A kutyám az örömöm!

Kutya fajtákAmerican Bandog fajta leírása és jellemzői

American Bandog fajta leírása és jellemzői

Amerikai

Amerikai bandog

láncos kutya
7.3

Gondoskodás

10.0 / 10

Egészség

9.0 / 10

karakter

3.0 / 10

Tevékenység

10.0 / 10

Hajlam az edzésre

5.0 / 10

Hozzáállás a gyerekekhez

4.0 / 10

Őr és őrszem tulajdonságai

10.0 / 10

Rendkívül aktív, masszív, megfélemlítő, dühében irgalmatlan és egyben hűséges, néha játékos kutya - ez az amerikai Bandog. Kezdetben fő célja a kutyák küzdelmeiben való részvétel volt, ezért nevezték a bandogot "gladiátor kutyának". Ez a fajta a sok országban tiltott legveszélyesebb fajok listáján szerepel.Tartalom:

 • A fajta története
 • Fajta szabvány
 • Karbantartás és gondozás
 • Egészség
 • karakter
 • Képzés és oktatás
 • A fajta előnyei és hátrányai

Harctehetsége mellett a bandog rendelkezik őrző, őrző tulajdonságokkal. Az állat elméje, ereje, állóképessége lehetővé teszi, hogy a hatalmi struktúrák szolgálatára használja. Az amerikai bandog nem alkalmas társ szerepére. Ez egy komoly, védő, működő fajta.

Egyéb nevek: American Bandog mastiff, American Bandog, Bendoggy, Sphinford Bendog, American Mastiff.

A fajta története

Az amerikai bandog hazája az Amerikai Egyesült Államok.

Ez egy szelekciós fajta, amelyet különböző fajták keresztezésével tenyésztenek. A "bandog" kifejezés a XIII. Században keletkezett Közép-Angliában. Ez a meghatározás egy masztiff kutyát jelentett, amelyet nappal masszív láncon tartottak, és éjszaka elengedték az ingatlan őrzésére.

A XVI. Században a bandogok leírása megjelenik a nyomtatott sajtóban. A szerzők egy hatalmas, agresszív, céltudatos és veszélyes kutyát mutattak be az olvasóknak - tolvaj tolvajt.

Az első bandogok ősei őrmastifák voltak, kutyák, akik bikákkal, ragadozókkal vívott csatákban vettek részt, valamint kutyák, akik gazdájukat a keresztes hadjáraton kísérték.

Az ókorban a bandogok vadásztak, harcoltak, biztonságot, munkásokat végeztek. Különböző méretekben, színekben különböztek egymástól.

A tenyésztők a fajta fejlesztése és új fajták létrehozása érdekében keresztezték a bendoggokat más kutyafajtákkal. De a tenyésztők bármilyen folyamatban arra törekedtek, hogy megőrizzék és javítsák a fő tulajdonságokat: erős immunitás, félelmetlenség, védőösztön, nagy méret, asszertivitás és heves hajlam.

Az amerikai bandogok kiválasztásának fő irányai:

1. Az átkelés fő iránya az amerikai staffordshire terrierrel és az amerikai pitbull terrierrel.
2. Kevésbé népszerű volt a párosítás folyamata a masztiffal, a nápolyi masztiffal.
3. A tenyésztők nagyon ritkán a következő fajtákkal pározták a Bandogát: Boerboel, Cane Corso, Amerikai Bulldog, Tosa Inu, Bullmastiff, Bordeaux Dogue.

A huszadik században (hetvenes évek) Swinford amerikai állatorvos vállalja az amerikai bandog fajta tisztaságának helyreállítását. Az ő erőfeszítései révén határozták meg a modern bandogok külsejét. Ennek az embernek a tiszteletére a fajta képviselőit "Swinford's bendog" -nak hívják.

A kutyaharc tiltása után a bandogokat őrző, vadászó, őrző kutyákként használják.

Fajta szabvány

funkció

Az amerikai bandog erős testalkatú, erőteljes csontvázzal és jól fejlett izmokkal rendelkezik.

A felnőttek súlya kb 46-67 kg., növekedés 50-55 cm. és több.

A nyak közepes hosszúságú, erőteljes. Hatalmas, széles homlokú fej nyugszik rajta. A fülek levágottak, felállóak és háromszög alakúak. Lógó fülek, nem levágva.

A szemek kicsiek, tágra helyezkednek, ferde, sötétek. A tekintet éber, tanul. A pofa nem keskeny, hosszúkás. Az orr nagy, sötét, nyitott orrlyukakkal.

Az állkapcsok masszívak. A szemfogak nagyok. A harapási erő 1180 N a fiatal bandogoknál és körülbelül 1460 N a felnőtt kiképzett kutyáknál. A markolat erős, de a kutya sokáig nem tartja.

A háta egyenes, a gyomor felhúzva. A bordaketrec széles, mély és izmos. A végtagok erősek, egyenletesek, nem túl hosszúak, jól fejlett izmokkal. A farok vastag, közepes hosszúságú. Kopott lógott.

A szőrzet rövid, nem védi a kutyát a fagytól. A haj sima, tapintható.

