A kutyám az örömöm!

Kutya fajtákFekete orosz terrier leírása, fajta jellemzői

Fekete orosz terrier leírása, fajta jellemzői

funkció

Orosz fekete terrier

funkció
kilenc

Gondoskodás

7.0 / 10

Egészség

10.0 / 10

karakter

8.0 / 10

Tevékenység

9.0 / 10

Hajlam az edzésre

9.0 / 10

Őr és őrszem tulajdonságai

10.0 / 10

Hozzáállás a gyerekekhez

10.0 / 10

Az orosz fekete terrier fajta joggal nevezhető egyedülállónak. Ezek a nagy kutyák meglepően ötvözik az erőt, az állóképességet a barátságossággal, a játékossággal.Tartalom:

 • A fajta története
 • Fajta szabvány
 • Karbantartás és gondozás
 • Egészség
 • karakter
 • Képzés és oktatás
 • A fajta előnyei és hátrányai

A fajta képviselői igénytelenek, könnyen képezhetők, imádják a gyerekeket, napokig készek játszani velük. Ennek a fajnak a tulajdonosai és csodálói azt állítják, hogy a fekete terrier kutya leple alatt álló személy. Mindezt a magas intelligencia, a magas mentális képességek és az érzelmesség miatt.

Orosz fekete terriert láncra tenni, békén hagyni bűncselekmény. Egy ilyen háziállatnak folyamatosan kommunikálnia kell a tulajdonossal, a család többi tagjával. Megfelelően nevelt, kiképzett kutyából megbízható védő, hűséges társ és barát lesz.

Egyéb nevek: fekete terrier, RFT, Sztálin kutyája

A fajta története

A fekete terrier hazája a Szovjetunió. Ezt a fajtát az állami kormány megrendelésével hozták létre. A megrendelés teljesítésére a Krasznaja Zvezda kennelt rendelték el. A Sztálin által vezetett kormány konkrét követelményeket fogalmazott meg az új faj jellemzőivel kapcsolatban. Az RFT-nek rendelkeznie kell:

 • Hosszú, sűrű szőrzet - a fagyállóság érdekében.
 • Hosszú, izmos lábak - a gyors futáshoz és a széles ugrásokhoz.
 • Széles mancsok - lehetővé teszik a hóban való mozgást anélkül, hogy átesne.
 • Agresszivitás, félelmetlenség, erőteljes pofák, óriási fizikai erő - a kiváló őrző tulajdonságokért.

Az új fajta kidolgozása 1949-ben kezdődött. A tenyésztők sok fajt kereszteztek. A géneket az óriássnauzernek, az újfundlandi, a kelet-európai juhászkutya, a kaukázusi juhászkutya, a dán, a rottweiler, a St. Bernard, az Airedale terrier.

Ennek eredményeként több fajvonal alakult ki. Az állami megrendelés követelményei szerint a "Krasznaja Zvezda" kutyás kezelői választották a legmegfelelőbb lehetőséget, ahol az Óriássnauzer volt a fő ős. Csatlakoztak hozzá Newfoundland, Rottweiler és Airedale génjei.

A munka eredménye kielégítette a kormányt. A fekete orosz terrier megfelelt az összes megadott tulajdonságnak.

A fajtával kapcsolatos munka kezdetétől számított 8 év elteltével képviselőit a szolgálati kutyák kiállításán mutatták be a Szovjetunió fővárosában, 43 egyed értékben. A hetvenes évek végére a huszadik század végére több mint 4000 fajtatiszta RFT volt.

A nyolcvanas évek világhírnevet és népszerűséget hoztak az orosz terrier számára. Ezek a kutyák nemzetközi kiállításokon vettek részt, különféle sportágakban versenyeztek. Bárhol élvezhették a sikert a gyönyörű külső, szellemi képességek, fizikai adatok miatt.

1983 őszén az FCI hivatalosan elismerte a CRT-t, mint független fajtát.

