A kutyám az örömöm!

Kutya fajtákBully Kutta (pakisztáni masztiff) leírása, fajta jellemzői

Bully Kutta (pakisztáni masztiff) leírása, fajta jellemzői

kutta

Bully Kuta

kutta
6.9

Gondoskodás

10.0 / 10

Egészség

10.0 / 10

karakter

3.0 / 10

Tevékenység

9.0 / 10

Hajlam az edzésre

3.0 / 10

Őr és őrszem tulajdonságai

10.0 / 10

Hozzáállás a gyerekekhez

3.0 / 10

A világ legveszélyesebb és legagresszívebb fajtáinak listáján szerepel a Bully Kutta. Ez egy hatalmas, hatalmas munkakutya. Végtelenül odaadó mesterének, de jobb, ha az idegenek nem ismerik meg közelebbről.Tartalom:

 • A fajta története
 • Fajta szabvány
 • Karbantartás és gondozás
 • Egészség
 • karakter
 • Képzés és oktatás
 • A fajta előnyei és hátrányai

A fajta képviselőit védelemre, vadászatra használják. Ideális harcosokként váltak híressé a ringben. Eddig Bully Kutta részt vesz az illegális kutyák küzdelmeiben, a legtöbb esetben a győztes jön ki.

További nevek: pakisztáni masztiff, indiai masztiff, Sind masztiff, Bully Kutta.

A fajta története

A Bully Kuta fajta nagyon titokzatos, tekintve a történelmet, az eredetet és az ősöket. Teljesen lehetetlen megmondani, hol jelent meg ez a faj, hogyan alakult ki, és milyen fajták vettek részt benne. Tehát a tudósok, történészek által hangoztatott létező változatokra és feltételezésekre kell építenünk.

Bully Kutta szülőhelye India és Pakisztán, innen származik a fajta neve: pakisztáni, indiai masztiff. Az egyik létező elmélet szerint a Bully Kutta Sindh tartományból származik, ezért néha "Sind mastiff" -nak hívják.

A Bully Kuta fajta történetének kezdete elveszett a távoli múltban, a perzsák idején. Ezeket a hatalmas kutyákat katonai csatákban és őrző kutyákként, testőr kutyákként használták.

Kr. E. 500-ban Bully Kuttát bemutatták Európának. Pontosabban: a meghatározott állatfajok Xerxes seregének részeként érkeztek Görögországba.

A modern pakisztáni masztiffok ősi ősei megjelenésükben jelentősen különböztek. A fajta a tenyésztési munka eredményeként megváltozott. Amikor a britek meghódították Indiát, kutyákat hoztak hazájukból a megszállt területekre. Ezek angol masztiffok, angol bullterrierek és számos vadászfaj voltak.

Az indiai masztiffokat keresztezték a fenti angol fajtákkal. A tenyésztőknek a lehető legnagyobb mértékben fejleszteniük kellett a fajtát. Ennek eredményeként megváltozott a külső, nőttek a fizikai képességek, nőtt a ragaszkodás a tulajdonoshoz. De a Bully Kutta továbbra is veszélyes, hatalmas, agresszív kutya maradt, amely szigorú ellenőrzést és irányítást igényelt.

A mai napig a világon egyetlen egyesület sem ismerte el hivatalosan a Bully Kutta fajtát.

A fajta képviselői nem elterjedtek, fő populációjuk Indiában és Pakisztánban figyelhető meg.

Fajta szabvány

kutta

A pakisztáni masztiff megjelenésére nincsenek pontosan meghatározott szabványok. Ezt a fajtát még vizsgálják. A molossiakhoz tartozik. A méretek nagyok, a csontváz hatalmas, az izmok jól fejlettek.

Az alábbiakban bemutatjuk azokat a jellemzőket, amelyekkel a meghatározott fajok képviselői megfelelnek.

Felnőtt növekedés 75-110 cm., súly kb 70-90 kg.

Egy nagy fej egy erős nyakon nyugszik, bőrön átfolyik. A koponya terjedelmes. Lógó fülek, közepes méretűek. A legtöbb esetben nagyon rövidek.

A szemek nem túl nagyok. Az orrnyereg egyenes, az orr nagy, az orrlyukak jól nyitottak. A száj körüli bőr laza, megereszkedett. Az állkapcsok hatalmasak, a szemfogak nagyok. Ollós harapás. Az ajkak leereszkednek.

A háta erős, elég hosszú. Azonnal egyértelmű, hogy ellenáll a nagy terheléseknek. A mellkas széles.

A végtagok hosszúak és izmosak. Az ízületek erősek, ami fontos egy ekkora és súlyú kutya számára. A mancsok kerekek, szélesek. A mancspárnák kemények. Nagy méretei ellenére a zaklató kuta könnyedén és kecsesen mozog.

A pakisztáni masztiff farka hosszú. A vége felé fokozatosan szűkül. Ha a bully kutta nyugodt, tartsa a farkát. Izgatottan felemelkedik.

