A kutyám az örömöm!

Kutya fajtákMiniatűr schnauzer (pigmeus schnauzer) leírása és a fajta jellemzői

Miniatűr schnauzer (pigmeus schnauzer) leírása és a fajta jellemzői

törpe

Miniatűr schnauzer

miniatűr schnauzer
8.3

Gondoskodás

6.0 / 10

Egészség

7.0 / 10

karakter

7.0 / 10

Tevékenység

10.0 / 10

Hajlam az edzésre

8.0 / 10

Hozzáállás a gyerekekhez

10.0 / 10

Őr és őrszem tulajdonságai

10.0 / 10

A miniatűr, barátságos és játékos miniatűr schnauzer első pillantására soha nem gondolja, milyen félelmetes és agresszív lehet ez a kutya. Sokan mini-óriás schnauzernek hívják, a karakterek hasonlósága miatt.Valójában a pigmeus schnauzer nagyon komoly kutya, kiváló őrző és őrző tulajdonságokkal. A miniatűrök hűek a tulajdonoshoz, szeretik a gyerekeket, ezek a háziállatok ideális társakká válnak. Ilyen kutyáról csak álmodozni lehet

Tartalom:

 • A fajta története
 • Fajta szabvány
 • Karbantartás és gondozás
 • Egészség
 • karakter
 • Képzés és oktatás
 • A fajta előnyei és hátrányai

A fajta története

A miniatűr schnauzer fajtájú kutyákat másképp hívják: miniatűr schnauzer, miniatűr schnauzer, drótszőrű pinscher. A "miniatűr schnauzer" főnevet bajszos gnómnak vagy bajuszos szájkosárnak fordítják (zwerg - gnóm, schnauzer - márna).

A meghatározott fajta a mittel-schnauzertől származik, szülőföldje Németország. Mielőtt megjelentek az óriássnauzerek és a miniatűr schnauzerek, előnevüket egyszerűen "schnauzernek" hívták, a névben kiegészítések és kiegészítések nélkül. Eredetét eddig nem sikerült pontosan megállapítani. Lehetséges, hogy ezeknek a kutyáknak az ősei drótszőrű kutyák, akiknek gazdái Dél-Németországban éltek. Ezek a háziállatok kártevőket fogtak és őrködtek a tulajdonosok tulajdonában.

A fajta a XIX. Század végén jelent meg. A kialakulás során a legkisebb miniatűr schnauzereket uszkárokkal, spitzekkel, miniatűr pinscherekkel, affenpinscherekkel keresztezték. A kutyák több generációja részt vett a tenyésztésben. 1888-ban vezették be az első pigmeus schnauzert, amelyet a fajta első fajtatiszta képviselőjeként regisztráltak. 11 évvel később megtartották az első miniatűr schnauzer kiállítást.

Az ókorban a törpe schnauzerek tulajdonosként szolgáltak patkányfogókként és őrző kutyákként. A kis méretek lehetővé tették, hogy a miniatűrök rágcsálókat szerezzenek a nehezen elérhető helyekről, a félelem és az agresszivitás pedig felülmúlhatatlan őrré tette őket. A modern világban a fajta képviselői továbbra is őrként szolgálnak, és kiváló társak is.

Fajta szabvány

miniatűr schnauzer

A miniatűr schnauzer egy kicsi, négyzet formátumú kutya. Erő és kitartás különbözteti meg, ugyanakkor aranyos, kecses kutyának tűnik, jellegzetes szakállal, bajusszal és bokros szemöldökkel. Felnőtt növekedés 30-35 cm., súly 5-8 kg.

A nyak átlagos hossza meglehetősen nagy, a szemöldök és a szakáll miatt a térfogat láthatóvá válik. Függő fülek. A dokkolás is megengedett, ebben az esetben a fülek felállóak. Kis szemek sötét színűek, ovális alakúak. A pofa masszív, hosszúkás. Ollós harapás.

Testalkata izmos, a mellkasa mély. A hátulja rövid. A has fel van húzva. A lábak izmosak, egyenesek. A mancsok lekerekítettek, gömbbé gyűlnek, a párnák kemények. Korábban a farok dokkolt, három csigolya maradt. A 2007-es szabvány szerint természetes formájában marad.

A miniatűr schnauzer drótszőrű kutya. A szőrzet meglehetősen hosszú és érdes. A külső haj a vége felé kissé puhább, mint a tövénél. A hullámzás és a fodroskodás nem megengedett. Vastag aljszőrzet van. A haj rövid a homlokán és a fülén. A miniatűr schnauzerek jellemző vonása a szemen lógó vastag szemöldök és a hosszú bajuszos szakáll.

A következő színek megengedettek:

1. Fekete - nincs szennyeződés, tiszta fekete.
2. Bors és só - közönséges szín.
3. A fekete és az ezüst a leggyakoribb és legnépszerűbb.
4. Fehér - nagyon ritka, Amerikában nem ismerik el.