A modern világban a fekete terriert többnyire társként, háziállatként, a család védelmezőjeként tartják számon. De ettől eltekintve a HRT-t továbbra is a szervezetek, a szolgálatok őrzőként használják.

Fajta szabvány

terrier

A fekete orosz terrier nagy kutyafajtákhoz tartozik. Robusztus, sportos testalkatú. Kiváló izomzattal rendelkezik. A szukák alacsonyabbak a hímeknél, mind magasságukban, mind súlyukban.

Felnőtt növekedés 70-78 cm., súly kb 52-60 kg.

Ugyanaz a masszív hosszúkás fej masszív nyakon nyugszik. Lógó fülek, háromszög alakúak.

Sötét ovális szemek, nem túl nagyok, tágra helyezkednek el. A szemhéjak feketeek, nem megereszkedtek, szárazak.

Az orrnyereg egyenes, az orr nagy, jól nyitott orrlyukakkal. A pofát bokros bajusz, szakáll és szemöldök díszíti, amely minden terrierre jellemző.

Az arccsontok kerekek. Az állkapcsok hatalmasak. Nagy fogak, ollós harapás.

Testalkata erőteljes, izmos. A hátsó vonal egyenes, a karaj erős. A mellkas mély. Konvex bordák.

A farok vastag, szablya vagy sarló alakú. Magasra állítva. A dokkolás megengedett (a harmadik csigolyánál).

A lábak egyenesek, párhuzamosak. A lábak szélesek, lekerekítettek, ami lehetővé teszi az RFT szabad mozgását a hóban. Sötét karmok.

Séta - tipikus járás, söpörő ügetés. Hosszú ugrások az erőteljes hátsó végtagok miatt.

A szőrzet vastag, nehezen tapintható. Hossza kb. 6-14 cm, az őrszőr egyenes, enyhe hullámosság megengedett. Puha aljszőrzet kapható.

Fekete szín, enyhe szürke foltok megengedettek.

Karbantartás és gondozás

funkció

A fekete terrier láncon vagy madárházban tartása nem ajánlott. Ez egy nagyon társasági kutya, közel kell lennie a családtagokhoz. Ha nem lehet RFT-t elhelyezni a házban, szereljen fel egy kerítést az udvar kerületére, szereljen fel egy meleg, nagy fülkét és gondoskodjon a háziállattal való gyakori érintkezésről.

Elfogadhatatlan, ha sokáig magára hagyja, ennek következtében a terrier agresszívvá, dühössé és ingerültté válhat.

Az orosz terrier lakásban tartása saját nehézségekkel jár. Ez a kutya nem ugat gyakran, de álmában hangosan horkol. Még a fajta képviselői sem különböznek egymástól. Étkezés után az étel a szakállon és a bajuszon marad.

Azonnal törölje le a kutya arcát törölközővel, ha van ideje párszor leporolni magát, akkor a falakat is meg kell törölnie. Az ilyen kellemetlenségeket 100% -ban kompenzálja a terrier hűsége.

A napi séták létfontosságúak az RFT számára. Napi két sétát javasolunk, amelyek mindegyike legalább egy óráig tart. Ugyanakkor ne feledje, hogy Sztálin kutyája aktív képzést igényel, órákat tart legalább napi fél órát.

Általában a fekete orosz terrier gondozása nem túl nehéz. A fényűző gyapjú veszi a legtöbb időt. A lényeg az, hogy az alábbiakban ismertetett összes eljárást időben, jóhiszeműen kell végrehajtani:

