A kutyám az örömöm!

Kutya fajtákBiewer Yorkshire Terrier fajtaleírás

Biewer Yorkshire Terrier fajtaleírás

terrier

Hód yorkshire terrier

Hód
7.3

Gondoskodás

2.0 / 10

Egészség

8.0 / 10

karakter

8.0 / 10

Tevékenység

10.0 / 10

Hajlam az edzésre

8.0 / 10

Hozzáállás a gyerekekhez

8.0 / 10

Az újjáélesztett puha játék egy Biewer Yorkshire Terrier kutya. Így lehet leírni a hódot. Egy ilyen háziállat rendelkezik a külső szépségével, az odaadással és a játékos, barátságos kedvvel. Kicsinyített termete ellenére a terriernek oroszlánszíve van. Úgy tűnik, hogy a félelem számára teljesen ismeretlen.Tartalom:

 • A fajta története
 • Fajta szabvány
 • Karbantartás és gondozás
 • Egészség
 • karakter
 • Képzés és oktatás
 • A fajta előnyei és hátrányai

A Biewer Yorkshire Terrier célja az, hogy örömet szerezzen tulajdonosainak. Ez a kutya nemcsak háziállat, hanem divatos kiegészítő is. Vele együtt mindenféle rendezvényen részt vesznek, hosszú utazások során magukkal viszik őket. Hód nagyszerű társ, sehol sem okoz különösebb problémákat, ha megfelelően felvetik.

A fajta története

A Biewer Yorkshire Terrier hazája Németország. Lehetetlen ősinek nevezni ezt a fajtát, mivel az első hódok csak a nyolcvanas évek közepén születtek.
A szokatlan színű utódok szülei a német Gertrude és Werner Biver tenyésztőkhöz tartozó Yorkshire terrierek voltak. Fajtatiszta Yorkie-k alomjában fehér foltokkal rendelkező kölyökkutyákat észlelve a tulajdonosok nem háborodtak fel. Épp ellenkezőleg, úgy döntöttek, hogy újfajta dekoratív kutyákat tenyésztenek, rögzítve a trikolór színét.

A tenyésztési munkát Yorkshire terrier kölyökkutyák kiválasztásával végezték, megkülönböztetve bizonyos külső tulajdonságokkal. A munkákat siker koronázta. 1988-ban a Hód házaspárt bemutatták a fekete-fehér Yorkies kiállításon, akik az új fajta első fajtatiszta képviselői voltak.

Rengeteg vita folyt az új fajta terrier körül. E gének Yorkies-i megjelenését illetően két változat létezik:
1. A fekete-fehér kölykökkel ellátott alomban recesszív tulajdonság mutatkozott.
2. Az első fekete-fehér Yorkiak szüleinek teljes törzskönyvét nem vizsgálták. Valahol a méneskönyvek mélyén az ősök "fehér színű" jelölésekkel "elveszettek".

Hipotéziseket vetettek fel a yorkshire-i terrierek keresztezéséről a biewerek más fajtákkal való létrehozása során. Állítólag ezek Shih Tzu és máltai. De a találgatások csak találgatások maradtak. Más fajtákból származó gének hozzáadását a Biver Yorkshire Terrierhez nem dokumentálták.
A végleges szabványt 2007-ben hozták létre és írták alá.
A mai napig a Biewer Yorkies továbbra is a meglehetősen ritka fajták listáján szerepel.

Fajta szabvány

leírás

Beaver York nagyon hasonlít legközelebbi rokonához, a Yorkshire Terrierhez. De lehetetlen összetéveszteni őket a szabvány által meghatározott eltérő szín miatt. A szín mellett vannak más különbségek is. Például egy hódnak engedelmesebb jellege van, kevésbé szeszélyes.

