A kutyám az örömöm!

Kutya fajtákMiniatűr pinscher (miniatűr pinscher) jellemzői és a fajta leírása

Miniatűr pinscher (miniatűr pinscher) jellemzői és a fajta leírása

pinscher

Miniatűr pinscher

leírás
7.6

Gondoskodás

10.0 / 10

Egészség

9.0 / 10

karakter

5.0 / 10

Tevékenység

10.0 / 10

Hajlam az edzésre

2.0 / 10

Hozzáállás a gyerekekhez

7.0 / 10

Őr és őrszem tulajdonságai

10.0 / 10

A törpe kutyafajták közül meg lehet különböztetni a Miniatűr Pinschert vagy a Miniatűr Pinschert. A tudatlan emberek tévesen azt gondolják, hogy ez egy miniatűr doberman. Valójában a miniatűr pinscher nagyon hasonlít a dobermannhoz, csak méretükben nem értettek egyet, ráadásul félelem nélküli beállítottságú, semmiben sem alacsonyabb a doberman bátor beállítottságánál.A Miniatűr Pinscher kiváló társ és hűséges barát lehet. A fajta képviselői népszerűek az egész világon, különösen annak a ténynek köszönhetően, hogy rendkívüli járásuk van, mint egy ló. A pinscherek kecsesnek és elegánsnak tűnnek.

Tartalom:

 • A fajta története
 • Fajta szabvány
 • Karbantartás és gondozás
 • Egészség
 • karakter
 • Képzés és oktatás
 • A fajta előnyei és hátrányai

A "Miniatűr Pinscher" fajta megjelenésének története

A miniatűr pinscher fajta története körülbelül 300-400 évvel ezelőtt kezdődött. Rögtön meg kell jegyezni, hogy ez nem a dobermán kicsinyített másolata, hanem egy teljesen független faj Németországból. A németek megalapozottan univerzálisnak tartják ezeket a kutyákat. A pinscherek sok mindenre képesek, ügyes patkányfogók és segédek a vadászatban, bátor vagyonőrök és szeretetteljes beltéri háziállatok.

A pinszcher vadászati ​​képessége veleszületett, és a gyönyörű megjelenés kedveli a ház tulajdonosainak tekintetét, amelyben a törpe kutya él. El sem tudom hinni, hogy a modern miniatűr pinscherek távoli őseit nem engedték be az emberek otthonába, az istállókban kutyák laktak, egyszerre játszva patkányfogó és őrszem szerepét.

Hosszú időbe telt, mire a Miniatűr pinscher dekoratív ölelő kutyává vált. Nyomon követheti az utat a népszerűség csúcsáig:

 • A 19. század második fele - A német tenyésztők foglalkoztak a miniatűr pinscher hazai fajtájának fejlesztésével és fejlődésével.
 • 1880 - jóváhagyják az első fajta szabványt.
 • 1895 - megjelent a miniatűr pinscherek rajongóinak első klubja.
 • 1900 - A miniatűr pinscserek kutyakiállításon vettek részt Stuttgartban. A huszadik század eleje az udvari pinschereket városi díszkutyákká "változtatta", amelyek nagyon népszerűek a gazdag emberek körében.
 • A huszadik század húszas évei - megalapították Amerika első pinscher klubját.
 • 1950 - Miniatűr pinschereket hoztak Angliába.

Tehát a fajta képviselői lépésről lépésre megnyerték a kutyabarátok szívét a világ szinte minden országában.

A miniatűr pinscherek eredetéről lehetetlen pontosan tájékoztatást adni, mivel még mindig nincsenek meggyőző bizonyítékok e faj megjelenésére. Csak néhány javaslat van:

1. A tizenötödik század közepén skandináv kutyákat emlegettek, amelyek a svájci tavak közelében és a Balti-tenger partján éltek. Leírásuk nagyon hasonlít a törpe pinscherek leírásához.
2. Van egy verzió, miszerint fekete és barnás angol terriert hoztak Angliából Németországba. Alapítója lett ennek a fajtának a törpe fajtája.

