A kutyám az örömöm!

Kutya fajtákA Beagle fajtájának általános jellemzői és leírása

A Beagle fajtájának általános jellemzői és leírása

jellegzetes

Vizsla

vizsla
7.7

Gondoskodás

10.0 / 10

Egészség

7.0 / 10

karakter

5.0 / 10

Tevékenység

9.0 / 10

Hajlam az edzésre

5.0 / 10

Hozzáállás a gyerekekhez

10.0 / 10

A Beagle egy ősi fajta, amelyet a középkorban tenyésztettek a britek, akik szerették a vadászatot, és kutyákat akartak látni a közelükben, amelyek segíthetnek nekik ebben a kérdésben. Abban az időben született meg a nemesek arisztokráciája és ennek megfelelő életmódja. A gazdag embereknek akkoriban nem volt sok szórakozásuk, ezért a vadászat népszerű időtöltés volt.Tartalom:

 • A fajta története
 • Fajta szabvány
 • Karbantartás és gondozás
 • Egészség
 • karakter
 • Képzés és oktatás
 • A fajta előnyei és hátrányai

Ezek a huncut, vicces és kicsi kutyák meglehetősen népszerűek, és a legtöbb ember barátságosnak tartja őket, és mindent azzal magyaráznak, hogy Beagles vidám kedélyével felvidíthat.

A fajta története

leírás

Hivatalosan ez a kutyafajta Nagy-Britanniában a XIV. Külsőleg a Beagles valami hasonló egy kutyafajthoz, mint például a Harrier, valamint más kutyafajtákhoz. A beaglet eredetileg tenyésztették, és mezei nyulak és szarvasok vadászatára szánták. Ennek köszönhetően hű asszisztensei lettek a ködös Albion nemeseinek, akik vadászat nélkül nem tudják elképzelni az életüket.

Ami a "beagle" szó eredetét illeti, számos változat létezik. Az egyik legnépszerűbb azt mondja, hogy a francia nyelvből származik, és hasonló a "begueule" szóhoz, amely fordításban "nyitott torok". Állítólag a fajta képviselői egyedi hangjuk miatt kaptak ilyen nevet. Van azonban egy másik változat is, amely szerint a Beagle fajta nevét a gael nyelv szójáról kapta, amely a skót kelták mellékmondata.

Nem könnyű pontosan nyomon követni a fajta megjelenésének és fejlődésének történetét. Az ok abban rejlik, hogy a 19. századig gyakorlatilag semmit sem tudni róla. Kr. E. Negyedik századi görög írásokban. e. megemlítik azt a tényt, hogy az ókori rómaiaknak kutyái voltak, külsőleg a leírás szerint, nagyon hasonlítanak a bogarak.

Úgy gondolják, hogy éppen a rómaiak hozták a modern vadállatok első őseit a modern Nagy-Britannia területére, kifejezetten apró rágcsálók, különösen nyulak vadászatára. És már Angliában a fajta hosszú fejlődése azzal kezdődött, hogy keresztezték más kutyafajtákkal.
Ezenkívül vannak olyan történelmi bizonyítékok, amelyek azt mondják, hogy Nagy-Britanniában a beaglok megjelenése Hódító Vilmosnak köszönhető. Ő volt az, aki normandiai hadjáratából Angliába hozta a beagliket. 1066-ban volt. Azt is feltételezik, hogy ezek a kutyák a Foxhound ősei.

Beagles II. Edward és VII. Henrik (XIV – XV. Század) uralkodása alatt népszerűségre tett szert a helyi arisztokrácia körében. Meglepő módon ezek a kutyák akkora kicsiek voltak, hogy méretükben megfeleltek egy közönséges kesztyűnek. Erzsébetnek még volt egy igazi csomag "zsebes" beagle-je. Meg tudjuk ítélni az akkori kutyák külsejét azoknak a festményeknek köszönhetően, amelyeken a beagákat gyakran elfogták a művészek - az apró, éles orrú és rövid lábú kutyák meglepően kicsik.

A tizennyolcadik században a rókavadászat különösen népszerűvé vált. A túl kicsi vadállatok már nem lennének képesek azonos feltételekkel harcolni ezekkel az állatokkal. Az írországi, angliai és walesi gazdálkodók erőfeszítéseinek köszönhetően azonban a fajta nem merült feledésbe, mint felesleges és megmaradt, és továbbra is élvezik a vadak előnyeit, amikor mezei nyúlra és nyúlra vadásznak. A kutyák tökéletesen megbirkóztak ezzel a feladattal.

