A kutyám az örömöm!

Viselkedés és nevelésKiskutya nevelése. Honnan induljon és hogyan sikerüljön

Kiskutya nevelése. Honnan induljon és hogyan sikerüljön

kölyökkutya

Amint egy kiskutya megjelenik a házában, azonnal az egész család figyelmének és csodálatának a tárgyává válik. Kényeztetik, apró csínyek megérintik, megbocsátják a rágott papucsokat és a törött virágokat. Közben a kutya megalapozza a helytelen viselkedést és a rossz szokások kialakulását, amelyeket nem lesz olyan könnyű kiirtani.A bölcs gazda tudja, mennyire fontos a kutyát időben nevelni. Ez egy folyamatos folyamat, gyakran nehéz, de nagyon érdekes.

Hol kezdjünk el egy kiskutyát nevelni? Hogyan kell jól csinálni?

A házban maradás első óráitól kezdve a kutyának éreznie kell a körülötte lévő emberek barátságos hozzáállását. Gyakran egy kiskutya, elszakítva a kutya családjától, tehetetlennek és magányosnak érzi magát egy új környezetben. A kutya teherhordó állat, aki megérti és tiszteletben tartja a falkák fegyelmét. Ezért a kutya tulajdonosának meg kell próbálnia ennek a feltételes csomagnak a vezetőjévé válni.

Az első napoktól kezdve magyarázza el a kölyökkutyának, hogy mit szabad és mit nem. A követelményeknek egyértelműeknek és következeteseknek kell lenniük az állat megértése érdekében. Társítsa a kiskutya helyes cselekedeteit kellemes érzésekkel számára.

És éppen ellenkezőleg, a kedvtelésből tartott állatok nem kívánt cselekedeteit kellemetlen tapasztalatokkal kell társítani. A rossz viselkedést nem szabad figyelmen kívül hagyni. Ugyanakkor ne feledje, hogy bármennyire is okos a négylábú barátja, ő mégis csak egy kutya, ezért nem követelheti tőle az emberi érzelmek túl finom megértését, sértődött, féltékeny, szégyenteljes. Ne késztesse kölyökkutyáját a megalapozatlan vagy érthetetlen szemrehányások miatt.

Hány éves korban kell elkezdeni a kölyökkutya képzését?

siker

Minél előbb, annál jobb. A lényeg az, hogy ne terheljünk túl sokat, mivel korai életkorban a kutya nehezen tud koncentrálni és gyorsan belefárad a tanulásba. Tartson egy kis, öt perces edzést, és próbálja meg szórakoztatni a játékot.

Mindenekelőtt tanítsa meg kedvencét, hogy válaszoljon a becenévre. Hívja a kiskutyát etetéshez vagy járás közben. Fokozatosan megtanulhatja a parancsot "nekem". Ennek során próbálja meg nyugodt és barátságos hangnemét tartani.

2 hónapos kortól tanítsa meg a kiskutyát parancsolni "Nem" (vagy "Fu"). Halk, durva hangon kell kiejteni, de semmiképpen ne kiabáljon, különben megijesztheti és el tudja téveszteni az állatot.

siker

Ha városban élsz, akkor a lehető legkorábban meg kell tanítanod a kutyádat arra, hogy pórázon járjon. Először próbáljon alkalmanként gallért viselni, és amint megtudja, hogy kedvence nyugodt tőle, tegye fel a pórázt. Nyugodt, szelíd hangon késztesse a kiskutyát, hogy kövesse magát, és ha mégis, jutalmazzon valami ízleteset.

A legelején hagyja abba a szokást, hogy meghúzza a pórázt. Húzza meg élesen a pórázt, és szigorúan parancsolja: "Közeli!". Amikor a kutya oldja a feszültséget, ne felejtse el megjutalmazni. Ne felejtsen el biztonságban járni: tartsa kutyáját pórázon a forgalom közelében, és tartsa távol magát nagy, agresszív kutyáktól.

Ne engedje, hogy kiskutyája bármilyen okból vidáman üdvözölje az idegent, üldözze a kerékpárokat és ugasson, különben rossz szokássá válhat. Érdemes megtanítani kedvenceit is, hogy nyugodtan viselkedjen ismerősökkel találkozva, vagy vendégházban tett látogatások során.

Néhány a legegyszerűbb parancs a kutya kiképzéséhez "ül" és "Lefekszik". A legegyszerűbb módja annak, hogy megtanítsa a kiskutyát ülésre, miközben egy apróságra vár a karjaiban. Ne próbálja a kutyáját a lehető leghosszabb ideig ülésre kényszeríteni.

Jobb, ha hagyod, hogy néhány másodpercig üljön és felálljon az engedélyeddel, mint egy percig, de akkor kelj fel, amikor akar.

A "feküdni" parancs kidolgozásához először tegye le a kutyát, majd a parancs kimondása után egyik kezével nyújtsa ki az első mancsait, a másikkal pedig nyomja meg a marmagasságát. Amikor a kutya megtanul helyesen feküdni, lépjen vissza tőle. Amikor megpróbál felkelni, szigorúan parancsolja: "Feküdj le!"

Ne felejtsd el jutalmazni a kutyádat, amikor megteszi a szükséges dolgokat. Az állat érzékeny a hangulatra és a hangszínre, ezért próbáljon határozott, szigorú, de nyugodt hangon parancsokat adni. Semmi esetre sem szabad kiabálni, nemhogy verni a kutyát. Ellenkező esetben egy hatóságtól ellenséggé válhat, és elveszítheti a háziállat bizalmát.

Lehet, hogy tetszeni fog cikkünk arról, hogy miként lehet megfelelő módon leválasztani a kiskutyát a harapástól.

Gyakori hibák edzés közben:

  • A fogadás bonyolítása az előző szakasz befejezése előtt;
  • Túl hosszú edzés, különösen az edzés korai szakaszában;
  • A követelmények következetlensége és a végrehajtás feletti ellenőrzés hiánya;
  • Ideges vagy agresszív viselkedés a kutya kiképzésénél.

siker

Ne felejtsd el fejleszteni négylábú barátod természetes ösztönét. A vadászat utánzata lehetővé teszi az el nem költött energia megvalósítását (ez különösen igaz a vadászkutyákra), erősíti a kutya és gazdája közötti kölcsönös megértést, és nagy örömet okoz mindkettőnek.

Tanítsd meg a kutyádat, hogy előhozza a távolba dobott botot vagy labdát. Dobás előtt mondja ki a parancsot "Aport". Nyáron ezek a tevékenységek kombinálhatók a tóban való úszással, hacsak nincs sok ember ott. Növelje a parancs várakozási idejét, ezáltal megerősítve a kutya irányítását.

Figyelje kedvence viselkedését, ne hagyja figyelmen kívül a veszélyes hajlamokat és az agresszív viselkedést. A kutya jellege, csakúgy, mint egy ember, az oktatáshoz alkalmazkodik. Kommunikáljon vele többet, sétáljon, játsszon, tanítson új dolgokat, és akkor kutyája büszke és hű barátja lesz sok éven át.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2022.