sétára van szüksége. Póráz nélkül nem lehet kivenni, mivel a veleszületett vadászati ​​ösztönű kutya könnyedén, elfeledkezve az oktatásról és a tulajdonosról, rohanhat üldözni például egy macskát.

Továbbá ne hagyja felügyelet nélkül a norwichi terriert az udvaron, még akkor sem, ha el van kerítve. Szereti ásni a földet, ilyen harc ösztönös haszontalan. Ügyeljen arra, hogy a terrier ne ásson el a kerítés alatt, és ne meneküljön el egyedül sétálni. Ezenkívül az ágyait és a virágágyásait is veszélyezteti, ahol egy született rágcsálóvadász szeret egérre vagy bogárra vadászni.

A norwichi terrier imád úszni. Energikus kutya számára hasznos a kirándulás a városból, a víztározókig, ahol lehetőséget kap arra, hogy vadonban szaladgáljon, és csobbanjon egy tóban vagy folyóban.

Annak érdekében, hogy a kutya szép, ápolt, időben megjelenjen, minden szabálynak megfelelően, hajtsa végre a következő eljárásokat:

 • A norwichi terrier őrszőre folyamatosan növekszik, ezért szakszerű gondozásra van szükség, nem korlátozódunk a fésülésre. A régi szőrszálakat rendszeresen el kell távolítani, ezt a műveletet vágásnak nevezik. Ápolás (tisztítás, fodrász) is ajánlott. Nem minden tulajdonos rendelkezik készségekkel az ilyen eljárásokhoz, jobb, ha szakemberrel konzultál, érintéssel meghatározhatja, hol fiatal és hol öreg a szőrszál. Rendszeres fésülésre van szükség hetente 2 alkalommal, a rázás időszakában - naponta.
 • Szükség szerint fürdünk. De a kis termet és a föld ásási szokása miatt ilyen szükség elég gyakran előfordul. Ne vigyük túlzásba mosószerekkel, hogy elkerüljük a terrier bőrének túlszárítását. Bizonyos esetekben kefékkel lehet tisztítani a kabátot.
 • A Norwich saját maga őrli meg a karmait, mivel az idő nagy részét mozgásban tölti. Ha megnőtt, használjon körömvágót.
 • A séta után megvizsgáljuk a mancspárnákat repedések és sérülések szempontjából, szükség esetén segítséget nyújtunk.
 • A füleket és a szemeket hetente egyszer megvizsgálják. A füleket az állatorvos által ajánlott termékek segítségével tisztítjuk. Távolítsa el a szem kisülését nedves, természetes szövetdarabbal.
 • Ajánlatos higiénikus csontokat vásárolni a fogak tisztításához.

Norwich kiváló étvágya a falánksággal határos. Ételt fogyasztva nem ismer határokat. Ha nem tartja be a normákat, a kalóriákat és az étrendet, akkor egy ilyen kutyát könnyű etetni, ami elhízáshoz vezet.

A túlzott étvágy a terrier helyrehozhatatlan energiájának köszönhető. Érdekes módon a mértéktelen evés szokása felnőttkorban nem múlik el. Egy ivarérett kutya ugyanolyan kapzsival eszik, mint egy kiskutya.

Nem ajánlott elszállítani száraz étellel. Norwich számára természetes, kiegyensúlyozott étrend, minőségi termékekkel kívánatos. Az étrendben fontos helyet foglal el a hús, a hal, a zabkása.

Biztosítsa háziállatának a szükséges mennyiségű vitamint, ásványi anyagot.

Egészség

fajta

Megfelelő gondozással és táplálkozással a norwichi terrier 14-16 évet élhet. A fajta képviselőit jó egészségi állapot jellemzi, erős immunvédelemmel rendelkeznek.

A tulajdonosnak figyelemmel kell kísérnie és meg kell őriznie a kedvtelésből tartott állatok egészségét. Ehhez elegendő évente egyszer felkeresni egy állatorvosi rendelőt az orvosok vizsgálatára, röntgenvizsgálatára és megelőző vizsgálatára. Ez segít megelőzni számos egészségügyi problémát és időben felismerni a betegséget, a kezelés kezdetével a kezelés kezdetén.

Fontos rutin védőoltásokat, féregtelenítést és bőrparaziták elleni kezelést végezni.

A tulajdonosnak tudnia kell, hogy a Jones terrier hajlamos a következő betegségekre:

 • Epilepszia - nem kezelendő, de ellenőrizhető. Görcsökkel járó rohamok, akaratlan bélmozgások kísérik.
 • A légcső összeomlása - légúti betegség.
 • Brachycephalicus szindróma.

A norwichi terrierek tenyésztése összetett folyamat. A szülés császármetszéssel történik. Az a tény, hogy az alomban kevés kölyök van, meglehetősen nagynak születnek, a szuka kis mérete miatt nem képes önállóan utódot produkálni.

karakter

jellegzetes

Úgy gondolják, hogy a kis kutyák meglehetősen agresszívek és idegesek. A norwichi terrier az ellenkezőjét bizonyítja. Kis mérete miatt ez a kutya nagyon jó természetű, vidám, játékos állat, amely szinte soha nem ül mozdulatlanul. Ez érthető, mert a terrierek vadászkutyák, és mint tudják, erős idegzetűek, és a haragot nem az emberek, hanem a potenciális zsákmány iránt mutatják.

