A kutyám az örömöm!

Kutya fajtákBullmasztiff jellemzői, fajtaleírás

Bullmasztiff jellemzői, fajtaleírás

bullmastiff

funkció
8.6

Gondoskodás

9.0 / 10

Egészség

9.0 / 10

karakter

7.0 / 10

Tevékenység

8.0 / 10

Hajlam az edzésre

8.0 / 10

Hozzáállás a gyerekekhez

9.0 / 10

Őr és őrszem tulajdonságai

10.0 / 10

A Bullmastiff egy kutya, amelyet védelem és védelem céljából hoztak létre. A hatalmas kutya már megjelenésével félelmet és rémületet kelt. Valójában, ha nincs ok, a kutya elég nyugodt, megfelelő és barátságos. Egy ilyen kutya órákig csendesen ül a tulajdonos lábainál, vigyázva békéjére és alvására. Mindenre készen áll a családja számára.A nagy súly és magasság ellenére a bullmastiffot megkülönbözteti az agilitás, a mozgékonyság, az a képesség, hogy villámgyorsan induljon a tulajdonos parancsára. A fajta képviselői a modern világban többnyire társak és háziállatok, bár ezek a vakmerők őrségként és rendõrként is megtalálhatók.

Tartalom:

 • A fajta története
 • Fajta szabvány
 • Karbantartás és gondozás
 • Egészség
 • karakter
 • Képzés és oktatás
 • A fajta előnyei és hátrányai

A fajta története

A "bullmastiff" név "nagy bulldog". Ez a fordítás teljesen igaz, ennek a fajtának a képviselőit megkülönböztetik nagy méreteik és a bulldog összes jellemzője. Az első információ a bullmastiffról a XVIII. Század második felében jelent meg.

Ezek a kutyák hosszú utat tettek meg a hivatalos elismerés előtt. Csak 1924-ben regisztrálták a fajtát és meghatározták a szabványt. 1925 júniusában a fajta szerelmesei megszervezték a Mindland Bullmastiff Clubot. Azóta ezek a kutyák gyorsan elkezdték meghódítani az európai, ázsiai országokat, csodálják őket az amerikaiak és a volt Szovjetunió országainak lakói.

A bullmastiff hazája Anglia. A meghatározott fajt kifejezetten az orvvadászokkal küzdő őrök megsegítésére hozták ki. Egy hatalmas kutyának képesnek kellett lennie arra, hogy gyorsan észlelje a betolakodót, utolérje és megtartsa, anélkül, hogy a gazda megérkezne.

Ezenkívül a bikamasztiff hallgat, csak szükség esetén ad hangot. A tenyésztőknek sikerült egy kutyát létrehozni, amely megfelel az összes követelménynek. Ennek eredményeként a fajta képviselői nemcsak erdők és más területek őreként, hanem rendőrkutyaként is bizonyítottak.

Fajta szabvány

fajta

A Bullmastiff hatalmas kutya, harmonikus felépítésű. Nagy erővel rendelkezik, miközben mozgékony, energikus és képes gyorsan fejlődő sebességre. Felnőtt súlya 41-59 kg., növekedése kb 61-68 cm., a szukák észrevehetően alacsonyabbak a hímeknél, könnyebbek és rövidebbek.

Íves nyak közepes hosszúságú, izmos, kerülete a koponyához hasonló. A feje négyzet alakú, nehéz, a koponya széles. Ha a kutyát valami foglalkoztatja, a fején számos ránc jelenik meg, nyugodt állapotban nem észrevehetőek. A fülek egymástól szélesen vannak elhelyezve, kis méretűek, közel a fejhez. A szín sötétebb, mint a test színe. A rózsaszín füles füleket a szabvány nem engedélyezi. A sötét szemek között van egy kis bevágás. A szem világos árnyalata hibának számít.

A pofa rövid, széles és négyzet alakú. Az orcák tele vannak, az orr lekerekített, széles, az orrlyukak tágra nyíltak. Az állkapocs hatalmas, a szemfog nagy és erős. Előnyös a szintharapás, de enyhe alsó harapás megengedett.

Testfelépítése erőteljes, kompakt, egyenes hátú, rövid. A megereszkedett hátat hibának tekintik. Oldala mély, a karaj széles. A mellkasi is széles és mély. A lábak erősek, jól izmoltak, egyenesek. Macska mancsa, kemény párna, sötét köröm. A mozgások kiegyensúlyozottak, határozottak, erősek. A farok egyenes vagy kissé felfelé hajlott.

A szőrzet rövid, sima, testhez közeli. A haj nehezen tapintható. A kabát színe a következő:

1. Kávé tejjel.
2. Tigris.
3. Fawn.
4. Piros.
5. Vöröshajú.

Az arcra fekete maszkra van szükség, a mellkason megengedett egy kis fehér jel, a szem körül sötét szegély.

Karbantartás és gondozás

leírás

Nagy mérete ellenére a bullmastiff valószínűleg lakhat egy lakásban. Természetesen a tulajdonosok némi feszültséget éreznek, de ez a háziállat soha nem kerül láb alá. Órákig feküdhet kedvenc szőnyegén.

