A kutyám az örömöm!

Kutya fajtákAmerican Bully leírása, a fajta jellemzői

American Bully leírása, a fajta jellemzői

Amerikai

Amerikai zaklató

Amerikai
8.1

Gondoskodás

10.0 / 10

Egészség

9.0 / 10

karakter

7.0 / 10

Tevékenység

8.0 / 10

Hajlam az edzésre

8.0 / 10

Őr és őrszem tulajdonságai

7.0 / 10

Hozzáállás a gyerekekhez

8.0 / 10

Az amerikai Bullyt testépítőnek tartják a kutyafajták között. Viszonylag kicsi testalkatú, izmai feltűnőek. Bully megjelenése ijesztő, egy hatalmas száj bárkit meg tud ijeszteni.De ez első látásra benyomás. Valójában ez a fajta meglepő módon ötvözi a kíméletlen harcos külsejét és a barátságos beállítottságot.

Tartalom:

 • A fajta története
 • Fajta szabvány
 • Karbantartás és gondozás
 • Egészség
 • karakter
 • Képzés és oktatás
 • A fajta előnyei és hátrányai

Az amerikai Bully szelíd és szeretetteljes az emberek iránt. Ez a kutya bízik képességeiben és képes megvédeni családját. Nem nevezheted agresszívnek, a rosszindulat kizárólag veszélyes helyzetekben nyilvánul meg.

A fennmaradó időben a Bully szeretetteljes, játékos, vicces háziállat, aki mindig a tulajdonos kedvére törekszik.

További nevek: Bully, American Bully, American Bully Pit, Bullipit.

A fajta története

Az amerikai Bully hazája az Amerikai Egyesült Államok. A fajta megjelenése a huszadik század kilencvenes éveire nyúlik vissza. A fő cél egy példamutató családtárs.

Az amerikai Bully az amerikai pitbull terrier és az amerikai staffordshire terrier keresztezéséből származik.

A tenyésztők lehetetlennek tűnő feladatot tűztek ki maguk elé. Barátságos, nem agresszív, társfajtát kellett létrehozniuk két harcoló, pácoló, agresszív kutya génjeiből.

Ugyanakkor a félelmetes megjelenésnek, a túl fejlett izmoknak, az erőnek, a hatalmas szájnak ugyanannak kellett volna maradnia, mint az eredeti fajtáknál.

A bika kialakulásának kezdetét Amerikai Kaliforniában és Virginiában jegyzik fel. Ezektől az államoktól terjedt el az új kutyafaj Amerikában, majd Európa és Ázsia országaiban.

Az idők folyamán más fajták génjei is részt vettek a tenyésztésben: francia bulldog, amerikai bulldog, staffordshire bullterrier, óangol bulldog, angol bulldog.

Ezeket a sziklákat használták a bulipit fizikailag nagyobbá tételére.

A fajtát Amerikában 2004-ben hivatalosan elismerték. Nemzetközi szinten az American Bullyt a mai napig nem ismerik el önálló fajként.

Fajta szabvány

terrorizál

Egy tudatlan ember könnyen összetévesztheti az amerikai Bullyt az amerikai Pit Bull Terrierrel. Valójában a fajták megjelenésükben nagyon hasonlóak, rokonság van közöttük, de karakterük teljesen más.

Az American Bully egy független faj, amelynek megvan a maga szabványa. Az érett egyedek átlagos mérete: súlya kb 30-50 kg., növekedése kb 32-52 cm.

A növekedés szerint a fajtán belüli bikák 4 különböző típusra oszthatók:

1. Klasszikus - 43 és 51 cm között.
2. XL - 51-től 57 cm-ig.
3. Zseb (zseb) - legfeljebb 43 cm.
4. Normál - 43 és 51 cm között. Ez a típus hasonló a klasszikushoz, de észrevehetően nehezebb, erősebb.

