A kutyám az örömöm!

Kutya fajtákAz angol masztiff jellemzői és jellemzői a fajtának

Az angol masztiff jellemzői és jellemzői a fajtának

angol

Angol masztiff

angol
8.

Gondoskodás

9.0 / 10

Egészség

8.0 / 10

karakter

8.0 / 10

Tevékenység

3.0 / 10

Hajlam az edzésre

10.0 / 10

Hozzáállás a gyerekekhez

8.0 / 10

Őr és őrszem tulajdonságai

10.0 / 10

A legritkább és legnagyobb fajták listáján szerepel az angol masztiff. Úgy tűnik, hogy egy ilyen hatalmas kutya alig alkalmas elhelyezésre, de valójában egy nyugodt, megfelelő és jó természetű masztiff jól kijön a házban. A legfontosabb az, hogy megfelelően gondoskodjon róla és betartsa a tartalom összes szabályát.Ez az okos kutya lesz a hűséges barátja és testőre. Az angol masztiff a megjelenésével félelmet kelthet az ellenségekben, ugyanakkor a háztartás tagjai számára szeretetteljes, sőt játékos.

Tartalom:

 • A fajta története
 • Fajta szabvány
 • Karbantartás és gondozás
 • Egészség
 • karakter
 • Képzés és oktatás
 • A fajta előnyei és hátrányai

A fajta története

Az angol masztiff fajta több mint 1000 évvel ezelőtt keletkezett. Ezeknek az óriási állatoknak a hazája Nagy-Britannia. Régi angol molossz kutyáktól származtak. A tizenkilencedik század elejéig az angol masztiffok hírnév és népszerűség csúcspontján álltak. Aranyat értek. Például, ha cserét folytattak a dolgozó kutyák tulajdonosai között, akkor két tucat kutyát és agárt adtak sajnálkozás nélkül egy hatalmas és gonosz mastifért.

A masztiff népszerűségét és mesés árát azzal magyarázzák, hogy egy ilyen kutya gazdája nem aggódhat, hogy a tolvajok eljutnak hozzá. Megbízhatóbb őrt nem talált, egyetlen pillantásával elijesztette a környék összes tolvaját, erre még ugatnia sem kellett. Ismeretes, hogy az ilyen kutyákat erődökben és kastélyokban tartották.

Továbbá azok, akik hatalmas erővel és nagy erővel szeretnének pénzt keresni hatalmas haszonállatukon, azt a tényt használták, hogy a masztiff csatába keveredve soha nem vonul vissza, még akkor sem, ha ez halállal fenyeget. Ezeket a kutyákat vaddisznókkal, medvékkel és még bikákkal is szembeállították. Vannak olyan esetek, amikor mindkét ellenfél egyszerre halt meg egy harcban. Például, ha egy masztiff agyarával megszorította a medve torkát, akkor a medve a torkában karmaival letépte a bőrt. Még az angol masztiffokat is megemlítették harci kutyaként a római hadseregben és vadászkutyákként.

Az angol masztiff fajta olyan ősi, hogy eredetét nem sikerült megbízhatóan megállapítani. Az egyik legreálisabb változat "azt állítja", hogy ezek a nagyméretű kutyák a keltákkal együtt érkeztek Angliába. A masztiffok fő célja az volt, hogy részt vegyenek a vadállatokkal vívott csatákban, és ezen állatok őrző tulajdonságai.

A fajtatiszta angol masztiffok tenyésztése a 15. században volt a legmagasabb. Ebben az időszakban találtak sok képet és leírást ezekről a kutyákról a műalkotásokban. A XIX. Század elején a masztiffok divatja kissé csökkent, ezt a kutyaharc tiltása magyarázza. Ezt követően a masztiffok gyakorlatilag eltűntek, féltek ilyen agresszív kutyáiktól. Az erőteljes masztiffok nem tudtak nyereményt nyújtani tulajdonosaiknak, de a hatáskörükbe tartozott a vagyon védelme.