A 19. századot a fajta tenyésztésére tett kísérletek jellemezték, és ez azonban sikeres volt. Thomas Johnson volt felelős a vadászkutyák tenyésztéséért. Ebben az időszakban alakult ki az a fajta, a "Beagle", amelyet ma ismerünk.

Beagle fajta szabvány

vizsla

Az első hivatalosan elfogadott fajtastandard többször is felülvizsgálatra került. A fajta szabványt, amelyet ma hivatalosan elfogadnak és használnak az FCI nemzetközi szövetség kutyakiállításain, végül 1987-ben fogadták el.

Tehát a következő külső jelek jellemzőek a beaglokra:

Erős, a testalkat túlzott érdességétől mentes. Átlagos növekedés kutyák változnak 33cm-től 40cm-ig.

A fej kissé hosszúkás, miközben erőteljesnek tűnik, de nem durva. Nincsenek redők és ráncok. A pofa tompa, nem hegyes. Az orr leggyakrabban fekete, de egy világos színű fajta (piros bicolor) képviselőiben az orr világosabb árnyalatú lehet.

Koponya - domború, kifejezett nyakszirtvel.

A szem nagy, mogyoró vagy sötétbarna. Ezek azonban nem domborúak. Megjegyezzük, hogy az ilyen szemek miatt ezek a kutyák jó természetűek.

Az ajkak kissé petyhüdtek, ollós harapások.

A fülek közepes hosszúságúak. Ha a pofa teljes hosszában meghosszabbodnak, el fogják érni az orr hegyét. A fülek vékonyak, lekerekítettek, alacsonyan helyezkednek el és leereszkednek.

A nyak elég erős és elég hosszú, így a kutya könnyen követheti az állat nyomát.

A test nem nagy, a háta egyenes. A hasvonal fel van húzva, de nem különösebben. A karaj rugalmas.

Az elülső végtagokat a lefelé szűkülés hiánya jellemzi. A paszterek rövidek.

A beagles izmos combokkal és elég erős csánkkal rendelkezik, így sokáig versenyezhetnek az ösvényen, és nem adják fel a pozícióikat. Amikor a kutya mozog, elülső végtagjait előre dobják, míg a hátsó végtagok a lépést támogató szerepet játszanak, a mozgások szabadok,.

A farok közepes hosszúságú, nem fekszik laposan a hátán, nem válik gyűrűvé. Felfelé mutatva, de általában a legtöbbször mozgásban van.

A szőrzet vastag és rövid, testrészétől függetlenül azonos hosszúságú.

A Beagle színét külön kell megvitatni. Megkülönböztető jellemzője a farok hegye - mindig fehérnek kell lennie. A kabát színe általában három, a beagákra jellemző szín - fehér, vörös és fekete - kombinációja, amelyek különböző módon kombinálhatók. A leggyakoribb szín a háromszínű (a fenti három szín mind a test különböző részein megközelítőleg azonos).

A trikolor mellett pontosítást kell feltüntetni:

 • fekete hátú - a fekete a hátsó részen érvényesül;
 • fényes - fehér érvényesül.

Vannak kétszínű beagle-ek is (két színből áll). Ez azt jelenti, hogy a fehér kombinálva a különféle árnyalatú vörös színnel. A kutya bundája lehet vörösesfehér, citromfehér stb. A fekete-fehér szín rendkívül ritka, Nagy-Britanniában a bicolor a legértékesebb.

A fajta képviselői, akik két másik színnel rendelkeznek fehér alapon, szintén meglehetősen ritkák. Ebben az esetben tarka. A szín tisztázása érdekében az uralkodó szín szerint citrom-tarka, borz-tarka, nyúl-tarka nevezhetjük őket.

Mint látható, a beagle színe meglehetősen változatos. Ez nem korlátozódik a mindenki számára ismert trikolórra, amely miatt ennek a fajtának a kutyái gyakran nagyon különböznek egymástól.

