A kutyám az örömöm!

Kutya fajtákBullterrier leírása, a fajta jellemzői és jellemzői

Bullterrier leírása, a fajta jellemzői és jellemzői

leírás

Bullterrier

bullterrier
7.8

Gondoskodás

10.0 / 10

Egészség

9.0 / 10

karakter

5.0 / 10

Tevékenység

8.0 / 10

Hajlam az edzésre

6.0 / 10

Hozzáállás a gyerekekhez

9.0 / 10

A bullterrierek hihetetlenül aranyos és vicces kutyák, de csak akkor, ha korán megfelelően képzettek és szocializáltak. Ennek a kutyának stabil kézre és aktív életmódra van szüksége. Ha nem fordít kellő figyelmet erre a pontra, akkor a kutya a jövőben agresszivitást mutathat. De ha meg tudja adni - garantált az életének odaadó barátja.!Tartalom:

 • A fajta története
 • Fajta szabvány
 • Karbantartás és gondozás
 • Egészség
 • karakter
 • Képzés és oktatás
 • A fajta előnyei és hátrányai

A fajta története

A bullterrier egy olyan kutyafajta, amely a 19. század második felében jelent meg Nagy-Britanniában két másik fajta - a bulldog és a fehér terrier - keresztezésével. Maga a fajta neve angolból származik, és két szóból áll - bika és terrier.

A tenyésztők azt a célt tűzték ki célul, hogy létrehozzanak egy különleges fajtát, amelynek képviselői megkapják a terrier félelmetlenségét és leleményességét, kombinálva a bulldog erejével, ellenálló képességével és markolatával. És sikerült is, bár nem azonnal.

A fajta első képviselői sokkal kisebbek voltak, mint a modern bullterrierek. Egyes egyedek súlya nem haladta meg a 2-4 kg-ot. Azonban az idő múlásával a tenyésztők olyan állatokat tenyésztettek, amelyek súlya már lenyűgözőbb volt - 22-30 kg. A modern bullterrierekhez legközelebb állónak tekinthetők. A tenyésztők elérték céljukat - olyan fajtát kaptak, amely a terrier és bulldog karakterének legjobb fiziológiai tulajdonságait és tulajdonságait ötvözi.

Ez egy James Hinks nevű angol tenyésztő, akinek köszönetet kell mondani a fajta iránti különleges hozzájárulásáért, amelyet szinte tökéletesen elért. A szívós, erőteljes és gyors eszű kutyák megszerzéséhez Hinks a mára kihalt kutyafajta képviselőit - fehér angol terriereket, valamint fehér bulldogokat használt fel.

A 19. századból eredő fajta gyorsan népszerűvé vált, különösen a városi férfiak körében. Hamarosan az amerikaiak érdeklődni kezdtek a bullterrierek iránt. A múlt század elején éppen ők járultak hozzá a bullterrier kutyafajta elismeréséhez.

Ugyanakkor néhány tenyésztő színes állatokat akart tenyészteni. És meg is tették. 1936-ban a tarka bullterriert a Kinológiai Világszövetség külön fajtaként ismerte el. Ma azonban bizonyos körökben ezek a kutyák nem kevésbé népszerűek, mint Angliában a XIX.

Fajta szabvány

jellegzetes

A bullterrier kutyákat erőteljes testalkat jellemzi jól fejlett izmokkal, rugalmasak és könnyen mozgathatók is.

Az elfogadott szabvány szerint a bullterrierek így néznek ki:

A fej hosszú, hatalmas és mély, de nincs túlzott durvasága. Ha elölről nézi a kutyát, a feje formája egy tojásra emlékeztet. A koponya teteje fültől fülig szinte lapos. Profiljában a fej alakja a homlokától az orráig hajlított vonal. Az orr fekete, az orrlyukak jól fejlettek.

Az alsó állkapocs elég erős. A fogak nagyok, erősek, a harapás helyes, ollós. A felső állkapocs szorosan érintkezik az alsó állpánttal. Az ajkak elég feszesek.

A fülek kicsiek, közel vannak. Álljon egyenesen, ne lógjon le.

A szemek ferdeek, a szemek keskenyek, átlósan helyezkednek el. Szemszín - fekete vagy olyan sötétbarna, hogy szinte feketének tűnik, szúró fényű. A kék szem nem kívánatos. A szemtől az orrig terjedő intervallum lényegesen hosszabb, mint a koponya tetejétől a szemig.

A nyak elég erős, hosszú, ívelt.

A test kerek, a mellkas mély, a mell széles. Az ágyék elég erős, rövid.

A vállak erősek, rövidek, izmosak, szélesek, a szegycsonthoz közel vannak. A sarkok hangsúlyosak. A könyök egyenes. Középhosszú lábak, erősek, erősek és egyenesek. Párhuzamosan helyezkedik el. Érett egyéneknél a lábak hossza megközelítőleg megegyezik a mellkas mélységével.

A hátsó lábak párhuzamosak, a combok nagyon erősek és jól fejlettek. A térdnek jó a szöge.