Amerikai bandog színe: piros, fekete, barna, szürke, fehér foltokkal tarkított.

Karbantartás és gondozás

funkció

A Bandog egy őrzőkutya, nagy méretű és túlzott aktivitással. Nem kényelmes lakásban élni. Az ideális megoldás egy elkerített hátsó udvarral rendelkező magánház. Ebben az esetben a kutya szabadon futhat a helyszínen.

Egy tudatlan ember biztos abban, hogy a bandogát láncon kell tartani, a fajta neve alapján, ami fordításban úgy hangzik, mint "lánckutya". Valójában az amerikai masztiff láncon tartása erősen nem ajánlott. A lánc bandogák agresszívvé, gonoszokká válnak, nehéz velük kapcsolatot kialakítani, kölcsönös megértést.

A bandog számára építsen egy tágas madárházat egy nagy fülkével az udvaron. A fülkét le kell szigetelni, mivel a fajta nem tolerálja a fagyot. Miután kedvence egy madárházba került, ne felejtse el oktatni és kiképezni. Sétáljon minden nap a házon kívül. Sok fizikai aktivitásra van szüksége, ami segít csökkenteni az agresszió mértékét. Miután kidobta a felhalmozott energiát, a kutya nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb.

Egy lakásban, feltéve, hogy tágas, bandog is tartható. Ebben az esetben az első naptól kezdve hozzá kell szokni. Fontosak a napi hosszú séták is, amelyek során betartjuk az alábbi szabályokat:

1. A 2. nap sétái, amelyek mindegyike legalább egy órán át tart.
2. A gyaloglásnak aktívnak kell lennie, kocogással, edzéssel, hogy a bandog fizikai és mentális stresszt kapjon.
3. Tilos járni játszóterek, intézmények közelében, zsúfolt helyen.
4. Kerített, speciálisan felszerelt területeken járunk.
5. Minden lehetőséget megragadunk, hogy kivigyük a bandogot a városból, ahol szabadon futhat.
6. Nyilvános helyeken rövid pórázon, szájkosárban járjuk az amerikai masztiffot.

A bendoggs gondozása nem nehéz. A legfontosabb, hogy ne hagyja figyelmen kívül a higiéniai eljárásokat. Segítenek megőrizni kedvence egészségét és szépségét. Fontos, hogy rendszeresen elvégezzük a következő intézkedéseket:

 • A rövid szőrt hetente egyszer fésüljük meg, más napokon masszázskesztyű segítségével megtisztítjuk a kutyát a portól és az elhalt szőrtől. Ez az eljárás profilaxis a bőrbetegségek ellen is.
 • Ritkán fürdünk. Körülbelül évente 3-4 alkalommal, vagy ha feltétlenül szükséges erős szennyezés esetén. Hetente kétszer nedves törülközővel töröljük le a gyapjút, megtisztítva a szennyeződéstől. Dörzsölés után a kabát gyönyörű fényt kölcsönöz és ápoltnak tűnik. Ha a bandog egy madárházban él, a hideg évszakban nem lehet dörzsölni, csak nyáron.
 • A szem az amerikai bandog gyenge pontja. Fontos, hogy naponta megvizsgálja őket, ha bőrpírt, gyulladást vagy váladék nagy felhalmozódását észleli, sürgősen lépjen kapcsolatba az állatorvossal.
 • Hetente egyszer törölje le a füleket speciális oldatba mártott pamut törlőkendővel.
 • Speciális csontokat vásárolunk a fogak tisztításához.

Természetes ételeket ajánlanak a bandogóknak. A kutyának naponta 4800 Kcal-t kell kapnia.

Az étrendben sovány húst is tartalmazunk, a marhahúst részesítik előnyben. A húskészítmények a teljes étrend 50% -át teszik ki. A fennmaradó 50% -ot tartalmazzák: gabonafélék, gyümölcsök, zöldségek, túró, kemény tojás.

A mesterséges etetés szintén nem tilos. De a bandog vásárlásához csak prémium osztályú száraz ételre van szükség, és nem kevesebbre.

Egészség

láncos kutya

Az amerikai bandog átlagos hossza 12-16 év.

Természetesen egészséges fajta, erős immunitással. Az egészségügyi problémák a legtöbb esetben a nem megfelelő karbantartásból, gondozásból, táplálkozásból származnak.

Sok betegséget elkerülhet, ha kutyájával évente megelőző vizsgálatokat végez egy állatorvosi rendelőben. Fontos a bőr parazitáinak oltása, féregtelenítése és időben történő kezelése.

A kezdeti szakaszban könnyebb és gyorsabb bármilyen betegséget kezelni. Ezért fontos figyelemmel kísérni a kutya viselkedését. Ha aktivitása csökken, étvágya eltűnik, kabátja unalmassá válik, érdemes állatorvoshoz fordulni. Mivel ezek a tünetek általában betegséget jeleznek.