Karbantartás, etetés és gondozás

fajta

Mivel a beagle kutyafajta, ezért sokat és rendszeresen kell futnia. A Beagles nagyon szívós és képes nagy távolságokat futni naponta - akár több tíz kilométert is, miközben nem különösebben fáradt. Abban az esetben, ha nem ad megfelelő szintű fizikai aktivitást a kutyának, akkor a lakás, ahol tartják, tönkremehet. Ezért mielőtt elhatározná a beagle megszerzését, gondoljon arra, hogy képes-e biztosítani számára az aktivitást és a folyamatos kocogás képességét.

Ha a beagle nem mozog rendszeresen, idővel elkezd hízni. Ez a legjobb módon nem befolyásolja a kutya gerincét, mert a lenyűgöző súly alatt a kutya háta meghajlhat. Ráadásul a túlsúly szívproblémákhoz vezet. Ebben az esetben el kell felejtenie a vidám és vidám állatot, és a kutyája beteg kutyává válik, akinek állatorvos segítségére van szüksége.

A beagles tartásának legnagyobb problémája az elhízásra való hajlam. És mindez azért, mert igazi falánk, akik imádnak lakomázni, amikor csak lehetséges. A kutya szinte mindig kissé éhes, ezért az együttérző tulajdonosok növelhetik kedvenceik táplálékának adagját. Ezért, ha kezdi észrevenni, hogy kutyája a megfelelő fizikai aktivitástól függetlenül is egyre hízik, akkor tudja, hogy túl táplálja magát.

Ami a kozmetikai ellátást illeti, a billling tartalmának nincsenek sajátosságai. Ne fürdesse túl gyakran a kutyáját, mert ez immunitásának romlását idézheti elő. Tehát a vízkezeléseket csak akkor ajánljuk, amikor a háziállat piszkos lesz.

Havonta többször ajánlott a beagle-nek a fülének megtisztítása, ehhez speciális fertőtlenítőszereket használva. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a fülek alakja miatt a vadállatok hajlamosak a középfülgyulladásra.
Különös figyelmet fordítson kedvence szemeire. Ebben a fajtában meglehetősen sérülékeny foltok, ezért rendszeresen antimikrobiális gyógyszerekkel törölik le őket, amelyeket állatorvosnak kell ajánlania.

Egészség

jellegzetes

Bigley százéves. Átlagosan 15 évet vagy annál tovább élhetnek. A viszonylag jó egészségi állapot ellenére vannak olyan betegségek, amelyekre e fajta képviselői hajlamosak. Ezek a kutyák megbetegedhetnek epilepszia. De a betegség ügyesen kijavítható az illetékes kezelés segítségével.

Bizonyos esetekben a beagle megbetegedhet pajzsmirigy alulműködés (olyan állapot, amelyben nincs elegendő pajzsmirigyhormon). Ebben az esetben az állat súlya nagymértékben megnő, a gyapjú elveszíti vonzerejét, és komoly problémák merülnek fel a szaporodási szférában.

Valószínűség elhízottság súlyosbítja az a tény, hogy a kutyák folyamatosan próbálnak enni valamit. A beagle-tulajdonosoknak különösen ellenőrizniük kell háziállatuk adagját és súlyát.

A betegségek között, amelyekre e fajta képviselői hajlamosak, szintén glaukóma, dysplasia írisz, szürkehályog.

Mivel a beagle fülek vékonyak és lelógóak, a belső fül nincs megfelelően szellőztetve. Ez provokálhatja fertőzését, és ennek következtében gyakori középfülgyulladás.

Van még egy ilyen fajtájú kutyákra jellemző jelenség, amely öntudatlanul megijesztheti a kezdő gazdákat. Ezt a jelenséget „fordított tüsszögésnek” nevezik. Egészen furcsának tűnik, és úgy érezheti, hogy a kutyának légzési problémái vannak. A valóságban a lényeg egyszerűen az, hogy a kutya a levegőt engedi a szájába és az orrába. A „fordított tüsszögés” nem jelent semmiféle veszélyt sem az egészségre, sem az életre.

Beagle karakter

Tábornok

A Beagles meglehetősen aranyos és vidám állatok, amelyekből élénkséget lehelnek. Rájuk nézve azonnal következtetést vonhatunk le tevékenységükről és barátságosságukról. Szeretnek játszani a gyerekekkel, mivel velük tudják megmutatni nyitottságukat, mobilitásukat és bonyolult kedélyüket.

Ezek a kutyák nagyon kötődnek gazdájukhoz. Teljesen nem dominánsak, így akár gyereket is választhatnak gazdának, akinek őszinte és odaadó barát lesz, szeretni fogja és engedelmeskedni fog neki. Emiatt a beagle kísérő kutyának tekinthető egy gyermek számára.

