A kutyám az örömöm!

Kutya fajtákAmerikai bulldog jellemzői, fajtaleírás

Amerikai bulldog jellemzői, fajtaleírás

leírás

fajta
7.4

Gondoskodás

7.0 / 10

Egészség

4.0 / 10

karakter

6.0 / 10

Tevékenység

10.0 / 10

Hajlam az edzésre

8.0 / 10

Hozzáállás a gyerekekhez

8.0 / 10

Őr és őrszem tulajdonságai

9.0 / 10

Az amerikai bulldog félelem nélküli és rendkívül erős kutya. Meglepő módon a ambulanciák minden erejük ellenére kedves, szeretetteljes és hűséges háziállatok. Ilyen társ mellett sehol nem félelmetes, mert a távoli múltban az amerikai bulldogok bikacsatákon vettek részt, olyan csatákból kerültek ki győztesként.Tartalom:

 • A fajta története
 • Fajta szabvány
 • Karbantartás és gondozás
 • Egészség
 • karakter
 • Képzés és oktatás
 • A fajta előnyei és hátrányai

A fajta története

Az amerikai bulldog hazája Amerika. Az ambuli tenyésztése egyedülálló vállalkozás. Az utódokra vonatkozó követelményekről beszélünk, amelyek szerkezeti és fizikai tulajdonságaikban különböznek egymástól. Ezeket a követelményeket a tenyésztők terjesztik elő, a kutyák közvetlen céljától függően.

Az Ambulia-t vidéki, óangol fehér fehér bulldognak hívták. Céljuk változatos, a feltüntetett kutyafajta típusától függ. Ezeknek az állatoknak három típusa ismert: klasszikus, standard, hibrid (a klasszikus és a standard keveréke).

A klasszikus és a standard típus temperamentumában, megjelenésében és céljában jelentősen eltér egymástól. Johnson típusa kiváló őrző, őrző tulajdonságokkal rendelkezik, fejlettebbek, mint egy szokásos mentőautóé. Az ilyen háziállatokat a tulajdon, a terület és a szállás védelmére használják. Csodálatos társak is.

A standard típusú bulldogok ereiben az ideális üldöző vére van. Ezeket a kutyákat gazdaságokban használják, a félelem nélküli állatok "macskakutyákként" váltak híressé. Egy ambulummal akár nagy állatokra is vadászhat, például vaddisznókra. Bulldogokat figyeltek fel a rendőrségre.

Az amerikai bulldog szinte minden országban nagyon népszerű. Az erő, a szolgálati tulajdonságok, a pácolási képességek ellenére egy ilyen kutya hű barátjává válhat családja számára, vidám játékpartnerként a gyermekek számára.

Fajta szabvány

fajta

Az amerikai bulldog nagy fajta. Felnőtt súlya 35-60 kg., marmagasság kb 55-68 cm. A fajta képviselői két fő típusra és egy vegyesre oszthatók:

1. Klasszikus vagy Johnson típusú - a pofa rövidebb, testalkata nagyobb, erősebb, mint a többi mentőautóé.
2. Standard vagy Scott típusú - a pofa hosszúkásabb, testalkata könnyebb, ugyanakkor sportos, atlétikus.
3. Hibrid - tenyésztéskor a standard típus és a klasszikus keresztezését gyakorolják.
A fajta minden képviselőjének nagy, négyzet alakú feje van, amelyet rövid, erős nyak visel. A koponya széles, a fülek megereszkedtek. A szemek egyenesek és lekerekítettek. Bulldog orra, mély. Az ambulum típusától függően lehet nagyon rövid vagy közepes hosszúságú. Enyhe alulmaradás javasolt, de nem tekinthető hátrányának a fogócsípésnek. Bizonyos esetekben hiányos fogak fordulnak elő.

Testfelépítése nehéz, erős, tömör. Hátulja rövid és széles. A test minden része jól izmolt. Az egész megjelenés a fajta képviselőinek erejéről beszél. A végtagok izmosak. Gyalogláb nem megengedett. Egy ilyen kutya képes nagy sebesség elérésére rövid távolságokon. Sikeresen ugrik. Könnyen megváltoztathatja a futás irányát. A farok közepes hosszúságú, kinyílások nélkül, a vége sarló alakú.

A szőrzet rövid, testhez közeli. A kabát színe lehet csíkos, fehér, fehér-piros, fehér csíkos.

Karbantartás és gondozás

Amerikai

A bulldog nagyon alkalmas lakás tartására. Az utcán télen egy ilyen kutya szenved a hidegtől. A házban ismernie kell a helyét és a viselkedési szabályokat, akkor a háziállat szomszédsága nem okoz gondot a háztartás számára, és nem okoz kényelmetlenséget maga a kutya számára.

Ha mentőt tart a házban, biztosítani kell számára a szükséges fizikai aktivitással járó napi sétákat. Nyilvános helyeken sétálva a kutyát pofára kell helyezni. Szájkosár vásárlásakor nem szabad pénzt megtakarítania, válasszon bulldog modellt, hogy a termék ne járuljon hozzá a légzési nehézségekhez.

