A kutyám az örömöm!

Hasznos és érdekesKiskutya egy új otthonban. Első nap és első éjszaka

Kiskutya egy új otthonban. Első nap és első éjszaka

új otthon

Hosszas viták eredményeként az összes családtag közös döntésre jutott, és a jövő négylábú kedvencének fajtáját választotta. És most következik a legfontosabb szakasz - a ház előkészítése a kiskutya megjelenésére.Hogyan kell megfelelően megszervezni az életét, és mire kell előre ügyelnie? Gondolja át, milyen tanácsokat adnak a tapasztalt kutyakezelők, és elemezze, mit kell elhagyni a baba új családban maradásának első napján.

Hogyan készítsd elő otthonodat egy kiskutya vásárlásához

Annak érdekében, hogy a baba ne sérüljön meg, és ne okozzon komoly károkat a lakásban vagy a házban, előzetesen fel kell készülnie a megjelenésére. A szakértők azt javasolják, hogy a tulajdonosok rendeljenek egy szobát a kiskutyának. Ez lehetővé teszi, hogy a fennmaradó helyiségeket érintetlenül tartsa, amíg a baba elsajátítja az új otthonban alkalmazott alapvető viselkedési szabályokat.

El kell távolítania azt a helyiséget is, ahol a háziállat tartózkodik:

 • Minden apró tárgy, amely árthat egy fiatal lakónak (gemkapcsok, gombok, csapok stb.). Fontos megérteni, hogy mindent, amit a kiskutya elérhet, automatikusan "a fogakra" tesztelik;
 • Elektromos vezetékek. Biztonságosan el kell helyezni őket a dobozban, és lehetőleg a baba számára elérhető helyen;
 • Könyvek és folyóiratok. Vagy fel kell emelni őket a szekrény polcaira, vagy egyszerűen el kell távolítani a dohányzóasztaltól. Ellenkező esetben a tulajdonos kockáztatja, hogy sok kis darab papírt talál szétszórva a szobában, vagy könyveket, amelyeken fognyomok találhatók;
 • Cipők és szekrények. A kisgyermekeknek gyakran viszket a foguk, vagy csak új játékokra van szükségük. Annak érdekében, hogy megmentse a kiskutyát a kísértéstől, hogy megrágja a tulajdonos cipőjét vagy papucsát, nem szabad őket egy fiatal kisfiú belépési zónájában hagyni.

Fontos: a négylábú háziállatok számára a legbiztonságosabb helyiség előkészítéséhez gondosan fel kell mérnie az életére és az egészségére gyakorolt ​​összes lehetséges kockázatot. Képzelje el, hogy van egy 7-8 hónapos babája az otthonában. Készítse elő a szobát úgy, hogy a tartózkodása kényelmes és a lehető legkevesebb kárt okozza.

Miért stresszes egy új kiskutyaház?

Nem minden tulajdonos érti, hogy egy új családba költözés egy csecsemő számára igazi stressz. Addig a pillanatig elválaszthatatlanul együtt volt édesanyjával, nővéreivel és testvéreivel, ismerős környezetben. Csak ismerős emberek, illatok és tárgyak voltak körülötte. És egészen váratlanul idegenek viszik el, akik egy ismeretlen házba viszik. A kölyökkutyának nincs védelme az ismeretlentől. Ezért a baba nyafoghat, aggódhat, vagy visszavonulási helyet kereshet.

Bármennyire is szeretne vele maximális időt tölteni, kedvtelni, etetni vagy játszani, ezt nem szabad megtennie. Hagyja kedvence kedvét. Hadd üljön a választott rejtekhelyre. Nem szabad erőszakkal kihúznia, vagy akadályoznia a mások elől való elrejtés kísérletét. Fokozatosan megszokja, és örömmel keresi társaságát közös játékokra, sétákra és időtöltésre.

Hol és hogyan kell felszerelni a kiskutya helyét

Annak érdekében, hogy a kiskutya a lehető leggyorsabban és hatékonyabban megszokja a házban, fontos, hogy megfelelően felszerelje a jövőbeni helyét. A kutyavezetők azt javasolják, hogy válasszanak helyet egy kiskutyának, hogy az megfeleljen több kritériumnak:

 • A huzatoktól, a fűtőtestektől, a családtagok állandó járási helyeitől távol helyezkedik el. A gyereknek kényelmesnek és kényelmesnek kell lennie. Nem szabad arra kényszeríteni, hogy folyamatosan felkeljen, hogy utat engedjen a ház tulajdonosának vagy más lakóinak;
 • A tulajdonos által választott szőnyegnek vagy ágyneműnek nem kell foltosnak lennie, és mosószerekkel könnyen moshatónak kell lennie.