 • Hetente 2-3 alkalommal fésüljük ki a gyapjút.
 • Trimmerre van szükség, az első eljárást a kiskutya 6 hónapos korában hajtják végre.
 • Ápolás. A fodrásznak hangsúlyoznia kell az orosz terrier erejét, erejét. A túlzott dekorativitás nem örvendetes. A legtöbb esetben a leghosszabb kabát a lábakon és az arcon marad.
 • A terrierek nem nagyon szeretik az úszást, de ez az eljárás szükséges. Körülbelül havonta egyszer fürdetjük a háziállatot anélkül, hogy túlmosnánk a mosószereket. Minden séta után törölje le a kabátot nedves törülközővel, és mossa meg a mancsait.
 • Fogmosás hetente kétszer. Szüksége lesz egy speciális pasztára. Fontos az is, hogy a terrier étrendje szilárd ételeket vagy természetes vénacsontokat tartalmaz. Az ilyen kezelések megakadályozzák a fogkő képződését.
 • A karmokat nagy fajták számára tervezett karomvágóval vágjuk le, amint növekednek. Ezt az eljárást évente körülbelül hatszor hajtják végre.
 • Rendszeresen levágjuk a hajat a lábujjak között. Minden séta után megvizsgáljuk a mancspárnákat sérülések vagy szilánkok szempontjából.
 • A szemeket és a füleket rendszeresen megvizsgálják. Hetente egyszer óvatosan tisztítjuk az aurikulákat speciális termékek felhasználásával.

A fekete orosz terrier étrendjének kiegyensúlyozottnak kell lennie. A teljes étrend körülbelül 70% -a - húskészítmények, belsőségek.

Ha száraz ételt vásárol, életkorának megfelelően válassza.

Az itatóban éjjel-nappal hűvös, tiszta víznek kell lennie.

Felnőtteket etetünk naponta 2-szer, fiatal kutyákat naponta 3-4-szer, kölyökkutyákat 5-6-szor.

Egészség

funkció

Az orosz fekete terrier fajta létrehozásának állami megrendelését teljesítve a kinológusok-tenyésztők állítólag olyan kutyát kaptak, amely nem volt hajlamos a legtöbb betegségre. A feladat teljesült, az RFT nagyon ritkán beteg, könnyen tolerálja a jelentős hőmérsékleti változásokat, és nem hajlamos a betegségekre. Nem fél a megfázástól és a különféle vírusoktól.

Sztálin kutyájának egészsége erős, az immunvédelem erős. A fajta képviselői átlagosan 10-15 évig élnek.

Minden terrierben gyakori probléma a bajusz és a szakállat érintő gomba. Ezenkívül számos más egészségügyi probléma is megfigyelhető az RFT-ben:

 • Ízületi dysplasia - a kutya súlyos fájdalmat érez, nem tud szabadon mozogni, sántít. A betegség súlyos elhanyagolása esetén teljes immobilizáció lehetséges.
 • A gége fiatalkori bénulása - autoszomális recesszív módon öröklődött mutáció miatt.
 • Hyperuricosuria - húgysav-sók felhalmozódása és kövek képződése.
 • Fülgyulladás - egyszerre érintheti az egyik vagy mindkét fülét, a gyulladás gennyes váladékozást, bőrpírt és rossz szagot okoz a fülből.
 • Entropion, ectropion - nem kezelhető, a megszüntetéshez műtét szükséges.

karakter

leírás

A fekete orosz terrier minden helyzetben bízik képességeiben, tele van méltósággal, kellően, nyugodtan viselkedik. Ha a helyzet megkívánja, amikor veszély áll fenn, az RFT fenyegetése azonnal szigorú védővé, biztonsági őrsé válik. Aktív védelmi pozíciót foglal el, félelem nélkül készen áll bármely ellenség támadásának visszaverésére.

Az orosz terrier okos és barátságos. Végtelenül hű a tulajdonoshoz és az összes családtaghoz. Csak egy ember mellett képes egy ilyen kutya lelkileg és fizikailag is teljes mértékben fejlődni.

A magány elviselhetetlen egy terrier számára. Lehetetlen egy ilyen háziállatot sokáig felügyelet nélkül hagyni. Az odaadó kutya egész nap követheti a gazdit, csak élvezi a társaságát.

A gyermekek számára a fekete terrier hű barát és játéktárs. A nők különleges anyai gondozást mutatnak a csecsemők számára; ilyen védelem alatt a gyermek biztonságban van. A szülők feladata, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a kutya a játék során véletlenül sem árt a gyerekeknek a nagy méreteivel.