Olvassa el a yorkshire terrier fajta leírását

A Biewer Terrier kicsi, kecses, arányos, hosszú szőrű ölű kutya. Felnőtt növekedés 22-27 cm., súly kb 2,5-3 kg.
Egy kicsi fej nyugszik egy hosszú, kecses nyakon. Kis háromszög alakú fülek felfelé. A szemek nem nagyok, nem állnak ki, sötétek, lekerekítettek. Élénk tekintet, ravaszsággal tanul.

A pofa nem hosszú. Különleges felépítése miatt úgy tűnik, hogy a hód york mosolyog. Fekete, meglehetősen nagy orr. Ollós vagy egyenes harapás. Az alsó állkapocs sokkal rövidebb, mint a felső.

Testfelépítése tömör, kissé megnyúlt. A háta egyenes, a gyomor felhúzva. A bordaketrec jól fejlett, elöl kissé kinyúlik.
A farok erősen serdülő, sarló alakú.

A lábak egyenesek, párhuzamosak a jól fejlett izmokkal. A csánk jól körülhatárolható. A lábakat bőséges haj borítja. A mancsok kicsik, lekerekítettek. Lépés könnyű, széles.

A szőrzet hosszú, egyenes. A haj selymes, fényes. A hátoldalon van egyenes elválás, amelynek mindkét oldalán a gyapjú a padlóra esik.
Elfogadható szín: fehér-kék-arany, fehér-fekete-arany.

A fehér területeknek jól meg kell határozniuk. A testen nem lehetnek aranyfoltok.

Karbantartás és gondozás

terrier

Beaver York - beltéri kutya, dekoratív. Az utcán tartása elfogadhatatlan, házban, lakásban, kényelmes körülmények között való életre teremtették.
Az első naptól kezdve határozza meg kutyája számára a helyet. Állítson be ott egy kanapét vagy akár egy kis házat. Vigyázzon az élelmiszer- és víztartályokra is. Tekintettel helyrehozhatatlan energiájára, egy hódnak sokféle játékkal kell rendelkeznie, hogy legyen mit csinálni.

Yorke nagyon gyorsan megtanulja használni az alomdobozt, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell sétálni. Feltétlenül olvassa el a dekoratív háziállat járásának szabályait:

 • Először képezze a kiskutyát gallérra és pórázra. Ezt otthon kell megtenni, ismerős a háziállat számára.
 • A séták első hetének rövidnek, legfeljebb 10 percnek kell lennie. Vigye kiskutyáját a nap legcsendesebb időszakaiban, például kora reggel, amikor a tömegközlekedés még nem áll rendelkezésre. Így elkerülheti a stresszt, a háziállat fokozatosan megszokja az ismeretlen környezetet.
 • A szocializált hód yorkernek napi sétára lesz szüksége (naponta háromszor). Ezenkívül a kis kutya imád karjában ülni, szívesen elkíséri a gazdit különféle rendezvényekre és utazás közben.
 • Aktív Yorkie-t nyilvános helyeken csak pórázon kell járni. Tömegben könnyen eltévedhet vagy elüt egy autó. A póráz nélküli ingyenes sétához keressen egy speciális elkerített területet vagy egy elhagyatott helyet.
 • Kora tavasszal, késő ősszel és télen öltözködünk és cipőt veszünk fel, mielőtt elindulunk a hód előtt. Ilyen szigetelés nélkül a miniatűr kutyák gyorsan túlhűlnek, ennek következtében megbetegednek.

Ami a Biewer Yorkshire Terrier gondozását illeti, rengeteg időt és erőfeszítést igényel a luxusszőrzet szépségének megőrzése. Például fésülés szükséges naponta 2-3 alkalommal. Furminátor használata ajánlott.

Hetente egyszer fürdünk. A York-i vízi eljárások után fésülje át egy meleg levegő alatt.
A legtöbb tulajdonos levágja hódját. A leggyakoribb rövid fodrászat "kölyökkutyának" tekinthető. A kiállítási kutyák számára eredeti, exkluzív frizurákat választanak.