Az elülső és a hátsó lábujjak jól íveltek, közel vannak egymáshoz, kerek mancsokat alkotnak.

A farok alacsonyan van, nem túl hosszú, tövénél vastag, a hegye felé keskenyedik.

Plasztikus mozgások, könnyű, szabad, párhuzamos.

A szőrzet rövid, sima, érdes, enyhe fényű. Kis aljszőrzet lehet télen.

Színe - fehér, fekete, csíkos, őszi, háromszínű. A fehér bikaterriereken bőr pigmentáció és sötét jelek lehetnek a fején. A színes kutyáknak domináns alapszínnel kell rendelkezniük (a fehérhez képest).

A szabványban nincsenek korlátozva a bullterrierek magasságát és súlyát, a lényeg az, hogy a kutya harmonikusan felépített legyen, és ne tűnjön kövérnek. Ugyanakkor referenciapontként a kutya átlagos magassága - 45-55 centiméter, az átlagos súly pedig - 22 és 38 kg között lehet.

Azt is meg kell jegyezni, hogy van egy külön fajta - a miniatűr bullterrier, amelynek fő jellemzője, hogy a kutyák magassága nem haladhatja meg a 35,5 centimétert.

Karbantartás és gondozás

leírás

Egy kis lakásban való élet nem jelent problémát a bullterrierek számára, mert a bullterrierek meglehetősen szerény állatok. Annak érdekében, hogy a kedvtelésből tartott állatok kabátja egészségesnek és fényesnek tűnjön, elég, ha hetente kifésüljük és nedves ruhával letöröljük. Ennek köszönhetően fényes, sima és tiszta lesz, ami nagyon fontos.

Emlékeztetni kell arra, hogy mint minden sima szőrű kutya, a bullterrierek is évente kétszer olvadnak - tavasszal és ősszel. A rágás időszakában ajánlott naponta gondozni a kutya szőrzetét. Ez megőrzi az otthoni szőrzetet minden zugban, és ezt a folyamatot sokkal könnyebbé teszi kedvence számára.

Ami a fürdést illeti, ebben a kérdésben sincs semmi különös. Gyakran nem szükséges vízi eljárásokat szervezni a bullterrier számára. A nagy, sima szőrű kutyák tulajdonosainak többsége speciális száraz sampont vagy nedves törlőkendőt használ mindenki számára már ismerősnek háziállatának mosására.

Ne felejtsd el a füled állapotát. Hetente speciális megoldásokkal kell tisztítani. Ezeket a megoldásokat bármely állatorvosi gyógyszertárban vagy kisállat-áruházban értékesítik.
A rossz lehelet elkerülése és a fogak egészségének megőrzése érdekében néhány hetente meg kell mosnia őket. A természet erős fogakkal ruházta fel a bullterriereket, ezért a tulajdonos feladata az állapotuk figyelemmel kísérése.
A karmokat elvágják, amikor erre szükség van.

Egészség

fajta

A bullterrierek átlagosan 10-12 évig élnek. Általában ezek a kutyák meglehetősen erősek, szívósak és egészségesek, de vannak olyan betegségek, amelyek a bullterrierekre jellemzőek:

 • mitralis dysplasia;
 • allergiára való hajlam;
 • veleszületett természetű süketség;
 • a könyök és a csípőízület dysplasia;
 • a patella (patella) elmozdulása;
 • rosszindulatú daganatok;
 • cinkhiány.

A bullterrierek hajlamosak a szemproblémákra és betegségekre (a szemhéj fordulatai), bőrbetegségekre (például pododermatitis - interdigitalis dermatitis), demodicosisra is. Ezenkívül a fehér kutyák könnyen leéghetnek, ha túlságosan ki vannak téve a perzselő ultraibolya fénynek.

karakter

jellegzetes

Azok az emberek, akik nem ismerik a bullterriereket, gyakran agresszívnak és néha ellenőrizhetetlennek képzelik ezeket a kutyákat, mivel a tenyésztők nem tenyésztették ezt a fajtát társkutyaként.

Ennek ellenére, ha jobban megismeri ezt a fajtát, soha többé nem fordítja meg a nyelvét, hogy gonosznak nevezze a bullterriereket. Teljesen szelíd és vicces lények, nagyon nyitottak az emberek felé, legalábbis akkor, ha a kutyák megfelelően fel vannak nevelve és jól szocializálódnak.

A fajta képviselői nagyon hűek és őrülten kötődnek a tulajdonoshoz. Szükségük van a tulajdonos figyelmére és gondozására, aktív időtöltésre, energikus játékokra. A bullterrier csak így érzi majd magát szükségesnek és hasznosnak. Ellenkező esetben a kutya teljesen más módszereket kezdhet keresni annak bizonyítására, hogy a tulajdonos "hasznosságát"

Ha egy bullterriert megfelelően nevelnek, életkortól függetlenül kiváló barát lehet a gyermek számára. Ne feledje azonban, hogy a kutyák nagyon féltékenyek és önzőek lehetnek, és a családban csak egy gazdát választanak. Bizonyos esetekben a kutyák képesek agresszív hozzáállást tanúsítani mások gyermekeivel szemben (ez leggyakrabban a gyermekek hirtelen mozgásainak és magas hangjainak köszönhető). Az ilyen helyzetek kialakulásának megakadályozása érdekében a háziállatot már kisgyermekkorától kezdve nemcsak sajátjainak, hanem más gyerekeknek is tanítani kell.