Az indiai masztiff kabátja rövid. Kemény megérinteni.

A szín eltérő lehet. Megjegyezzük a Bully Kutta fajta képviselőinek leggyakoribb színeit: fekete, csíkos, harlekin, piros, barna.

A legnépszerűbb szín a fehér. Van olyan pakisztáni masztiff, amelynek fő színén apró foltok vannak.

Karbantartás és gondozás

kutta

A pakisztáni masztiff tartása egy lakásban megpróbáltatássá válik mind a háziállat, mind a gazdája számára. Az ilyen nagyméretű, félelmetes és agresszív kutyákat nem házban, és még inkább egy lakásban való életre szánják. A városi élet nem jó egy masztiffnak.

Ideális körülmények, amelyeket egy zaklató kutta igényel - egy vidéki ház saját telekkel. A helyszínen építsen egy tágas madárházat és egy nagy szigetelt fülkét a masztiff számára.

Fontos, hogy egy ilyen kutya sok fizikai aktivitást kapjon. Napi sétákra van szükség reggel és este, összesen legalább három órán át.

A bully kutta gondozása nem igényel sok időt, a lényeg az, hogy mindent helyesen és ütemterv szerint tegyünk:

 • 7-8 naponta egyszer ecsettel fésüljük meg a masztiff szőrét, tisztítva és eltávolítva az elhalt szőrszálakat.
 • Fürdés helyett ajánlott nedves törülközővel törölni kedvencét. Törölközőre vagy szalvétára is szükség lesz egy pakisztáni arc és mellkas törléséhez, mivel fokozott nyáladzás jellemzi.
 • Speciális csontokat vásárolunk egy állatgyógyszertárból a fogak tisztítására vagy kemény gyümölcsök adására. Használhat ecsetet és pasztát, de nehéz hozzászoktatni kedvencét egy ilyen eljáráshoz.
 • A karmok általában az útfelületen őrlődnek, ha ez nem történik meg, akkor nagy kutyák számára tervezett körömvágóval kell levágni őket.
 • Hetente egyszer megtisztítjuk a fülünket, megvizsgáljuk. Ha fertőzés vagy sérülés jeleit észleli, forduljon állatorvosához.

Olyan háziállat tartása, mint a Bully Kutta, elég sok pénzt fog elvinni. Nem csak egy ilyen fajtájú kölyökkutya nagyon drága, de később meglehetősen nagy mennyiségben kell ételt vásárolnia egy nagy, aktív kutyának.

Ha az etetési módszer mesterséges, minőségi ételeket vásárolunk megbízható eladóktól. Ebben az esetben a kutya sok vizet iszik, az ivótálat folyamatosan kell tölteni.

Természetes táplálkozással a Bully Kutta étrendjének 65-75% -a fehérje. Ide tartozik a hús, a belsőségek, a tojás, a túró, a hal (tenger), a kefir. Az étrend fennmaradó 25-35% -a zabkása, zöldség, gyümölcs.

A felnőtt masztiffokat naponta 2 alkalommal ajánlott etetni. Fontos az adagok helyes kiszámítása a túlzott táplálkozás vagy az alultápláltság elkerülése érdekében.

Egészség

funkció

A bully kutta átlagos élettartama körülbelül 10-11 év. A pakisztáni masztiffokat természetesen jó egészséggel jutalmazzák, erős immunvédelem van bennük. Ezért ritkán betegednek meg.

Észrevették e kutyák hajlamát a következő betegségekre:

 • Fogászati ​​problémák - fogkő, fogszuvasodás, parodontális betegség. A rendszeres fogmosás és elegendő mennyiségű vitamin- és ásványianyag-kiegészítő segít elkerülni az ilyen problémákat.
 • A csípőízület dysplasia - az első szakaszban fájdalom, sántaság nyilvánul meg, az utolsó szakaszban teljes mozdulatlansággal és elviselhetetlen fájdalommal fenyeget.
 • Allergiás reakciók - leggyakrabban kutyaápolási termékeken fordulnak elő, ritkábban ételallergiát észlelnek.

A betegség időben történő észleléséhez, körülbelül havonta egyszer, meg kell mutatnia a pakisztánt állatorvosnak megelőző vizsgálatok céljából. Emellett rutinszerű oltásra, féregtelenítésre és bőrparaziták elleni kezelésre van szükség.

karakter

leírás

A pakisztáni masztiff megfontolt, nyugodt, független és önálló. Mindig arra törekszik, hogy domináljon. A tulajdonos végtelenül hűséges, de egy ilyen hatalmas, agresszív kutya tulajdonosának tekintélynek kell lennie, nagyobb hatalommal kell rendelkeznie, mint maga a kutya.

A helytelen nevelés, a képzés hiánya az indiai masztiffot veszélyes, ellenőrizhetetlen állattá teheti. Ilyen esetekben ellenőrizhetetlen agressziója nemcsak idegenekre irányul, hanem a háztartás tagjaira is. Ezért olyan fontos, hogy elegendő figyelmet fordítson kedvencére, és helyesen nevelje.

