A kutyám az örömöm!

Kutya fajtákGul Dong (pakisztáni bulldog) leírása és a fajta jellemzői

Gul Dong (pakisztáni bulldog) leírása és a fajta jellemzői

buldog

Gul dong

leírás
6.9

Gondoskodás

10.0 / 10

Egészség

10.0 / 10

karakter

2.0 / 10

Tevékenység

10.0 / 10

Hajlam az edzésre

4.0 / 10

Hozzáállás a gyerekekhez

2.0 / 10

Őr és őrszem tulajdonságai

10.0 / 10

A legveszélyesebb és legagresszívebb kutyák listáján szerepel az indiai (pakisztáni) Gul Dong fajta. Ez egy született vadász, hatalmas és félelem nélküli. Egy ilyen kutya habozás nélkül képes támadni egy farkast, egy hatalmas vaddisznót, sőt egy medvét is.Tartalom:

 • A fajta története
 • Fajta szabvány
 • Karbantartás és gondozás
 • Egészség
 • karakter
 • Képzés és oktatás
 • A fajta előnyei és hátrányai

Gul Dong intelligens, de nehéz fajta. Képviselőinek erős akaratú mesterre van szükségük, szigorú kiképzésre van szükségük a legkisebb engedékenység nélkül. Ha sikerül visszafognia a hihetetlen agresszivitást a gul dong hatalmas erejével párhuzamosan, megbízható, odaadó védő lesz belőle.

Az ilyen háziállat nem alkalmas társ szerepére. Célja a vadászat, a biztonság, az őrszolgálat. Csak kevesen döntenek hatalmas kutyák tartása mellett, mivel nemcsak másokra, hanem magára a tulajdonosra is veszélyt jelenthetnek.

Egyéb nevek: pakisztáni bulldog, pakisztáni, gul-dong.

A fajta története

A gul dong szülőföldje Pakisztán, egy kortárs szemével szemlélve. De a modern Pakisztán területe a XIX. Században a gyarmati Indiához tartozott. Tehát a fajta történetének eredetét megnézve látni fogjuk, hogy az ilyen típusú kutyák hazája India. Mivel a gul dongot a XIX. Század végén tenyésztették.

Őseit angol kutyának hívják, csakúgy, mint a Dogo Argentino-t, amely a terjeszkedés időszakában érkezett Pakisztánba. Ebben az állításban megbízhatunk, mivel a gul dong nagy hasonlóságot mutat az argentin masztiffal.

A pakisztáni munkaképességek javítását célzó tenyésztési munkálatok során erőteljes fajtákkal keresztezték: Bully Kutta (pakisztáni masztiff), Ghoul terrier. Az egyik cél elérése volt - egy hatalmas, hatalmas, agresszív, gyors és félelmet nem ismerő harci kutya megszerzése.

A munkát siker koronázta, a célt elérték. Gul dong erőt és sebességet örökölt őseitől. Tökéletes gladiátor harcosnak tartják.

A pakisztáni bulldogok tulajdonosai kórtermeikkel harcoltak ragadozó, nagy állatokkal, kutyákkal, miközben rengeteg pénzt kerestek a győzelmektől. Ijesztő külsejű háziállatok is őrködtek a tulajdonosok birtokában, és segítettek a nagyvadak vadászatában.

A fajtatiszta pakisztáni ára meglehetősen magas. Ha egy kölyökkutyát továbbra is megfizethető áron lehetett megvásárolni, akkor egy felnőtt harci kutya, a csaták résztvevője és az ismételt nyertes nagyon drága volt. Csak gazdag emberek kaphattak ilyen háziállatot.

A harcos magas szintű agressziója, összetett jellege és veleszületett ösztöne miatt a gul dong nem terjedt el széles körben a hazán kívül. Nem nyert nagy népszerűséget az európai országokban.

E kutyák legnagyobb populációja Indiában, Pakisztánban, Afganisztánban, Közép- és Dél-Ázsia országaiban található. Itt használják még mindig titkos csatákban, amelyeken nemcsak kutyák, hanem ragadozó állatok is részt vesznek.