Az American Bully minden típusára egységes szabványt hoztak létre, amely szerint a fajta képviselőinek így kell kinézniük.

A nem hosszú, de erőteljes nyakon egy nagy, négyzet alakú fej található. A koponya széles, az elülső rész erősen hangsúlyos.

A fülek természetes formájukban félig fel vannak állítva, folyamatosan előre irányulnak. Úgy tűnik, hogy a zaklató folyamatosan éber.

A legtöbb esetben a viselők megállítják a bullipitis fülét. A köpölyözés legnépszerűbb formái: rövid, verekedés, kiállítás.

A szemek kicsiek, mélyen helyezkednek el, nem állnak ki. Lehet ovális vagy mandula alakú.

A pofa terjedelmes, négyzet alakú. A felszíni ráncok jelenléte nem tekinthető hibának. Az orrnyereg lapos és széles. Az orr nagy, jól nyitott orrlyukakkal.

A bully harapás ollós harapás. Az állkapcsok hatalmasak, az alsó állkapocs különösen ijesztőnek tűnik.

A test masszív, négyzet alakú. A hátsó rész rövid és erős. A karaj széles. A mellkas terjedelmes. A has kissé felhúzva. A farok egyenes vagy horgas. Vastag az alján, fokozatosan elvékonyodik a vége felé.

A bully farkának nem lehet göndör gyűrűje.

Lábak fejlett izomrendszerrel, kissé az alkar felé fordulva. Sima, széles. A mancsok lekerekítettek. Vannak jövedelmező ujjak. Eltávolításuk nem kötelező.

A mozdulatok magabiztosak és lenyűgözőek. Séta - erőteljes, mégis könnyű ügetés.

Az amerikai Bully kabátja rövid, testhezálló. A haj kemény és fényes. Aljszőrzet nélkül.

A kabát bármilyen színe megengedett, bármilyen kombinációban. Csak egy színbeállítás nem engedélyezett a szabvány szerint - merle (márványozott).

Karbantartás és gondozás

Amerikai zaklató

Amerikai zaklatót tarthat mind a házban, mind a lakásban. Ilyen kutyát csak láncon vagy madárházban tartani lehetetlen.

Az aljszőrzet nélküli rövid kabát nem védi a hidegtől.

Bully nem túlaktív háziállat. Szüksége van fizikai aktivitásra, de egy hétköznapi ember képes biztosítani őket.

Elég minden nap kutyát sétáltatni, egy séta legalább egy órán át tart.

A lassú séta nem lesz elegendő ahhoz, hogy a kutya elköltse a felhalmozott energiát. Szervezzen aktív játékokat. Néha ajánlott háziállattal menni a természetbe, az erdőbe, a víztestekbe.

Egy ilyen mulatság a tulajdonossal, a családdal nemcsak a zaklató fizikai állapotára, hanem a karakterének kialakulására is pozitív hatással lesz.

Fontos, hogy az összes szabály szerint rendszeresen vigyázzon a háziállat megjelenésére. Az alábbiak a szükséges ápolási eljárások:

 • Hetente egyszer ecsetelje a gyapjút. Ehhez ajánlott furminátort vásárolni. A moltási időszakban fésülni kell hetente 2-3 alkalommal.
 • Évente egyszer fürdünk. A fennmaradó időben használhat száraz sampont vagy nedves rongyot természetes szövetből.
 • Naponta vizsgáljuk a füleket. Szükség esetén a kén felhalmozódásait eltávolítjuk, és a port, a szennyeződéseket eltávolítva, pamut törlőkendővel és az állatgyógyászati ​​gyógyszertár speciális oldatával töröljük le.
 • Minden nap megvizsgáljuk a szemeket, és ha szükséges, pamutpárnákkal töröljük meg őket.
 • Havonta 2-3 alkalommal tisztítjuk a fogainkat. Ehhez meg kell vásárolnia az állatgyógyszertárban nemcsak egy speciális pasztát (nem habzik), hanem egy speciális ecsetet is.
 • Körmökkel vágjuk a karmokat nagy fajták számára, ezt az eljárást meg kell tanulni, ha egyáltalán nincs tapasztalat, akkor jobb, ha igénybe veszik a szakember szolgáltatásait, hogy a tulajdonos képtelensége ne váljon traumává a zaklatónak.