Ezen túlmenően, ha továbbra is elvisz egy bullterriert egy olyan családba, ahol vannak gyerekek, ne feledje, hogy ez még mindig egy komoly karakterű kutya, és nem szabad hagyni, hogy a gyermek megsértse a kutyát és bántsa, mert akkor képes lesz kiállni önmagáért!

A bullterrierek meglehetősen aktív kutyák, és meglehetősen negatívan tolerálják a magányt. Szükségük van az emberi társadalomra, és ha hosszú ideig egyedül vannak önmagukkal, akkor a kutya nem túl jó cselekedetekre kényszerülhet. Ezért ne hagyja őket sokáig békén.

Őrző kutyáik elég jók: ha idegenek közelednek, ugatásukkal értesítik a családtagokat. De az őrök tőlük nem túl jók, mert a közhiedelemmel ellentétben a bullterrier nem agresszív az emberek felé. A természet egyszerűen nem rejlik bennük.

Ez azonban nem mondható el a más kutyákkal szembeni agresszióról. Itt emlékeznie kell arra, hogy a bullterrier harcos és féltékeny ember. Nagyon valószínűtlen, hogy egy bullterrier tulajdonosa más kutyatulajdonosok nagy társaságában sétáljon. Nagy valószínűséggel - ezek egyedüli séták lesznek.
A más kutyákkal való kellemetlen konfliktusok elkerülése érdekében a bullterrier kölyökkutyát már egészen korán meg kell szocializálni.
Bizonyos esetekben ezek az állatok jól kijönnek a család többi háziállatával, beleértve a macskákat is. Ez általában akkor történik, ha a kutya velük együtt nőtt fel. Mindazonáltal a tulajdonosnak éberen kell lennie a túlzások elkerülése érdekében.

Képzés és oktatás

fajta

A bullterrierek rendkívül okosak és találékonyak. Ha úgy dönt, hogy már kora gyermekkorától kezdve részt vesz a képzésben és oktatásban, akkor könnyen megbízható társai vagy akár őrzői lehetnek.

Amint bevitte a kiskutyát a házba, elvégezte a szükséges oltásokat és karanténon ment keresztül - menjen társasági életbe. Először a saját udvarán, majd a "kutyaiskolában". Ne kezdje el a kutya nevelésének folyamatát, ez a jövőben drágán kerülhet Önhöz!

Feltétlenül olvassa el cikkünket arról, hogy mit kell tennie, ha kutyája nem engedelmeskedik.

A képzési folyamatot úgy kell felépíteni, hogy a kutya mindig üzleti tevékenységet folytasson, és ne legyen ideje unatkozni. Nem valószínű, hogy a bullterrier sokáig ismételje ugyanazokat a cselekedeteket, ha érdektelenné válik számára (még akkor is, ha felajánlják neki a kedvenc csemegéjét). Minden órának nyugodt környezetben kell zajlania.

Szisztematikus képzést kell tervezni. A kutyakiképzőnek ugyanakkor igényesnek, kitartónak, de nem túl szigorúnak kell lennie. A bullterrierek makacsak lehetnek, emiatt a kiváló edzési eredmények után sem hajlandók betartani a tulajdonos parancsait. Ezt a viselkedést be kell csípni a rügybe.

Általánosságban elmondható, hogy a jól nevelt bullterrier szorgalmasan teljesíti a parancsokat egy korán szocializált bullterrier, aki kellő figyelmet kapott és tapasztalt edző képezte.

A fajta előnyei és hátrányai

A Bull Terrier előnyei:

 • hűséges, kedves, odaadó;
 • vicces és aktív;
 • nagyon kötődik a tulajdonoshoz;
 • nincs agresszió egy személy felé;
 • gyors észjárású;
 • bátor;
 • szívós és viszonylag egészséges;
 • tiszta, könnyen tisztítható.

A bullterrierek hátrányai:

 • Elég makacs;
 • Uralkodni akarnak - a tulajdonos erős kezére van szükségük;
 • Agresszívak más kutyákkal szemben.

Minden bullterrier egyén, saját karaktervonásokkal. És még az ügyes kiképzés sem garantálja, hogy a kutya mindig szorgalmas és engedelmes lesz. De ha belefekteted a szerelmedbe és elegendő időt adsz neki, akkor biztos lesz abban, hogy a boldog háziállat természetben válaszol rád. A bullterrierek igazi jófej emberek, akik az egész család kedvenceivé válhatnak, fiataltól idősig.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.