A kutyának nincs szüksége speciális, fokozott fizikai aktivitásra. Ez nem azt jelenti, hogy nem kell járni. Naponta kétszer, lehetőleg reggel és este a tulajdonosnak el kell vinnie a kutyát sétálni. Ugyanakkor semmiképpen sem szabad megengedni, hogy a nyilvános helyeken póráz és szájkosár nélkül szabadon járjanak.

Ha úgy dönt, hogy a bullmastiffot egy madárházban tartja, annak tágasnak kell lennie, nagy szigetelt fülkével. Engedve, hogy magánterületen járjon, a tulajdonos először ellenőrzi a kerítés megbízhatóságát, hogy a kutya ne léphessen át önállóan birtoka határán.

A házban tartózkodásának első napjaitól kezdve a kutyának ismernie kell a helyét, van ágya, tálak vízhez és ételhez, játékok. Tilos olyan kiskutyával játszani, amely még nem erős, például rongyot vagy játékcsontot használni. Az ilyen szórakozás eredményeként a háziállat harapása romolhat.

Annak érdekében, hogy a kutya egészséges és szép legyen, megfelelő gondozásra van szükség. A bullmastiff gondozásának eljárásai meglehetősen egyszerűek és kevés időt vesznek igénybe:

 • A rövid hajat hetente kétszer ki kell mosni. Ennek köszönhetően eltávolítják az elhalt szőrszálakat, a szőrzet fényt nyer, és a kutya jól ápoltnak tűnik.
 • Évente 1-2 alkalommal ajánlott fürdeni, nem gyakrabban.
 • Hetente egyszer tisztítsa meg a fülét pamut törlővel, és vizsgálja meg, hogy nincs-e gyulladás vagy károsodás.
 • Vágjon karmokat, ahogy nőnek.
 • A bullmastiff szemeit naponta ellenőrizni kell, ezeket az állat gyenge pontjának tekintik. Az a tény, hogy a szemhéja nem védi a nyálkahártyát a szennyeződésektől. A közönséges por bejutásának eredményeként gyakran különféle szembetegségek alakulnak ki. Ezért, ha vörösséget vagy túlzott kisülést észlel, mutassa meg kedvencét állatorvosnak.
 • A bullmasztiff gondozásának másik nem túl kellemes pillanata a fokozott nyálképzés. Hiába küzdeni vele. A tulajdonos csak törülközőket halmozhat fel, és gyakran megtörli a kutya arcát. Érdemes megjegyezni, hogy a nyáladzás különösen erős, ha a kutya eszik, vizet iszik vagy fizikailag megterhelődik.
 • A fogak tisztításához jobb speciális csontokat vásárolni, bár tisztíthat egy speciális pasztával és ecsettel.

Ilyen nagy kutya etetése nem egyszerű. Az étrend megfelelő megfogalmazása érdekében tanácsos az állatorvos tanácsát kérni. A bullmastiff menüjét gondosan össze kell állítani, hogy a test megkapja az összes szükséges ételt, vitamint és ásványi anyagot. A helytelen táplálkozás következtében a kiskutya csontváza nem fog megfelelően kialakulni.

Javasoljuk, hogy a fajtát természetes táplálékkal etesse, bár a száraz táplálék sem tilos. Az étrendnek tartalmaznia kell kollagént tartalmazó ételeket. Foszforral és kalciummal táplálják a testet a csontok megerősítésében. Az étrend 70% -a fehérjetartalmú étel. Fontos az is, hogy kutyája mindig hozzáférjen hűvös, tiszta vízhez.

Egészség

fajta

A bullmastiffok természetesen szívósak és egészséges kutyák, erős immunrendszerrel. Megfelelő gondozással és karbantartással egy ilyen kutya körülbelül 9-10 évig élhet, tizenkét éves százévesek vannak. A bullmastiff tulajdonosának tudnia kell, hogy a háziállat milyen betegségekre hajlamos:

 • Onkológiai betegségek.
 • Bőrbetegségek.
 • Sántaság.
 • Ízületi dysplasia.
 • Entrópia - a szemhéjak helytelen helyzetét csak műtéttel lehet megszüntetni.
 • Az elülső keresztszalag szakadása - térdízület patológiája.
 • Pajzsmirigy alulműködés - pajzsmirigyhormonok hiánya.
 • Cystinuria - cisztin vesekövek.
 • Emésztőrendszeri betegségek - puffadás, volvulus, hasmenés, gyomortágulat.
 • Obstruktív kardiomiopátia - a szív- és érrendszer súlyos betegsége.

karakter

funkció

A helyes és időszerű szocializációval rendelkező bullmastiff elég megfelelő és nem agresszív. A fajta agressziója és haragja csak indokolt helyzetekben nyilvánul meg. Egy ilyen háziállat végtelenül hű a tulajdonoshoz, amikor csak lehetséges, mindig megpróbál közel lenni hozzá, nehéz elválasztani. Az első naptól kezdve fontos, hogy a kölyökkutyába öntse elsőbbségét és elsőbbségét.

