A kutyám az örömöm!

Hasznos és érdekesKutyakiállítás A-tól Z-ig. Útmutató kezdőknek

Kutyakiállítás A-tól Z-ig. Útmutató kezdőknek

tartani

Egy kutya jelent meg az életedben. A menhelyről érkező állatokkal kapcsolatos előre nem látható problémák miatt teljes testű háziállatot választott. Az eufória, a gyengédség és a szeretet első periódusa után egy teljesen természetes gondolat látogat meg a közös fejlődésről és szórakozásról. Úgy döntött, hogy mind Ön, mind a jóképű férfi (vagy a szépség) nem gazember, és méltó arra, hogy megmutassa a világnak rendkívüli varázsát. Egyszerűen fogalmazva, részt akart venni egy kutyakiállításon.Mit kell tudni a kezdő gyűrűsztároknak?

Valójában minden nagyon egyszerű: a kutyájának csak nagyon szépnek kell lennie, és képesnek kell lennie megmutatni ezt a szépséget. Valójában ez minden. De mennyi munka állhat ezen látszólagos egyszerűség mögött! Tehát „lángol”, tele lelkesedéssel, vágyakkal, hogy hegyeket mozgasson és mindenkinek bizonyítsa...
Nincs szükség "kimenni". Ez az energia hasznos lesz az Ön számára, mert a kutyakiállításon való részvétel meglehetősen nehéz esemény, költséges mind az erő, mind az eszközök és az idegek szempontjából. Ne feledje, hogy a kutyakiállítások komolyak, és a felkészüléshez való hozzáállásnak megfelelőnek kell lennie.

Érdemes elkezdeni?

Látogasson el vendégként pár kiállításra, nézze meg, mi és hogyan történik. És miután várt egy kis szünetre a fajtája egyik bírájának munkájában, mutassa meg a kutyát. Kérjen szakértő véleményét. Hagyja, hogy a szakember megerősítse vagy tagadja azt a meggyőződését, hogy az állat fajtaállapota ideális.

Légy realista. Kedvence a földöntúli szépségű kedvenc lényed. De vajon tényleg ilyen jó? Nézd meg a fajta más kutyáit. Az életben. Az interneten. Vegye figyelembe a fajta megjelenésének divatirányzatait. Légy objektív, és mondd meg magadnak őszintén, hogy kincsed képes lesz-e versenyezni e hangoutok törzsvendégeivel?

Értékelési kritériumok a kiállításokon

A kiállítás kiállításon történő értékelése két részből áll:

 1. A fajtának való megfelelés, az úgynevezett fajtának
 2. A kutya szépsége, bemutathatósága és "karizmája"

Az elsőt a kutya leírása szabályozza, és a "kiváló" -tól a kizárásig terjedő skálán értékelik.
A második szubjektív, és az első részből és egy adott bíró személyes benyomásaiból áll. Kutyája, mint a fajta képviselője, kiváló jegyekkel bírhat, de egyetlen címet sem nyerhet.

utasítás

Felkészülés egy kutyakiállításra

Ha továbbra is címeket és kupákat szeretne nyerni, ideje elkezdeni a felkészülést.

1. Dokumentumok a kiállításhoz

A kutyakiállítás hivatalos rendezvény. Különféle szervezetek tartják. A dokumentumok összetételére vonatkozó követelmények a különböző szervezőknél gyakran eltérőek. A fő lista a következőket tartalmazza:

 • törzskönyv (és / vagy másolat);
 • állatorvosi útlevél és F1 bizonyítvány (ha más városból vagy régióból érkezik;
 • fizetési bizonylat (és / vagy másolat);
 • jelentkezési lap (töltse ki és írja alá).

Talán hasznos lesz az a cikk, amely a kutyához tartozó dokumentumok listájáról szól.

Meg kell találnia klubjában (ha még nem tagja - csatlakozzon) vagy az interneten:

 • hol és mikor tartják a közelgő kiállításokat;
 • milyen dokumentumokat igényel a szervező;
 • a kutyád melyik osztályba tartozik;
 • hol és hogyan lehet regisztrálni és fizetni a részvételt.

Ne feledje, hogy a kiállításokra történő regisztráció mindig előre történik, néha több mint egy hónappal korábban. És tudd, hogy minél korábban regisztrálsz rá a kiállítás kezdete előtt, annál olcsóbb lesz a részvétel költsége.