Fajta szabvány

dong

A világon egyetlen kinológiai egyesület sem ismerte el a Gul Dong fajtát. Ennek alapján a meghatározott típusú szabvány hivatalosan nem került megállapításra. Emellett egyetlen pakisztáni bulldog kennel sem került hivatalosan bejegyzésre.

Ez nem azt jelenti, hogy nincsenek pakisztáni tenyésztők. A kutyák hazájában kennelek és tenyésztők vannak. Természetesen létezik egy fajta szabvány is, a külső követelmények meg vannak határozva.

Az a személy, aki nem ismeri szorosan a Gul Dong fajtát, nem fogja tudni megkülönböztetni a pakisztánt az argentin masztifftól. E két kutya megjelenése és temperamentuma körülbelül 75-80% -ban hasonló. De a fő különbség a végtagok mérete. Az argentinok sűrű és viszonylag rövid lábakkal rendelkeznek, míg a pakisztáni végtagok hosszabbak és vékonyabbak.

Még nagyobb hasonlóság figyelhető meg a pakisztáni bulldog és vérrokona, a Bully Kutta között. Kívülről ezeknek a kutyáknak gyakorlatilag nincs különbségük. A ghoul dongot magasabb szintű agresszivitás, gonoszabb, kibékíthetetlenebb hajlam és az állkapocs összeszorításának ereje ismerheti fel. A pakisztáni markolat ereje jóval magasabb, mint a zaklatóé.

A nemi különbségek a pakisztáni bulldogban elhanyagolhatóak. Szerkezetében, méretében a szukák alig különböznek a hímektől.

Felnőttek marmagassága 78-116 cm., súly kb 68-97 kg.

Egy nagy fej nyugszik egy hosszú, erőteljes nyakon. Egyszerűen hatalmasnak nevezhető, mivel a legtöbb egyénben még a testtel sem teljesen arányos. Első pillantásra a kutyára a fej azonnal magára vonja a tekintetet, és ez nem túlzás.

Az elülső rész széles. A fülek születésétől fogva lógnak. Szokás megállítani őket, hogy az ellenfél ne tudja megragadni őket harcok közben. A levágott fülek magasak, kicsiek.

A szem kicsi, sötét, mandula alakú. Távol egymástól ültetve.

Pofa bőrredőkkel, rövid, hosszúkás. Az orr fekete, pigmentált, kerek, közepes méretű.

Az állkapcsok hatalmasak. A szemfogak nagyok, az ajkak húsosak. Ollós harapás.

A test masszív. A hátsó vonal egyenes. A mellkas erőteljes, terjedelmes. A farok hosszú és vékony. Gul dong tartja. Futás közben is, az izgalom pillanataiban a kutya soha nem emeli magasba. Ha egy pakisztánt kiképeznek a harcra, a farok kölyökkorában dokkolódik.

Erősen izmos végtagok. Sima, hosszú. A mancsok hatalmasak és kerekek. Kemény párnák, erős körmök.

A kabát rövid. Haj kemény.

A legtöbb pakisztáni bulldog fehér, barna, fekete vagy szürke jelzéssel. Ezek a kutyák a legnépszerűbbek. Szintén gul dongok találhatók fekete, barna, szürke, csíkos.

Karbantartás és gondozás

vámpír

A Gul dong teljesen alkalmatlan lakás tartására. És nem ajánlott a házban tartani. Ideális egy tágas ház nagy fülkével vagy kutyaházzal. A Gul dong nem tolerálja a súlyos fagyokat, ezért a fülkét le kell szigetelni.

A pakisztáni sétákra szorul. De az emberek között, olyan helyeken, ahol más állatok is vannak, csak szigorú pofán és rövid pórázon lehet járni. Jobban keresse az elhagyatott helyeket, ahol a bulldog szájkosár nélkül járhat.