Karbantartás és gondozás

miniatűr schnauzer

Javasoljuk, hogy miniatűr schnauzert tartson a házban. Remekül érzi magát a lakásban, a háztartás mellett, mivel nem bírja a magányt. Az unalomtól kezdve egy ilyen kutya depressziós lehet. Szüksége van mindennapi fizikai aktivitásra is. Zwerg aktív állat. Minden nap sétálnia kell vele, séta közben a kutyának legalább 30-40 percig aktívan részt kell vennie fizikai gyakorlatokban. Ha a kutya unatkozik, készüljön fel arra, hogy agresszívvá válhat, stresszt kaphat és el tudja rontani a tulajdonos dolgait.

A miniatűr schnauzer hajlamos üldözni bármit, ami mozog. Ez lehet kerékpár, autó, macska, másik kutya, a zwerg mindig arra törekszik, hogy utolérje, sőt néha meg is harap. Ezért, amikor a magán bekerített területen kívül sétál, soha ne engedje le kedvencét a pórázról. A séták között a kutyának az evésen és az alváson kívül is képesnek kell lennie valamire. Ehhez biztosítson kedvencének különböző játékokat: golyókat, hosszú játékú csontokat, gumibugókat. Az első naptól kezdve jelöljön ki helyet kutyájának otthonában. Vásároljon kályhapadot és tálakat élelemhez, vízhez.

Különös figyelmet kell fordítani a kabátra:

 • A zwerg kabátja összekuszálódik, 6-8 naponta kétszer kell kifésülni.
 • A vágást a rázás ideje alatt végezzük. Ugyanakkor a finom testrészeket, a füleket, a nyak bőrét és a fejét speciális ollóval kezelik, hogy a háziállat ne sérüljön meg.
 • Elkezdjük fésülni a zwerget a végtagokkal, különös figyelmet fordítva a gyomorra, a hónaljra és a mancsra. A lábujjak közötti haj valószínűleg összekuszálódik.
 • Korlátozhatja magát a szokásos vágással. Ilyen fodrász után csak puha aljszőrzet marad.
 • A vízkezeléseket hajvágás előtt végzik. Fürdéskor ügyeljen arra, hogy a víz és a mosószerek ne kerüljenek a háziállat szemébe, fülébe vagy szájába. Ügyeljen arra, hogy alaposan öblítse le a sampont.

A haj ápolásán kívül más kozmetikai eljárásokra is szükség van a kutya szépségének és egészségének elősegítéséhez. Nem bonyolultak, de hibátlanul kell végrehajtani:

 • Hetente egyszer mossa meg a kutya fogait. A paszta helyett ajánlott speciális csontokat vagy játékokat használni. Ez az eljárás megszabadítja a kutyát a lepedéktől, tiszta légzéstől és csökkenti a fogbetegségek kockázatát.
 • Heti egyszer tisztítjuk a fülünket speciális termékek felhasználásával. A takarítás során ellenőrzést végzünk. Ha bőrpírt és túlzott kisülést észlel, forduljon állatorvosához, mivel ez lehet a fertőzés első tünete. Ha a fülek túl szőrösek, akkor ajánlatos csipesszel pengetni a szőrszálakat.
 • Szükség szerint törölje le a szemet, ügyelve arra, hogy ne legyenek túlzott váladékok és gyulladások.
 • Vágjuk a karmokat, ahogy nőnek, miközben ajánlott giljotin karomvágót használni.
 • Rendszeres kezelést végzünk speciális eszközökkel külső és belső parazitáktól.

Egészség

törpe

A miniatűr schnauzer jó egészséggel rendelkezik. Ha megfelelően gondoskodik róla és minden szabály szerint eteti, akkor a kutya 15-16 évet élhet. A fajta képviselői leggyakrabban az alábbi listában felsorolt ​​betegségekkel rendelkeznek:

 • Atópia - allergiás reakció a környezet irritáló hatására.
 • Melanóma - a bőr rákos daganata.
 • Pajzsmirigy alulműködés - pajzsmirigyhormon hiánya.
 • Epilepszia - rohamokkal, fokozott nyálképzéssel és akaratlan vizeléssel jár.
 • Ételallergia - ételallergia, nagyon gondosan be kell vezetnie az új ételeket az étrendbe, és figyelnie kell a kutya reakcióját.
 • Lipomas - a szubkután zsírszövet jóindulatú daganatai.
 • Komedogén képződés - örökletes probléma, leggyakrabban a hát bőrét érinti.
 • Urolithiasis betegség Olyan betegség, amelyben kövek (fogkő vagy urolitok) képződnek a húgyúti traktusban.
 • Kriptorchidizmus - nem ereszkedő herék a herezacskóban hímeknél.
 • Szembetegségek.
 • Cukorbetegség - az inzulintermelés csökkenése okozza.
 • Szív-és érrendszeri betegségek.

A miniatűr schnauzer egészségi állapotát illetően érdemes megjegyezni, hogy a fajta képviselői nagyon érzékenyek bizonyos gyógyszerekre. Különösen figyelemre méltó a negatív reakció a szulfa gyógyszerekkel szemben.

karakter

schnauzer

Ha röviden leírjuk a miniatűr schnauzert, azt mondhatjuk, hogy ez egy vidám, aktív, intelligens és szeretetteljes kutya. Ez a kutya nem tűri a magányt. Mindig közel kell lennie az emberekhez. Ugyanakkor nem fog rákényszeríteni és piszkálni, ha a tulajdonos nem hajlandó játszani és valamivel van elfoglalva, a zwerg egyszerűen letelepedik a lába közelében, vagy egymás mellett jár.