Ha ház formájában választja az ágyat, vegye figyelembe háziállatának méretét és azt, hogy milyen gyorsan nő. Természetesen nem szabad felnőtt állat méretű ágyat vásárolni. De nem szabad olyan modell mellett dönteni, amely pontosan megfelel egy 2-3 hónapos háziállat paramétereinek. Pár hónap múlva az ágy kicsi lesz, és újra meg kell látogatnia az állatkereskedést.

A ház bejáratának kényelmesnek kell lennie a háziállat számára. Ha a gyerek arra kényszerül, hogy akrobatikus számokat hajtson végre a helyére jutáshoz, akkor nagy a valószínűsége, hogy a háziállat megtagadja az ilyen ház használatát.

Bizonyos esetekben a tenyésztők bezárják a szoba egy részét, és kölyökkutyává alakítják. Ez jó módszer arra, hogy otthona többi részét biztonságban tartsa a közvetlen pusztulás ellen. Minél körültekintőbb a tulajdonos helyet készít négylábú barátjának, annál nagyobb az esély arra, hogy a kiskutya értékelni fogja az alom kényelmét és kényelmét.

Hogyan lehet megnyugtatni a kiskutyát az első napon egy új otthonban

A tulajdonosváltást követő első órákban a csecsemő súlyos stressz alatt áll. A tulajdonos feladata a legbiztonságosabb és legkényelmesebb környezet megteremtése az új otthonban. Ezt segítik tapasztalt kutyavezetők és profi tenyésztők tanácsai:

 • Kérjen meg a volt gazditól egy kis ágyneműt vagy egy ruhadarabot, amelyen a kölykök feküdtek. Telített a baba anyjának illatával, és jó nyugtató lesz.
 • Ügyeljen arra, hogy előre legyen puha játéka. Magával kell vinni a tenyésztőhöz. Dörzsölje a játékot a szuka hasához. Így a szövetet ismert aromák impregnálják, és új környezetben nyugodtabbá teszi a babát;
 • Egyeztessen a tenyésztővel, hogy részletesen elmondja Önnek a négylábú háziállat étrendjét és ízlési preferenciáit. Tisztázza, hogy a kiskutya milyen finomságokat szeret, és milyen ételeket határozottan elutasít. Ajánlja fel a babának a kedvenc csemegéit. Ettől magabiztosabb lesz.
 • Ne hagyja, hogy a gyerekek játékká változtassák kedvencét. A gyereknek nyugodt környezetre van szüksége. Hadd szimatolja új vagyonát, aludjon eleget, egyen. És csak azután fog kijönni az emberek elé, hogy szüksége van a kommunikációra.
 • Az első éjszakákon jobb hagyni, hogy a háziállat a saját ágyán aludjon, de a tulajdonos mellett. A legtöbb kutya magánytól és vágyakozástól nyafog. Ne szidd a gyereket. Ha az ágyát az ágya mellé tette, akkor engedje le a kezét, és simogassa meg a háziállatot. Adj neki egy anyjának szagú játékot vagy a volt tulajdonos otthonából elvitt ágyneműt. Készítsen előre, hogy a kiskutya 1-2 éjszaka nyafogjon. Akkor megszokja, és nyugodtabban fog viselkedni.

Mikor és meddig hagyhatja békén a kutyusát?

Pár hét múlva egyedül hagyhatja a kiskutyát. De ne hagyja egyedül a babáját egész nap. Ez negatívan befolyásolja a háziállat pszichéjét és szokásait.

A következő sémát tekintjük optimálisnak:

 • 2 hónapos háziállat esetében megengedett, hogy egyedül maradjon naponta legfeljebb 4 órán keresztül;
 • 3 hónapos kiskutyának - legfeljebb 5 óra.

Ne hagyja azonnal a kiskutyát 4 órán át. Fél órával kezdje, és fokozatosan növelje kedvencének egyedüllétének idejét. Ha magára hagyja csecsemőjét, győződjön meg róla, hogy van-e benne ivóvíz, kedvenc játékok és biztonságos helyen, ahol játék közben nem árthat magának.

Fontos: fordítson a lehető legtöbb időt babájára, próbáljon jó szokásokat és készségeket nevelni benne. Legyen türelmes és kitartó. És akkor egy idő után egy jól nevelt és kiegyensúlyozott kutya tulajdonosa leszel!MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.