Veszélyes elengedni a pórázt, mivel a ghoul dong bármelyik pillanatban megtámadhatja azt a célpontot, amelyet gyengébbnek tart önmagánál. Egy ilyen hatalmas kutya tartása nagyon nehéz. Ilyen esetekben fontos a háziállat engedelmessége.

A pakisztáni gondozásra vonatkozó szabályok majdnem megegyeznek más nagy szőrű kutyák más típusaival. Figyelembe kell venni a faj egyes jellemzőit, és rendszeresen el kell végeznie a következő eljárásokat:

 • Hetente ecseteljük a gyapjút.
 • Fürdünk évente párszor, vagy erősen szennyezetten. Mosószerek használata azonban nem ajánlott.
 • A karmokat gyakran nem kell levágni, a kutya ledarálja magáról.
 • A Gul dong fülek fokozott figyelmet igényelnek. Minden nap meg kell vizsgálni sérülés vagy gyulladás jeleit. Hetente hidrogén-peroxiddal kezelünk.
 • A pakisztániak hajlamosak a fogászati ​​problémákra, különösen a fogkőképződésre. Fontos, hogy a bulldogját kölyökkorától kezdve képezze a fogmosásra. Ez segít megelőzni a fogbetegségeket és a büdös szájszagokat. Tisztítás 3-4 naponta szükséges. Ha egy fogkutya kategorikusan elutasítja az ecset használatát, vásároljon speciális fogcsontokat a fogak tisztítására.

Kiegyensúlyozott táplálkozással fontos elősegíteni a nagy kutya izmos fűzőjének helyes fejlődését. A pakisztáni bulldog számára természetes étrend ajánlott elegendő fehérjét, zsírt, vitamint és ásványi anyagokat tartalmazni.

A gul dong étrendje zabkását, húsleves leveseket tartalmaz. A hús és a belsőség fontos. Tejtermékből: kefir, túró.

A bulldogot száraz étellel is megetetheti. Ugyanakkor ügyeljen arra, hogy a háziállat mindig meglehetősen nagy mennyiségű vízzel legyen a tálban.

Fontos, hogy a természetes és a mesterséges etetés ne keveredjen. Válasszon egyet és tartsa be.

Egészség

leírás

A pakisztáni bulldog átlagos várható élettartama 13-14 év. Ez egy olyan fajta, amely természetesen örökölte a jó egészséget, az erős immunvédelmet és az örökletes betegségek hiányát.

A baj az, hogy a csatákban részt vevő fajta képviselői ritkán élik az előírt számú évet. Sokkal korábban hal meg a vajúdás során elszenvedett többszörös sérülésektől.

A bulldog egészségének megőrzése érdekében a tulajdonosnak rutinszerű oltásokat, bőrparaziták elleni kezelést kell végeznie. Fontos, hogy a kutyának rendszeresen adjunk gyógyszereket férgek ellen. Továbbá ajánlott az állatorvos évenkénti megelőző vizsgálata. Bár a gul dong összetett jellege miatt nem könnyű az állatorvosi klinikára vinni.

A pakisztáni sérülékeny foltok a fülek és a fogak. Vigyázzon a fertőző betegségekre és a fogkőre.

karakter

buldog

A gul dong nem sorolható családi kutyának. Háziállatként nem ajánlott gyermekes családok számára. Egy ilyen hatalmas kutya tulajdonosának rendíthetetlen tekintélynek kell lennie a szemében.

Fontos, hogy a pakisztáni családtagok erősebbnek tartsák magukat. Ha ez nem történik meg, akkor nem ajánlott otthagyni például egy gyermeket vagy egy idős embert egyedül a tulajdonos jelenléte nélkül.

Megfelelő nevelés mellett a bulldog megbízható testőrré és őrszemekké válhat. De egy ilyen kutya mellett mindig figyelni kell. Ha valaki vagy valami nem tetszik neki, figyelmeztetés nélkül támad. Még egy nagyon erős ember sem lesz képes tükrözni egy hatalmas kutya támadását. Ezért olyan fontos a gul dong ellenőrzése.