Bulldoggal járni reggel és este jobb, számára a hő romboló. A tulajdonosnak ismernie kell a házi kedvenc elsősegély-nyújtásának szabályait túlmelegedés esetén, napszúrással. A hideg évszakban ajánlatos ruházatot viselni a mentőn, például overall formájában.

Séta közben próbáld meg elfoglalni a kutyát játékkal vagy parancsok megismétlésével. Egy ilyen kutya nagyon aktív, kellemes lesz neki a gazdival labdázni, vagy átugrani a javasolt akadályokat. A legfontosabb az, hogy háziállata ne szórakoztassa a házat, különben megszokja a játékokat. Ennek eredményeként találmányai átkerülnek a házba, amely bútorok és egyéb vagyon károsodásával jár. Ezenkívül a kutyával való közös játék és a rendszeres edzés bizalmi kapcsolatokat teremt, és közelebb hozza a gazdát az osztályhoz.

Nagyon jó, amikor a kutya jól ápolt, szép és vidámnak tűnik. Hasonló eredményt érhet el, ha rendszeresen elvégzi a következő eljárásokat:

 • Az amerikai bulldog rövid kabátja egész évben, főleg évente kétszer. A nem megfelelő gondozású lakásban mindenhol holt szőrszálak lesznek. Ezt elkerülheti, ha a kutyát egy ecsettel vagy egy speciális kesztyűvel fésüli ki hetente 3-4 alkalommal.
 • A fürdést évente kétszer vagy szükség szerint végezzük. A hátralévő időben elég, ha járás után megmossa a mancsait, és nedves ruhadarabbal törölje le a kabátot.
 • Az amerikai bulldogokat fokozott nyálképzés jellemzi. Ez a funkció problémákat okoz a tulajdonosoknak nedves foltok formájában az egész házban. A probléma csökkentése érdekében gyakran el kell távolítania az ajkak sarkán felhalmozódott felesleges nyálat.
 • A Bulldogs számára a rendszeres szájápolás nagyon fontos. Az a tény, hogy a pofa szerkezete, amely a fajta képviselőire jellemző, hozzájárul az alsó állkapocs fogainak korai elvesztéséhez. A lehető legtovább tartás érdekében rendszeresen meg kell mosnia kedvencének fogait és figyelnie kell állapotukra, időről időre meglátogatva állatorvost-fogorvost a megelőzés érdekében.
 • Az ambuli másik jellemzője a rövid pofa ráncai. Ha nem minden nap gondozza ezeknek a redőknek a bőrét, akkor baktériumok jelenhetnek meg, amelyek dermatózisok, bőrbetegségek, gyulladások kialakulásához vezetnek.
 • Az amerikai bulldogokat fokozott könnyezés jellemzi. Emiatt gyakran törölnie kell a szemét és a könnyes utakat. Ilyen eljárás esetén az állatgyógyszertárak speciális termékeket árulnak testápolók formájában.
 • 5-7 naponta töröljük a fülünket, ugyanakkor vizsgálatot végzünk a gyulladás, a károsodás és a túlzott váladék jelenléte szempontjából.
 • Szükség szerint levágjuk a körmöket, bár általában a mentő törli őket a napi séták során.

A bulldogot természetes táplálékkal és kész takarmánnyal is táplálhatja. Csak prémium kutyaeledelt vásároljon. Ha természetes táplálkozási módot választott, az étrendnek tartalmaznia kell belsőségeket, gabonaféléket, hús- és tejtermékeket, zöldségeket. Biztosítson kutyájának elegendő vitamint és ásványi anyagot. A víz folyamatosan rendelkezésre áll, hűvösnek és tisztának kell lennie. A felnőtt kutyákat naponta kétszer, egyidejűleg etetik.

Egészség

fajta

A szokatlan megjelenés és fizikai jellemzők kiszolgáltatottá teszik ezeket a kutyákat az egészségre. Úgy gondolják, hogy sok betegségre hajlamosak, összehasonlítva ezen kutyák más fajaival, a természet megjutalmazta a rossz egészségi állapotot. Annak érdekében, hogy a mentőautó normálisan nőjön, fejlődjön és ne betegedjen meg, a tulajdonosnak gondosan, szeretettel és gondossággal kell gondoskodnia kedvenceiről. Fontos tudni, hogy mely betegségeknél figyelhető meg a legnagyobb hajlam:

 • Allergiás reakciók - leggyakrabban ételallergia jelentkezik, ez megnyilvánulhat mind a bőrön fellépő kisebb kiütések formájában, mind a fulladás súlyos támadásai formájában. A parfümökre, a samponra vagy a szappanra is allergiás.
 • Discopathia - az intervertebrális lemezek patológiája.
 • Dysplasia - az ízületeket érinti, súlyos fájdalom, sántaság és akár mozdulatlanság kíséretében.
 • Süketség - veleszületett.
 • Bőrbetegségek.
 • Szembetegségek.
 • Immunhiány - súlyos patológia, amely más súlyos betegségek kialakulásához vezet a test védelmi funkcióinak csökkenése miatt.
 • A perianalis régió daganatai - a végbélnyílás közvetlen közelében kialakuló daganatok.
 • A szív- és érrendszer hibája - veleszületett
 • Légzőszervi problémák - horkolás, légszomj.
 • Nehéz munka.