Egy ilyen háziállat nem különbözteti meg a háztartás minden tagját. A kutya örömmel játszik és időt tölt a család minden tagjával. Hűséges és barátságos, különösen a gyerekekkel szemben. Szívesen rohangál a gyerekekkel a gyepen, játszik a labdával és más aktív játékokkal. Ezenkívül a zwerg bármikor készen áll a gyermek védelmére.

Gyanakodik az idegenekkel szemben. Igyekszik nem engedni őket szem elől, és figyeli, hogy ez a személy veszélyt jelent-e a tulajdonosra. Veszélyes helyzetekben a miniatűr schnauzer félelem nélkül rohan a családtagok és vagyonuk védelme érdekében. Az agresszió a zwerg jellegében van jelen, ellenőrizni kell, hogy a kutya ne váljon gonosz, ellenőrizhetetlen állattá.

A pigmeus schnauzer barátságosan viselkedik a háziállatokkal. Órákig mulathat más kutyákkal, főleg, ha gyermekkora óta ismeri őket. Nem hagyhat ilyen háziállatot madarakkal és apró állatokkal, például nyulakkal, hörcsögökkel és tengerimalacokkal. Tévedhet a zsákmányával, mert ősei ideális patkányfogók voltak.

Képzés és oktatás

leírás

Mint a legtöbb kicsi kutya, a pigmeus schnauzer is makacs és szándékos. Ezenkívül az ilyen háziállatok érzékenyek, ezért a durvaság és a büntetés nem segít a tulajdonosnak engedelmes kutya nevelésében. Meg kell találnia a miniatűr megközelítését.

Ez egy nagyon okos kutya. Szeret valami újat tanulni. Ezért, ha helyesen szervezi meg a nevelési folyamatot és a képzési órákat, a háziállat gyorsan megtanulja a parancsokat, a képzés nem lesz nehéz és hosszú. Mivel a zwerg nem szeret engedelmeskedni, nyugodtan hajtsa végre az edzést, de kitartást kell tanúsítani.

Nem ajánlott a kutyát sokáig kínozni órákkal. Az órák nem lehetnek túl hosszúak és egyhangúak. Ha a zwerg unatkozik, semmilyen erőfeszítés nem kényszerítheti őt a parancs megismételésére. Ne felejtsd el kedvenceidet a tanulmányi sikerért járó finomságokkal jutalmazni. Miután a kutya elsajátította az alapképzési tanfolyamot, elkezdheti egy speciális tanfolyam elkészítését. Például sportversenyeken való részvételhez.

Érdekes tények

 • A miniatűr schnauzerek imádják ásni a földet, ezért egy ilyen kutya tulajdonosának fel kell készülnie arra, hogy lyukak lesznek az udvaron.
 • Az ideális vadászok-patkányfogók vére a miniatűr ereiben folyik. Egy ilyen kutya imád rágcsálókat fogni, és fej nélküli tetemeiket jóváhagyás céljából a tulajdonoshoz hozza. A macskákkal ellentétben a kutyák nem eszik elkapott zsákmányt.
 • Érdekes, hogy a legtehetségesebb sportolókat és bajnokokat fekete miniatűr schnauzerek szerzik, de a fehér miniatúrákat ritkán látják győztesként a sportversenyeken.
 • A pigmeus schnauzer a legnépszerűbb fajták TOP-20-ban szerepel.
 • A miniatűr minden zajra reagál, amely hangos ugatással gyanút okoz.

A fajta előnyei és hátrányai

miniatűr schnauzer

Az a személy, aki nem ismeri a miniatűr schnauzer fajtát, el sem tudja képzelni, hogy ez a kis test egy hatalmas óriás schnauzer, egy őr és védő karakterét tartalmazza. Ez nem egy dekoratív kutya, amely órákon át készen áll a kezére. Ezért, ha ilyen fajtájú kiskutyát szeretne vásárolni, először nézze meg főbb előnyeit és hátrányait.

Előnyök:

1. Szokatlan, feltűnő megjelenés.
2. Lakásfenntartásra alkalmas.
3. odaadás.
4. Vidám, fáradhatatlan társ.
5. A gyermekek iránti szeretet.
6. Kiváló őrszem, biztonsági tulajdonságok.
7. Képes gyorsan alkalmazkodni a különböző életkörülményekhez.
8. Könnyű gondozás.
9. Könnyen kiképezhető.

Hátrányok:

1. Hosszú napi sétákat igényel.
2. Szereti hangosan és gyakran ugatni.
3. Hajlam lyukakat ásni és üldözni bármit, ami mozog.
4. Vágás és fodrász igény.
5. Makacsság és akarat.
6. Hajlam allergiákra, rákos megbetegedésekre és szembetegségekre.
7. Agresszivitás.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.