Kisgyermekes családokban a kisállat formájában elkövetett bully kutta nem megfelelő. Nem jön össze a gyerekekkel, és árthat nekik. Az ilyen kutya kommunikációja serdülőkkel lehetséges, de ennek a felnőttek szigorú felügyelete mellett kell történnie.

Az indiai masztiffban a védelmi ösztön, a területiség nagyon fejlett, és szinte születésüktől fogva megnyilvánulnak. Ezért a bully-kutta óvatosan, agresszíven bánik az idegenekkel, az idegenekkel. Azonnal reagál az idegen hangokra, és bármikor készen áll az ember és az állat visszautasítására is, ha okot adnak rá.

A pakisztáni semleges az ugyanazon a területen tartott háziállatokkal szemben. De ugyanakkor senki sem mer kétségbe vonni felsőbbrendűségét. Nem ajánlott, hogy a masztiff kapcsolatba kerüljön kis állatokkal. Véletlenül egy hatalmas kutya árthat nekik.

A nyugalom és a türelem benne rejlik a pakisztáni fajta képviselőiben, de nagyon nehéz megjósolni a bika hangulatának változását. Egy nyugodt háziállat ilyen kutyája egy pillanat alatt dühös vadállattá válhat. Érezve a veszélyt, a sind masztiff habozás nélkül támadni kezd. Ritka esetekben vereséget szenved.

A fiatal kutyák különösen energikusak. Az erejük egyszerűen óriási. Az életkor előrehaladtával a karakter kiegyensúlyozottabbá válik, látszólag kisimul. A Bully Kutta idős korában a váladék jeleit mutatja.

Képzés és oktatás

mészároskutya

Az első naptól kezdve végzett oktatás, a korai szocializáció és a komoly képzés tapasztalt kutyavezető részvételével előfeltétele egy ilyen háziállatnak, mint a pakisztáni masztiff. Mindez a fajta képviselőinek problematikus jellege miatt nehéz ellenőrizni az ilyen kutyákat, csak egy erős akaratú, erős ember képes elérni az engedelmességet.

Úgy gondolják, hogy a pakisztáni önálló kiképzés nemcsak problematikus, hanem veszélyes is. Nem minden kutyavezető vesz részt a bully kutta képzésen. Ehhez bizonyos ismeretekre, tapasztalatra van szükség.

Az indiai masztiff nem reagál a kemény, nehéz edzésmódszerekre. Az edzés során ajánlatos türelmesnek, következetesnek és tisztességesnek lenni.

Fontos, hogy ne engedje, hogy a masztiff járjon előtted járás közben. Közel vagy kissé lemaradnia kell. Ez az egyik első szabály, amelyre a meghatározott fajtájú kiskutyát tanítják.

Érdekes tények

 • A Bulli Kutta fajta nevét "erősen ráncos kutyának" fordítják.
 • Angolból lefordítva a "Bully Kutta" név úgy hangzik, mint "Hooligan Kutta".
 • A pakisztáni masztiff az egyik legveszélyesebb, legagresszívebb és legnehezebb fajta a világon.
 • Indiában Bully Kutut a családokban őrként őrzik.
 • Pakisztánban a szindhi masztiffot jobban becsülik, mint harci kutyát. Ennek a fajtának a kölyökkutyáit azért vásárolják meg, hogy a jövőben pénzt kapjanak az állatok harci gyűrűkben való teljesítményére.
 • A Bully Kutta fajtát teljesen helyesen tekintik a kutyák harcának igazi legendájának.
 • A pakisztáni masztiff ideális vadásznak bizonyult a nagy ragadozók számára. Vadászni képes akár medvékre és tigrisekre is.

A fajta előnyei és hátrányai

kutta

Passzív, tapasztalatlan, bizonytalan emberek számára a pakisztáni masztiff nem ajánlott. A gyenge ember nem lesz képes leigázni egy hatalmas méretű, sőt dominanciára hajlamos kutyát.

Ha tetszik a fajta, ne rohanjon kiskutyát szerezni. Gondold át alaposan és mérlegeld a lehetőségeidet A masztiff megtartása nehéz, teret és pénzt igényel.

Miután megismerte a Bully Kutta fajta főbb előnyeit és hátrányait, jól dönthet.

Előnyök:

1. odaadás.
2. Félelmetlenség.
3. Kitartás, erő.
4. Az őr, a védő ösztöne fejlett.
5. Könnyű gondozás.
6. Jó egészség, ritkán beteg.

Hátrányok:

1. Megnövekedett agresszió.
2. Hajlam az uralomra, függetlenség.
3. Nem alkalmas gyermekes családok számára.
4. Drága tartalom.
5. Nem alkalmas házban tartásra.
6. Nagy fizikai aktivitást igényel.
7. Nehéz edzeni.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.