2. Mit kell kötni veled a kiállításra

A minimális lista arról, hogy mit kell magaddal tartanod:

 • dokumentumok (állatorvosi útlevél, a törzskönyv másolata és a kiállításra a szervező által visszaigazolt kérelem);
 • vizet neked és a kutyának;
 • gyűrű (egy speciális típusú póráz gallérral, amely bemutatja a gyűrűben lévő kutyát);
 • jó hangulat.

A minimális lista fontos kiegészítése a következő lesz:

 • rögzítse a résztvevő számát (vagy valami civilizáltabbat);
 • ketrec, hordozó vagy ágynemű kutyának;
 • ketrec, hordozó vagy ágynemű a kutyának;
 • kis összecsukható szék a tulajdonos számára;
 • uzsonna a tulajdonosnak (a kutya is, de csak a (!) kiállítás után adhatja);
 • kefék, fésűk stb.
 • táskák, szalvéták baleset esetén...

Nem írjuk le a maximális listát arról, hogy mit hozhat magával. Bizonyára maga is látott egész tábort a kiállításokon, professzionális ápolóasztalokkal, arénákkal, sátrakkal, rengeteg kozmetikummal...

utasítás

Kiállítási magatartás

A kutyakiállítás kiállítás. Ünnep a tulajdonosoknak, a vendégeknek és a kutyáknak. A kiállításon a kutyakiállítás viselkedésének kifogástalannak kell lennie. Ne ugasson, ne mutasson agressziót vagy félelmet, ne üvöltsön, nyafogjon, ne bántson másokat "barátság" ajánlattal stb. És ne adj isten, ha rákattintasz egy szakértőre, aki kutya fogait nézi, és a kutyának is lesz „öröksége”, mert kizárással fenyeget! A kiállítási kutya nevelése teljes mértékben rajtad múlik. A viselkedés munkáját, valamint a kutya kiállításra való felkészítését előre meg kell kezdeni, jóval a közvetlen részvétel előtt. Ugyanez vonatkozik a következő tételre is.

Dolgozzon a ringben

A ringben a kutyának képesnek kell lennie:

 • állvány egy kiállítási standon (ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik);
 • maradjon nyugodt, ha az asztalon nézi: ne remegjen, ne pattanjon;
 • mutassa meg a bíró fogait: az ujjak nélküli bíró nem tudja kitölteni a belépőkártyáját;
 • mutassa meg az ideális mozgást balra körben, előre-hátra, háromszögben és a fajta többi képviselőjéhez képest, ha megkérik.

Mindezeket a készségeket a régi bevált módszerrel: edzéssel érik el, ezért a kiállítási kiskutya már kisgyermekkorában elkezd készülni első kiállítására.

A legfontosabb dolog, amit neked és kutyádnak képesnek kell lennie, az elbűvölni a bírákat. Mutassa meg a buddhista derűt és az angyali varázst a látásra. És mozgásban - bátorság és szenvedély, energia és szórakozás, boldogság onnan, hogy lehetősége van itt futni. Az erőteljes ügetés és a büszke fejhelyzet nagyon hasznos lesz. Jó, ha a kutya szerető szemmel "megeszi" a gazdit. A megjelenése is fontos: tisztességesnek kell lennie. Öltözz kényelmesen, de szépen. És mosoly! Ne feledje, hogy ez egy ünnep!

A kezelő üdvösség a félelmes tulajdonosok számára

A gondok teljes listáját teljesen a szakember vállára teheti. Egy jó kezelő elvégzi a munka nagy részét az Ön számára. És felkészíti a kutyát a kiállításra, és segít a dokumentumok elkészítésében. Általában mindent meg fog tenni, kivéve azt, amit csak te tehetsz. De a szakembernek fizetnie kell, és nemcsak a teljesítményért, hanem a felkészülésért is. Ebben a helyzetben csak aktív beteg néző leszel. És az esemény benyomásai némileg mások lesznek. Ez egyáltalán nem rossz! Tehát, egyrészt sokkal könnyebb, másrészt egy szakember általában jobban ismeri a munkáját, mint a legtöbb szerencsejáték amatőr.

Függetlenül attól, hogy Ön kezelő vagy néző, nyertes vagy kívülálló - mosolyogjon! Még ha ezúttal bizonyítványok és díjak nélkül távozott is, a fődíj továbbra is a személyes részvételi tapasztalat. Kommunikáltál emberekkel és más kutyákkal, sok új és hasznos dolgot tanultál, jól érezted magad, megmutattad magad, megnéztél másokat... És a címek? - Legközelebb hódíts!

Sok szerencsét és egészséget neked és farkadnak!MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.