Érdekes, hogy a fajta képviselői mindig arra törekszenek, hogy közelebb kerüljenek a gyermekhez. Ha lehetséges, a terrier még az óvodában is alszik, védve a gyerekek alvását.

Jól kijön más háziállatokkal, nem kezd verekedni. A férfiak között konfliktusok merülhetnek fel.

Hidegen, bizalmatlanul és rejtett agresszióval bánik az idegenekkel, az otthoni vendégekkel. Ha fenyegetést lát oldalukról, az agresszió azonnal megnyilvánul. A CHT azonnal, hűvösen, figyelmeztetés nélkül cselekszik, és gyakran egyedül dönt. Ugat ritkán, csak extrém helyzetekben.

A fekete orosz terrier komoly oktatást és kiképzést igényel. Enélkül kontrollálhatatlan, agresszív és veszélyes állattá válhat.

Képzés és oktatás

funkció

A fekete terrier okos és gyors eszű, kiváló memóriával rendelkezik. Éppen ezért nem nehéz egy ilyen kutyát kiképezni, valamint kontrollálni a cselekedeteit.

A CRT makacssága és független jellege megzavarja az ideális képzést. A vezetői készségek és a tulajdonos akaraterő jellege segít megbirkózni ezzel. Kapcsolatot kell létesítenie a háziállattal, ki kell alakítania a bizalmi kapcsolatot és meg kell mutatnia, hogy ő a vitathatatlan vezető, "vezető".

Ha nincs tapasztalat a nagy őrző kutyák nevelésében, akkor ajánlott kapcsolatba lépni egy kinológussal. Az ő vezetésével lehetőség nyílik megfelelő, ellenőrzött, őrző terrier felnevelésére.

A fajta agresszióját nem szabad kialakítani. Ők már agresszív kutyák, fontos, hogy kordában tartsák őket.

Az óráknak érdekeseknek, változatosaknak kell lenniük, bizonyos pillanatokban játékos módon kell lebonyolítaniuk őket.

Érdekes tények

 • A fekete orosz terriert maga Sztálin parancsára tenyésztette.
 • Az RFT több mint 15 különböző típusú kutya legjobb tulajdonságait ötvözi.
 • Oroszország postabélyegzője (2015) fekete terriert ábrázol.
 • Az RFT biztonsági őrként használható Oroszország rendkívül hideg éghajlati övezeteiben.
 • A fekete terrier reakciója olyan villámgyors, hogy még egy macska reakcióját is felülmúlja.
 • Az RFT az ideális útitárs. Ez a kutya tökéletesen alkalmazkodik bármilyen éghajlaton, gyorsan alkalmazkodik az új körülményekhez.
 • A terrier általában átgondolja egy új parancs végrehajtását, majd végrehajtja.

A fajta előnyei és hátrányai

leírás

A modern orosz terriert továbbra is őrző kutyaként, őrként használják. Csak a fajta képviselőinek többsége családjában látja el feladatait, és nem katonai, kormányzati létesítményekben.

A fekete terrier komoly, erős kutya, meglehetősen magas agresszióval. Ha nem biztos abban, hogy megfelelően fel tudja nevelni és biztosítani tudja számára a szükséges életkörülményeket, ne rohanjon kiskutyát vásárolni. Először ismerkedjen meg a fajta fő előnyeivel és hátrányaival, majd döntsön.

Előnyök:

1. Gyönyörű külső.
2. Kitartás, erő.
3. odaadás.
4. Kiváló őrzői tulajdonságok.
5. Jól kijön a gyerekekkel.
6. A hideget és a meleget is normálisan tolerálja.
7. Jó egészség.

Hátrányok:

1. Makacsság, akarat.
2. Nagy figyelmet igényel, nem bírja a magányt.
3. Magas agresszió, szigorú ellenőrzést igényel.
4. Szüksége van napi fizikai, mentális stresszre.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.