A beagle aranyos, mulatságos megjelenése mögött azonban könnyen el lehet felejteni, hogy az e fajta kutyák egyáltalán nem házi kedvencek. Fáradhatatlanok és nagyon mozgékonyak, tökéletesek a sportolók számára. Velük Beagles képes lesz arra, hogy bármit másnál jobban szeressen - aktívan töltse energiáját.

Mivel a beaglet eredetileg nagy csomagokban tartották, a fajta megtartotta képességét, hogy összhangban álljon más kutyákkal. Órákig mulathatnak velük agresszivitás nélkül.

A beagle legkifejezettebb jellemvonásai a nyugtalanság, a bátorság, a félelmetlenség, a hűség és a barátságosság. A kis állatok felé azonban a vadállatok agresszívek lehetnek. Már fentebb írtuk, hogy ennek a fajtának a kutyáit mezei nyulak vadászatára tenyésztették, így ha még mindig vannak olyan háziállatok, mint csincsilla, görény vagy dísznyulak otthonában, akkor komolyan át kell gondolnia és mérlegelnie kell az összes előnyét és hátrányát.

A beagle és a kis rágcsálók együttélése ugyanabban a házban lehetséges, de a tulajdonosnak türelemre lesz szüksége, hogy megtanítsa a kutyát a ház többi lakójának, különben a beagle minden bizonnyal bekapcsolja a vadász ösztönét.

A Bigley-k okosak és gyorsak. Egy másik jellemző vonás számukra a kíváncsiság, ezért néha rossz helyen is megdughatják az orrukat. Időről időre némi arroganciát mutatnak, megpróbálnak ellentmondani az elfogadott szabályoknak. Például annak ellenére, hogy saját helyük lesz, a beagle-t minden esetben oda lehet kötni, ahol ez számára kényelmes. Ezenkívül időszakosan a kutya elintézheti a bedlamot, különösen, ha sokáig egyedül hagyja otthon.

Képzés és oktatás

fajta

A beagles meglehetősen makacs állatok, amelyek meglehetősen komoly akadályt jelenthetnek kiképzésükben. Annak érdekében, hogy az edzés eredményes legyen, tanácsos már kisgyermekkorában elkezdeni a munkát a kutyával, amikor makacsságuk még nem kifejezett.

Bigley 100% -ban "élelem", ami azt jelenti, hogy az engedelmességi edzéshez vagy képzéshez ajánlatos a kutya kedvenc csemegéjét jutalomként felhasználni. Próbáljon finom fogásokkal bókolni kedvenceit, és gyorsan elkezdi megtanulni a legnehezebb parancsokat is. Nem ajánlott megbüntetni a kutyát. Az agresszió általában elfogadhatatlan a beagle-k kapcsán, mivel ebben az esetben éppen ellenkezőleg, mindent megtesznek a tulajdonossal ellentétben, és senki sem fogja megtapasztalni az ilyen szomszédság örömét.

A Beagles szagérzete nagyon jó, sőt túl jó! Ez a pillanat pedig komoly problémát jelenthet a tanulásban. Érzik az összes szagot a környéken, és gyakran elvonják a figyelmüket, elveszítik a történés fonalát stb. A tulajdonosnak emlékeznie kell kedvencének erre a tulajdonságára, következetesnek és kitartónak kell lennie, újra és újra, hogy erős illatú édességekkel vonzza a kutya figyelmét. Tudd, hogy a kutyád nem hülye, csak olyan sok dolog van körülötte, aminek olyan jó illata van.!

A fajta előnyei és hátrányai

A beagles jellemző előnyei:

 • Jól kijön más állatokkal (a kis rágcsálók kivételével);
 • Vidám, barátságos, aktív;
 • Meglehetősen tiszta;
 • Hűséges és hűséges;
 • Jól kijönni a gyerekekkel.

Hátrányok:

 • Makacs;
 • Gyakran elmenekülnek;
 • Bark hangosan;
 • Imádnak lyukat ásni;
 • Ha érdekes szagot éreznek, nem látnak és nem hallanak senkit.

Néhány hátrány ellenére mindazonáltal a Beagles sokak számára kedvence lesz, amely rendkívül hű lesz gazdájához.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.