A bandog tulajdonosának tudnia kell, hogy a fajta milyen betegségekre hajlamos:

 • Elhízottság - a túltáplálás eredményeként következik be.
 • Epilepszia - görcsök, rohamok jellemzik.
 • Ízületi dysplasia - fájdalom, sántítás, mozdulatlanság kíséri.
 • Onkológiai betegségek.
 • Szembetegségek - szürkehályog, progresszív retina atrófia.

karakter

Amerikai

Egy családban a háztartás minden tagja közül a bandog intuitív módon meghatározza urát, ő lesz a legerősebb és legerősebb ember. Ez nem azt jelenti, hogy a kutya nem engedelmeskedik a család többi tagjának, hanem bizonyos engedékenységgel és megfelelő nevelés mellett.

Az amerikai bandognak elképesztő tulajdonsága van. Képes megfejteni egy személy szándékait mozdulatokkal, hangszínnel, arckifejezésekkel. Ha az ember agresszív, rossz szándékkal érkezik, a bendoggy azonnal támad, ordítás, ugatás nélkül, egyszóval, figyelmeztetés nélkül. Az ilyen kutya ideális őrző, testőr. Megjelenésével képes elriasztani a rablókat és más behatolókat.

Bandog általában nem mutatja meg a hangulatát, érzelmeit magában tartja. Ezért nagyon ritka esetekben a tulajdonos iránti kegyelem megszerzése, a hízelgés. Bár a fajta minden képviselője a maga módján egyedi, viselkedése nagyban függ a neveléstől.

Gyermekes családokban a bandog nem ajánlott. A kutya hűséges a gyerekekhez, de nem több. Nem fogja tolerálni a csínytevéseiket, a gyermekek sikolya, nevetése, rohangálása irritálhatja a kutyát. Még akkor is, ha a háziállat játékos hangulatban van, lehetetlen engedélyezni a játékokat egy nagy harci kutya és egy kisgyerek között. Az állat akaratlanul árthat.

Engedékenyen viselkedik más háziállatokkal. Nem törekszik különösebben a baráti kapcsolatokra, de nem felel meg az apróságok miatt vívott harcoknak.

Képzés és oktatás

funkció

Az amerikai bandogokkal kapcsolatban sok a hízelgő vélemény. Valóban vannak esetek, amikor harci kutyák támadtak embereket. Az ilyen támadások kimenetelének nincs jó vége egy személy számára. Végül is egy bandog védekező harapása is nagyon veszélyes, nem is beszélve támadóról.

Ha ránézünk, nem az állatokat, hanem a gazdáikat lehet okolni az indokolatlan agresszióban és az emberek és állatok elleni támadásokban. Egyszerűen nem sikerült megfelelően felnevelniük a kutyát, amelynek őseit gladiátoroknak hívták.

Ha bevitt egy amerikai bandogot a házba, kezdje el az első naptól kezdve oktatni. A kiskutyának meg kell tanulnia, hogy a mester a mester. A bendoggi gyengének érzi magát, és kétségtelenül megpróbál vezetővé válni. Nagyon nehéz lesz visszaadni az áramot a tulajdonosnak.

Az amerikai masztiff megtartásakor fontos szabály a korai szocializáció. A tulajdonosnak gondosan figyelnie kell a háziállat megismerésének folyamatát a külvilággal.

Egy speciális tanfolyam előfeltétele egy ilyen nehéz fajtának. Javasoljuk, hogy szakképzett kutyavezető segítségét vegye igénybe. Különösen, ha a tulajdonosnak nincs tapasztalata veleszületett agresszióval rendelkező nagy kutyák képzésében.

Nevelés, képzés és a bandog nem megfelelő kezelése hiányában fennáll annak a veszélye, hogy agresszív, ellenőrizhetetlen és veszélyes lesz másokra és Önre, beleértve az állatot is.

Érdekes tények

 • Angolból lefordítva a "bandog" jelentése "lánckutya".
 • A fajta képviselőit egykor erőteljes láncok segítségével tartották, van egy verzió, hogy emiatt merült fel a "bandoggi" név.
 • A britek a bandogát "lánckutyának", a franciák "éjszakai kutyának" nevezik.
 • Sok országban tilos az amerikai masztiffok tartása és tenyésztése.

A fajta előnyei és hátrányai

láncos kutya

Az amerikai bandog fajta népszerűsége nincs a legmagasabb szinten. Javasoljuk, hogy kölyökkutyát jó nevű kennelekből vásároljon. A bandog jellege összetett, ezért először tanulmányozza meg az ilyen kutya fenntartásának és nevelésének minden jellemzőjét, értékelje erősségeit és képességeit, csak utána menjen utána a kiskutya után.

Az alábbiakban bemutatjuk a Bandoggy fajta fő előnyeit és hátrányait.

Előnyök:

1. Intelligencia, találékonyság.
2. Kitartás, erő.
3. Félelmetlenség.
4. Kiváló őrszem, biztonsági tulajdonságok.
5. Könnyű gondozás.
6. Jó egészség.

Hátrányok:

1. Túlzott agresszió.
2. Kiegyensúlyozatlanság.
3. Rendszeres fizikai és mentális stresszt igényel.
4. Nem tűri a fagyot.
5. Kötelező képzést igényel.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2022.