Század közepére helyreállt az angol masztiffok populációja. A modern világban testőrként, őrző kutyaként, valamint hétköznapi társként használják őket. Úgy tartják, hogy ez az egyik legnépszerűbb kutyafajta.

Fajta szabvány

funkció

Az angol masztiff nagy fajtákhoz tartozik. Ez a kutya arányosan épül fel, a testtömeg és az erő a test minden részén érezhető. A masztiff igazi sportoló. Felnőtt súlya 55-114 kg. növekedéssel 70-76 cm. Bár vannak kivételek, ismert egy hím, akinek súlya elérte 130 kg.

A fej nagy, erős, nem túl hosszú nyakon nyugszik. A füleket tágra választva az amúgy is széles koponya még szélesebbnek tűnik. A fülek kicsik. A homlok bőrredőkben van, a szemöldök domború. A pofa rövid és széles. A nagy orr lapos, de nem eldugult. Az alsó állkapocs erős, széles.

Testalkata erős, izmos. A háta egyenes, a mellkas terjedelmes. A has kissé felhúzva. A végtagok egyenesek, izmosak, a csontok vastagok. Az ilyen lábak ellenállnak a nagy terhelésnek. A lábak fekete görbe körmökkel vannak lekerekítve. A farok vastag, ha a kutya izgatott, akkor megtarthatja emelt állapotban, de nem a hátsó vonal felett.

A szőrzet rövid és sűrű. Megjegyezzük, hogy a nyakon és a fejen lévő haj puhább. Sűrű, sűrű aljszőrzet van. A szín megengedett az alábbiak szerint:

 • Sárgabarack.
 • Tigris.
 • Különböző árnyalatú rénszarvas.
 • Halványsárga.

Az arcán fekete maszk található.

Karbantartás és gondozás

jellegzetes

Úgy tűnik, hogy egy ilyen nagy kutya, mint az angol masztiff, teljesen alkalmatlan a szállásra. Ez részben igaz, a kutya sokkal kényelmesebbnek érzi magát egy hatalmas, meleg fülkével ellátott tágas madárházban, mint egy szűk egyszobás lakásban. De másrészt, ha van egy nagy magánház vagy egy tágas lakás, a masztiff nem okoz kellemetlenséget a jelenlétével.

Ezeknek a kutyáknak nincs szokása szobáról szobára rohangálni vagy a gazdi dolgait rágcsálni. Órákig tartó háziállat órákig nyugodtan heverhet a tulajdonos mellett. A legfontosabb az, hogy minden nap sétáltassuk a kutyát, megadjuk neki a szükséges fizikai aktivitást. Nehéz felkelteni őt a játék iránt, mivel természeténél fogva a masztiff lusta és nem hajlandó az aktív játékokra. Kis kölyökkutyákkal nem lehet messzire járni, formázatlan ízületeik ettől szenvedhetnek, és a kiskutya belefárad az ilyen túlterhelésekbe. A házban felszereljen egy kanapét egy járhatatlan helyre.

Bár az angol masztiff hatalmas, nem nehéz utána nézni. A tulajdonosnak be kell tartania a következő gondozási szabályokat:

 • Minden nap ajánlatos fésülni, különösen, ha a kutya nappaliban él. Így a házban nem lesz kutyaszőr, és maga a kutya egy bőrmasszázzsal együtt megszabadul az elhalt szőrszálaktól. A tulajdonosnak tisztában kell lennie azzal, hogy az angol masztiff erősen elválik.
 • Gyakori fürdés nem szükséges, csak szükség szerint. Az emberi sampon nem alkalmas kutyának, viszketést és irritációt okozhat, különösen, ha az állat hajlamos az allergiára. A bőrredőket nedves ruhadarabbal lehet törölni, sima vízbe mártva.
 • A füleket és a szemeket hetente egyszer megvizsgálják és megtörlik. Ehhez az eljáráshoz érdemes speciális folyadékokat, vattapamacsokat és tamponokat vásárolni az állatorvosi gyógyszertárban. Ha túlzott váladékozást, gyulladást vagy egyéb, fertőzésre utaló tünetet észlel, azonnal vigye el állatorvosához állatorvosát.
 • A legtöbb esetben az angol masztiff járás közben megvakargatja karmát az útfelületen. Ha ez nem történt meg, akkor vissza kell nőniük.