Biztosítsa a bullipitisét kiegyensúlyozott étrenddel. Lehet természetes vagy mesterséges. A takarmánynak mindenesetre jó minőségűnek kell lennie.

Száraz étel esetén prémium osztályt vásárolunk. Ha természetes étel, akkor friss, jó minőségű termékeket vásárolunk. Nincs maradék a mester asztalánál, és nincs lejárt hús.

A víznek éjjel-nappal elérhetőnek kell lennie a zaklató számára. Mielőtt egy tálba öntné, ajánlatos 5-6 órán át hagyni.

Egészség

Amerikai

Az amerikai Bully átlagos élettartama 9-12 év.

Ha úgy dönt, hogy a meghatározott fajtájú kiskutyát veszi, győződjön meg arról, hogy a tenyésztők megbízhatóak és a kennel kiváló hírnévnek örvend.

Véletlenszerű eladóktól azt kockáztatja, hogy olyan kutyát vásárol, amelynek szüleit szteroidokkal injekciózták, hogy szuper izmos testet kapjon.

Az injekciók leállítása után az állat izomzata visszanyeri természetes megjelenését és számos egészségügyi problémát. Ezek a problémák gyakran öröklődnek.

A bika tulajdonosának tudnia kell, hogy a jelzett fajta milyen betegségekre hajlamos:

 • Szürkehályog - a szembetegség kezelés nélkül a látás jelentős romlásához vezet.
 • Ízületi dysplasia - a kezdeti szakaszban súlyos fájdalom jellemzi, az utolsó fájdalom elviselhetetlenné válik, a kutya részben vagy akár teljesen elveszíti a mozgás képességét.
 • Demodecosis Az egyik leggyakoribb parazita betegség. A kórokozó a Demodex canis atka
 • Látóideg atrófia - örökletes betegség, amelyet a retina multiplexének jelenléte jellemez, amely vaksághoz vezet.
 • A szív- és érrendszer betegségei.
 • Fogászati ​​problémák.

Meg kell jegyezni, hogy a fajta képviselői nem bírják a meleget. Nyáron ajánlatos kora reggel és este sétálni velük. Télen figyelje a helyiség hőmérsékletét, a kutya helye ne legyen fűtőberendezések, elemek közelében.

Ügyeljen arra, hogy rendszeresen féregtelenítse, beoltassa és kezelje a bőr parazitáit. Fontos, hogy a bullyt évente egyszer mutassák meg az állatorvosoknak a megelőzés érdekében.

karakter

jellegzetes

Az amerikai Bully nagyon intelligens, és kiváló családi kísérő kutyának tartják. Egy ilyen háziállat őszintén örül minden alkalommal, amikor sikerül a tulajdonos kedvében járnia.

Egy új családban, egy új házban a marhaság gyorsan csatlakozik a csapathoz, ugyanolyan barátságos, sőt gyengéden a háztartás minden tagjával szemben. De mindenekelőtt a mester csak egyet tart.

A hosszan tartó magány rosszul befolyásolja mind jellemét, mind egészségét. Miután látta, hogy a tulajdonos dolgozik, türelmesen várja a visszatérését, de ha távol van, és nem a szokásos időben tér vissza, a kutya stresszes.

Baráti hajlamuk ellenére az amerikai Bully általában dominál. Ha a tulajdonos lazaságot mutat, a kutya, kihasználva a pillanatot, megpróbálja a fő helyet elfoglalni a házban. Ennek eredményeként csintalan és ellenőrizhetetlen lesz. Szüksége van egy akaraterővel rendelkező mesterre.