Fajta szabvány

leírás

A Miniatűr Pinscher amellett, hogy gyönyörű díszlény, nagyon sportos kutya. Az erős, izmos testalkat lehetővé teszi, hogy a miniatűr pinscher igazi sportoló legyen. A kutya sikeresen vesz részt különböző sportversenyeken. Felnőtt súlya 4-6 kg., növekedés 25-30 cm.

Kecses, de ugyanakkor erős, nem túl hosszú nyakon a fej nem széles, lapos homlokú. Úgy néz ki, mint a test.

A fülek háromszög alakúak, kissé nagyobbak, mint a fej. Vághatók álló állapotban vagy félig álló természetes állapotban. Csinálni vagy sem a tulajdonoson múlik.

Sötét ovális szemek. A megjelenés kifejező, éber, úgy tűnik, hogy a kutya mindig éber. A pofa a fekete orr felé keskenyedik. Éles fogak, ollós harapás.

A karcsú miniatűr pinscher erős, izmos felépítésű. A végtagok hosszúak, egyenesek és erősek. A lábizmok nagyon fejlettek. A pinscher farka mindig magasan van. A klasszikus miniatűr pinschereknél a farok 1,25-2,05 cm-ig van dokkolva. Az utóbbi időben sok pinschertulajdonos a farkát levágatlanul hagyta.

A szőrzet rövid, kemény, testhez szorosan illeszkedik. A kabát sima és fényes. A szabvány szerint két szín megengedett: vörös és fekete és barnás. Érdemes megjegyezni, hogy a múltban a miniatűr pinscherek is barnák és barnák voltak. Jelenleg ezt a színt csak az Egyesült Államokban ismerik el.

Karbantartás és gondozás

törpe

A Miniatűr Pinscher nem tolerálja a rendkívüli hideget vagy a rendkívüli meleget. Ennek alapján házban vagy lakásban kell tartania. A miniatűr kutya nem sok helyet foglal el. Meghatározva egy otthonos helyet, matracot rakhat, ágyat felszerelhet, vagy egész házat vásárolhat alváshoz és pihenéshez.

A Miniatűr Pinscher nagyon aktív kutya, ezért napi sétákra van szüksége. Otthon a kutyának legyen játék: golyó, csont, morgós gumidisznó stb. A kisállatnak ki kell dobnia a felhalmozódott energiát séták és aktív játékok közben. Ha a pinscher megunja, a holmiját veszélyezteti.

A Pinscher és a beképzelt karakter túlzott aktivitása miatt a séták során jobb, ha nem engedjük le a pórázról. A hideg évszakban gondoskodnia kell a háziállatok ruházatáról. Rövid és sima szőrzete nem véd a fagytól.

Egy kis kutya szekrényében kabátoknak, overalloknak, blúzoknak kell lenniük. Sok pinscher-tulajdonos nyáron öltözteti fel miniatűr háziállatait, csak szépség kedvéért vagy az ünnepek kedvéért.

Kiskorától kezdve a kiskutyát meg kell tanítani higiénés eljárások lefolytatására. Ha ezt nem teszik meg, akkor nehéz lesz egy felnőtt Pinschert egy helyben ülésre kényszeríteni, például fogmosás közben. Az alábbiakban felsoroljuk a szépség és az egészség megőrzéséhez szükséges eljárások listáját:

 • A rövid hajápolás nem tart sokáig. A Pinschereket hetente kétszer fésülik át. Ebben az esetben nem használhat kemény kefét. A molting nagyon gyenge, ezért ebben az időszakban nem kell különösebb erőfeszítéseket tennie. Fésülés után ajánlott nedves törülközővel törölni a kabátot, hogy teljesen eltávolítsa az elhalt hajat.
 • A fürdés gyakran szükségtelen, kivéve, ha szükséges. Az ütemezett fürdést évente 2 alkalommal végezzük speciális mosószerekkel.
 • Vágja le a karmokat 14-20 naponta egyszer, minden attól függ, milyen gyorsan nőnek vissza, és hogy a kutya mennyire őrli meg őket egyedül az úton.
 • Minden kis fajtának vannak valamilyen fogászati ​​problémái, ez alól a Miniatűr Pinscher sem kivétel. A fogbetegségek kockázatának csökkentése érdekében rendszeresen meg kell mosnia kedvencének fogait az állatorvos fogorvos által előírt paszta segítségével.

