A kutyám az örömöm!

Hasznos és érdekesPárzó kutyák. Az elmélettől a gyakorlatig

Párzó kutyák. Az elmélettől a gyakorlatig

kérdéseket lehet

Tehát kiderült, hogy egy fajtatiszta szuka boldog tulajdonosa vagy, úgy döntött, hogy elkezd kutyatenyészteni, és olyan fontos szakaszba jutott, mint a párzás. Mai cikkünkben megpróbálunk megválaszolni a folyamathoz kapcsolódó alapvető kérdéseket.?Egyetértünk a párosításban

Mielőtt elkezdené a párzást, először meg kell találnia a szukának megfelelő kutyát. Háziállata partnerének kiválasztását tapasztalt tenyésztővel vagy az óvoda vagy klub képviselőjével kell elvégeznie. Ők lesznek képesek tanácsot adni arra, hogy mire kell figyelniük a partner kiválasztásakor a menyasszony külseje és az eredmény alapján, amelyet el akarnak érni a jövőbeli kölyökkutyákban, de Önnek magának kell tárgyalnia egy jövőbeli dátumról és fizetnie érte.

Nagyon fontos az időben történő beszélgetés a kutya tulajdonosával, mert a párzást egy meghatározott napon kell megtartani, amelyhez a kutya tulajdonosának is készen kell állnia (párzás előtt „kutyamárkát” kell kapnia a kennel klubban). Fontos továbbá, hogy azonnal megvitassuk a párzás költségeit és a fizetési lehetőségeket. vannak fenntartások azonban olyan helyzetekre, amikor a szuka vagy üres, vagy 1-2 kölyök születik. Annak érdekében, hogy megvédje ezeket a kérdéseket, köthet párzási megállapodást, amelynek példái az interneten találhatók.

A párosítás a kutya tulajdonosával különböző módon fizethető:

1) Az első módszer a kiskutyával történő fizetés. Előre megbeszéli a kutya tulajdonosával a kiskutya kiválasztásának jogát, amelyért fizetni kell. Ha a választás jogáról van szó, akkor megegyezel abban, hogy ki választja ki először a kiskutyát az "apa" vagy az "anya" tulajdonosának, és milyen nemű lesz.

2) A második és legegyszerűbb módja a pénz. Elég sok tenyésztő, hogy elkerülje a bürokráciát a kölykök felosztásával, csak egyféle fizetési módot állapít meg kedvence kedvenceinek "szolgáltatásaiért" - előre egyeztetett összeget, amelyből általában a szuka tulajdonosa 50% -ot fizet a párzás napján, 50% -át pedig a kölyökkutyák születése után.

A két fizetési lehetőség egyikének kiválasztásakor ne feledje, hogy vannak fenntartások olyan helyzetekre, amikor a szuka vagy üres, vagy 1-2 kölyök születik. Annak érdekében, hogy megvédje ezeket a kérdéseket, köthet párzási megállapodást, amelynek példái az interneten találhatók.

Egy kis elmélet. Trágyázási folyamat kutyáknál

Háziállatának teljes szexuális élete teljesen alárendelődik az úgynevezett ösztrikus ciklusnak - amikor a szuka terhessége, mint az egész folyamat utolsó szakasza, szigorúan az ivarzásban kezdődik - bizonyos ivarzási napokon, a tojás maximális érésével. Ezek a napok a legalkalmasabbak a párzásra, és ezek a napok minden szukának egyediek, de átlagosan az ideális időnek tekinthető az ivarzás megjelenésétől számított 11. - 15. nap.
Mivel nem mindig lehet kitalálni a pontos napot, van egy úgynevezett „kontroll párosítás” - ezt az első után 1-2 nappal megismételjük. Van egy tudományos módszer arra is, hogy meghatározzuk az ideális napot a szuka párzásához - végezzünk ovulációs tesztet egy állatorvosi klinikán.

A párzókutyák a következő lépésekből állnak:

• Az első szakasz az ismerkedés. Párral való találkozáskor fontos megjegyezni, hogy viselkedésük teljesen kiszámíthatatlan lehet. Különösen, ha ez az első párzás mindkét kutya számára. Ami a fiatal és tapasztalatlan hímeket illeti, azonnal elmehetnek a ketrecbe, anélkül, hogy megértenék a helyzetet. Ebben az esetben a helyes ketrechez a háziállatnak szüksége van a tulajdonos segítségére.

• A második szakasz a ketrecek az optimális helyzet kiválasztásához. A hím a kezdet kezdetén több "illeszkedő" ketrecet készít, amelyek során megtalálja a legmegfelelőbb helyzetet a további kopulációhoz, és párja "alkalmazkodik" hozzá, ezáltal segítve őt.

• A harmadik szakasz a kopuláció és a magömlés. Magömlés - a sperma magömlése a sikeres közösülés bizonyítéka. Ebben a pillanatban a hím mozdulatai megszűnnek erőteljesek lenni, ugyanakkor meglehetősen gyakoriak lesznek. Az ilyen mozdulatok a hím számára legfeljebb egy percig tartanak. Az eredmény elérésekor a hím leereszti a testet a szuka hátuljára, és a sikeres eredmény egyértelmű megerősítéseként erősen lélegzik (horkol).

• A kötés negyedik utolsó szakasza a ragasztás. Akkor fordul elő, amikor a szuka hüvelyének izmai befogják a hím péniszét - az úgynevezett "zárat", amely olyan fiziológiai állapot, amely elegendő időt garantál a megtermékenyítési folyamathoz. A statisztikák azt mutatják, hogy a "kastély" 10-15 percig tart, és ritka esetekben elérheti az órát is. A párzás időtartama nem befolyásolja az alomban lévő kölyökkutyák számát.

Mit kell tennie a tulajdonosnak a folyamat során?

Ismerkedésképpen a kutyákat egy speciális kerítéssel ellátott területen hagyják. A közvetlen közelében figyelik őket. Ha az ismerkedés első percei után a szuka oldalra vette a farkát, fülét nyomja, és a hím a ketrecek felé indult - jó hír. Rendkívül nagy annak az esélye, hogy minden a szándék szerint alakul. De fennáll annak a lehetősége, hogy a partner agresszívan kezd reagálni a szépségének udvarlására. Ebben az esetben valószínűleg a szuka még nem áll készen a párzásra - a napot helytelenül választották, és a dátumot át kell ütemezni.

Ha a ketrecek sokáig folytatódnak, de hiába, ez problémát jelez a partnerek kompatibilitásával vagy tapasztalatlanságával. Ebben az esetben a tulajdonosoknak segíteniük kell háziállataikat. A szuka tulajdonosának a nyakörvénél fogva kell tartania, a kutya tulajdonosának pedig segítenie kell a kutyát a mozgás összehangolásában, a testet a megfelelő irányba irányítva.

Mielőtt döntő megbeszélést folytatna, alaposan át kell gondolnia ennek a kérdésnek a fő szempontjait - személyes készségét arra, hogy a párzási folyamat során bármikor segítséget nyújtson a kutyáknak. Talán a folyamattal járó további nehézségek elkerülése érdekében helyénvaló lesz egy speciális óvodából szakmai tanácsadót meghívni.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.