A szépség és az egészség megőrzése érdekében a York Beavernek a következő eljárásokra lesz szüksége:
1. Számos York-i nőtt a könnyezés. Ezért a fertőzések kialakulásának és a csúnya könnyes utak megjelenésének elkerülése érdekében naponta törölni kell a szemét pamutpárnákkal.
2. Körülbelül havonta vágjuk le a karmokat
3. Megvizsgáljuk a mancsokat minden egyes séta után, hogy nincsenek-e rajta repedések és szilánkok.
4. Az ujjak között rendszeresen távolítsa el a matt szőrcsomókat.
5. A füleket hetente egyszer megvizsgálják és megtisztítják. A tisztításhoz speciális krémeket használunk állatorvos ajánlására.
6. Tisztító játékokkal, speciális kefékkel és pasztákkal tisztítjuk a fogainkat.

Aktív járás hiányában és helytelen táplálkozás esetén a hód york képes elhízásig gyorsan felszedni a felesleges fontokat. Fontos az étrend helyes megfogalmazása és a napi táplálkozási normák meghatározása.

A Yorkie-t száraz táplálékkal és természetes táplálékkal táplálhatja. Nem keverhet, egy etetési módszert kell választania. Nagyon óvatosan, fokozatosan meg kell változtatni a takarmányt vagy hozzáadni az étrend új összetevőit, hogy ne legyenek gyomorproblémái.

Természetes táplálási módszerrel a teljes étrend mintegy 60-70% -át fehérje ételekre fordítják.

Szigorúan tilos a Hód pékáruk, édességek, folyami halak, kolbász, burgonya, káposzta és hüvelyesek etetése.

Nézze meg cikkünket: Száraz kutyaeledel vagy természetes? Minden előnye és hátránya

Egészség

yorkshire

A Biewer Yorkshire Terrier átlagos élettartama körülbelül 13-15 év, bár megfelelő gondozással és táplálkozással egy ilyen kutya sokkal tovább élhet (17-18 év).
A jó egészségű kutya sajnos nem hódról szól. Bár a Yorkshire Terrierhez képest a Biewer Yorke immunitása erősebb.

Számos egészségügyi problémát elkerülhet, ha időben beoltja az oltásokat, külső, belső paraziták ellen végez kezelést, és évente ellátogat kutyájával egy állatorvosi rendelőbe megelőző vizsgálatokra, tesztekre és röntgensugarakra.

Fontos tudni, hogy egy egészséges állat aktív, fényes szőrzetű, csillogó szemű és kiváló étvágyú. Ha a háziállat letargikus, inaktív, a szőrzet unalmassá válik és csomókba esik, az étvágy eltűnt, akkor itt az ideje, hogy riadót adjon és sürgősen vegye fel a kapcsolatot az állatorvossal. Sokkal könnyebb küzdeni a betegséggel annak kialakulásának korai szakaszában.


Beaver Yorks hajlamos a következő egészségügyi problémákra:

 • Legg-Perthes betegség - a combfej nekrózisa, sántaság kíséretében. Izomsorvadáshoz vezet. Kizárólag műtéttel szüntethető meg.
 • Portocaval sönt - az érrendszer örökletes betegsége. Műtéttel kezelik.
 • A légcső összeomlása - a légcső lumenjének progresszív dorsoventralis ellaposodása. Gyógyszerekkel kezelik.
 • Hasnyálmirigy-gyulladás - kezelés hiányában a hasnyálmirigy pusztulása következik be, ennek következtében az állat elpusztul.
 • Rosszul reagál az érzéstelenítésre.
 • Gyakori fogászati ​​problémák. Ha 7 hónapos koráig a Yorkie-nak nincsenek állandó fogai a tejfogak helyett, forduljon állatorvosához-fogorvosához. Emellett a Yorky-knál gyakran korai fogszuvasodás, fogkő, fokozott az íny érzékenysége.

karakter

leírás

A Biewer Yorkshire Terrier főbb jellemvonásai: energikus, intelligens, félelem nélküli, ragaszkodó, beképzelt.