A Miniatűr Pinscher nagyon keveset eszik. Ebben az esetben az ételnek kiváló minőségű, magas kalóriatartalmú, kiegyensúlyozott táplálkozásnak kell lennie, és az étrendet és az etetési arányokat gondosan kell kiválasztani állatorvos segítségével. Gondoskodnia kell a vitamin- és ásványianyag-kiegészítőkről, valamint a tiszta, hűvös vízről az ivótálban.

A takarmány természetes módon a miniatűr pinschernek főtt húst, túrót és gabonaféléket kell kapnia. Száraz táplálékkal történő etetéskor csak megbízható eladóktól kell megvásárolni, az étel ajánlott prémium. A Pinscher tulajdonosnak figyelembe kell vennie, hogy a fajta hajlamos a túlevésre és az elhízásra. Nem lehet őket túl táplálni és édességekkel kezelni.

Egészség

leírás

A miniatűr pinschereket százéveseknek lehet nevezni, átlagosan 14-16 évet élnek, egyes esetekben ez még hosszabb is lehet. A fajta képviselői hajlamosak a következő betegségekre:

 • Epilepszia - görcsök és akaratlan vizelés kíséretében.
 • Cukorbetegség - nem gyógyítható meg teljesen, de irányítható.
 • Csigolyaközi porckorong betegségek - neurológiai rendellenességek és súlyos fájdalom kíséretében.
 • Elmozdulások.
 • Szembetegségek szürkehályog, retina atrófia, glaukóma, szaruhártya dystrophia, entropion, krónikus felületes keratitis.
 • Elhízottság.
 • Urolithiasis betegség - megoldhatatlan, veszélyes betegség, amelyben a kutya nem tudja visszatartani a vizeletet, és szükség esetén üríteni kezd.
 • Pajzsmirigy alulműködés - pajzsmirigyhormonok hiánya miatt jelenik meg.
 • Legg-Calve-Perthes betegség - a combfej nekrózisa jellemzi.
 • Süketség.

Örülök, hogy a törpepincherek nagyon ritkán hajlamosak az allergiás reakciókra. A kedvtelésből tartott állatok egészségének ellenőrzése érdekében ajánlott évente 1-2 alkalommal megmutatni az állatorvosnak, időben beoltatni és kezelni bolhák és más bőrparaziták ellen.

karakter

funkció

A Miniatűr Pinscher soha nem nő fel. Egész életében ugyanaz a játékos, energikus kiskutya marad. A kutya lehet szeretetteljes, szelíd, de makacsság, makacsság és agresszivitás is jelen van a Pinscher karakterében.

A fajta képviselői kiváló társak és hű barátok. A legfontosabb az, hogy ne rontsa el túlságosan ezt az okos kutyát, hamar meg fogja érteni, hogy a tulajdonosokat manipulálni lehet, és rossz, ellenőrizhetetlen állattá válhatnak.

A pinscherek jól kijönnek a gyerekekkel. A kis kutyák és a kisgyerekek élvezik a szabadtéri játékokat. Csak meg kell tanítania a gyermeket, hogy óvatosan bánjon az állatával, különben fennáll annak a veszélye, hogy a baba akaratlanul is károsítja a törékeny kutyát. Ez pedig agresszióval reagálhat a gyermekek bűncselekményére.

A pinscher óvatosan és agresszíven viselkedik a ház vendégeivel. Időbe telik, amíg a kutya érzi és látja, hogy az idegenek nem veszélyesek, aztán megnyugszik és megfelelően viselkedik. Általánosságban elmondható, hogy a pinscherek természetüknél fogva nagyon gyanakvóak és bizalmatlanok. A legkisebb okból is hangosan és sokáig ugatnak.