Minden háziállat-higiéniai eljárást fiatal korától kezdve meg kell tanítani. Így megtanul nyugodtan elviselni mind a fésülködést, mind a fürdést.

Szigorúan egyszerre kell ételt adnia a kutyának. A felnőtt állatokat naponta kétszer, a kölyökkutyákat életkoruktól függően naponta 3-6 alkalommal etetik. Egy ivarérett masztiff körülbelül 1,5 kg-ot eszik naponta. zord. Az ilyen kutya tulajdonosának tudnia kell, hogy kedvence elhízásra hajlamos, ezért amint észreveszi, hogy a kutya hízik és túlsúlyos, gondolja át az étrendet és csökkentse a kalóriák számát. A tálban mindig tiszta, hűvös víz legyen.

Egészség

funkció

Ha megfelelően karbantartod és táplálod az angol masztiffot, akkor 13-14 évig melletted fog élni, olyan hosszú máj is ismert, aki akár 17 évet is élhet. Minden kutyatulajdonosnak meg kell ismerkednie a leggyakoribb betegségek listájával, amelyek befolyásolják a meghatározott fajtát:

 • Bőr - demodikózis, pyoderma, allergia.
 • Az ízületek betegségei - dysplasia, arthritis, arthrosis.
 • Szembetegségek - atrófia, retina diszplázia, szürkehályog, glaukóma, eversion, volvulus, cseresznye szem.
 • Onkológiai betegségek - csontrák, leukémia.
 • Kardiovaszkuláris - szívzörej, kardiomiopátia, tüdő szűkület.
 • Puffadás, elhízás.
 • Urolithiasis betegség - vizeletinkontinencia kíséretében a kutya tisztátalanná válik.
 • Von Willebrand-kór - örökletes, amelyet a véralvadás károsodása, spontán vérzés jellemez
 • Gonarthrosis - a koponya keresztszalagjának szakadása.

Forró időben nem szabad a kutyát sétálni, ajánlott reggel vagy este sétálni a masztiffot, amikor a levegő hőmérséklete nem olyan magas, mint napközben. Az a tény, hogy ennek a fajtának a képviselői nem tolerálják nagyon jól a hőt, és gyorsan hőgutát kaphatnak.

Rendkívüli oltást kell végezni. Ugyancsak fontosak a férgek elleni gyógyszerek és a házi paraziták kezelésére szolgáló háziállatok. Számos betegség kialakulásának megakadályozása elősegíti az állatorvosi klinikán végzett megelőző vizsgálatokat és vizsgálatokat. A tulajdonos ne felejtse el, hogy az állat testének meg kell kapnia a szükséges mennyiségű vitamint és ásványi anyagot.

karakter

jellegzetes

A mai masztiffok ősei félelmetes harci kutyák voltak, akik nem ismerték a félelmet és nem tudták, hogyan adják meg magukat, és vonuljanak vissza az ellenség elé. Most ennek a fajtának a modern képviselői megnyugtatták indulatukat, nyugodtabbá és megfelelőbbé váltak. Bár az őrzőkutya, a biztonsági tulajdonságok a legmagasabb szinten maradtak, valamint a félelmetes megjelenés, amely messziről képes megijeszteni egy hívatlan vendéget.

Bármely családban, a masztiffhoz való kedves hozzáállással, a háztartás minden tagjának kedvence és odaadó barátja lesz. Karaktere a következő jellemzőkkel rendelkezik: önbizalom, képesség az önálló döntéshozatalra az intelligencia, a kedvesség, a gyermekek iránti gyengédség, a nyugalom, az engedelmesség jóvoltából.