Megjelenésében a Yorkie egy aranyos kitömött játéknak tűnik. Szeretetteljes és barátságos a háztartás tagjaival. Ez a kutya annyira ragaszkodik családjához, hogy a tulajdonosváltás és még a hosszú elválasztás is mély depresszióba sodorhatja. Az ilyen stressz következményei nagyon sajnálatosak lehetnek.

Lusta és esetlen hódot nem lehet nevezni. Rendkívül aktív, energikus, játékos. A kölyökkutya szokásai és a játék vágya öregségig fennmarad.
York imád reflektorfénybe kerülni. A családbarátok barátságosak. Figyelmet mutat az idegenek felé, megpróbálja nem elveszíteni őket szem elől.

Beaver elképesztően képes felismerni a kívülállók gonosz szándékait. A miniatűr méretek ellenére habozás nélkül a tulajdonos védelmére siet, függetlenül attól, hogy milyen ellenfél áll előtte.

Kijön a gyerekekkel, örömmel játszik velük. Fontos, hogy megtanítsa gyermekének, hogyan kell kezelni a kicsi, törékeny Yorkie-t, hogy a baba ne károsítsa a háziállatot. Hód sokáig nem tűri a gyermeki csínytevéseket, mindenesetre kiáll önmagáért.

Talán érdekelni fogja cikkünket: TOP 30 legjobb kutyafajta gyerekeknek

Képzés és oktatás

Hód

Tévedés azt gondolni, hogy a dekoratív kutyáknak nincs szükségük képzésre. Minden kutyának át kell élnie a szocializációt, el kell sajátítania a házban és az utcán tanúsított viselkedési szabályokat, és meg kell tanulnia a kezdeti parancsokat is.

Az első leckék egy kiskutyával abban állnak, hogy hozzászoktatják a helyhez és az alomhoz. Ezután felkészítjük a sétákra, szoktatjuk a gallérhoz, a hámhoz, a pórázhoz.
Ajánlatos játék formájában edzeni. Egy energikus Yorkie gyorsabban megjegyzi az órákat, és szívesen elsajátítja a tudományt.
Fontos, hogy a dekoratív kutya tudja a következő parancsokat: nekem nem lehet ülni, feküdni, elhelyezni. Ezenkívül egy okos hód könnyen megtanul különböző trükköket, parancsra hangot ad és mancsot ad.

Érdekes tények

 • A legenda szerint egyszer az énekesnőnek, Eskensnek hódos kiskutyát ajándékoztak. A bolyhos babát egy edényre ültették, olyan volt, mint egy gyapjúgolyó. Ez után az eset után "a la Pom Pon" -ot adtak a Biewer Yorkshire Terrier nevéhez, ami "fonalgömb".
 • Veszélyes helyzetekben a hód félénknek és remegőnek tűnik. Valójában a remegés a túlzott izgalomnak, dühnek köszönhető. York képes elsőként támadni, sőt harapni is.
 • A Biewer Yorkshire Terrier nagyon népszerű a közönség körében. Egy ilyen kutya gyakran látható a filmsztárok karjában, a színpadon.

A fajta előnyei és hátrányai

Hód

Minden élőlénynek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Hód York sem kivétel. A Biewer kiskutya vásárlása előtt meg kell ismerkednie a fő előnyeivel és hátrányaival, hogy végre megbizonyosodjon arról, hogy ez a fajta megfelel-e Önnek.

Előnyök:

1. Fényes megjelenés.
2. odaadás.
3. Lakásfenntartásra alkalmas.
4. Nem igényel hosszú sétákat nagy fizikai megterheléssel.
5. Intelligencia és találékonyság.

Hátrányok:

1. A kabát komplex gondozása.
2. Snooty karakter.
3. Nem tűri a hideget.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.