A fajta képviselői jól kijönnek a gyerekekkel. Sokáig képesek elviselni a gyermekek bohóckodását. Órákig szabadtéri játékokat játszanak. Egy gyerek számára ez egy nagyszerű barát és egyben őr. De erősen nem ajánlott magára hagyni a gyerekeket a zaklatóval. A kutya erős, ezért akaratlanul árthat.

Az amerikai Bully őrző ösztöne fejlett, de nem ideális őr. A fajta nélkülözi az agressziót, amely az idegenekkel szembeni harcokhoz, őrző kutyákhoz tartozik.

Az American Bully-val könnyű kapcsolatba lépni, és barátságosan érdekli az otthoni vendégeket. Bár már a külsejével is megijesztheti a hívatlan vendégeket.

Olyan helyzetekben, amikor a tulajdonos vagy maga a kutya van veszélyben, azonnal váljon félelmetes nem ismerő félelmetes harci kutyává.

A ivarérett hímek pofátlan beállítottságúak. Gyakran veszekedéseket kezdenek saját fajtájukkal mind a területükön, mind a nyilvános helyeken. A korai szocializáció és a komoly képzés segít megbirkózni ezzel.

Bár a karakter és a viselkedés minden kutyánál egyedi.

Képzés és oktatás

jellegzetes

A zaklató képzés akkor lesz sikeres, ha csak a tulajdonos ér el vezetői státuszt. A kutyának szava törvény.

A korai szocializáció fontos az amerikai Bully számára. Biztosítsa számára a lehetőséget, hogy különböző emberekkel ismerkedjen meg. Felnőve új szagokat, hangokat kell megtanulnia, gyakrabban kell új helyeket meglátogatnia. Ez hozzájárul a megfelelő karakter kialakulásához.

Bully személyisége a barátságosság ellenére sem könnyű. Egy ilyen kutyának szigorú oktatásra és komoly képzésre van szüksége. Ellenkező esetben engedetlenségével és dominanciájával sok gondot okoz.

Otthon egy háziállat megtanítható a legegyszerűbb parancsokra és viselkedési szabályokra a házban. De komolyabb képzést kutyavezető irányításával kell elvégezni, speciális helyszíneken.

Hat hónapos korban engedelmességi tanfolyamra van szükség az amerikai Bully-nál. Két éves kortól kiképezhető a védő őrszolgálatra. Ehhez érdemes átmenni a ZKS-en.

Fontos, hogy az edzés során pozitív módszereket alkalmazzunk. A Bully-t könnyű motiválni kedvenc finomságával, gyengéd simogatással. De az órákon nem szabad engedékenységnek és engedékenységnek lennie. Fontos az órák következetessége és következetessége.

Érdekes tények

 • Az amerikai Bully félelem nélküli, hatalmas harcos, de csak azzal a feltétellel, hogy agresszióra késztette.
 • Bully a világ legmerészebb kutyáinak listáján szerepel.
 • Az amerikai Bully nagyon fájdalomtűrő.
 • Az angolul lefordított "bully" jelentése "bully" vagy "bully".

A fajta előnyei és hátrányai

jellegzetes

Az American Bully nem alkalmas idősek vagy gyermekek számára háziállatként. Az ilyen kutya tulajdonosának határozott és nyugodt karakterűnek kell lennie, akaratosnak és tisztességesnek kell lennie.

Az amerikai Bully fajta fő előnyeit és hátrányait az alábbiakban ismertetjük.

Előnyök:

1. odaadás.
2. Barátságos természet.
3. Könnyű gondozás.
4. Alkalmas lakásfenntartásra.

Mínuszok:

1. Nem bírja a magányt.
2. Komoly képzést igényel.
3. Nem tűri a hideget.
4. Hajlam az uralkodásra.
Rossz indulat más kutyákkal szemben.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.