A masztiff élvezettel játszik a gyerekekkel, de nem sokáig, ez a nagy kutya nem szeret sokáig aktív lenni, kellemesebb neki a gazda lába közelében aludni. Nem ajánlott ekkora kutyát egyedül hagyni nagyon kicsi gyerekekkel, véletlenül ellökheti a babát.

Az angol masztiff nem bízik az idegenekben. Gyanús velük szemben. A kutya mindenképpen megpróbál az idegen és a tulajdonos között állni, hogy szükség esetén védelmet nyújtson. A masztiff felügyelete alatt álló ingatlan és terület biztonságos. A fajta képviselői nem szeretnek ugatni, ritkán csinálják. De egyfajta nagy kutya és egy erős agyarak vigyora elegendő a tolvajok és más rosszakarók megfélemlítésére.

Képzés és oktatás

funkció

Bármely őrző kutyának, sőt egy nagynak is, korai szocializációra és képzésre van szüksége. Egy képzetlen angol masztiff kontrollálhatatlanná válik. Kilenc hónap múlva komoly edzéseket kell kezdenie. Ha mindent a szabályok szerint és sorrendben végeznek, a masztiff képzése nem nehéz. A lényeg a türelem, a nyugalom és a sikoltozás, még kevésbé a fizikai büntetés.

A képzés első szakasza a legegyszerűbb parancsok megszilárdítása: "ülj", "mellette", "nem" stb. A második lépés a kutya és a város tanfolyamának elvégzése. Ha azt akarja, hogy a masztiff valódi testőrré váljon, vegyen részt a „testőr kutya” tanfolyamon a kutyavezetővel. Háziállatával egyedül dolgozhat, de tapasztalt szakemberrel a képzés sokkal könnyebb és hatékonyabb lesz.

Érdekes tények

 • Valamikor a masztiffok drágakövek vágásával foglalkoztak. A kutya gazdája elrejtette a követ a húsba, amelyet a kutya aztán megeszett. Ugyanez a rész csontokat tartalmazott. A gyomorba került csontdarabok szinte készenlétig csiszolták a követ. Természetesen eljutott az ékszerészhez. A vágó kutyát egy rabszolga folyamatosan figyelte, "csatlósnak" hívták, köteles volt kivonni egy követ az ürülékből.
 • Rómában a masztiffok segítették tulajdonosukat a horgászatban. A kutyák beléptek a vízbe, és mancsaikkal erősen eltalálták a vizet, a döbbent halakat csak kézzel vagy hálóval kellett összegyűjteni.
 • A medvecsapatok nagyon népszerűek voltak Nagy-Britanniában, az ilyen harcokban hatalmas masztiffokat használtak.
 • A Guinness-könyvben szerepel egy Hercules nevű masztiff. Ott szerepel e fajta legnagyobb kutyájaként. Hercules napi 2,3 kg-ot evett. takarmány, a kutya súlya 128 kg volt.

A fajta előnyei és hátrányai

jellegzetes

Az angol masztiff nagyszerű háziállat. De ne feledje, hogy a nagy kutyáknak ellenőrzés alatt kell lenniük. Az alábbiakban bemutatjuk a fajta összes előnyét és hátrányát, ez az információ segít meghatározni, hogy egy ilyen kutya megfelelő-e az Ön számára.

Előnyök:

1. Remek társ az időseknek.
2. Szereti a nyugodt sétákat.
3. Lakásfenntartásra alkalmas, nem károsítja a vagyont.
4. Biztonsági és őrségi tulajdonságok.
5. Nyugodt karakter.
6. Ritkán ugat.
7. Könnyű gondozás.
8. Kijönni a gyerekekkel.

Hátrányok:

1. Komoly képzést igényel.
2. Nem tűri a meleget.
3. Hízásra hajlamos.
4. Bőséges nyálképzés.
5. Erősen árad.
6. Horkolás.
7. Drága tartalom.
8. Nem szeret játszani.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.