A Norwich végtelenül elkötelezett tulajdonosának, ami nem jellemző a vadászkutyákra. A háztartások társasága kellemes és kívánatos Noriju számára, de egyedül hagyva a kutya nem fog zaklatni, ugatni vagy üvölteni. Talál magának valami köze, mert ehhez játsszon játékokat.

Fáradhatatlan, szívós, energikus, céltudatos, néha huligán és szemtelen - ez a norwichi terrier. Játékossága és ostobasága felnőttet és gyermeket is felvidít.

Terrier rossz szokások: mindenhova bedugja az orrát, folyton talajt ás, üldözéseket szervez a madarak és a kis állatok számára, egyszóval rossz születési helyén, rossz helyen mutat veleszületett vadászösztöt.

Nem nevezheted furfangosnak, a norwich inkább veszekedés helyett játékot kezdene a rokonaival. Örülök, hogy az ok nélküli ugatás nem a norwichi természetű, ha hangot ad, akkor erre jó oka van.

Kijön a gyerekekkel. Ideális társ számukra minden szabadtéri játékban. Ha a helyzet megkívánja, a terrier félelem nélkül rohan a gyermek védelmére. Hatalmas kutyaként viselkedik, bízik a győzelmében. Ami a legfontosabb, tanítsd meg gyermekeidet arra, hogy tisztelettel és óvatosan bánjanak egy kis háziállattal.

Háziállatokkal barátkozik, ha macska vagy kutya. Nem ajánlott ugyanazon a területen rágcsálókat, díszmadarakat terrierrel tartani. A vadászkutya bármikor vadászhat rájuk, megfeledkezve az oktatási és képzési órákról.

Mindenesetre minden kutya a maga módján egyedi.

Képzés és oktatás

történelem

A cambridge-i terrier könnyen engedelmeskedik a tulajdonos parancsainak. Okos és gyors eszű, nem lehet lustának, álmosnak nevezni. Mondhatjuk, hogy az órák örömet okoznak számára, de csak megfelelő megközelítéssel.

Ami a legfontosabb: légy türelmes az edzés megkezdése előtt. A durvaság, a büntetés és az unalmas, monoton tanulságok nem fognak jó eredményeket elérni. Norwich makacs hajlamú, ha unatkozik, egyszerűen nem hajlandó tanulni.

Tervezzen játékos edzéseket. A tréner következetes képzésének és kitartásának jelen kell lennie, de próbálja elkerülni a hosszú ismétléseket.

A testmozgás fontos egy terrier számára egész életében, de a mentális stresszt nem szabad elhanyagolni. A vizsgált csapatok számával együtt a Norwich intelligenciaszintje is emelkedni fog.

Érdekes tények

 • Mivel a norwichi terrier képes vadászni patkányokra, becenevét "ratler" -nek nevezték, ami "patkányvadász".
 • A hétköznapi emberek egyszerű módon hívták Norwichot - "rongyoknak", ami azt jelenti, hogy "bozontos", mindezt a folyamatosan kilógó, kócos gyapjú miatt.
 • A Cambridge-i Egyetem hallgatói annyira megszerették a kis vidám norvégokat, hogy meghirdették kabalájuknak ezt a kutyát, és "Cambridge Terrier" -nek kezdték hívni.
 • Amerikában a fajta képviselői is nagyon népszerűek, itt becenevük "Jones Terrier".
 • Kis termetük miatt a norwichi terriereknek nehéz volt gyorsan haladniuk az erdőben, ezért a vadászok magukkal vitték őket a nyeregbe. A versenyzők feladata az volt, hogy bekerüljenek a lyukba, és onnan hajtsák ki a játékot, közvetlenül a Foxhounds csomagjába és a tulajdonosok fegyverei alá.
 • "Nagy kutya kis mennyiségben" - így mondják a félelem nélküli kis Norwich Terrierről.

A fajta előnyei és hátrányai

jellegzetes

A norwichi terrier formájában tartott háziállat megszerzéséről szóló döntés nem elegendő, mégis ésszerűen mérlegelnie kell a lehetőségeit. A fajta képviselői rendkívül aktívak, mozgékonyak, a tulajdonosnak meg kell felelnie ennek az életritmusnak.

A norwichi terrier meglehetősen ritka és drága kutya. Nézze meg főbb előnyeit és hátrányait.

Előnyök:

1. Intelligencia és találékonyság.
2. Lakásfenntartásra alkalmas.
3. Tűrje el a magányt gond nélkül.
4. Nem ugat ok nélkül.
5. Kijön a gyerekekkel.
6. Nincs szokása verekedni más kutyákkal.
7. Odaadás, barátságosság, játékosság.

Hátrányok:

1. Napi fizikai mentális megterhelést és hosszú sétákat igényel.
2. Szereti a földet ásni, árkokat készíteni.
3. A vadászati ​​ösztön rossz helyen való megnyilvánulása.
4. Nem jön össze dekoratív rágcsálókkal és madarakkal.
5. A tenyésztés nehézségei.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.