Megfelelő gondozás mellett a mentők 10-12 évig élhetnek.

karakter

buldog

Erő, állóképesség, félelmetlenség, elszántság - ezek a fő vonások jellemzik az amerikai bulldogot. Azt is érdemes megjegyezni, hogy egy komolyabb domináns kutyát nehéz megtalálni. Mindenütt ott van, mindig és mindenki felett mindenki igyekszik átvenni, vezetni, uralkodni.

Ezért a mentők, mint háziállatok, nem lesznek alkalmasak az akaratlan, gyenge akaratú, tapasztalatlan emberek számára az agresszív kutyák kezelése szempontjából. Egy ilyen kutyának szilárd kézre és a tulajdonos akaraterőjére van szüksége, csak akkor jön létre hierarchia a kutya és a tulajdonos között.

Egy családban a jól nevelt bulldog nyugodtan és barátságosan viselkedik. Végtelenül odaadó a háztartás minden tagjának, az utolsó leheletig minden helyzetben kész megvédeni gazdáját és vagyonát. Ha minden nap hosszú ideig sétálgatsz vele, lehetőséget adva neki a szabad futásra, a házban lévő kutya szorgalmasan viselkedik.

Ha a bulldog unatkozik, akkor számítson bajra. Elrontja a dolgokat, sőt agressziót mutat mindenki körülötte. Az aktivitás létfontosságú a fajta számára.

Ambul toleráns a gyerekekkel szemben, de egy ilyen kutya nem maradhat egyedül gyermekkel. Rendkívül bizalmatlan az idegenekkel szemben. Észrevéve a veszély legkisebb jeleit, a bulldog villámgyorsan rohan a támadásba. Rendkívül nehéz megállítani a meghatározott fajta támadó kutyát. Az ambulusok nagyon rosszul érzékenyek az engedelmesség jeleire.

Barátságosan viselkedik más háziállatokkal, nyugodtan kijön velük ugyanazon a területen, de részükről teljes alávetést igényel. Van veleszületett agresszió mások kutyái iránt, amivel szinte lehetetlen küzdeni. Ez a jellemvonás nem tekinthető a fajta helyettesítőjének.

Az Ambulit ritkán használják szolgálati kutyaként. Kiszámíthatatlanul viselkednek veszélyes helyzetekben, és nagy vonakodással reagálnak a tiltásokra.

Képzés és oktatás

funkció

A kutya nevelése már két hónapos korban megkezdődik. Ebben az időszakban a kiskutya elkezdi megtanulni a legegyszerűbb parancsokat, és megtanulja a viselkedés szabályait. A mentő házban maradásának első napjaitól kezdve fontos a kutya helyes viselkedési vonalának kialakítása nemcsak a tulajdonos, hanem a háztartás többi tagja, háziállata és vendége vonatkozásában is.

Miután sikeresen alkalmazkodott egy új helyre, a kölyökkutyának szocializálódnia kell, meg kell ismernie az otthonon kívüli világot. Csak utána lehet komoly tanulmányokat kezdeni, mert a mentőknek képzéseken kell részt venniük.

Hogy az amerikai bulldognak milyen edzésre van szüksége, az attól függ, hogy mire készül a kutya. Például egy társas bulldog számára általános képzési tanfolyam ajánlott. Őrkutya számára általános és védő tanfolyamra lesz szükség. Ha vadászatra készíti fel a kutyát, akkor tapasztalt szakemberek irányításával tanulmányoznia kell a vadak keresését és támadását.

Érdekes tények

 • Van egy egyedülálló eset, amikor két fiatal amerikai bulldog, amikor egy házban tűz ütött ki, erőszakosan lángra lobbant. A tüzet élő ellenségnek tekintették, és rettenthetetlenül harcoltak vele, védve urukat.
 • A fajta tisztelői tiszteletteljesen hívják "halálos harcosnak".
 • Szinte lehetetlen megijeszteni vagy legalább meglepni a bulldogot, ők egy szokatlanul erős idegrendszer tulajdonosai.
 • Sok híresség (George Clooney, Angelina Jolie, David Beckham stb.) Az amerikai bulldogot választotta háziállatnak.

A fajta előnyei és hátrányai

fajta

A mentőautó összetett jellege és kemény elrendezése miatt érdemes alaposan megfontolni, hogy képes-e megbirkózni egy ilyen kutyával és helyesen nevelni-e. Annak eldöntéséhez, hogy amerikai bulldog kiskutyát vásároljon-e vagy sem, a fajta képviselőinek főbb előnyei és hátrányai felsorolása segít.

Előnyök:

1. odaadás, odaadás.
2. Biztonsági tulajdonságok.
3. Magas intelligencia.
4. Kitartás.

Hátrányok:

1. Napi hosszú sétákat igényel.
2. Hajlam sok betegségre.
3. Makacsság és uralkodási vágy.
4. Agresszivitás más kutyákkal szemben.
5. Fokozott nyálképzés.
6. Horkolás.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.