A többi háziállattal kedvesen bánnak, mindaddig, amíg kiskutyás kortól ismerik őket. Agresszívan és gőgösen viselkednek más kutyákkal, könnyen belekeverednek a harcba. A kicsi állatokat a pinscher összetévesztheti zsákmányként, ezért a hörcsögöket, a tengerimalacokat, a nyulakat és a cicákat sem szabad egyedül hagyni egy született patkányfogóval miniatűr pinscher formájában.

Képzés és oktatás

funkció

A Kis Pinschert sokkal nehezebb kiképezni és edzeni, mint a hatalmas Szent Bernardot. A Miniatűr Pinscher nagyon makacs és önfejű, emiatt a nevelési folyamat késhet. A lényeg az, hogy a kölyökkutyával való találkozás első napjaitól kezdve edzeni kell.

A durvaság és a fizikai büntetés nem ad pozitív eredményt. Az ostor alól a kutya nem engedelmeskedik, dicséretre és finomságokra van szüksége jutalmul a végrehajtott parancsokért. Semmi esetre sem szabad folytatnia a háziállatot, miután engedett, mindig megadja magát.

Érdekes tények

 • A miniatűr pinscher fajta sajátossága a szokatlan járása. E járás miatt a kutyát néha "szegény ember lovaspóniájának" nevezik. A járás hasonlít egy lovas lovához, a kutya járás közben túl magasra emeli az elülső végtagjait.
 • A távoli múltban a miniatűr pinschert a patkányok és egerek felülmúlhatatlan elkapójaként értékelték.
 • Kis magassága és súlya ellenére a pinscher félelem nélkül rohan minden idegenre, aki megszegi a kutya birtokának határait.
 • Az ókorban a magas társadalomban a törpe pinschert az utazó talizmánjának hívták. A kutyát hintóba tették, a legkisebb oknál fogva a kutya hangosan ugatni kezdett, elrettentve ezzel az esetleges ellenségeket, rablókat.
 • A távoli múltban egész csomag miniatűr pinschert tartottak az uralkodók udvarán.
 • A pinscher életében egyetlen napot sem tölt ágyon, állandóan mozgásban van, nem számítva a betegség vagy az alvás periódusait.
 • A miniatűr pinscher a legkisebb szolgálati kutyák listáján szerepel.
 • Valamikor a pinschereket "istálló griffinek" hívták, mindez annak a ténynek köszönhető, hogy kutyák éltek az istállókban, védve a tulajdonosok és a rágcsálók jótéteményét.
 • A Pinscher másik becenevét - "akkumulátoros kutya" - azért kapták, mert egy kis test kimeríthetetlen energiaellátása miatt.

A fajta előnyei és hátrányai

miniatűr pinscher

A makacs törpe pinscher nem mindenki számára megfelelő, erős akaratú, magabiztos, ugyanakkor gondos és szelíd ember megbirkózik karakterével. A Miniatűr Pinscher nagyon szeretetteljes lehet, de vannak agressziós pillanatok. Minden az oktatáson és a szocializáción múlik. Ahhoz, hogy eldöntse, kedvence vagy sem, meg kell ismerkednie a fajta fő előnyeivel és hátrányaival.

Előnyök:

1. Igénytelen az ételekben.
2. Könnyű gondozás.
3. Kiváló őr.
4. Vidám, játékos.
5. Gyönyörű megjelenés.
6. Nem dob sokat.
7. Magas intelligencia.
8. Ideális lakásfenntartáshoz.

Hátrányok:

1. Önfejű, makacs.
2. A hímek általában az udvaron és a lakásban is megjelölik a területet.
3. Mániás gyanú és indokolatlan agresszivitás.
4. Gyakran, hosszú ideig, hangosan ugat.
5. Nem tűri a meleget és a hideget.
6. Napi aktív sétákat és sok figyelmet igényel.
7. Az elhízásra való hajlam.MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2024.