A gyerekekkel való kapcsolatok nem működnek. Ezenkívül nem szabad megengedni a gyermek szoros kapcsolatát a bulldoggal. A kutya egyáltalán nem alkalmas játékokra. A kutya agresszióval reagálhat a gyermekek csínyeire, ami tragédiához vezet.

A pakisztáni bulldog száz százalékos tulajdonos. Még játékot sem lehet elvinni tőle, nemhogy egy darab húst. A sajátjaért kész harcolni bármelyik ellenféllel. Ez a tulajdonság teszi ideális őrzővé.

Háziállatokkal nehéz kijönni. Más kutyákkal szemben agressziót mutat, néha féktelenül. Ezért csak fizikailag erős ember vigye ki a kutyát sétálni. Általában nem ajánlott más háziállatokat tartani a pakisztániakkal azonos területen.

A ghoul dongot nézve úgy tűnik, hogy soha nem lazít. Folyamatosan gyűjtött és támadásra kész. Nem hiába sorolták a világ legveszélyesebb kutyafajtái közé.

Képzés és oktatás

pakisztáni

Az oktatók képesek olyan csapatokat megtanítani olyan veszélyes ragadozókra, mint a tigrisek, oroszlánok, pumák. Ezért nem lehet azt állítani, hogy a pakisztáni bulldog teljesen ellenőrizhetetlen és nem alkalmas a képzésre. Fontos, hogy vezetővé válj egy állat számára, és ismerd a jellem finomságait, valamint a vele való bánásmód szabályait.

Gul Dong okos és gyors eszű. Imád önállóan döntéseket hozni, ezért nem könnyű a kiképzés és az önfejű kutya nevelése. Ha nincs tapasztalata a fokozott agresszióval küzdő kutyákkal, akkor ne is gondoljon arra, hogy önállóan kiképezzen egy pakisztánt.

Csak egy tapasztalt kutyakezelő képes megbirkózni vele, aki ismeri az ilyen állatok oktatási és kiképzési módszereit.

Számos szabály és irányelv létezik, amelyek közül néhányat az alábbiakban ismertetünk:

 • A nevelés az élet első hónapjaitól kezdődik, és soha nem ér véget.
 • Órák, edzések szükségesek naponta. Fontos a tulajdonos állandó kapcsolata a pakisztánnal.
 • Sétálás közben ne engedje, hogy a dong maga elé menjen, kissé lemaradjon.

A pakisztáni bulldog képzésének fő iránya a megkérdőjelezhetetlen engedelmesség!

Érdekes tények

 • A pakisztáni bulldog fajtát egyetlen kutya szövetség sem ismeri el.
 • A meghatározott fajok tenyészállatait a "minél agresszívabb, annál erősebb, annál jobb" elv alapján választják ki.
 • Egy felnőtt ghoul dong legalább 3 kg-ot eszik naponta. hús. Otthon kizárólag nyers hússal etetik őket.
 • A pakisztáni bulldog mindenkit potenciális ellenségnek tekint.
 • A pakisztáni az egyik leggonoszabb és legellenőrizetlenebb kutya.

A fajta előnyei és hátrányai

buldog

A sok negatív értékelés és jellemző ellenére a gul dong megfelelő neveléssel és kezeléssel hűséges partnerré válhat egy erős ember számára, kiváló őr.

A Gul Dongnak, mint bármely más fajtának, nemcsak hátrányai vannak, hanem előnyei is. A fő előnyöket és hátrányokat az alábbiakban ismertetjük.

Előnyök:

1. Ideális biztonság, őrszem tulajdonságai.
2. Veleszületett vadászati ​​ösztön.
3. Könnyű gondozás.
4. Intelligencia és találékonyság.
5. Erő, kitartás.

Hátrányok:

1. Megnövekedett agresszió.
2. Rosszul képezhető.
3. Csak tapasztalt tulajdonosra van szükség.
4. Makacsság, akarat.
5. Más állatokkal való nézeteltérés.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.