A kutya barátságosan viselkedik a háztartás többi tagjával és családtagjaival. Jól kijön a gyerekekkel. A gyermekek iránti szeretet ellenére nem szabad magára hagyni a bullmastiffot és a gyereket. Szándékosan a kutya nem árt a babának, de játék közben akaratlanul is lökhet vagy leüthet. Idegenekkel szigorúan és óvatosan viselkedik. Csendes ordítással figyelmezteti az idegent, ezzel megmutatva, hogy nem fogja tolerálni a részéről a szabadságjogokat. Csak a legszélsőségesebb esetekben ugat, a vérben van.

A bullmastiff vadászati ​​ösztöne annyira fejlett, hogy jobb, ha egy ilyen kutyát nem hagy magára a háziállatokkal, különösen a kicsiekkel. A macskák és a kutyák sem kivételek, a nyulakról és a madarakról nem is beszélve. A kutya zsákmányra viheti őket, és elkezdhet vadászni. Az ilyen problémák elkerülése érdekében szükséges a kutya megfelelő oktatása és szocializálása.

A Bullmastiff mindig erőfeszítésekre törekszik. A hímeknél különösen nehéz, nem tolerálják a versenyt. Nem ajánlott a meghatározott fajtából két hímet együtt tartani, még akkor sem, ha kölyökkorukból nevelkednek.

Képzés és oktatás

bullmastiff

Nagy mérete és megfélemlítő megjelenése ellenére a bullmastiff az egyik legjobb családi kutya. A legfontosabb az, hogy kiskorától kezdve megfelelően oktassák, és engedelmességre, magatartási szabályokra tanítsák mind a házban, mind a nyilvános helyeken.

A fajta képviselőit könnyű kiképezni, mivel intelligenciájuk és találékonyságuk van. De az órákon figyelembe kell venni azt a tényt, hogy ez a kutya meglehetősen szeszélyes, néha nagyon makacs. Ezek a tulajdonságok minden molosszusban rejlenek. Meg kell találni a háziállat megközelítését, de nem sikolyok és testi fenyítések segítségével. Ebben az esetben a bullmastiff tulajdonosának nyugodtnak, kitartónak és következetesnek kell lennie. A képzés során ajánlott játéktechnikákat alkalmazni, valamint figyelembe kell venni egy tapasztalt kutyavezető tanácsát.

A bullmastiff kiképzését illetően érdemes megjegyezni, hogy születésétől fogva kiváló őrző tulajdonságokkal rendelkezik. A fajta kialakulása során genetikailag lerakódnak. Ennek alapján nem szükséges túlzott agressziót kialakítani egy ilyen kutyában és ösztönözni a haragot. Csak egy engedelmességi tanfolyam elvégzése és 1,5 év elteltével a bullmastiff pszichéje készen áll a biztonsági őr tulajdonságainak fejlesztésére.

Érdekes tények

 • A bullmastiffok eredeti célja az orvvadászok elleni harc volt. A kutya feladata az volt, hogy megtalálja a szabálysértőt az erdőben, őrizetbe veszi és átadja a vadőröknek. A Bullmastiff ideális volt egy ilyen szolgálathoz, erős, csendes, félelem nélküli. A kutya némán, erőteljes dobással megelőzte az orvvadászt, és a kutya leütötte, sérüléseket nem okozott, majd ugatott, hogy felhívja a gazdát.
 • A történelem legelején a britek a bullmastiffot "a vadőrök éjszakai kutyájának" nevezték.
 • Az angliai Arsenal labdarúgócsapata a Gunner-t a bullmastiff-ként emelte kabalájává. Minden meccs előtt a hatalmas kutya fontos léptekkel haladt át a pályán a közönség előtt, ezzel győzelemre állítva a játékosokat.
 • A fajta képviselőinek magas a fájdalomküszöbe, képesek még nagyon súlyos fájdalmat is türelmesen elviselni.
 • Dél-Afrikában a bullmastiffokat őrző kutyaként használják a gyémántbányákban.

A fajta előnyei és hátrányai

leírás

Egy ilyen nagy és komoly kutya, mint egy bullmastiff, nem alkalmas minden ember számára. Meg kell hozzáállása, képességei az őrzők kezelésében, valamint képessége arra, hogy megfelelő körülmények között tartsa az állatát. Miután megismerte a fajta fő előnyeit és hátrányait, meghozhatja a megfelelő döntést.

Előnyök:

1. odaadás.
2. Kiváló őrzői tulajdonságok.
3. Jól kijön a gyerekekkel.
4. Nincs szüksége napi fizikai aktivitásra.
5. Nagy méretei ellenére alkalmas lakásban tartásra.
6. Könnyű gondozás.
7. Ritkán ugat.

Hátrányok:

1. Túlzott nyáltermelés.
2. Drága tartalom.
3. Az uralomra való hajlam, a makacsság, emiatt a tulajdonosnak rendíthetetlen tekintélynek kell lennie a bullmastiff számára.
4. Gyakori a puffadás.
5. Nem megy jól más háziállatokkal.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.